Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jeza u ledja

#16376 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

mene majke mi stid reci gdje sam sve bio a da mi je jadran i dalje top. reci ce mi da sam papak jbg. ne znam sta valja.

cim on meni govori o ponudi, ja kontam nije to to. def sam subjektivan. jednostavno pojam odlaska na more (jadran) mi je urezan u dnk.
jeza u ledja

#16377 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

elcaliente wrote: 07/02/2024 18:23
Ozimician wrote: 07/02/2024 18:13
elcaliente wrote: 07/02/2024 18:09 Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Azijati izmislili pojam turizam za Hrvate.
Nema sta ljudi ne nude.
Ma bio sam i ja na toj strani (Tajland i Bali), meni je more i dalje bolje na Jadranu, juznom dakako, sto rece jezsledja, valovi, plicak...

Ali mislim, otkud sad da poredimo destinacije gdje avionom potrosis skoro 4 dana u putu. Jos se oporavljas od jet-laga koji dan. :D
Meni je juznokinesko more vrh, vazda toplo, jadransko je ledeno more naspram njega.
Pa prica je bila o najljepsoj prirodi i moru, nije bilo geografkse ogranicenosti.
Od Minhena do Bangkoka 10sati leta.
neka mora su pretopla bar za moj ukus. pogotovo u tropima. zelis u moru da se osvjezis
sumirprimus

#16378 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska :mrgreen:
sumirprimus

#16379 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote: 07/02/2024 18:33 mene majke mi stid reci gdje sam sve bio a da mi je jadran i dalje top. reci ce mi da sam papak jbg. ne znam sta valja.

cim on meni govori o ponudi, ja kontam nije to to. def sam subjektivan. jednostavno pojam odlaska na more (jadran) mi je urezan u dnk.
Fjaka usla u kosti :mrgreen:
jeza u ledja

#16380 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

sumirprimus wrote: 07/02/2024 18:38 Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska :mrgreen:
Tajland ima super hranu, a bogami nije jeftino do tamo platiti kartu (ili 4 karte). More je isto tamo fantazija. Priroda.
Hmm, sta ja serem, Tajland je bolji od Jadrana. : :-)

Al samo Tajland. :P
elcaliente

#16381 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

n+1 wrote: 07/02/2024 18:16
elcaliente wrote: 07/02/2024 18:09
Ozimician wrote: 07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.

Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.

Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.

A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje. :-)

A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova. :D
Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Nema sta ljudi ne nude.
Šta nude?
Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.
Nude realne cijene za svoje usluge.
Nude frisko voce i povrce sa kojim se nase evropsko ne moze porediti po ukusu super aranzirano sa pristupacne cijene.
Hrana raznovrsna i frska, sa mnostvom friskog povrca i morskih plodova sa pristupacne cijene.
Npr na plazu dok se suncas ti zene zavrse manikuru i pedikuru za 10 eur, momci aranziraju kokosove orahe da pijes i prodaju na plazu, masaze na plazi.
Imas svaku noc Night market i kulturne neke zabave.
Ako zelis Lasertag, video igrice, jahanje na slonovima,golf, posjete hramovima, wellnes stvari i sve to za super cijene.
U Hrvatskoj npr za pola stvari nisu culi koji ovi imaju u ponudi.
sumirprimus

#16382 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote: 07/02/2024 18:53
sumirprimus wrote: 07/02/2024 18:38 Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska :mrgreen:
Tajland ima super hranu, a bogami nije jeftino do tamo platiti kartu (ili 4 karte). More je isto tamo fantazija. Priroda.

Tajlandska kuhinja mm :)
No nemoj mi reci da nista ovo ono :mrgreen:
moimoi

#16383 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

:run:
elcaliente wrote: 07/02/2024 19:01

Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Nema sta ljudi ne nude.
Šta nude?
Nude frisko voce i povrce sa kojim se nase evropsko ne moze porediti po ukusu super aranzirano sa pristupacne cijene.
Hrana raznovrsna i frska, sa mnostvom friskog povrca i morskih plodova sa pristupacne cijene.
Npr na plazu dok se suncas ti zene zavrse manikuru i pedikuru za 10 eur, momci aranziraju kokosove orahe da pijes i prodaju na plazu, masaze na plazi.
Ako zelis Lasertag, video igrice, jahanje na slonovima,golf, posjete hramovima, wellnes stvari i sve to za super cijene.
Pa normalno da NEMRES jahati slonove :lol: i baj d vej.. jadni slonovi. Bila sam u sirotistu za slonove.. jesi vidio ikad kako slon place :(

Ja se ne bih prepirala gdje je bolje,a kamo li ljepse.. svaka zemlja ima nesto posebno. Ko moze da obidje sto vise.. i treba. Nema bolje potrosenih para.
elcaliente

#16384 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

sehohari wrote: 07/02/2024 18:20
elcaliente wrote: 07/02/2024 18:06
sumirprimus wrote: 07/02/2024 18:04

Neum :lol:
A kao uhrv kada hoces da zajebabas spomenes makarsku
Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
Zato što nisi odrastao u BiH.

U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
U diskotekama se sluša folk, 99% iz Tuzle, Zenice..., hrana isto ista.

Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
Ja sam mislio da je fokus bio na prirodne ljepote a ne na narodnjake.
elcaliente

#16385 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

sumirprimus wrote: 07/02/2024 19:05
jeza u ledja wrote: 07/02/2024 18:53

Tajlandska kuhinja mm :)
No nemoj mi reci da nista ovo ono :mrgreen:
Nista, zena u pratnji godinama. Tu sam ga popusio.
Da mi se vratiti 15 godina unazad.
elcaliente

#16386 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

moimoi wrote: 07/02/2024 19:12 :run:

Šta nude?
Pa normalno da NEMRES jahati slonove :lol: i baj d vej.. jadni slonovi. Bila sam u sirotistu za slonove.. jesi vidio ikad kako slon place :(

Ja se ne bih prepirala gdje je bolje,a kamo li ljepse.. svaka zemlja ima nesto posebno. Ko moze da obidje sto vise.. i treba. Nema bolje potrosenih para.
Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.
90 i 2000 je hrana bila bolja u Hr nego danas.

Jesil ti vidio kako janje place kada ga koljes?
moimoi

#16387 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

elcaliente wrote: 07/02/2024 19:17

Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.

Nisam hvala bogu. Niti jedem janjetinu.

Nisi bio u pravim restoranima ;)
jeza u ledja

#16388 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Nema sta ljudi ne nude.
Šta nude?
Imal janje ispod saca?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#16389 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

elcaliente wrote: 07/02/2024 19:13
sehohari wrote: 07/02/2024 18:20
elcaliente wrote: 07/02/2024 18:06

Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
Zato što nisi odrastao u BiH.

U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
U diskotekama se sluša folk, 99% iz Tuzle, Zenice..., hrana isto ista.

Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
Ja sam mislio da je fokus bio na prirodne ljepote a ne na narodnjake.
Ja ti samo objašnjavam zašto se ide tamo, što ne znači da jadranska obala nije puna prirodnih dragulja.
jeza u ledja

#16390 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

jebite se pocele mi reklame za kojekakve destinacije sad izlaziti :D
512MB

#16391 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by 512MB »

Ozimician wrote: 07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.

Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.

Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.

A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje. :-)

A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova. :D
Nema sta ljudi ne nude.
Šta nude?
Čkapi :lol:
512MB

#16392 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by 512MB »

Jarane gdje ste sve bili, ja pola tih zemalja nisam vidio. Onaj kaže Kambodza je vrh :D
PreWiBa

#16393 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

512MB wrote: 07/02/2024 19:45 Jarane gdje ste sve bili, ja pola tih zemalja nisam vidio. Onaj kaže Kambodza je vrh :D
Image
Image

Mislim da sam prvi bh. građanin koji ima pečat odavde (ili makar među prvim)

Mada, uopšte nije skupo, samo jedva iko zna za ovaj kutak kraja svijeta
elcaliente

#16394 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

moimoi wrote: 07/02/2024 19:20

E vidis to je to, npr u Tajlandu i Vijetnamu ne trebas traziti prave restorane, znas da je skoro svaki dobar.
Pa cak i kada covjek ili zena ispred kuce iznesi rostilj ili wok i prodaju hranu dobra je.
Ozimician

#16395 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

Neko je davno presjedao tu sa Air France pri povratku s Mauricijusa. :D

Doduse nije vidio nista osim aerodroma xD
elcaliente

#16396 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

jeza u ledja wrote: 07/02/2024 19:29

Šta nude?
Imal janje ispod saca?
Imaju skampe ispod saca.
elcaliente

#16397 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by elcaliente »

512MB wrote: 07/02/2024 19:45 Jarane gdje ste sve bili, ja pola tih zemalja nisam vidio. Onaj kaže Kambodza je vrh :D
I da ti kazem da sretnem momka iz Zenice tamo, drzi butik Adi Pro u Zenici.
PreWiBa

#16398 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Ozimician wrote: 07/02/2024 19:56 Neko je davno presjedao tu sa Air France pri povratku s Mauricijusa. :D

Ma stari mi je kako rekoh prije bio mornar u Atlasu, i par puta im je brod išao Indijskom okeanom, do dan-danas me tuši sa pričama.

Kad sam vidio da ima ekskurzija centra za jezike, kontam hajd da vidimo malo o čemu je stari pričao.
Po slikama bi ovako rekao da je isti kao i Mauricijus, samo francuska verzija.

A ja, mislim da sam tek tamo saznao šta je prava sparina
Ozimician

#16399 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

sehohari wrote: 07/02/2024 20:02
Ozimician wrote: 07/02/2024 19:56 Neko je davno presjedao tu sa Air France pri povratku s Mauricijusa. :D

Ma stari mi je kako rekoh prije bio mornar u Atlasu, i par puta im je brod išao Indijskom okeanom, do dan-danas me tuši sa pričama.

Kad sam vidio da ima ekskurzija centra za jezike, kontam hajd da vidimo malo o čemu je stari pričao.
Po slikama bi ovako rekao da je isti kao i Mauricijus, samo francuska verzija.

A ja, mislim da sam tek tamo saznao šta je prava sparina
U kojem si mjesecu bio?

Meni je najgori do sad bio Katar noću što se sparine tiče i ove jugoistočnoazijske su zeznute čim uđeš u šumu/džunglu. Na obali nije sparno toliko.
moimoi

#16400 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

elcaliente wrote: 07/02/2024 19:56
moimoi wrote: 07/02/2024 19:20

E vidis to je to, npr u Tajlandu i Vijetnamu ne trebas traziti prave restorane, znas da je skoro svaki dobar.
Pa cak i kada covjek ili zena ispred kuce iznesi rostilj ili wok i prodaju hranu dobra je.
Pa nije bas tako. Je li tako?
Ili si se vakcinisao protiv svega sto postoji? :D Mada se ne mozes vakcinisti protiv bakterija.
Mislim, nije da ne znam.. jebiga sad i ti :D jesi probao skorpione? :D
Post Reply