Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#16001 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by PreWiBa »

Ozimician wrote: 06/02/2024 01:23
sehohari wrote: 06/02/2024 01:20
Ozimician wrote: 06/02/2024 00:54 Znam da trolas ali skafa mi ne smijes dirati. :twisted:

Ismijavas se covjeku koji je ostvario sve ono sto ti nisi i pitanje je da li ces ikada, pa svoju frustraciju lijecis na forumu.

Covjek je u Njemackoj nasao stabilnost, porodicu i mir, ima nekretninu u BiH i uskoro kupuje stan u Minhenu (koji je mnogo skuplji grad od tvojih narko-latino-dzungli), iduce godine dobija i DE drzavljanstvo.

Dakle sve ono sto ti nemas, a vjerovatno da neces ni imati.

A ti nastavi gu*iti jeftine latino dame i derati se stimulansima po latino-dzunglama i smatraj da si dostigao vrhunac zivota jer eto njemacki tvome uvcetu nije prijatan. Usput zivi svoju pomjerenu realnost.
Ne znam Ozi, kada viđeh materijal, more se i u Bogoti otvoriti neka fina ordinacija ili inžinjerski biro :lol:
:lol: :lol: :lol:

Od Bogote do Kalkute, od Manile sve do Lime... :D

Ja sam Eastern-European tip, Balkan mi je svakako No1 sto se toga tice. :-D
Ovo mi sve zdepasto.
A dobro, to se svakako podrazumijeva.

U jednom kafiću na Ciglanama sam vidio ljepše i sređenije žene nego u Njemačkoj za 10 godina jbg :lol:
Ozimician

#16002 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

sehohari wrote: 06/02/2024 01:36 A dobro, to se svakako podrazumijeva.

U jednom kafiću na Ciglanama sam vidio ljepše i sređenije žene nego u Njemačkoj za 10 godina jbg :lol:
Zato svi zele u Minhen. U tome se krije tajna. :D
(% imigrantske populacije iz tih krajeva)

Javi kad opet budes na Ciglanama.
perscitus

#16003 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Osmi Socrates wrote: 06/02/2024 00:38 Evo, zvanična statistika kaže da oko dva miliona Amerikanaca živi u Meksiku. Istovremeno, oko 38 miliona Meksikanaca živi u Americi.

I sve je to u redu, to su susjedne zemlje. Migracija ide obostrano, kao što se i očekuje između susjednih zemalja. A onda dođe genijalac koji gugla i priča besmislice.
Čuj ovog statističara :lol: . Halo statističar, ako može minut tvoje pažnje, samo nakratko ostavi taj pomfrit da ti nešto kažem. Da li ta tvoja statitika kaže da većina tih Meksikanaca odlazi u Ameriku jer ta ista Amerika je agresorski napala Meksiko i ostavila toliko ljudi bez krova nad glavom? Dobijate drogu iz mrskog vam Meksika jer vam je sistem takav da vam se ogroman broj fiksa i živi na ulici. Jel vam Meksiko trpa fentanil u usta? Jel vam Meksiko ubija djecu po školama? Jel vam Meksiko kriv što imate najveći procenat ljudi koji ne znaju pokazati na mapi gdje žive? Zašto karteli u Meksiku imaju naoružanje koje se ni u Americi ne može kupiti? Znaš ko ima to naoružanje? Samo američka vojska :wink:. Eto, sad nastavi jesti krofne i piti kolu, samo zipa na naslov teme jer mi ovdje ne pričamo samo o kupovnoj moći i statistikama već o kvalitetu života kao što je kvalitet hrane, ponašanje ljudi na ulici jer ovdje ljudi možda nemaju puno, ali svi su čisti, uglađeni, govore jedni drugima si senor, oblače se kulturno, njeguju porodične ideale, zaljubljeni su parovi a ne kao ti tvoji sa kupovnom moći u potkošuljama, neoprani i debeli. I to je sve kvalitet života. :kiss:
perscitus

#16004 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Ozimician wrote: 06/02/2024 01:30
perscitus wrote: 06/02/2024 01:25 Kao drugo ja sam samo napisao moje doživljaje u državama koje sam posjećivao na što imam puno pravo obzirom na naslov teme a taj isti Škaf je sedam postova ispisao pokušavajući da me ismijava pa sad kad je dobio nogu u glavu počeo tebi cmizdriti i plakati, kao ti ćeš ga odbraniti. :lol:
Kao četvrto, ne znaš me. Ja sam momku odgovorio na njegovo pitanje jer imam kolege koje znaju odgovor na ono što njega zanima.
Kao peto, te džungle o kojima govoriš su metropole za tvoje Pripizdinbaumse i Baruštinowerferse :wink:
Znaci pricao ti je jedan sto je gledao. :D

Posjetio sam i ja pola svijeta, svugdje je bio bolji provod nego ovamo, ali da na osnovu toga kreiram misljenje o iseljavanju iz BIH ... :-) :-) :-)
Znači to što sam rekao već bruku puta. Ne znam kakav problem imaš sa razumijevanjem i da li njemački mentalitet generalno ima problem sa koncetracijom pa samim tim i fetišom sa koncentracionim logorima? Nemoj svoje frustracije prebacivati na druge.

I nemoj brate kreirati mišljenje, uživaj u stabilnosti, budi na forumu 24/7, pričaj o brutu i netu, jedi kobasice i kiseli kupus ako hoćeš po cijeli božiji dan... Ali pusti i druge da kažu svoju stranu priče i neće biti nikakvih problema. :bih:
Osmi Socrates

#16005 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Kvalitet hrane je tema o kojoj nemaš pojma, dakle, da ne govorimo o tome. Ili da pričamo da Meksikanci, i pored nižeg standarda, uopšte ne zaostaju puno za Amerikancima što se tiče ugojenosti. I da će sljedeći veliki problem za sve Latinoamerikance biti dijabetes, s obzirom da nemaju razvijeno zdravstvo kao u zapadnim zemljama.

Znači, to što si ti umislio sebi da su Amerikanci debeli i prljavi i jedu nezdravo, to je tvoj problem.

McDonalds, recimo, sasvim dobro posluje u svim meksičkim većim gradovima. Ja ga, naprimjer, nisam jeo više od deceniju. :lol:

I to što si umislio da su Amerikanci neinteligentni je isto tvoj problem. To mišljenje imaš pravo da iznosiš koristeći tehnologiju koju su ti Amerikanci poklonili.
Last edited by Osmi Socrates on 06/02/2024 02:29, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#16006 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by sime_cipol »

Jucer pricam sa puncem u DE. Opet smor prica sto ne idemo vani :janpi:
Taman malo popusti punica iz SWE, on se naklati. Ubise :lol:
perscitus

#16007 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

@Osmi Socrates

Ti reče jednom, koliko me sjećanje služi, da si iz Kanade? Kojeg grada? Ili vukojebina jer 90% države vam čine gradovi sa jednom benzinskom pumpom i ulicom. E vidiš, ja sam ti bio poslovno par mjeseci u vašem najboljem gradu po imenu Vankuver. Sad sačekaj, moliću lijepo, prije nego što mi kreneš vaditi statistike kako je to nevjerovatan grad. Jeste moj kurac, veliki je kao magla a hladan kao led. Ljudi plaćaju milione da žive u kućama od kartona, grad brat bratu, ne pretjerujem svega mi, je barem trećinu ispunjen beskućnicima, špricama, iglama, cijevima, šatorima. Svako mjesto koje uđeš, od bolnice do trajekta, ima kantu da odložiš špricu. Jel tako? U gradu nema privatnih kafića da ko čovjek popiješ kafu već samo korporacije tipa Sturbucks i Blenz, a ako hoćeš u wc da pišaš ko čovjek vjerovatno nećeš moći jer je okupiran od drogeraša, a ako je ipak slobodno vjerovatno je umazan govnima. Restorani za sirotinju su još prljaviji, znači ja ono u životu nisam vidio, Mcdonaldsi i Burgerkingsi. Jesam li u pravu? Skuplji restorani su upravo to, samo skupi. Sve platiš masno a ono kao voda. Ni ukusa ni mirisa. Ali jebi ga, ne razumijem ja to, to je ta kupovna moć, ne pričamo o kvalitetu nego o cijeni. Jel tako? E vidiš, u Meksiku nije tako monotono na svakom koraku imaš porodične kafiće i restorane, ljudi nasmijani, veseli, sve čisto, sve veselo, sve je različito, sve je šareno i sve je organski nevjerovatno ukusno. I svako može priuštiti. Od studenta do penzionera. A normalni ljudi u Kanadi su im svi u trenerkama, nema veze jel veče, jel petak, subota, ponedjeljak, samo trenerka, jebo Aneks i Alipašino šta je ono tamo. Pričam sa ljudima, kažem iz Bosne sam, ovo se fakat ne zajebavam, kaže lik OMG, my brother just came from Lebanon :shock: . Jarane! U Meksiku, pitaju odakle sam, odmah, iste sekunde, Tito, Andrić, Jugoslavija, rat, Bosna, Srbi, muslimani, Hrvati, sve znaju jer nisu neobrazovana stoka ko vi iz Amerike i Kanade. Centar grada, plakati pazite se medvjeda, oni dolaze, spavali su a sad su gladni :shock: . Ja se usro. Međedi im bolan po GRADU hodaju! :shock: Upadaju im u avlije, halo ba, pričamo o gradu jebenom! Nije predgrađe, nego grad! Vidiš, sve je to KVALITET ŽIVOTA. A ti sad lijepo nastavi izvlačiti statistike umjesto da izađeš i da vidiš svojim očima o čemu ja pričam. Oh wait, ne možeš, snijeg, hladno, međedi, narkomani, beskućnici, sve zatvoreno i sve mračno. Znaš ko može? Ja u Meksiku. 25 stepeni, odmah pored Taco Stand, odmah restoran, muzika i plesanje svaki dan. Komšiluk na ulici, ali jebi ga, šta ima vrijedi kad nemaju kupovnu moć. :lol:
I još jedna stvar što sam vidio a pravo me nasmijala i rastužila u isto vrijeme. Prolazim gradom kad neki narkoman drži natpis ''hrana je skupa pa sam prešao na meth kako ne bi bio gladan!'' Genijalno! Pu!
Dead Man Walking

#16008 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Dead Man Walking »

Legendo, ti to trebas pricati Meksikancima i ostalim Latinosima a ne nama. Oni su navalili da bjeze sjevernije, pa makar ih to i glave kostalo.
Osmi Socrates

#16009 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Ne znam ja u kakvim ti rupama jedeš, i to je samo tvoj problem. I očigledno je da bilo gdje da si možeš priuštiti samo da jedeš u takvim rupama. To je, again, samo tvoj problem, i nemam namjeru pričati o tome.

U Kanadi i Americi ima hiljade i hiljade dobrih restorana, koji ti nude hranu iz svih krajeva svijeta. Takav je slučaj i u Mexico Cityju, recimo. Al' dobro, ti si navalio na tacos. Šta drugo očekivati od tebe?

To što ti nisi naišao na dobar restoran samo govori o tebi. U svakom većem gradu imaš desetine dobrih restorana. Pa i meksičkih. Svi najbolji meksički svjetski poznati kuhari imaju restorane u Americi. Ako ti to ne odgovara, možeš naći sasvim pristojne meksičke restorane i po povoljnijim cijenama. Prednost u odnosu na Meksiko je da različite verzije meksičke kuhinje možeš naći u jednom gradu u Americi, dok je to u Meksiku rijetkost. Moraš putovati kroz čitav Meksiko da to probaš, jer svako štiti lokalnu kuhinju. Što se mene tiče, ja baš nešto i nisam ljubitelj meksičke kuhinje. Više naginjem azijskoj kuhinji, i morskoj hrani. Ali, to je moj problem. :lol:

Ako ti se pleše u Kanadi (ili Americi), isto imaš izbora koliko hoćeš. Ne vjerujem da ovo moram pisati čovjeku koji je odrastao. :lol: Ja imam barem dvadeset privatnih kafića u koje mogu otići. Italijanski, uglavnom. Ne moram ni naručivati, znaju narudžbu, u ovisnosti od dijela dana kad naiđem.

Ostale gluposti neću komentarisati. Jedno se derati na internetu oko svake gluposti koja ti padne napamet, a drugo je šta je realnost. Tebi je očigledno bilo puno zdravije da si se prvo obrazovao u BiH, pa onda išao u svijet, jer ovo ti ništa ne koristi. Naučio si jedino da vrištiš na internetu o, zamisli, Andriću i Titu.
Last edited by Osmi Socrates on 06/02/2024 03:53, edited 1 time in total.
perscitus

#16010 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

:lol: :lol: :lol:

Dobri su tebi jer od Alberte nisi svijeta vidio. Sine, restorani nisu emitacija svjetskih kuhinja samo izlgedom na tanjiru već i ukusom u ustima. Suši, italijanska, vijetnamska, korejska, 100 puta bolji od Kanade. Znaš zbog čega? Zbog sastojaka! Sastojci nisu biznis, sastojci su pravo! Oni su ključni. Vidi se da pojma nemaš, da ti je Tim Hortons vrhunac ishrane. I šta tebi znači meksička kuhinja? Taco Bell :lol: Hajde ba, stavi katanac na frižder eto ga medo hahaha. I nisi rekao gdje živiš?
Last edited by perscitus on 06/02/2024 04:02, edited 1 time in total.
perscitus

#16011 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Dead Man Walking wrote: 06/02/2024 03:36 Legendo, ti to trebas pricati Meksikancima i ostalim Latinosima a ne nama. Oni su navalili da bjeze sjevernije, pa makar ih to i glave kostalo.
:lol:
Image
Osmi Socrates

#16012 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Pa ti si spomenuo tacos, nisam ja. :lol:

U svakom većem sjevernoameričkom gradu ćeš naći sasvim pristojan italijanski restoran, japanski restoran, vijetnamski restoran, arapski restoran, itd.

Ako hoćeš napucano, može i to. Apsolutno u svakom većem gradu. Sastojci su danas stvar globalne ekonomije, i trgovinskih ugovora. Meksiko sasvim sigurno nema bolje sastojke od Amerike i Kanade, jer oni ionako uvoze dosta stvari u kojima su deficitarni iz Meksika. Ali, sasvim je sigurno da ti na lokalnom Taco standu ne jedeš najkvalitetnije sastojke.

Naravno, najbolje je jesti lokalne sastojke, ali to ne dobijaš ti na lokalnom Taco standu.
Last edited by Osmi Socrates on 06/02/2024 04:04, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#16013 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Grohotom se smijem, grohotom. :D
perscitus

#16014 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Osmi Socrates wrote: 06/02/2024 04:02 Pa ti si spomenuo tacos, nisam ja. :lol:

U svakom većem sjevernoameričkom gradu ćeš naći sasvim pristojan italijanski restoran, japanski restoran, vijetnamski restoran, arapski restoran, itd.

Ako hoćeš napucano, može i to. Apsolutno u svakom većem gradu. Sastojci su danas stvar globalne ekonomije, i trgovinskih ugovora Meksiko sasvim sigurno nema bolje sastojke od Amerike i Kanade, jer oni ionako uvoze dosta stvari iz Meksika. Ali, sasvim je sigurno da ti na lokalnom Taco standu ne jedeš najkvalitetnije sastojke.
Pristojno malo morgen. Pa u tvojoj Kanadi sam pričao sa ljudima iz Kine, Indije, Vijetnama, Filipina, svi kažu da je i u najskupljim restoranima u Vankuveru se ne može porediti kao hrana u tim državama. Ja ne mogu vjerovati da pričam sa odraslim čovjekom. Sastojci! Ne može doći to dok kažeš keks. Sve vam je procesovano jer vam je hrana BIZNIS a ona to ne smije nikada biti. A tacos sam samo pomenuo u kontekstu mog komšiluka trenutno u odnosu na tvoj trenutno gdje ti se bezbeli međedi i beskućnici motaju oko kuće. Ali boli te kurac, pretrčiš ulicu, uzmeš zamrznutu lazanju i Montevideo bog te video. Standard jarane. Kupovna moć :lol: . I jeste, na Tacos standovima su super kvalitetni sastojci jer su većinom u vlasništvu lokalnih farmera. :wink:. Jel ti KEG dobar restoran? I odakle si? Neću se fakat smijati.

Image
Osmi Socrates

#16015 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

perscitus wrote: 06/02/2024 04:11
Osmi Socrates wrote: 06/02/2024 04:02 Pa ti si spomenuo tacos, nisam ja. :lol:

Ako hoćeš napucano, može i to. Apsolutno u svakom većem gradu. Sastojci su danas stvar globalne ekonomije, i trgovinskih ugovora Meksiko sasvim sigurno nema bolje sastojke od Amerike i Kanade, jer oni ionako uvoze dosta stvari iz Meksika. Ali, sasvim je sigurno da ti na lokalnom Taco standu ne jedeš najkvalitetnije sastojke.
Pristojno malo morgen. Pa u tvojoj Kanadi sam pričao sa ljudima iz Kine, Indije, Vijetnama, Filipina, svi kažu da je i u najskupljim restoranima u Vankuveru se ne može porediti kao hrana u tim državama. Ja ne mogu vjerovati da pričam sa odraslim čovjekom. Sastojci! Ne može doći to dok kažeš keks. A tacos sam samo pomenuo u kontekstu mog komšiluka trenutno u odnosu na tvoj trenutno gdje ti se bezbeli međedi i beskućnici motaju oko kuće. Ali boli te kurac, pretrčiš ulicu, uzmeš zamrznutu lazanju i Montevideo bog te video. Standard jarane. Kupovna moć :lol: . I jeste, na Tacos standovima su super kvalitetni sastojci jer su većinom u vlasništvu lokalnih farmera. :wink:. Jel ti KEG dobar restoran? I odakle si? Neću se fakat smijati.
Ma pričao si ti sa svakim. :lol: Bio si u Vancouveru, i OK. Nisu ti dopustili da ostaneš, i to je OK. Ne moraš se zato derati po internetu. Nije ti niko kriv što ne znaš ništa raditi osim deranja.

U Meksiko su te pustili da ždereš tacos i to je OK. :lol:

Slažem se da je tebi bolje tamo. Nigdje drugo nisi pristao. Nogiraće te i oni, i to je OK.
perscitus

#16016 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

:lol: Kad nema šta više da kaže, kad vidi da ih znam u dušu, onda kao nisu ti dali da ostaneš iako sam rekao da je bilo čisto poslovno. I opet će biti. De ba, to možeš prosipati ljudima iz Kulen Vakufa, a nama iz Sarajeva ne možeš, namirišemo šuplju na kilometar.
Nego što ne kažeš iz kojeg si grada? :lol: Jesam li to pogodio da je Alberta :lol:
Osmi Socrates

#16017 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Poslovno je i kad te prime da im sezonski radiš na farmama.

Nikakvog ti posla nigdje nemaš. Čuj ždere fucking tacos i to mu primjer zdrave kuhinje i kvalitetnog života.
jeza u ledja

#16018 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Nasi ljudi i u Latinskoj Americi nadju nacina da druge strance odbijaju iz zemlje. :lol:

Pise covjek o zdravoj ishrani, a Meksiko je na vrhu svjetskih lista po gojenosti i dijabetesu. Zemlja u kojoj neki ljudi smatraju kokakolu cudesnim eliksirom i piju po 2 litra dnevno. Meso i masnoce u ogromnim kolicinama.
Al zdrava hrana jebiga. :oops:

Svakom svoje. Ako se tebi dole svidja, a shvatam da ima puno razloga za to, i ako si materijalno obezbjedjen, super. Naravno da Mexico City recimo vise pruza od Calgarija. To se ne moze porediti. I naravno da je klima bolja. Al kamo srece da su to jedine stvari bitne u zivotu.
perscitus

#16019 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Osmi Socrates wrote: 06/02/2024 04:29 Poslovno je i kad te prime da im sezonski radiš na farmama.

Nikakvog ti posla nigdje nemaš. Čuj ždere fucking tacos i to mu primjer zdrave kuhinje i kvalitetnog života.
Hej, Sokrate, imam jedno iznenađenje za tebe :D

Image

:lol: :lol: :lol: Game OVER! Znaš ti bolan koliko ja imam pasoša? :lol: Mogu živjeti gdje hoću ali ne pada mi napamet da idem živjeti sa međedima po kanadskim vukojebinama gdje je ljude sramota reći gdje žive :lol:
perscitus

#16020 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Hoćete li i američki i njemači :lol: . Sikter tamo, lažete napaćeni narod da vam je tamo dobro. Koga vi ba farbate :lol:

Image
Last edited by perscitus on 06/02/2024 05:00, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#16021 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

Toliko si primitivan da je to za priču. :lol:
perscitus

#16022 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Eto drage moje Sarajlije, nakon šamaranja njemačke dijaspore, zatim američke, došli su na red i Kanađani. Znam da većina zna ali mlađa generacija neka ima uvid da ovo što nam oni prezentuju je sve šupljo, nemaju oni ba ništa, mrtva plastika, kakav bruto, kakav neto, ništa opipljivo, ništa realno, sve je virtuelno, samo piskaraju po internetu, izvlače neke statistike a u stvarnosti sama patetika, samo rade i spavaju, jedni izbjegavaju metke po školama, drugi šprice po ulicama, treći lude beskućnike po parkovima, a četvri poput našeg Sokrata sve to zajedno pa i medvjede pri tom. Vjerujte, Sarajevo je život u odnosu na ove prčije i pustopoljine, idemo u pozorište, idemo na utakmice, jedemo dobro meso, redovne kafice, smijemo se, imamo najljepši jezik na svijetu, naljepše žene na svijetu, imamo planine, rijeke, mora, naše cuke i naše mace. I što je najbitnije, ne možemo šuplje :D :bih:

Last edited by perscitus on 06/02/2024 05:57, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#16023 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Pa sto odmah ne kazes da ti je zena iz Kanade? Sad je sve jasnije. :D
perscitus

#16024 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by perscitus »

Hoćeš sliku i američkog, od druge žene? Ili njemačkog od treće? Hajde bolan, čiken wings i odjebaus mikimaus :lol:
Osmi Socrates

#16025 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Osmi Socrates »

I Dinu Merlina lupi za osvježenje. :lol:

Živci mu očigledno popustili. To je bilo jasno još od srozavanja diskusije na "njemački jezik ništa ne valja". :lol:
Post Reply