Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- jeza u ledja
#16376 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
mene majke mi stid reci gdje sam sve bio a da mi je jadran i dalje top. reci ce mi da sam papak jbg. ne znam sta valja.
cim on meni govori o ponudi, ja kontam nije to to. def sam subjektivan. jednostavno pojam odlaska na more (jadran) mi je urezan u dnk.
cim on meni govori o ponudi, ja kontam nije to to. def sam subjektivan. jednostavno pojam odlaska na more (jadran) mi je urezan u dnk.
- jeza u ledja
#16377 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
neka mora su pretopla bar za moj ukus. pogotovo u tropima. zelis u moru da se osvjeziselcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:23Meni je juznokinesko more vrh, vazda toplo, jadransko je ledeno more naspram njega.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:13Ma bio sam i ja na toj strani (Tajland i Bali), meni je more i dalje bolje na Jadranu, juznom dakako, sto rece jezsledja, valovi, plicak...elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09 Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Azijati izmislili pojam turizam za Hrvate.
Nema sta ljudi ne nude.
Ali mislim, otkud sad da poredimo destinacije gdje avionom potrosis skoro 4 dana u putu. Jos se oporavljas od jet-laga koji dan.![]()
Pa prica je bila o najljepsoj prirodi i moru, nije bilo geografkse ogranicenosti.
Od Minhena do Bangkoka 10sati leta.
-
sumirprimus
#16378 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska 
-
sumirprimus
#16379 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Fjaka usla u kostijeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 18:33 mene majke mi stid reci gdje sam sve bio a da mi je jadran i dalje top. reci ce mi da sam papak jbg. ne znam sta valja.
- jeza u ledja
#16380 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tajland ima super hranu, a bogami nije jeftino do tamo platiti kartu (ili 4 karte). More je isto tamo fantazija. Priroda.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:38 Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska![]()
Hmm, sta ja serem, Tajland je bolji od Jadrana. :
Al samo Tajland.
-
elcaliente
#16381 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.n+1 wrote: ↑07/02/2024 18:16Šta nude?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.
Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.
Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.![]()
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.![]()
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Nema sta ljudi ne nude.
Nude realne cijene za svoje usluge.
Nude frisko voce i povrce sa kojim se nase evropsko ne moze porediti po ukusu super aranzirano sa pristupacne cijene.
Hrana raznovrsna i frska, sa mnostvom friskog povrca i morskih plodova sa pristupacne cijene.
Npr na plazu dok se suncas ti zene zavrse manikuru i pedikuru za 10 eur, momci aranziraju kokosove orahe da pijes i prodaju na plazu, masaze na plazi.
Imas svaku noc Night market i kulturne neke zabave.
Ako zelis Lasertag, video igrice, jahanje na slonovima,golf, posjete hramovima, wellnes stvari i sve to za super cijene.
U Hrvatskoj npr za pola stvari nisu culi koji ovi imaju u ponudi.
-
sumirprimus
#16382 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 18:53Tajland ima super hranu, a bogami nije jeftino do tamo platiti kartu (ili 4 karte). More je isto tamo fantazija. Priroda.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:38 Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska![]()
Hmm, sta ja serem, Tajland je bolji od Jadrana. :![]()
Al samo Tajland.![]()
Tajlandska kuhinja mm
No nemoj mi reci da nista ovo ono
-
moimoi
#16383 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa normalno da NEMRES jahati slonoveelcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:01Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.n+1 wrote: ↑07/02/2024 18:16Šta nude?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09
Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Nema sta ljudi ne nude.
Nude frisko voce i povrce sa kojim se nase evropsko ne moze porediti po ukusu super aranzirano sa pristupacne cijene.
Hrana raznovrsna i frska, sa mnostvom friskog povrca i morskih plodova sa pristupacne cijene.
Npr na plazu dok se suncas ti zene zavrse manikuru i pedikuru za 10 eur, momci aranziraju kokosove orahe da pijes i prodaju na plazu, masaze na plazi.
Ako zelis Lasertag, video igrice, jahanje na slonovima,golf, posjete hramovima, wellnes stvari i sve to za super cijene.
U Hrvatskoj npr za pola stvari nisu culi koji ovi imaju u ponudi.
Ja se ne bih prepirala gdje je bolje,a kamo li ljepse.. svaka zemlja ima nesto posebno. Ko moze da obidje sto vise.. i treba. Nema bolje potrosenih para.
-
elcaliente
#16384 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam mislio da je fokus bio na prirodne ljepote a ne na narodnjake.sehohari wrote: ↑07/02/2024 18:20Zato što nisi odrastao u BiH.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
U diskotekama se sluša folk, 99% iz Tuzle, Zenice..., hrana isto ista.
Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
-
elcaliente
#16385 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nista, zena u pratnji godinama. Tu sam ga popusio.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 19:05jeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 18:53Tajland ima super hranu, a bogami nije jeftino do tamo platiti kartu (ili 4 karte). More je isto tamo fantazija. Priroda.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:38 Stranci na tajland idu zbog jeftinoce i seks turizma i ovih bi kako vec, samo nas svijet ide zbog hrane i obilaska![]()
Hmm, sta ja serem, Tajland je bolji od Jadrana. :![]()
Al samo Tajland.![]()
Tajlandska kuhinja mm![]()
No nemoj mi reci da nista ovo ono![]()
Da mi se vratiti 15 godina unazad.
-
elcaliente
#16386 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.moimoi wrote: ↑07/02/2024 19:12
Pa normalno da NEMRES jahati slonoveelcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:01Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.
U Hrvatskoj npr za pola stvari nisu culi koji ovi imaju u ponudi.i baj d vej.. jadni slonovi. Bila sam u sirotistu za slonove.. jesi vidio ikad kako slon place
Ja se ne bih prepirala gdje je bolje,a kamo li ljepse.. svaka zemlja ima nesto posebno. Ko moze da obidje sto vise.. i treba. Nema bolje potrosenih para.
90 i 2000 je hrana bila bolja u Hr nego danas.
Jesil ti vidio kako janje place kada ga koljes?
-
moimoi
#16387 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisam hvala bogu. Niti jedem janjetinu.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:17Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.moimoi wrote: ↑07/02/2024 19:12
Pa normalno da NEMRES jahati slonoveelcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:01
Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.
U Hrvatskoj npr za pola stvari nisu culi koji ovi imaju u ponudi.i baj d vej.. jadni slonovi. Bila sam u sirotistu za slonove.. jesi vidio ikad kako slon place
Nisi bio u pravim restoranima
- jeza u ledja
#16388 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Imal janje ispod saca?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:01Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.n+1 wrote: ↑07/02/2024 18:16Šta nude?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09
Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Nema sta ljudi ne nude.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#16389 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja ti samo objašnjavam zašto se ide tamo, što ne znači da jadranska obala nije puna prirodnih dragulja.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:13Ja sam mislio da je fokus bio na prirodne ljepote a ne na narodnjake.sehohari wrote: ↑07/02/2024 18:20Zato što nisi odrastao u BiH.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06
Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
U diskotekama se sluša folk, 99% iz Tuzle, Zenice..., hrana isto ista.
Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
- jeza u ledja
#16390 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
jebite se pocele mi reklame za kojekakve destinacije sad izlaziti 
- 512MB
#16391 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Čkapin+1 wrote: ↑07/02/2024 18:16Šta nude?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.
Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.
Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.![]()
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.![]()
Nema sta ljudi ne nude.
- 512MB
#16392 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jarane gdje ste sve bili, ja pola tih zemalja nisam vidio. Onaj kaže Kambodza je vrh 
- PreWiBa
-
elcaliente
#16394 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
E vidis to je to, npr u Tajlandu i Vijetnamu ne trebas traziti prave restorane, znas da je skoro svaki dobar.moimoi wrote: ↑07/02/2024 19:20Nisam hvala bogu. Niti jedem janjetinu.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:17Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.moimoi wrote: ↑07/02/2024 19:12![]()
Pa normalno da NEMRES jahati slonovei baj d vej.. jadni slonovi. Bila sam u sirotistu za slonove.. jesi vidio ikad kako slon place
Nisi bio u pravim restoranima![]()
Pa cak i kada covjek ili zena ispred kuce iznesi rostilj ili wok i prodaju hranu dobra je.
- Ozimician
#16395 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Neko je davno presjedao tu sa Air France pri povratku s Mauricijusa.
Doduse nije vidio nista osim aerodroma xD
Doduse nije vidio nista osim aerodroma xD
-
elcaliente
#16396 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Imaju skampe ispod saca.jeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 19:29Imal janje ispod saca?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:01Nude kao prvo ljubaznost i kulturu.
-
elcaliente
- PreWiBa
#16398 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma stari mi je kako rekoh prije bio mornar u Atlasu, i par puta im je brod išao Indijskom okeanom, do dan-danas me tuši sa pričama.
Kad sam vidio da ima ekskurzija centra za jezike, kontam hajd da vidimo malo o čemu je stari pričao.
Po slikama bi ovako rekao da je isti kao i Mauricijus, samo francuska verzija.
A ja, mislim da sam tek tamo saznao šta je prava sparina
- Ozimician
#16399 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U kojem si mjesecu bio?sehohari wrote: ↑07/02/2024 20:02Ma stari mi je kako rekoh prije bio mornar u Atlasu, i par puta im je brod išao Indijskom okeanom, do dan-danas me tuši sa pričama.
Kad sam vidio da ima ekskurzija centra za jezike, kontam hajd da vidimo malo o čemu je stari pričao.
Po slikama bi ovako rekao da je isti kao i Mauricijus, samo francuska verzija.
A ja, mislim da sam tek tamo saznao šta je prava sparina
Meni je najgori do sad bio Katar noću što se sparine tiče i ove jugoistočnoazijske su zeznute čim uđeš u šumu/džunglu. Na obali nije sparno toliko.
-
moimoi
#16400 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa nije bas tako. Je li tako?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:56E vidis to je to, npr u Tajlandu i Vijetnamu ne trebas traziti prave restorane, znas da je skoro svaki dobar.moimoi wrote: ↑07/02/2024 19:20Nisam hvala bogu. Niti jedem janjetinu.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 19:17
Nisam ni rekao da u Hr mozes, mene vise cudi sto je u Hr hrana postala katastrofalna.
Nisi bio u pravim restoranima![]()
Pa cak i kada covjek ili zena ispred kuce iznesi rostilj ili wok i prodaju hranu dobra je.
Ili si se vakcinisao protiv svega sto postoji?
Mislim, nije da ne znam.. jebiga sad i ti