Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nije_ bitno

#17426 Re: Cijene stanova All about

Post by nije_ bitno »

_BataZiv_0809 wrote: 05/02/2024 23:58
citroen xm wrote: 05/02/2024 20:31
nije_ bitno wrote: 05/02/2024 20:10Zvao sam ih nedavno ali reko da nisu opet poskupili od tad pošto objekat ulazi u završnu fazu tj. fini radovi. Zvao sam i za mnoge druge objekte i stanove pa mi se sve to pomiješalo i cifre i sve ostalo.
Ma ne vjerujem, trenutno cijene miruju par mjeseci. Ne znam koju su ti tada cijenu rekli, ali meni Vogošća trenutno predstavlja dobro mjesto za kupovinu, a lokacija će vremenom biti sve bolja i bolja kada prođe tunel, trola i ostalo.
Ali sastav raje kriminalan
Zašto?
giannibelif

#17427 Re: Cijene stanova All about

Post by giannibelif »

Moja svastika radi u Vogošći u apoteci, kaže da Bog sačuva stanovništvo, ni dobro jutro, ni dobar dan ni dobro večer.
Piaty

#17428 Re: Cijene stanova All about

Post by Piaty »

najbolji mi je jaran iz vg...

mogu potvrditi sve to
citroen xm

#17429 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Možda, ne znam. Ali ja svakako sve manje polažem nade u komšiluk i sastav stanovništva. Sve se mijenja iz dana u dan i bukvalno ni jedno naselje nije lišeno primitivizma. O klošarluku i kriminalu da ne pričam.
VladaFBiH

#17430 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

giannibelif wrote: 06/02/2024 01:00 Moja svastika radi u Vogošći u apoteci, kaže da Bog sačuva stanovništvo, ni dobro jutro, ni dobar dan ni dobro večer.
pitanje je da li je ona ona "nadrkana" teta iza šaltera još ako su u pitanju AP Sarajevo velika šansa je da je do nje (poznati po neljubaznosti u cijelom kantonu) :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Živio sam nekoliko godina u Vogošći i mogu ti reći da je tačno da imaju veći procenat ruralnog stanovništva (izbjeglice iz Srebrenice uglavnom) ali da je u totalu odron ne bih se složio jer sam tamo upoznao i extra ljudi. Više papaka sam upoznao u centralnim dijelovima Sarajeva nego tamo - tamo se vidi kada je neko ruralan ali se barem ne fura da je gradska raja kao papci.

Imaš dijelove Vogošće gdje preovladava ruralno stanovništvo ali imaš i sasvim normalnih dijelova. I ovaj ruralni dio se lagano mijenja odnosno njihova djeca postaju urbanija - kao i većina Sarajlija koji su došli u Sarajevo poslije II svjetskog rata.

Najveća mana Vogošće je jedna saobraćajnica do Sarajeva gdje su velike gužve i u slučaju zastoja nemaš alternative a ovo će se promijeniti s I transverzalom.
alica.k

#17431 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

Dugo sam zivjela u Vogosci, i apsolutno je netacno da je 'da bog sacuva stanovnistvo'.

Kada gledamo Sarajevo sveukupno, svacega ima, pa i u Vogosci, ali se nikako ne istice po ljudima koji su ista vise 'da bog sacuva' od ovih u centru ili na Dobrinji ili na CVili.

Problem Vogosce je odsjecenost od grada, tj kako neko napisa jedna jedina cesta gdje nemas alternativu ako se desi neki udes il nesto. Znala sam vozit i po sat vremena do posla.
giannibelif

#17432 Re: Cijene stanova All about

Post by giannibelif »

VladaFBiH wrote: 06/02/2024 08:37
giannibelif wrote: 06/02/2024 01:00 Moja svastika radi u Vogošći u apoteci, kaže da Bog sačuva stanovništvo, ni dobro jutro, ni dobar dan ni dobro večer.
pitanje je da li je ona ona "nadrkana" teta iza šaltera još ako su u pitanju AP Sarajevo velika šansa je da je do nje (poznati po neljubaznosti u cijelom kantonu) :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Živio sam nekoliko godina u Vogošći i mogu ti reći da je tačno da imaju veći procenat ruralnog stanovništva (izbjeglice iz Srebrenice uglavnom) ali da je u totalu odron ne bih se složio jer sam tamo upoznao i extra ljudi. Više papaka sam upoznao u centralnim dijelovima Sarajeva nego tamo - tamo se vidi kada je neko ruralan ali se barem ne fura da je gradska raja kao papci.

Imaš dijelove Vogošće gdje preovladava ruralno stanovništvo ali imaš i sasvim normalnih dijelova. I ovaj ruralni dio se lagano mijenja odnosno njihova djeca postaju urbanija - kao i većina Sarajlija koji su došli u Sarajevo poslije II svjetskog rata.

Najveća mana Vogošće je jedna saobraćajnica do Sarajeva gdje su velike gužve i u slučaju zastoja nemaš alternative a ovo će se promijeniti s I transverzalom.
Nije nadrkana teta, djevojka je vaspitana tako kako bi ja volio da moja kći bude kad poraste. Punica i punac su ih obje odgojili da budu domaća zadaća okolini u dosta stvari.Ja sam se zbog svoje žene i vratio kući iz inostranstva. I posao u Vogošći je prihvatila jer jer željela da radi odmah nakon fakulteta direktno u praksi sa ljudima jer je takva po prirodi, komunikativna. Mogla je komotno da se dohvati neke laboratorije i da joj tako dani prolaze. Ako je nadrkanost pozdraviti po ulasku i izlasku iz objekta, zahvaliti, onda sam i ja nadrkan. Stvarno jesam i ne podnosim malogradjanštinu i meni se lično to ne dešava u krugovima gdje se ja krećem i sa kim komuniciram na dnevnoj bazi. I ja sam unuče imigranata i doseljenika. Nije zaposlena u AP, nije ni gledala gdje će početi sa radom,samo je bilo bitno da krene, ali tu je ljeta i odlazi vani nakon udaje.
citroen xm

#17433 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

Ne dešava se ni meni jer se krećem u krugu ljudi koji sam odabrao. Takođe kada ulazim u prodavnicu ili bilo kakav uslužni objekat pozdravim osoblje i ponašam se kulturno. Ali kada radiš na usluzi mušterijama, ma gdje da se nalaziš, susretneš se dnevno sa 1000 osoba raznih profila i očekivano je da bude svega pa i veliki procenat stoke.
Sid the sloth

#17434 Re: Cijene stanova All about

Post by Sid the sloth »

_BataZiv_0809 wrote: 05/02/2024 23:58
citroen xm wrote: 05/02/2024 20:31
nije_ bitno wrote: 05/02/2024 20:10Zvao sam ih nedavno ali reko da nisu opet poskupili od tad pošto objekat ulazi u završnu fazu tj. fini radovi. Zvao sam i za mnoge druge objekte i stanove pa mi se sve to pomiješalo i cifre i sve ostalo.
Ma ne vjerujem, trenutno cijene miruju par mjeseci. Ne znam koju su ti tada cijenu rekli, ali meni Vogošća trenutno predstavlja dobro mjesto za kupovinu, a lokacija će vremenom biti sve bolja i bolja kada prođe tunel, trola i ostalo.
Ali sastav raje kriminalan
Nije bas. Ovo sto neko spominje jesu ljudi mozda dijelom dosli iz malo ruralnijih sredina ali daleko od toga da su kriminalni. Cak sta vise ljudi su susretljivi u smislu prije ce pomoci komsiji jer je to zastupljenije u ruralnim mjestima, dok je u gradovima vise "svako za sebe". Klosara ima procentualno kao i na CVili i Malti sto sam vidjao npr.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17435 Re: Cijene stanova All about

Post by _BataZiv_0809 »

Nisam mislio bukvalno kriminalan, nego niskih zivotnih navika za urbanu sredinu :mrgreen:
Sid the sloth

#17436 Re: Cijene stanova All about

Post by Sid the sloth »

Pa nisu bas toliko niske zivotne navike da kazes da su kriminalne :D
Moze se sasvim fino zivjeti ko poslom i drugim obavezama nije toliko vezan za grad.
Karikaturist

#17437 Re: Cijene stanova All about

Post by Karikaturist »

Pogledati top komentar - dijaspora iz Priboja :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240207123
BadBoy

#17438 Re: Cijene stanova All about

Post by BadBoy »

Karikaturist wrote: 07/02/2024 16:20 Pogledati top komentar - dijaspora iz Priboja :mrgreen:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240207123
Upravo došao da postavim ovaj članak.

Ah ta vragolasta dijaspora i opaki IT, sve dižu cijene kvadrata :-)
ReymondReddington

#17439 Re: Cijene stanova All about

Post by ReymondReddington »

Mišljenja o Ilidza Residence kod Wawesa. Jel onaj dio zna poplaviti?

Kontam vecina ove novogradnje ima standardne boljke u vidu tankih zidova, lose zvucne izolacije itd

Ako sam dobro upratio za grijanje idu toplotne pumpe tako da zgrada vjerovatno nema prikljucak plina sto mozda i nije lose u danasnji vakat.
lissics

#17440 Re: Cijene stanova All about

Post by lissics »

ReymondReddington wrote: 07/02/2024 22:57 Mišljenja o Ilidza Residence kod Wawesa. Jel onaj dio zna poplaviti?

Kontam vecina ove novogradnje ima standardne boljke u vidu tankih zidova, lose zvucne izolacije itd

Ako sam dobro upratio za grijanje idu toplotne pumpe tako da zgrada vjerovatno nema prikljucak plina sto mozda i nije lose u danasnji vakat.
Pa zidovi izmedju stanova su barem 20cm, zar trebaju biti deblji?
izbjeglica_iz_besmisla

#17441 Re: Cijene stanova All about

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Nije stvar samo debljine. Nisam strucan pa cu vjerovatno prepojednostavito situaciju, al su mi majstori govorili da se mogu podovi uraditi recimo na razne nacine - ako se bolje izlije i "sloze" komponente moze se vise zvuka prigusiti, ako se zbrza onda se zvuk lakse prenosi.

Isto tako ako ima rigipsa, mada tu je u startu zvucna izolacija losija prosto jer je to tanko. Moze se bolje uraditi s nekim oblaganjem iznutra i na nosacima da se manje to prenosi, al malo ko hoce da se zajebava time.

Plus, kod mene evo kad neko busi skroz na drugom kraju zgrade, tresti ko da busi tacno iznad mene :-x Cak nema sanse da odredis iz kojeg stana dolazi.

Ne znam jel se vibracije sire jer je sve u jezgri/sredini zgrade beton, zidovi se nastavljaju jedan na drugog pa tako i vibracije mogu "putovati". Nek napise ko bolje zna...
Marihuana007

#17442 Re: Cijene stanova All about

Post by Marihuana007 »

Lijepo istočno Sarajevo, 5 minuta udaljeno od Dobrinje a stanovi duplo jeftiniji nego u federalnom Sarajevu. :bih:
addem

#17443 Re: Cijene stanova All about

Post by addem »

Marihuana007 wrote: 08/02/2024 08:02 Lijepo istočno Sarajevo, 5 minuta udaljeno od Dobrinje a stanovi duplo jeftiniji nego u federalnom Sarajevu. :bih:
Na kraju ce se to i desiti ljudi ce ici za cijenom i za onim sto im je pristupacno. Da ne govorimo da je vec dobar dio ljudi tamo kupio stanove.
izbjeglica_iz_besmisla

#17444 Re: Cijene stanova All about

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Marihuana007 wrote: 08/02/2024 08:02 Lijepo istočno Sarajevo, 5 minuta udaljeno od Dobrinje a stanovi duplo jeftiniji nego u federalnom Sarajevu. :bih:
5 minuta geografski, hiljadu kilometara mentalno.
Haris.ba

#17445 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Kakvi li su to razlozi da 5 minuta trziste vrednuje duplo jeftinije?

Misterija. :run:
nivla

#17446 Re: Cijene stanova All about

Post by nivla »

reinterpretacija floskule "svi na svoje"
Ozimician

#17447 Re: Cijene stanova All about

Post by Ozimician »

Ono sto Kanton Sarajevo treba da uradi jeste da omoguci dalje koristenje zdravstvenog osiguranja za one koji iz KS presele u IS, barem uz uslov da su zaposleni na podrucju KS. Time bi se mnoge stvari rasteretile. KS to moze podnijeti i daleko vise od toga.
VladaFBiH

#17448 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Ozimician wrote: 08/02/2024 09:00 Ono sto Kanton Sarajevo treba da uradi jeste da omoguci dalje koristenje zdravstvenog osiguranja za one koji iz KS presele u IS, barem uz uslov da su zaposleni na podrucju KS. Time bi se mnoge stvari rasteretile. KS to moze podnijeti i daleko vise od toga.
razlog za to je? Kako bi riješio uplatu doprinosa za zdravstvo - ako si u RS-u tamo se i uplaćuju doprinosi ergo koristiš njihovo zdravstvo?
nivla

#17449 Re: Cijene stanova All about

Post by nivla »

VladaFBiH wrote: 08/02/2024 09:04
Ozimician wrote: 08/02/2024 09:00 Ono sto Kanton Sarajevo treba da uradi jeste da omoguci dalje koristenje zdravstvenog osiguranja za one koji iz KS presele u IS, barem uz uslov da su zaposleni na podrucju KS. Time bi se mnoge stvari rasteretile. KS to moze podnijeti i daleko vise od toga.
razlog za to je?
ne treba a ko god trazi razloge nek obidje turisticki kasindol, "srbiju" i slicne centre, kanton sarajevo i previse podnosi pa se opet po istom pisa u svakoj prilici
Ozimician

#17450 Re: Cijene stanova All about

Post by Ozimician »

Tako je, ko trazi razlog - taj i ne vidi dalje od svog nosa.
Post Reply