Pa to je vec omoguceno fiktivnim prebivalistem, imas prebivaliste u KS, tamo se lijecis, dijete ti ide u skolu, a zivis u Lukavici i ubjedjen si da si zafrkao sistem.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Haris.ba
#17451 Re: Cijene stanova All about
- Ozimician
#17452 Re: Cijene stanova All about
-
TheGodfather001
#17453 Re: Cijene stanova All about
Ako ovima iz IS ne smetaju fotografije i spomen ploče osuđenim ratnim zločincima, defile srpstva i postavljanje granice na demarkacionoj liniji, što vam smeta liječenje u kasindolu, "srbiji" ili kod doktora dabića.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#17454 Re: Cijene stanova All about
Pa to i jeste poenta tih duplo jeftinijih stanova "samo 5 minuta" od dobrinje. Upadas u drugi sistem, drugi mentalitet, drugu atmosferu.
Ne vidim zasto bi Kanton Sarajevo placao ikome ista ako je taj neko odlucio da se iseli iz njega. Pola Lukavice isto radi u KS, al mislim da zdravstveno po defaultu ide prema mjestu boravka. A to je IS, ne KS.
Ako neko ostavlja prebivaliste u KS da tamo u Lukavici zivi, i treba imati te zavrzlame. Neku cijenu treba platiti.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 08/02/2024 09:26, edited 2 times in total.
- basicm
#17455 Re: Cijene stanova All about
TheGodfather001 wrote: ↑08/02/2024 09:23 Ako ovima iz IS ne smetaju fotografije i spomen ploče osuđenim ratnim zločincima, defile srpstva i postavljanje granice na demarkacionoj liniji, što vam smeta liječenje u kasindolu, "srbiji" ili kod doktora dabića.
Mi svi ludi a oni pametni, jeftino kupili jos izmjene zakona im trebaju.
- Ozimician
#17456 Re: Cijene stanova All about
Ovo je vrlo autistican pristup, ali nije nista novo.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#17457 Re: Cijene stanova All about
Nevjerovatno, zvucite isto kao bosanac Dodick i co. Je li vi razmisljate malo duze od tri sekunde tom glavicom na ramenima?
Kada navodite takve komentare, kao da pricate o odlasku u drugu drzavu. Ako smatrate prciju kao drzavom, onda ok, komentar vam je na mjestu.
Da, kanton Sarajevo bi TREBAO SUBVENCIRATI NA SVE MOGUCE NACINE ako neko preseli u iStocno Sarajevo. Je l izaista treba da navodim razloge zasto?
Koja kratkovidnost, prosto nevjerovatno. Koliko samo faktora ne uzimate u obzir.
Jah, neka svi nagrnu u seher Rajvosa, pa neka nam je kvadrat 8000 milja a u rs neka zive samo cetnici, ionako ce se oCepit. Hjate vamo Bosnje.

Kada navodite takve komentare, kao da pricate o odlasku u drugu drzavu. Ako smatrate prciju kao drzavom, onda ok, komentar vam je na mjestu.
Da, kanton Sarajevo bi TREBAO SUBVENCIRATI NA SVE MOGUCE NACINE ako neko preseli u iStocno Sarajevo. Je l izaista treba da navodim razloge zasto?
Koja kratkovidnost, prosto nevjerovatno. Koliko samo faktora ne uzimate u obzir.
Jah, neka svi nagrnu u seher Rajvosa, pa neka nam je kvadrat 8000 milja a u rs neka zive samo cetnici, ionako ce se oCepit. Hjate vamo Bosnje.
- mirota
#17458 Re: Cijene stanova All about
meni je veci problem kao Bosnjak kupiti stan u Lukavici, a dijete ti ide tu u skolu , onda ganjaj skolu u Federaciji, pa ne moze pjeske do skole i sl... ali, ok, vidim par Bosnjaka u zgradi gdje cura ima stan, nekako su se snasli ljudi, a svako gleda jeftinije da prodje
p.s.
Cijene stanova u Trebinju sa 3300 krenule na 3100
p.s.
Cijene stanova u Trebinju sa 3300 krenule na 3100
- Ozimician
#17459 Re: Cijene stanova All about
laserShow wrote: ↑08/02/2024 09:31 Nevjerovatno, zvucite isto kao bosanac Dodick i co. Je li vi razmisljate malo duze od tri sekunde tom glavicom na ramenima?
Jah, neka svi nagrnu u seher Rajvosa, pa neka nam je kvadrat 8000 milja a u rs neka zive samo cetnici, ionako ce se oCepit. Hjate vamo Bosnje.![]()
![]()
![]()
![]()
Upravo tako, ja jos napisao fino da se KS rastereti (dakle da cijena kvadrata malo ohladi), jer jeftinije je sigurno nekom mladom bracnom paru omoguciti besplatno lijecenje nego davati subvencije za kupovinu stana.
Ali koliko vidim, ovdje bi cak neki i voljeli da cijene kvadrata dalje rastu (oni koji su vec kupili stan).
- laserShow
#17460 Re: Cijene stanova All about
Ma ne mogu da vjerujem da neko ne konta zasto je pozitivno da se naseljava svaki dio BOSNE I HERCEGOVINE, pa i I. Sarajevo. Ne mogu da vjerujem da ne kotaju zasto bi to trebalo podrzavati, ne samo rijecima, vec i subvencijom na ovaj ili onaj nacin.
Ne mogu da vjerujem da takvo razmisljanje smatraju ispravnim. Nas narod stvarno nema svijesti i vizije dalje od onoga sto moze hraknuti. Pljuc.
Ne mogu da vjerujem da takvo razmisljanje smatraju ispravnim. Nas narod stvarno nema svijesti i vizije dalje od onoga sto moze hraknuti. Pljuc.
- mirota
#17461 Re: Cijene stanova All about
zato i jesmo gdje jesmo, na cmaru Europe
- nivla
#17462 Re: Cijene stanova All about
nema veze hocel cijena u sa rast ili padati
jednostavno nema logike da mi dijete slavi krsnu slavu osnovne skole, vrtica itd, to nije normalno, nije kratkovidost nikakva ne uvesti subvencije za ove idealisticke prijedloge vec treba ukinuti svaki vid finansiranja i pomaganja RSu, mozda se taj narod tamo dozove i promijeni, a ne da se svaki jebeni dan dolazi na posao u sarajevo, uglavnomu drzavne institucije a onda kenja svakodnevno o nezavisnosti, kvazireferendum je sve razotrkio i zaista u takvom okruzenju ne vidim mjesto bosnjacima,hrvatima i ostalim
lako je zivjeti u sarajevu i govoriti o kulturi zivljenja a drugo je otici negdje gdje si na nivou statisticke greske, gdje ti se negira sve ono sto te definise
ko god je zasao u institucije RSa na bilo kojem nivou moze vidjeti koji je to nivo zatrovanosti, meni je dosta sto sam vidio u foci, sveti sava, pomoz bog, mladicev poster na zgradi opstine, nazoves da pitas u cemu je problem dobijes odgovor to ti pravi neko od vas muslimana itd
jednostavno nema logike da mi dijete slavi krsnu slavu osnovne skole, vrtica itd, to nije normalno, nije kratkovidost nikakva ne uvesti subvencije za ove idealisticke prijedloge vec treba ukinuti svaki vid finansiranja i pomaganja RSu, mozda se taj narod tamo dozove i promijeni, a ne da se svaki jebeni dan dolazi na posao u sarajevo, uglavnomu drzavne institucije a onda kenja svakodnevno o nezavisnosti, kvazireferendum je sve razotrkio i zaista u takvom okruzenju ne vidim mjesto bosnjacima,hrvatima i ostalim
lako je zivjeti u sarajevu i govoriti o kulturi zivljenja a drugo je otici negdje gdje si na nivou statisticke greske, gdje ti se negira sve ono sto te definise
ko god je zasao u institucije RSa na bilo kojem nivou moze vidjeti koji je to nivo zatrovanosti, meni je dosta sto sam vidio u foci, sveti sava, pomoz bog, mladicev poster na zgradi opstine, nazoves da pitas u cemu je problem dobijes odgovor to ti pravi neko od vas muslimana itd
-
TheGodfather001
#17463 Re: Cijene stanova All about
Injektiranje novca u budžet RS kupovinom nekretnina u istoj, dovodi posljedično do smanjenja cijene m2 u Kantonu Sarajevo? Može li se saznati ime autora ove sjajne makroekonomske teze? Predložio bih ga za redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu.
Ubrizgaj novac u budžet (ne)prijateljskom entitetu, smanji prihode Kantonu i još traži subvenciju i odricanje od prihoda ZZO KS!? Kako se niko prije nije ovoga dosjetio
Treba vam dodatnu putarinu naplaćivati kroz Dobrinju jer RS nijednu novu putnu komunikaciju za onolike stanovnike nije napravio, a svi eksploatišu ceste Kantona Sarajevo i to besplatno.
Ubrizgaj novac u budžet (ne)prijateljskom entitetu, smanji prihode Kantonu i još traži subvenciju i odricanje od prihoda ZZO KS!? Kako se niko prije nije ovoga dosjetio
Treba vam dodatnu putarinu naplaćivati kroz Dobrinju jer RS nijednu novu putnu komunikaciju za onolike stanovnike nije napravio, a svi eksploatišu ceste Kantona Sarajevo i to besplatno.
Last edited by TheGodfather001 on 08/02/2024 09:53, edited 1 time in total.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#17464 Re: Cijene stanova All about
Zovite to kako hocete.
Ja ne spadam u nacionaliste uopce, vise naginjem ovoj liberalno-soc strani, ali u Lukavicu ne bih isao stanovati da je 4x jeftinije. Smeta mi pomalo i sto se pokusava izvesti "religizacija" sarajeva odnosno medijskog prostora kod nas (na stranu islama, jel) ali to ima bar neku kulturolosku pozadinu, a i u principu je 10x manje agresivno od onoga sto se radi u Lukavici i generalno u RSu.
Ne pricam samo o propagandi koja jasno zeli pokazati ko je glavni u tom dijelu grada (od naziva ulica do spomenika i svetkovanja), nego o tome da to JESTE drugi sistem. Zdravstvo, skole, porezi. Da nisu, ne biste vi ovdje predlagali da KS protegne zdravstvo i tamo.
S druge strane, meni je uvijek draze kupovati bilo koji BH proizvod jer korist djelomicno ide cijeloj drzavi u kasu kroz PDV i draze mi je i RS pogurati indirektno nego Hrvatsku, Srbiju ili zapadnoevropske bogatase. I putujem i obilazim cijelu zenlju, i volim je kao takvu.
Al u svakodnevnici, ko kaze da nema razlike ili namjerno iskrece situaciju ili se jos nije bavio obicnim zivotnim stvarima kao ovi gore porezi, zdravstvo i skole.
Ja ne spadam u nacionaliste uopce, vise naginjem ovoj liberalno-soc strani, ali u Lukavicu ne bih isao stanovati da je 4x jeftinije. Smeta mi pomalo i sto se pokusava izvesti "religizacija" sarajeva odnosno medijskog prostora kod nas (na stranu islama, jel) ali to ima bar neku kulturolosku pozadinu, a i u principu je 10x manje agresivno od onoga sto se radi u Lukavici i generalno u RSu.
Ne pricam samo o propagandi koja jasno zeli pokazati ko je glavni u tom dijelu grada (od naziva ulica do spomenika i svetkovanja), nego o tome da to JESTE drugi sistem. Zdravstvo, skole, porezi. Da nisu, ne biste vi ovdje predlagali da KS protegne zdravstvo i tamo.
S druge strane, meni je uvijek draze kupovati bilo koji BH proizvod jer korist djelomicno ide cijeloj drzavi u kasu kroz PDV i draze mi je i RS pogurati indirektno nego Hrvatsku, Srbiju ili zapadnoevropske bogatase. I putujem i obilazim cijelu zenlju, i volim je kao takvu.
Al u svakodnevnici, ko kaze da nema razlike ili namjerno iskrece situaciju ili se jos nije bavio obicnim zivotnim stvarima kao ovi gore porezi, zdravstvo i skole.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 08/02/2024 10:00, edited 2 times in total.
- xamp
#17465 Re: Cijene stanova All about
Pa nek se rastereti prema Ilijasu i okolnim mjestima... i dalje si u KS al si jeftinije prosao sa kupovinom.Ozimician wrote: ↑08/02/2024 09:34laserShow wrote: ↑08/02/2024 09:31 Nevjerovatno, zvucite isto kao bosanac Dodick i co. Je li vi razmisljate malo duze od tri sekunde tom glavicom na ramenima?
Jah, neka svi nagrnu u seher Rajvosa, pa neka nam je kvadrat 8000 milja a u rs neka zive samo cetnici, ionako ce se oCepit. Hjate vamo Bosnje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Upravo tako, ja jos napisao fino da se KS rastereti (dakle da cijena kvadrata malo ohladi), jer jeftinije je sigurno nekom mladom bracnom paru omoguciti besplatno lijecenje nego davati subvencije za kupovinu stana.
Ali koliko vidim, ovdje bi cak neki i voljeli da cijene kvadrata dalje rastu (oni koji su vec kupili stan).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#17466 Re: Cijene stanova All about
jel to glumimo doseljenike na Zapadnoj obali? 
ja sam za, ali to se trebalo raditi odmah poslije rata. jebo pare ako imaš ruke u skupštini RSa. masa političkih problema bi nestala, no da bošnjačka politika vidi dalje od sutra, a kamoli od prekosutra, gdje bi joj bio kraj.
to je političko pitanje i to je trebalo rješavati sistematski na nivou države. a ne ovako da KS nešto glumi kao da će taj broj biti 40-50000 ljudi pa da Istočno Sarajevo bude grad u kojem sjednice počinju državnom himnom.
zato vam je priča o ovome, iskreno, glupa.
ja sam za, ali to se trebalo raditi odmah poslije rata. jebo pare ako imaš ruke u skupštini RSa. masa političkih problema bi nestala, no da bošnjačka politika vidi dalje od sutra, a kamoli od prekosutra, gdje bi joj bio kraj.
to je političko pitanje i to je trebalo rješavati sistematski na nivou države. a ne ovako da KS nešto glumi kao da će taj broj biti 40-50000 ljudi pa da Istočno Sarajevo bude grad u kojem sjednice počinju državnom himnom.
zato vam je priča o ovome, iskreno, glupa.
- Ozimician
#17467 Re: Cijene stanova All about
Trebalo se raditi svakako ranije i intenzivnije i na vecem nivou.
Ali stalno se poteze prica kako eto na drzavnom i federalnom nivou se ne moze nista uraditi zbog Dodika i Covica, a kad treba nesto sa kantonalnog nivoa uciniti za drzavu i ruke u skupstinama i opcinskim vijecima, dakle nesto vrlo minimalno kao sto je ZZO (u vec postojecim objektima i infrastrukturi), dakle bez ikakvih ulaganja u to - odmah kuknjava.
U medjuvremenu Srbija gradi bolnicu u IS, gradi studentski dom na Palama, dakle ulaze desetine miliona u infrastrukturu za svoj politicki projekat, ovamo se patriJote bune sto ce neko moci ovjeriti knjizicu da ne uplacuje u taj zavod, a moguce da ekonomski doprinosi KS vise nego 70% onih koji bez problema ostvaruju to pravo. I smatraju taj dio preko entitetske granice inostranstvom, dok Srbija taj dio smatra svojim. Eh to je stanje uma koje treba mijenjati.
Naravno, ovo bi mogao uraditi i TK i ZDK, ne samo KS, ali u KS postoji solidna potraznja i prirodno sirenje jednog ekonomskog prostora, dok u drugim kantonima bas i nema takve potraznje (nazalost). KS ima priliku i treba je iskoristiti.
Ali stalno se poteze prica kako eto na drzavnom i federalnom nivou se ne moze nista uraditi zbog Dodika i Covica, a kad treba nesto sa kantonalnog nivoa uciniti za drzavu i ruke u skupstinama i opcinskim vijecima, dakle nesto vrlo minimalno kao sto je ZZO (u vec postojecim objektima i infrastrukturi), dakle bez ikakvih ulaganja u to - odmah kuknjava.
U medjuvremenu Srbija gradi bolnicu u IS, gradi studentski dom na Palama, dakle ulaze desetine miliona u infrastrukturu za svoj politicki projekat, ovamo se patriJote bune sto ce neko moci ovjeriti knjizicu da ne uplacuje u taj zavod, a moguce da ekonomski doprinosi KS vise nego 70% onih koji bez problema ostvaruju to pravo. I smatraju taj dio preko entitetske granice inostranstvom, dok Srbija taj dio smatra svojim. Eh to je stanje uma koje treba mijenjati.
Naravno, ovo bi mogao uraditi i TK i ZDK, ne samo KS, ali u KS postoji solidna potraznja i prirodno sirenje jednog ekonomskog prostora, dok u drugim kantonima bas i nema takve potraznje (nazalost). KS ima priliku i treba je iskoristiti.
- VladaFBiH
#17468 Re: Cijene stanova All about
nemoguće je formalno provesti kroz sistem jer se doprinosi za zdravstvo uplaćuju po mjestu prebivališta - zašto da KS finansira nekoga iz RS-a?Ozimician wrote: ↑08/02/2024 09:21Naravno, tako da ne vidim problem da se to provede i formalno kroz sistem.
- Ozimician
#17469 Re: Cijene stanova All about
Iz istog razloga sto Srbija finansira nekog iz RS-a.
- laserShow
- laserShow
#17471 Re: Cijene stanova All about
jebo ove rasprave is i sl. Neka se ocepe, sta fali.nije_ bitno wrote: ↑05/02/2024 21:152700 su reklicitroen xm wrote: ↑05/02/2024 20:31Ma ne vjerujem, trenutno cijene miruju par mjeseci. Ne znam koju su ti tada cijenu rekli, ali meni Vogošća trenutno predstavlja dobro mjesto za kupovinu, a lokacija će vremenom biti sve bolja i bolja kada prođe tunel, trola i ostalo.nije_ bitno wrote: ↑05/02/2024 20:10Zvao sam ih nedavno ali reko da nisu opet poskupili od tad pošto objekat ulazi u završnu fazu tj. fini radovi. Zvao sam i za mnoge druge objekte i stanove pa mi se sve to pomiješalo i cifre i sve ostalo.
Da se vratimo ovome. Gdje 2700? Neki dan sam ih kontaktirao, 3250KM ako se dobro sjecam?
-
k4mi
#17472 Re: Cijene stanova All about
ko je ispunio uslove za prijavu za subenciju mladima, taj ima i zdravstveno u KS.
- laserShow
#17473 Re: Cijene stanova All about
Da, od dana prijave na konkurs, bez da je uplatio i marku u budzet KS. Kakav je to odgovor?
ja uz Banja Luke
kupim stan u Sarajevu 10.10
Prijavim prebivaliste 11.10
Prijavim se na koonrus 12.10
Dobijem subvenciju.
Laicki.
ja uz Banja Luke
kupim stan u Sarajevu 10.10
Prijavim prebivaliste 11.10
Prijavim se na koonrus 12.10
Dobijem subvenciju.
Laicki.
- Haris.ba
#17474 Re: Cijene stanova All about
I 5 godina ne mozes prodati nekretninu, i mislim da i cips moras donositi svake godine.
Znaci, tu ces graditi zivot, raditi, djecu u skolu voditi, doktoru ici.
To je vise bilo privlacenje likvidnih mladih, pa i iz drugih dijelova Bosne nego bilo sta drugo.
Ja sam zainteresiranan da objasnis kako si zamislio to sto pricas. Ako dopustis nekome iz Lukavice da se lijeci na Kosevu, sve ok. Ko ce to da plati?
Ne kazem da upravo KS nece krenuti sa aktivnijom politikom uzimanja djece u skole. Jer, ta racunica povecava formu za raspodjelu sredstava u budzete izmedju kantona. Ali, zdravstvo se ne isplati.
-
moimoi
#17475 Re: Cijene stanova All about
To sa lijecenjem je svakako uzasan apsurd. Lijecenje bi trebalo biti omoguceno svugdje.
Sta recimo da si hronican bolesnik, imas prebivaliste tj. vecinu vremena zivis u Sa… a eto imas i kucu u Trebinju gdje provodis isto tako dosta vremena.. godi ti klima?!
Da ima volje, moglo bi se sve to regulisati.
Sta recimo da si hronican bolesnik, imas prebivaliste tj. vecinu vremena zivis u Sa… a eto imas i kucu u Trebinju gdje provodis isto tako dosta vremena.. godi ti klima?!
Da ima volje, moglo bi se sve to regulisati.