Zar nisi lijecnik ?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Ozimician
-
axe22
#20652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci Covic kaze da su jucer dogovorili te izmjene zakona (to je govorio i za prosli sastanak), cak i drugi sudionici su se slozili da nije uredu da Bosnjaci biraju Hrvatskog predstavnika (znamo ko je to vise puta ponovio) i sad opet Americka ambasada kaze NE.DonieBrasco wrote: ↑09/02/2024 14:09 https://n1info.ba/vijesti/za-n1-ambasad ... nu-poruku/
Evo demanata za Covica i kraj price.
@dr_Evil nista od posla.![]()
![]()
Opet trojka svojim putem krenula da pravi KOMPROMIS s Covicom i Dodom (Tako ste ce im sve dati sto traze) ali Americka ambasada ih opet zezne u tome.
(dok dodju upute iz centrale)
- Ozimician
#20653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ponovo rollercoaster...
Eh mislim da o ovome pricaju ovi sto smatraju da ce Trojka nesto "izdati".
Jucer press - mogli su iz Trojke sve ono sto je Covic pricao lijepo demantovati i niko im ne bi A rekao.
Ovako nije da ne ostavljaju ogroman prostor za sumnju jbg.
Mislim svejedno ko je na tom mjestu, Trojka, SDA, peti deseti, takva (ne)reakcija nema smisla..
Jucer press - mogli su iz Trojke sve ono sto je Covic pricao lijepo demantovati i niko im ne bi A rekao.
Mislim svejedno ko je na tom mjestu, Trojka, SDA, peti deseti, takva (ne)reakcija nema smisla..
- dr_Evil
#20654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko li je taj:axe22 wrote: ↑09/02/2024 14:18Znaci Covic kaze da su jucer dogovorili te izmjene zakona (to je govorio i za prosli sastanak), cak i drugi sudionici su se slozili da nije uredu da Bosnjaci biraju Hrvatskog predstavnika (znamo ko je to vise puta ponovio) i sad opet Americka ambasada kaze NE.DonieBrasco wrote: ↑09/02/2024 14:09 https://n1info.ba/vijesti/za-n1-ambasad ... nu-poruku/
![]()
Opet trojka svojim putem krenula da pravi KOMPROMIS s Covicom i Dodom (Tako ste ce im sve dati sto traze) ali Americka ambasada ih opet zezne u tome.
Na pitanje da Hrvati ne žele da im netko drugi bira predstavnika, Izetbegović je odgovorio kako su Bošnjaci “dva puta bili spremni i na ovu stvar”.
"Svi mi smo spremni ponijeti dio tereta. Kad kažem mi mislim na probosanske stranke. Hvala Konakoviću i Radončiću što skupa dijeilimo teret".
Bakir Izetbegović je imao i poruku za medije.
"Žao mi je što necu moći ulaziti u detalje zato što kad god se iznesu u javnost to se napuše kao balon. Klizimo u situaciju koja nam ne treba. Poručujem medijima da nas pustite da nađemo rjesenje. Svi moraju pomalo popustiti,. Mi smo rekli da smo za to da Hrvati biraju svog predstavnika s tim da on ne zastupa samo interese hrvatskog naroda, već i svih drugih. Moramo naći načina da se štiti vitalni nacionalni interes. Radit ćemo preko vikenda i pokušaćemo približiti stavove stranicma i očekujemo da oni budu na djelu."
-
axe22
#20655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dr_Evil wrote: ↑09/02/2024 14:25Ko li je taj:axe22 wrote: ↑09/02/2024 14:18Znaci Covic kaze da su jucer dogovorili te izmjene zakona (to je govorio i za prosli sastanak), cak i drugi sudionici su se slozili da nije uredu da Bosnjaci biraju Hrvatskog predstavnika (znamo ko je to vise puta ponovio) i sad opet Americka ambasada kaze NE.DonieBrasco wrote: ↑09/02/2024 14:09 https://n1info.ba/vijesti/za-n1-ambasad ... nu-poruku/
![]()
Na pitanje da Hrvati ne žele da im netko drugi bira predstavnika, Izetbegović je odgovorio kako su Bošnjaci “dva puta bili spremni i na ovu stvar”."Svi mi smo spremni ponijeti dio tereta. Kad kažem mi mislim na probosanske stranke. Hvala Konakoviću i Radončiću što skupa dijeilimo teret".
Bakir Izetbegović je imao i poruku za medije.
"Žao mi je što necu moći ulaziti u detalje zato što kad god se iznesu u javnost to se napuše kao balon. Klizimo u situaciju koja nam ne treba. Poručujem medijima da nas pustite da nađemo rjesenje. Svi moraju pomalo popustiti,. Mi smo rekli da smo za to da Hrvati biraju svog predstavnika s tim da on ne zastupa samo interese hrvatskog naroda, već i svih drugih. Moramo naći načina da se štiti vitalni nacionalni interes. Radit ćemo preko vikenda i pokušaćemo približiti stavove stranicma i očekujemo da oni budu na djelu."
I taj a i jedan njegov ODBJEGLI ucenik.
Samo sto u ovom slucaju Bake nije bio na sastanku pa ga mozemo prekriziti.
Last edited by axe22 on 09/02/2024 14:31, edited 2 times in total.
-
palermo
#20656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sto ? Mislis da ja ne mogu u HB Gas.......mogu, mogudr_Evil wrote: ↑09/02/2024 14:04Da vidim, CIPS prebivaliste - sahovnica, "uvjerenja" - sahovnica, imam li veze u gradskom odboru HDZ-a - komplet mladez. Sve spremno! Ima da pijem kavicu sa palermom svaki dan kad budemo drzali koalicione sastanke! Jedino ako nas ti sa SOA vezama ometes i kazes im sta sam pisao na njih![]()
- dr_Evil
#20657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Taj njegov odbjegli ucenik mi nije mirisao od prvog dana, sto evo godinama pisem, ali nikad mu nisam nasao los potez, pa se nadam da i ovaj put ga nece povuci.
Posmatrajuci sastav NIPa sto je sve SDA sa novim dresom ne mogu zamisliti da oni mogu voditi ikakvu politiku osim SDA politiku. Dakle, ako Dino ovo isporuci onda je zato i osnovao NIP, to jest da bude kondom Bakiru i Seki da bi oni i SDA ostali neokrznuti kada Dino isporuci ono sta je ALija potpisao.
Lopta je na njemu, a nek mu Styling i Akcija prenesu, ne zbog mene, nego ce to da svi tako protumace!
- Ozimician
#20658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odlicno napisano.dr_Evil wrote: ↑09/02/2024 14:32Taj njegov odbjegli ucenik mi nije mirisao od prvog dana, sto evo godinama pisem, ali nikad mu nisam nasao los potez, pa se nadam da i ovaj put ga nece povuci.
Posmatrajuci sastav NIPa sto je sve SDA sa novim dresom ne mogu zamisliti da oni mogu voditi ikakvu politiku osim SDA politiku. Dakle, ako Dino ovo isporuci onda je zato i osnovao NIP, to jest da bude kondom Bakiru i Seki da bi oni i SDA ostali neokrznuti kada Dino isporuci ono sta je ALija potpisao.
Lopta je na njemu, a nek mu Styling i Akcija prenesu, ne zbog mene, nego ce to da svi tako protumace!
-
DonieBrasco
#20659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Realno postavlja se pitanje da li su iz Trojke u toj mjeri glupi blago recno glupi da im predaju drzavu, sto jeste Ustavni sud, zakon o sudu, izborni zakon, da odu stranci, a ovi ce kao da daju tri EU zakona.Ozimician wrote: ↑09/02/2024 14:22 Ponovo rollercoaster...
Ili su bas glupi da imaju svoju korist od toga da ih boli qurac za EU.
Takav dojam ostavljaju jer drze jezik za zubima na sve Dodikovo i Covicevo, od njih nista da cujemo imaju li oni neki zahtjev, i na kraju sutradan ih sve USA ambasada demantuje.
Kakva je igra u pitanju vidjet cemo na kraju, ja sam idalje misljenja da je EU dobro na strani Dodika i Covica.
Last edited by DonieBrasco on 09/02/2024 14:36, edited 1 time in total.
- dr_Evil
-
sajber87
#20661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Necemo se dogovarati i potpis legitimnog predstavljanja covicu odustajanje od nato puta si imao sa sda i df uz blokiranu drzavu gdje su za zapad postojala tri krivca. Ako ce dodik kleknuti i glasati za evropske zakone koje ce otvoriti pregovore kao i za tehnicke izmjene izbornog zakona odlicno a ako nece nema vise tri krivca i stojimo po strani nego jedan krivac i ukljucujemo se u rjesavanje tog "jednog" problema. Koliko vidim cilj je otvoriti pregovore a drzavna imovina i sudjenje miletu ce tek doci na red ili je u toku, nije mile bezze nervozan, nema vise nazad to zna i onzavrzlama wrote: ↑09/02/2024 13:15 Sda je zlo i tu nema zbora....ali trojka mora znati da glasaci nisu za njih glasali da zamijeme sda mego da rade drugacije nego sda.
Ukoliko trojka radi po uputama amera sve je Ok,ali ako rade na svoju ruku onda smo u problemu...
Konakovic mi sve vise ide na zivce pricom da se sa dodikom moze nesto postici i dogovoriti...
Last edited by sajber87 on 09/02/2024 14:38, edited 1 time in total.
- Ozimician
#20662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Evo @dr_Evil je ponovo objasnio scenario. Moguce na kraju da NiP samo obavlja prljavi posao za SDA. (mozda cak i nesvjesno)DonieBrasco wrote: ↑09/02/2024 14:35Realno postavlja se pitanje da li su iz Trojke u toj mjeri glupi blago recno glupi da im predaju drzavu, sto jeste Ustavni sud, zakon o sudu, izborni zakon, da odu stranci, a ovi ce kao da daju tri EU zakona.Ozimician wrote: ↑09/02/2024 14:22 Ponovo rollercoaster...
Ili su bas glupi da imaju svoju korist od toga da ih boli qurac za EU.
Takava dojam ostavljaju jer drze jezik za zubima na sve Dodikovo i Covicevo, od njih nista da cujemo imaju li oni neki zahtjev, i na kraju sutradan ih sve USA ambasada demantuje.
Kakva je igra u pitanju vidjet cemo na kraju, ja sam idalje misljenja da je EU dobro na strani Dodika i Covica.
Jer stvarno ne znam kolika korist treba da bude, sta treba da dobiju a da vec u zivotu nemaju, pa da budes toliko naivan (da ne upotrijebim tezu rijec).
Moguce i to da su razapeti izmedju EU i SAD, ali valjda bi tada znali sta im je ciniti..opet... ne mogu da vjerujem
-
DonieBrasco
-
palermo
- Ozimician
#20665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Razumijem da je Bakir prodao sve sto je mogao za zeninu poziciju, prodao bi vjerovatno i vise da je stigao...
..ali nastaviti tim putem ne vidim smisao. Jer glavni adut Trojke i jeste bio taj da "nemaju oraha u dzepu" i da ih se ne moze ucjenjivati (kao baketa sa zenom)... a vidi ovo na sto lici
..ali nastaviti tim putem ne vidim smisao. Jer glavni adut Trojke i jeste bio taj da "nemaju oraha u dzepu" i da ih se ne moze ucjenjivati (kao baketa sa zenom)... a vidi ovo na sto lici
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#20666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Poceli botovi covica vise citirati nego bakira i seku zajedno 
- DaysleepeR
#20667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.
Za 50% su tim potezom ušutkali i ostale.
Dodik ispali neku perverziju, niko ne reaguje, idemo dalje, život isti i prije i poslije nje.
U prošlosti, 7 dana bi trajalo prepucavanje oko svake izjave.
Isto je i sa SDA, izbace oni neko saopštenje, niko ništa, već sutra se niko ni ne sjeća šta je SDA rekla.
Top potez.
Jedino što svjetina voli da gleda i čita svađe, ali to je problem svjetine.
Ima vazda Zadruga.
Dodik ispali neku perverziju, niko ne reaguje, idemo dalje, život isti i prije i poslije nje.
Isto je i sa SDA, izbace oni neko saopštenje, niko ništa, već sutra se niko ni ne sjeća šta je SDA rekla.
Top potez.
Ima vazda Zadruga.
-
DonieBrasco
#20668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jebote ovaj samouvjeren daj mu njegovu komapniju za plin i daj mu da izbore dobije u Širokom Brijegu, uporedo da odu stranci i daj mu ustavni sud, daj mu cik ili nema BiH.
Pa naravno da mu je neko iz EU to odobrio.
Last edited by DonieBrasco on 09/02/2024 14:48, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
#20669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Udjosmo u 2024tu vec a idalje se forumski postovi vrte izmedju "izdali su" i "izdat ce".dr_Evil wrote: ↑09/02/2024 14:32Taj njegov odbjegli ucenik mi nije mirisao od prvog dana, sto evo godinama pisem, ali nikad mu nisam nasao los potez, pa se nadam da i ovaj put ga nece povuci.
Danas je izgleda raspolozenje u '"samo sto nisu izdali"
-
tutku
#20670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako je, nema potrebe upustati se u raspravu i davati na znacaju temi u javnosti. Nije da se stvari o kojima pricaju odnose na sve gradjane.DaysleepeR wrote: ↑09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.
Top potez.
Ima vazda Zadruga.
Nego, kako to i rade, iza zatvorenih vrata, sta zatraze Covic i Dodik lagano isporucivati, a na TV prosipati pricu o novim pregovaracima, milionima iz EU i ostaloj demagogiji.
Slazem se da je ta strategija za njih odlicna.
- Ozimician
#20671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moje trenutno vidjenje je to da je uskoro i njegovo gotovo i da pokusava nabrzinu izvuci maksimum iz situacije, ako ovi odole tom pritisku, bit ce dobro. Ima sigurno informacije koje mi ovdje nemamo i zato mu se zuri.DonieBrasco wrote: ↑09/02/2024 14:46 Jebote ovaj samouvjeren daj mu njegovu komapniju za plin i daj mu da izbore dobije u Širokom Brijegu, uporedo da odu stranci i daj mu ustavni sud, daj mu cik ili nema BiH.
- Prpa.ba
#20672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ignorisanje govnjive separatisticke retorike je super stvar.
Da nije praceno masovnim uvecavanjem portfolija HDZ-a na federalnom nivou, dakle stotinama miliona KM i nadleznostima kojima sada gospodari HDZ, a jucer nije cak i uz izrazito servilnu SDA.
Da nije praceno relativizacijom (su)odgovornosti HDZ-a za apsolutni zastoj rada prethodnih vlasti.
Da nije praceno prihvatanjem HDZ-ove retorike prema clanu predsjednistva koji je izabran legalno i legitimno, kakav god on bio dnevnopoliticki.
Itd,
Da nije praceno masovnim uvecavanjem portfolija HDZ-a na federalnom nivou, dakle stotinama miliona KM i nadleznostima kojima sada gospodari HDZ, a jucer nije cak i uz izrazito servilnu SDA.
Da nije praceno relativizacijom (su)odgovornosti HDZ-a za apsolutni zastoj rada prethodnih vlasti.
Da nije praceno prihvatanjem HDZ-ove retorike prema clanu predsjednistva koji je izabran legalno i legitimno, kakav god on bio dnevnopoliticki.
Itd,
- DaysleepeR
#20673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Svjetina želi prepucavanja.tutku wrote: ↑09/02/2024 14:48Tako je, nema potrebe upustati se u raspravu i davati na znacaju temi u javnosti. Nije da se stvari o kojima pricaju odnose na sve gradjane.DaysleepeR wrote: ↑09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.
Top potez.
Ima vazda Zadruga.
Nego, kako to i rade, iza zatvorenih vrata, sta zatraze Covic i Dodik lagano isporucivati, a na TV prosipati pricu o novim pregovaracima, milionima iz EU i ostaloj demagogiji.
Slazem se da je ta strategija za njih odlicna.
Ne interesuje ih rezultat.
Samo nek neko nekom šukne dobro.
I po prstima da se udara.
Jebo rezultat na kraju.
-
izvrsni direktor
#20674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma trojka sutnjom izdaje drzavu..DaysleepeR wrote: ↑09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.
Top potez.
Ima vazda Zadruga.
Ovo su bili dani kada je patriJotski duo fantastiko odbranio drzavu..

Pogledaj ti, 2018, 2019, 2020 su oni potrosili na zastavi..bog te
- DaysleepeR
#20675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je ono što svjetina želi.izvrsni direktor wrote: ↑09/02/2024 14:53Ma trojka sutnjom izdaje drzavu..DaysleepeR wrote: ↑09/02/2024 14:45 Jedna od najboljih stvari vezanih za Trojku je ta što se ne upuštaju u javna prepucavanja.
Top potez.
Ima vazda Zadruga.
Ovo su bili dani kada je patriJotski duo fantastiko odbranio drzavu..
Pogledaj ti, 2018, 2019, 2020 su oni potrosili na zastavi..bog te