Pa jednom je dovoljno vidjeti i Makarsku. Beton, plata i ljudi ko sardine poredane.jeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 17:52Pa vidim slike jebiga nemoj me zajebavati tita ti. Pjescane dine trava i sas. Pretpostavljam i more u koje ako je dovoljno toplo da udjes trebas hodati kilometar da ti bude preko glave.
Ti si ocigledno tamo partijao pa ti ostalo u lijepom sjecanju. Ovo je priroda otprilike ko u pola Sjeverne Evrope i cijela americka obala Atlantika. Interesantno je vidjeti. Jednom.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
elcaliente
#16351 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- 512MB
#16352 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ništa spram Neumaelcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:44Da govorimo, treba vidjeti Sylt, nesto je drugo, posebno.jeza u ledja wrote: ↑07/02/2024 17:41Govorimo o prirodi.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:38
Hadzije idu sam na Sylt, imao sam cura sa Sylta. Bio par puta za mene vrh vrhova a nije da nisam vidio svjeta.
Kakva luda atmosfera tamo vlada to je nevjerovatno.
- jeza u ledja
#16353 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa jebiga ima nas jos koji su bili u tropima u raznim krajevima. I dalje smatram da je Jadran interesantniji. Pod jedan ako je ravno, meni nije toliko interesantno. Pod dva ako su valovi, opet mi nije toliko interesantno. Pod tri, ako nema interesantne historije, arhitekture, i to mi je minus.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:48Naravno, svako zeli nesto drugo.sehohari wrote: ↑07/02/2024 17:46To što se ne osjeti ne znači da nije hladnoelcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:43
Ma gore se ni ne osjeti da je hladno more.
Ali je ljepo, ljepa priroda ljepa atmosfera vlada.
Kuce i apartmani ljepi, dobro jelo.
Sto se tice partijanja to je nivo Ibize mislim da jos ni Hvar u Hrvatskoj nije to dostigao.
Al jebi ga koliko para toliko muzike, na Syltu pare nisu vazne, jednostavno ih imas.![]()
Znam da su ukusi različiti, ali za mene ništa neće promijeniti ljetni feeling npr. vožnje dubrovačkom rivijerom.
Ja dok nisam posjetio subtropski region mislio sam da je jasransko more najljepse. Al covjek uci dok je ziv.
Ali shvatam ako neko voli da roni, da surfa, ili sjedi po citav dan na plazi u divljini.
-
elcaliente
#16354 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meni Thailand, Kambozda, Vijetnam bio vise puta i sada kada pomislim najezim se kako je dobro.sehohari wrote: ↑07/02/2024 17:52Kod mene obrnutoelcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:48Naravno, svako zeli nesto drugo.
Ja dok nisam posjetio subtropski region mislio sam da je jasransko more najljepse. Al covjek uci dok je ziv.
Faks nam jednom organizovao ekskurziju na otok Reunion prije par godina.
Kontam, poslije ovoga neću više nikad htjeti kod nas na more.
Razočarao se realno. More jeste toplije, ali mi je sve okolo bilo nula. Puno nekakvih stijena, plaže bezveze, a arhitektura mi je bila isto ništa.
Samo sam se još opekao po rukama jer nisam pazio na sunce
Samo su im lokalke unikat, nikad se nije isplatilo učiti francuski kao tada
Hrana nestvarana. Cudo nevidzeno.
I u Singapuru hrana, to je nesto sto se ne moze opisati.
Last edited by elcaliente on 07/02/2024 18:00, edited 1 time in total.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#16355 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Naš pandanu Syltu je Dubrovnik.
Mislim, znam da nije u BiH, ali je u istoj blizini i realnost je da većina naših bogataša tamo nešto kupuje, isto kao i u Njemačkoj na Syltu.
Mislim, znam da nije u BiH, ali je u istoj blizini i realnost je da većina naših bogataša tamo nešto kupuje, isto kao i u Njemačkoj na Syltu.
- jeza u ledja
#16356 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobro je Usedom.512MB wrote: ↑07/02/2024 17:58Ništa spram Neuma![]()
-
sumirprimus
#16357 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zanimljivo kako poredite najbolja mjesta vjeroovatno jednim od najgorih na jadranu .
Nema jadrana u evropi nigdje, sve obidji i jadranu se mirnom lijepom i sigirnom vrati
Nema jadrana u evropi nigdje, sve obidji i jadranu se mirnom lijepom i sigirnom vrati
-
elcaliente
#16358 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koje je to najgore na Jadranu ?sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:00 Zanimljivo kako poredite najbolja mjesta vjeroovatno jednim od najgorih na jadranu .
Nema jadrana u evropi nigdje, sve obidji i jadranu se mirnom lijepom i sigirnom vrati![]()
-
sumirprimus
#16359 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Neumelcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:03Koje je to najgore na Jadranu ?sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:00 Zanimljivo kako poredite najbolja mjesta vjeroovatno jednim od najgorih na jadranu .
Nema jadrana u evropi nigdje, sve obidji i jadranu se mirnom lijepom i sigirnom vrati![]()
A kao uhrv kada hoces da zajebabas spomenes makarsku
- Ozimician
#16360 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.
Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.
Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.
Ako izuzmes iskljucivo otocne destinacije - Sejsele, Zanzibar, Mauricijus, Aruba, Bahami, odredjeni karipski otoci... onda se lista suzava ultra-drasticno.
I da, priznajem da nisam nikad bio u Njemackoj na moru, bio sam jedino u Nizozemskoj u Haagu i Zandvoortu.
Njemackim morem sam samo prolazio autom i trajektima Rostock-Trelleborg i onaj kratki sto vozi za Dansku. Kupao se nisam, a nije mi izgledalo nimalo privlacno, cak i gore od ovog nizozemskog koje je uzas.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.
-
sumirprimus
#16361 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Koji rostov na donu?
-
elcaliente
#16362 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:04Neumelcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:03Koje je to najgore na Jadranu ?sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:00 Zanimljivo kako poredite najbolja mjesta vjeroovatno jednim od najgorih na jadranu .
![]()
A kao uhrv kada hoces da zajebabas spomenes makarsku
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
-
sumirprimus
#16363 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Elikaliente i ja sam bosanac, i bar jednom godisnje budem i u toj makarskoj, bar u prolazu .elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Meni licno srednja zalost, odem jednom vidim i mogu opet za 20 godina u prolazu.
Izgleda ko more, mirise ko more, more je.
-
elcaliente
#16364 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.![]()
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.![]()
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Azijati izmislili pojam turizam za Hrvate.
Nema sta ljudi ne nude.
-
elcaliente
#16365 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa jeste ali nist posebno, nista posbeno ljepo.sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:07Elikaliente i ja sam bosanac, i bar jednom godisnje budem i u toj makarskoj, bar u prolazu .elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Izgleda ko more, mirise ko more, more je.![]()
Ne kontam hype.
- jeza u ledja
#16366 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tajland, Havaji, Karibi na raznim mjestima, pacificka strana Centralne Amerike, Kerala i Goa u Indiji. Mediteran uzduz i poprijeko, Crno More, atlantska obala Fra i Spa. "Plaze" u Holandiji, Irskoj. Florida, Georgija, Outer Banks, Maine, California uzduz i poprijeko, Olympic Peninsula u WA i gore u BC. Nisam u Australiji i na Juznom Pacifiku bio.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:59Meni Thailand, Kambozda, Vijetnam bio vise puta i sada kada pomislim najezim se kako je dobro.sehohari wrote: ↑07/02/2024 17:52Kod mene obrnutoelcaliente wrote: ↑07/02/2024 17:48
Naravno, svako zeli nesto drugo.
Faks nam jednom organizovao ekskurziju na otok Reunion prije par godina.
Kontam, poslije ovoga neću više nikad htjeti kod nas na more.
Razočarao se realno. More jeste toplije, ali mi je sve okolo bilo nula. Puno nekakvih stijena, plaže bezveze, a arhitektura mi je bila isto ništa.
Samo sam se još opekao po rukama jer nisam pazio na sunce
Samo su im lokalke unikat, nikad se nije isplatilo učiti francuski kao tada
Hrana nestvarana. Cudo nevidzeno.
I u Japanu sam bio na nekoj plazici.
Sva ta mjesta imaju nesto bolje i interesantnije od Jadrana. Ali kombinacija svega na Jadranu mi je top. (Temperatura mora, valovi, plaze, planine, temperatura, mali gradici na obali, razudjenost obale). Za hranu na Jadranu slazem se da je bezveze.
I prije nego mi neko napise da sam subjektivan, naravno da sam subjektivan jbt.
Ali Baltik...dajte molim vas.
- Ozimician
#16367 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma bio sam i ja na toj strani (Tajland i Bali), meni je more i dalje bolje na Jadranu, juznom dakako, sto rece jezsledja, valovi, plicak...elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09 Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Jos uz to nema zadrzaja, apsolutna dosada, ja izvozam brodicu par dana i to je to.
Nema sta ljudi ne nude.
Ali mislim, otkud sad da poredimo destinacije gdje avionom potrosis skoro 4 dana u putu. Jos se oporavljas od jet-laga koji dan.
-
sumirprimus
#16368 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meeeh, nema fjake nidje na dunjaluku ko na kadranu, sve neka hića i nesto propustas, zuje na sve strane udar na čula . Kijepo vidjeti i treba vidjeti, ali fjaka nema zamjene 
- n+1
#16369 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Šta nude?elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:05 Zavisi gdje ides, ali istini za volju- nema previse mjesta boljih od Jadranskog mora.
A sto se guzvi tice, sto rece @sehohari u sezoni ces najbolje proci u BiH, pa jbt dovoljno upaliti dnevnik RTL-a u augustu i da slusas o ultra-kolonama na Luckom, ako je neko pokusao u sezoni da iz Minhena krene u pravcu Italije (preko Innsbrucka) eh taj moze svasta napisati. + stave policiju da ne da nikome da napusta autoput, svakog ko nema lokalne table pitaju za razlog i vracaju nazad u guzvu, tako da se ne mozes ni snaci okolo negdje.![]()
A za neupucene, na more se moze ici i preko Rostova.![]()
Nema sta ljudi ne nude.
-
sumirprimus
#16370 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Na tajlnadu i ovo i ono 
- PreWiBa
#16371 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zato što nisi odrastao u BiH.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
U diskotekama se sluša folk, 99% iz Tuzle, Zenice..., hrana isto ista.
Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
-
sumirprimus
#16372 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meeh malo vise iz ovih manjih opstina srednje i istocne bosne negoli tuzle i zencie.sehohari wrote: ↑07/02/2024 18:20Zato što nisi odrastao u BiH.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
U Neum se ne ide radi ljepote prirode, već zato što si na moru a opet si u Bosni.
Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.
- PreWiBa
#16373 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam za Istočnu Bosnu, ali Makarska je definitivno glavna destinacija za SBKsumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:21Meeh malo vise iz ovih manjih opstina srednje i istocne bosne negoli tuzle i zencie.sehohari wrote: ↑07/02/2024 18:20Zato što nisi odrastao u BiH.elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:06
Pa to ti tako mislis, ali Makarska je za Bosance vrh vrhova. Zato i idu svake godine dole i kazu da nema nista ljepse.
Isto važi za Makarsku. Još ako su vlasnici apartmana Bosanci pa ne kukaju ako pustiš muziku glasno, sve 10.![]()
-
elcaliente
#16374 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Meni je juznokinesko more vrh, vazda toplo, jadransko je ledeno more naspram njega.Ozimician wrote: ↑07/02/2024 18:13Ma bio sam i ja na toj strani (Tajland i Bali), meni je more i dalje bolje na Jadranu, juznom dakako, sto rece jezsledja, valovi, plicak...elcaliente wrote: ↑07/02/2024 18:09 Ja u Hr imam nekretnine i idem dole al nije ljepsa Vjetnama i Thailanda sto posto ti garantujem.
Nema sta ljudi ne nude.
Ali mislim, otkud sad da poredimo destinacije gdje avionom potrosis skoro 4 dana u putu. Jos se oporavljas od jet-laga koji dan.![]()
Pa prica je bila o najljepsoj prirodi i moru, nije bilo geografkse ogranicenosti.
Od Minhena do Bangkoka 10sati leta.
Last edited by elcaliente on 07/02/2024 18:33, edited 1 time in total.
-
moimoi
#16375 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jest da je moje misljenje zasnovano na “krvnoj liniji”sumirprimus wrote: ↑07/02/2024 18:00 Zanimljivo kako poredite najbolja mjesta vjeroovatno jednim od najgorih na jadranu .
al si 100% u pravu