English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MarlboroGold

#57176 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Ovaj Flekken igra utakmicu života čini mi se... bar za sad.

Još je i asistirao kod gola.
luckylaka

#57177 Re: English Premier League

Post by luckylaka »

Smio bi se potrkati sa Guardiolom na 100m.
BHF_Manijak

#57178 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Sta kaze LSD, nemaju motiva vise, ispuhali... :)
Osmi Socrates

#57179 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Brentford bi dobili i da su ispuhali. Nije to nikakav test. Nije da mi je nešto krivo, jer je Brentford prošlo kolo zakuhao bezveze. Sad bi mogli i ispasti ako ne bude daljnjih kazni zbog financijskih neregularnosti.
aCme

#57180 Re: English Premier League

Post by aCme »

LSD wrote: 05/02/2024 21:23 Onaj Gvardiol je krampa od igraca, samo takva.
Prevara kao i Kovačić, ali eto bitno se prodat svijetu
LSD

#57181 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 06/02/2024 06:53 Sta kaze LSD, nemaju motiva vise, ispuhali... :)
Pa ljudi osvojili tripletu, poobarali sve rekorde, 5 godina maltretiraju nedoraslu konkurenciju u engleskoj - logicna je pretpostavka da ce olabaviti i doci do zasicenja nakon svega toga. A i realno nisu na nivou od prosle godine. Ozljede Haalanda i KDB su to pokazale.
Druga je stvar sto se konkurencija potrudi da kiksa svoje utakmice i vrati ih u zivot.
BHF_Manijak

#57182 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Konkurencija kiksa, oni ne kiksaju, tako da nije do konkurencije vec do Cityevog savrsenstva i jacine.
LSD

#57183 Re: English Premier League

Post by LSD »

Ma kiksao je i City ove sezone, sjeti se protiv CP vode 2-0 na Etihadu i prime dva gola u zadnjih 5 minuta. Ne bi bili na trecem mjestu da nisu kiksali. Bilo je njihovih kiseva, ali ovi kiksaju vise, to je problem.

Kakvo ba savrsenstvo. City je bio jaca ekipa sa Saneom, Sterlingom, Silvom, Aguerom itd...samo pogledaj onog Gvardiola i kako strši u toj ekipi, lik je strano tijelo tamo :mrgreen: Kovacic isto.
drug_profi

#57184 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Siti je zapravo prvi, ako racunamo da ce dobiti zaostalu utakmicu.
Capajebo

#57185 Re: English Premier League

Post by Capajebo »

LSD wrote: 06/02/2024 13:02 Ma kiksao je i City ove sezone, sjeti se protiv CP vode 2-0 na Etihadu i prime dva gola u zadnjih 5 minuta. Ne bi bili na trecem mjestu da nisu kiksali. Bilo je njihovih kiseva, ali ovi kiksaju vise, to je problem.

Kakvo ba savrsenstvo. City je bio jaca ekipa sa Saneom, Sterlingom, Silvom, Aguerom itd...samo pogledaj onog Gvardiola i kako strši u toj ekipi, lik je strano tijelo tamo :mrgreen: Kovacic isto.
Koji ofanzivni igrac konkurenata bi igrao u prvoj postavi kod City-a? Salah, i ja ne vidim nekog drugog pored njega.
U odbrani bi mozda VVD ili Saliba, i eto da kazemo Alison.
BHF_Manijak

#57186 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 06/02/2024 13:02 Ma kiksao je i City ove sezone, sjeti se protiv CP vode 2-0 na Etihadu i prime dva gola u zadnjih 5 minuta. Ne bi bili na trecem mjestu da nisu kiksali. Bilo je njihovih kiseva, ali ovi kiksaju vise, to je problem.

Ma jasno je to meni, ali evo pogledam Liverpoolovu sezonu i iskreno ne vidim da sad imaju aman toliko prosutih bodova, pa da kazes da kiksaju. Jebi ga, ne mozes savrsenu sezonu imati tj. sve pobjede.
Evo gdje je objektivno kiks - to je Luton u gostima (2 boda), Brighton u gostima (2 boda) i United kuci (2 boda), to je dakle 6 ukupno, eto i da se to uzelo imao bi 5 bodova vise u odnosu na City, sto opet nije wow. Dakle eto i s tim kiksevima, da si dobio, ne bi bila to tolika prednost, pa da kazes eh sad sam rahat, imam 14 bodova prednosti.
Dakle savrsenu sezonu skoro svake godine igraju. Jebena masina moras biti da se sa njima takmicis.
vaučer

#57187 Re: English Premier League

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 06/02/2024 14:00
Ma jasno je to meni, ali evo pogledam Liverpoolovu sezonu i iskreno ne vidim da sad imaju aman toliko prosutih bodova, pa da kazes da kiksaju. Jebi ga, ne mozes savrsenu sezonu imati tj. sve pobjede.
Evo gdje je objektivno kiks - to je Luton u gostima (2 boda), Brighton u gostima (2 boda) i United kuci (2 boda), to je dakle 6 ukupno, eto i da se to uzelo imao bi 5 bodova vise u odnosu na City, sto opet nije wow. Dakle eto i s tim kiksevima, da si dobio, ne bi bila to tolika prednost, pa da kazes eh sad sam rahat, imam 14 bodova prednosti.
Dakle savrsenu sezonu skoro svake godine igraju. Jebena masina moras biti da se sa njima takmicis.

Ljudima su normalizirane u glavi do te mjere 95+ bodova sezone (razina bodova koje npr Ferguson u svojih petsto naslova nije nikad skupio) da se sad rugaju ekipama koje ne mogu držati taj tempo.

A dopingirani mutanti bi bez jednog naslova Liverpoola bili na putu za deset u nizu. I opet lani likovanje jer je Arsenal ‘chokeao’, kao i ranije ‘Loozerpoolanje’ kad su dva puta za bod uzeli Kloppu naslov s umalo sto bodova.
LSD

#57188 Re: English Premier League

Post by LSD »

Cityu i Pepu je svejedno hoce li osvojiti ligu sa 100 bodova ili 90, oni ce je osvojiti na kraju pa koliko treba bodova ;-) Frajer je napravo Bundesligu od EPL. Ostali su tu da popune broj, da glume sirotinju bez para, da kmece na njihove finansije i zadovoljavaju se mrvicama, drugim ili trecim mjestima. Ma ni u Njemackoj ni u Španiji nije ovako dominirao ligom. E to je normalizovano.
BHF_Manijak

#57189 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ne glume sirotinju bez para nego ne moze niko osim PSG-a i Chelsea pratiti taj tempo rasipanja para, osim ako neces da ti ovi supci s FFP-om pokucaju na vrata.
Niko ne kaze da je Liverpool sirotinja, ali sigurno sebi ne mogu priustiti da spickaju 80 miliona na Darwina, pa skontaju da je ubleha i onda istresu sad 120 na Osimhena lupam.

City to moze i ima duplo vecu plateznu moc od tog istog Liverpoola. Isto sada kao sto Real moze pisati po Barceloni. Oni mogu sanjati da sad u ovom momentu priuste igrace koje Real moze, jer su se finansijski srozali.

Bezze ti je prica Boga mi.

I kako ba nije napravio cirkus od spanske i njemacke lige? Sezona 08/09 9 bodova vise od Reala, sezona 09/10 oba tima isla na 90+, samo 1 poraz, 99 bodova, dakle savrsena sezona kao i u Englskoj, sljedeca 10/11 isto tako, 96 bodova, samo 2 poraza itd, sezona 12/13 100 bodova osvojili, 15 vise od Reala itd...
Kako ba nije prekucavao? Real je tad glumio Liverpool i pratio koliko toliko, s tim sto Liverpool ima jedno 4 puta manju plateznu moc od Reala.

Reci da nije ucinio ligu smijesnom je bezze. Znas i sam da jeste.
LSD

#57190 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 06/02/2024 14:27 Ne glume sirotinju bez para nego ne moze niko osim PSG-a i Chelsea pratiti taj tempo rasipanja para, osim ako neces da ti ovi supci s FFP-om pokucaju na vrata.
Niko ne kaze da je Liverpool sirotinja, ali sigurno sebi ne mogu priustiti da spickaju 80 miliona na Darwina, pa skontaju da je ubleha i onda istresu sad 120 na Osimhena lupam.

City to moze i ima duplo vecu plateznu moc od tog istog Liverpoola. Isto sada kao sto Real moze pisati po Barceloni. Oni mogu sanjati da sad u ovom momentu priuste igrace koje Real moze, jer su se finansijski srozali.

Bezze ti je prica Boga mi.

I kako ba nije napravio cirkus od spanske i njemacke lige? Sezona 08/09 9 bodova vise od Reala, sezona 09/10 oba tima isla na 90+, samo 1 poraz, 99 bodova, dakle savrsena sezona kao i u Englskoj, sljedeca 10/11 isto tako, 96 bodova, samo 2 poraza itd, sezona 12/13 100 bodova osvojili, 15 vise od Reala itd...
Kako ba nije prekucavao? Real je tad glumio Liverpool i pratio koliko toliko, s tim sto Liverpool ima jedno 4 puta manju plateznu moc od Reala.

Reci da nije ucinio ligu smijesnom je bezze. Znas i sam da jeste.
Ne mogu na Darwina da spickaju 80 miliona, ali zato mogu na golmana ili na stopera Van Dijka :-)

Zasto sad vrtis pricu o nekoj platneznoj moci, kad si i sam neki dan pricao skroz drugu pricu da su mentalna cudovista, da su pobjednici, ne luzeri, da iskorace i pobjede kad treba i sl.
Kakve pare i platezne moci, sta to znaci ? ima Chelsea i vise para, pa su na 10-tom mjestu, toliko o parama i platama....sve ti to vrlo dobro znas :wink:
Valjda se te price vrte po potrebi, sta li :mrgreen:
BHF_Manijak

#57191 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 06/02/2024 14:35
Ne mogu na Darwina da spickaju 80 miliona, ali zato mogu na golmana ili na stopera Van Dijka :-)

Zasto sad vrtis pricu o nekoj platneznoj moci, kad si i sam neki dan pricao skroz drugu pricu da su mentalna cudovista, da su pobjednici, ne luzeri, da iskorace i pobjede kad treba i sl.
Kakve pare i platezne moci, sta to znaci ? ima Chelsea i vise para, pa su na 10-tom mjestu, toliko o parama i platama....sve ti to vrlo dobro znas :wink:
Valjda se te price vrte po potrebi, sta li :mrgreen:
Ne pratis me. Ja nisam rekao da ne modu platiti Darwina 80 miliona, poenta je u poredjenju sa Cityem sto Liverpool sebi ne moze dozvoliti luksuz da zamjeni Darwina novim Darwinom za jos skuplje pare, a City to moze! Beka platili 50 miliona, vidjeli ne valja, daj kaze drugog za 60, eh to Liverpool ne moze raditi!

Sto se mentaliteta tice, pa tu i govorim o kvaliteti Josepha Guardiole! Naravno da su mentalna cudovista, mentalno najjaca ekipa na svijetu, sa najjacim trenerom u historiji fudbala, ali pored njegovih menadzerskih i trenerskih kvaliteta, to da bi bilo moguce sprovesti u djelo moras imati i pare da sastavis ekipu. E za to ti je porebna platezna moc, koju ne moze Liverpool da isprati. Dokazano ne moze.

I preskocio si mi dio o pravljenje lige smijesnom, naveo sam ti sezone u Spaniji kako su izgledale kada je Guardiola bio tu!
Dakle nije Englesku ucinio smijesno, vec je i Spanija isto bila i svaka liga u kojoj je bio i bice.
LSD

#57192 Re: English Premier League

Post by LSD »

Platezna moc je najmanje bitna u cijeloj toj kombinatorici, a vi je potencirate kao da je najbitnija. Ta prica je onako vrlo zgodna kao izgovor za neuspjeh...Ne mozemo mi platiti beka 50 milona, pa onda dovesti drugog kao City...i to je ko biva neko opravdanje i razlog neuspjeha, daj ba :-)
Pa evo, United i Chelsea placaju i trose vise od Citya...i ? gdje su ? ima li gdje na vidiku ? ...a potrosise boga, oca...jel tako ? jest...nemojte da se lazemo i foliramo, nema potrebe za takvim pricama ;-)
ketronsd1

#57193 Re: English Premier League

Post by ketronsd1 »

Plunkett wrote: 04/02/2024 20:41
MarlboroGold wrote: 04/02/2024 19:42
MMM1977 wrote: 04/02/2024 19:41

U pravu si za Artetu ali ne mogu da nađem da je neko pisao da je nezasluženo?
liverpool-fc-t11318.html?start=75800

zadnji post

i bod na Anfieldu je bio zaslužen
Da ti pacenik odgovori.
Prvo, Arsenal se provukao na Anfieldu, da ne spominjemo kontre i penale.
Drugo, Arsenal nije nista odigrao aman danas, da nije bilo greske VvD i Alissona, sumnjam da bi napravio ista vise u toj uktamici (sto ne znaci da bi Liverpool napravio, naravno).
Trece, u momentu pisanja je jos bilo 2:1.
Sta si ti druze gledao samo ti znas!? Pa pogledaj samo prvi go Arsenala. Pool ni blizu neceg takvog nije bio. Ljudi su dali go iz nijedne sanse.
ultima_palabra

#57194 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Mentalna cudovista ne primaju dva gola u sudijskom vremenu polufinala LP. Malo se precjenjuje City, itekako su oni ranjivi u odbrani, sto su i sinoc pokazali.
LSD

#57195 Re: English Premier League

Post by LSD »

ultima_palabra wrote: 06/02/2024 15:11 Mentalna cudovista ne primaju dva gola u sudijskom vremenu polufinala LP. Malo se precjenjuje City, itekako su oni ranjivi u odbrani, sto su i sinoc pokazali.
:thumbup:

Ne malo, nego se dobro precjenjuju. Dobri jesu, nema govora, al engeski mediji, novinari, analiticari od njih napravise najbolju ekipu u historiji EPL, sutra ce reci da su najbolja ekipa svih vremena :-) zaboravljaju da su ispadali od Monaca, od Lyona, da je Sterling fulao zicere sa 5 metara itd....al dobro, englezi vole praviti mitove o sebi.
Pokazuju oni slabosti u odbrani na svakoj utakmicu, posebno iz prekida. Samo sto je im konkurecija slabija od njih. Ne koriste te njihove slabosti.
BHF_Manijak

#57196 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 06/02/2024 15:02 Platezna moc je najmanje bitna u cijeloj toj kombinatorici, a vi je potencirate kao da je najbitnija. Ta prica je onako vrlo zgodna kao izgovor za neuspjeh...Ne mozemo mi platiti beka 50 milona, pa onda dovesti drugog kao City...i to je ko biva neko opravdanje i razlog neuspjeha, daj ba :-)
Pa evo, United i Chelsea placaju i trose vise od Citya...i ? gdje su ? ima li gdje na vidiku ? ...a potrosise boga, oca...jel tako ? jest...nemojte da se lazemo i foliramo, nema potrebe za takvim pricama ;-)
Nije samo platezna moc bitna odnosno najbitnija, ali u kombinaciji sa najboljim menadzerom na svijetu onda jeste itekako bitna.
Imali su i Pellegrini i Mancini pare, pa kurcina, ima United pare i Chelsea, pa kurcina - dakle pare same nisu donosilac srece, ALI kada imas nekoga kao Guardiolu, onda kombinacija novca i njega ti daje ovakav rezultat kakav danas imas.

I to itekako jeste bitno! Zasto? Pa koliko je para spickao na sklapanje odbrane dok je nije sastavio? Pola milijarde. I kako to Boga ti jedinog nije bitno? Dovedes Mendya, dovedes Laportea, pa ne valjaju oni - daj Angelina, daj Cancela, pa ne valjaju ni oni, daj Diasa, daj Akea... I ti sad meni hoces reci da to moze svaki klub priustiti i da to nije bitno?
Nije al´ u kurcu. Ne valja ti jedan stoper, daj drugog, ne valja ni on, daj treceg.

Opet kazem, ne umanjuje to kvalitet Guardiole, ali kombinacija njegovih kvaliteta i para, mogucnosti da salta koliko hoce igraca, pravi ubitacnu masinu.
Same pare ne donose nista, sam Guardiola bez para ne donosi nista. Jednostavno. Za sve ostalo mozemo se samo ludi pravit da nije tako.
LSD

#57197 Re: English Premier League

Post by LSD »

Mendya su sjebale pvo povrede, kasnije ona tuzba za silovanje.
Laporte igrao 5 sezona, osvojio sve zivo sa Cityem i otisao. Ko ka kaze da nije valjao ? odakle ta prica ?
Cancelo glumio velikog mangupa i otjeran. Logicno. Pa sta je trealo, da mu Pep popusta :-) vjerovatno bi i sad igrao tamo, da nije pokazivao nezadovoljstvo i glumio budalu.
Plunkett

#57198 Re: English Premier League

Post by Plunkett »

ketronsd1 wrote: 06/02/2024 15:05
Plunkett wrote: 04/02/2024 20:41
MarlboroGold wrote: 04/02/2024 19:42
liverpool-fc-t11318.html?start=75800

zadnji post

i bod na Anfieldu je bio zaslužen
Da ti pacenik odgovori.
Prvo, Arsenal se provukao na Anfieldu, da ne spominjemo kontre i penale.
Drugo, Arsenal nije nista odigrao aman danas, da nije bilo greske VvD i Alissona, sumnjam da bi napravio ista vise u toj uktamici (sto ne znaci da bi Liverpool napravio, naravno).
Trece, u momentu pisanja je jos bilo 2:1.
Sta si ti druze gledao samo ti znas!? Pa pogledaj samo prvi go Arsenala. Pool ni blizu neceg takvog nije bio. Ljudi su dali go iz nijedne sanse.
Ma huja me drmala :mrgreen:
JMGuti

#57199 Re: English Premier League

Post by JMGuti »

BHF_Manijak wrote: 06/02/2024 15:24
Nije samo platezna moc bitna odnosno najbitnija, ali u kombinaciji sa najboljim menadzerom na svijetu onda jeste itekako bitna.
Imali su i Pellegrini i Mancini pare, pa kurcina, ima United pare i Chelsea, pa kurcina - dakle pare same nisu donosilac srece, ALI kada imas nekoga kao Guardiolu, onda kombinacija novca i njega ti daje ovakav rezultat kakav danas imas.

I to itekako jeste bitno! Zasto? Pa koliko je para spickao na sklapanje odbrane dok je nije sastavio? Pola milijarde. I kako to Boga ti jedinog nije bitno? Dovedes Mendya, dovedes Laportea, pa ne valjaju oni - daj Angelina, daj Cancela, pa ne valjaju ni oni, daj Diasa, daj Akea... I ti sad meni hoces reci da to moze svaki klub priustiti i da to nije bitno?
Nije al´ u kurcu. Ne valja ti jedan stoper, daj drugog, ne valja ni on, daj treceg.

Opet kazem, ne umanjuje to kvalitet Guardiole, ali kombinacija njegovih kvaliteta i para, mogucnosti da salta koliko hoce igraca, pravi ubitacnu masinu.
Same pare ne donose nista, sam Guardiola bez para ne donosi nista. Jednostavno. Za sve ostalo mozemo se samo ludi pravit da nije tako.
Ja se slažem sa tobom. Treba dodati i činjenicu da je Guardiola, kao nekad Real, godinama gradio ekipu. Svako naredno pojačanje mu je bilo podmazivanje tamo gdje mu je škripalo. I lakše je njemu u svoju ekipu dovesti Halanda, nego Arteti u Arsenal, bez obzira na novac.

Rasprava je ovdje bezvezna. Jasno je kao dan da je City najbolja ekipa na svijetu trenutno, sa daleko najboljim trenerom na svijetu i najboljom devetkom na svijetu. To City naravno nikad ne bi postao da nije trošio koliko je trošio.
vaučer

#57200 Re: English Premier League

Post by vaučer »

JMGuti wrote: 06/02/2024 15:36
Ja se slažem sa tobom. Treba dodati i činjenicu da je Guardiola, kao nekad Real, godinama gradio ekipu. Svako naredno pojačanje mu je bilo podmazivanje tamo gdje mu je škripalo. I lakše je njemu u svoju ekipu dovesti Halanda, nego Arteti u Arsenal, bez obzira na novac.

Rasprava je ovdje bezvezna. Jasno je kao dan da je City najbolja ekipa na svijetu trenutno, sa daleko najboljim trenerom na svijetu i najboljom devetkom na svijetu. To City naravno nikad ne bi postao da nije trošio koliko je trošio.

Samo ti jedna rečenica na kraju fali:

A ne bi nikad trošili koliko su trošili da nisu kršili sva postojeća pravila i izmišljali lažne sponzorske ugovore.
Post Reply