Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- dr_Evil
#15926 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nego, nesto primjecujem u zadnje vrijeme. Prije je bilo da su oni sta su otisli vani gledali na one sta ostaju nekako kao da su budale, a sada je novi momenat ovi sta su ostali gledaju kao budale ove sta su otisli.
I da.. svi su u krivu, i jedni i drugi su napravili neki zid oko sebe da zastite svoju odluku i ne razmisljaju trevezno!
I da.. svi su u krivu, i jedni i drugi su napravili neki zid oko sebe da zastite svoju odluku i ne razmisljaju trevezno!
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#15927 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zbogo ovakvih gluposti su oni popusili ww2skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 09:22To ti je jarane dojce logikaW0rM wrote: ↑05/02/2024 09:19Ma nije frka, sega, sala zezancija, da hanuma je u mene samnom, povukao je kad sam dosao preko spajanja porodice, a i to ti je apsurd (vjerovatno znas i sam), ja na boravisnoj, gdje moram jos uvijek imati EBV kad mijenjam posao i uzimam minijob, a hanuma, mlati big dick energy, jer njena boravisna nema ogranicenja i moze sta hoce, sem da glasa na izborima![]()
![]()
Da se referisem na jos jednu od ZP,dr_Evil wrote: ↑05/02/2024 09:23Tako je isto i kod nas bilo, ja potpuno ogranicen,a ona moze sta hoceW0rM wrote: ↑05/02/2024 09:19
Ma nije frka, sega, sala zezancija, da hanuma je u mene samnom, povukao je kad sam dosao preko spajanja porodice, a i to ti je apsurd (vjerovatno znas i sam), ja na boravisnoj, gdje moram jos uvijek imati EBV kad mijenjam posao i uzimam minijob, a hanuma, mlati big dick energy, jer njena boravisna nema ogranicenja i moze sta hoce, sem da glasa na izborima![]()
![]()
Ali sto bi rekao Sejo u onoj pjesmi "sve se neko predevera kad imas viziju imas san"![]()
Trenutno ja bos, a ona hadzija
- skafiskafsnjak
#15928 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa svi su u krivu, a istovremeno upravu. Ko god je otiso, valjda je otisao jer mu je bolje. Isto vazi i za one sto su ostali. Iako, postoje i oni kojima je gore sto su otisli ili ostali....dr_Evil wrote: ↑05/02/2024 09:26 Nego, nesto primjecujem u zadnje vrijeme. Prije je bilo da su oni sta su otisli vani gledali na one sta ostaju nekako kao da su budale, a sada je novi momenat ovi sta su ostali gledaju kao budale ove sta su otisli.
Ne moze meni neko reci da sam se zezno sto sam otiso jer je meni bolje. Jes da nemam kao dole prijatelja i slicno, ali jbg nesto se zrtvovat mora .... svak sebi bira
- dr_Evil
#15929 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ali taj odbrambeni zid svaki dan postaje sve jaci, ljudi se bave glupostima.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 09:33 Pa svi su u krivu, a istovremeno upravu. Ko god je otiso, valjda je otisao jer mu je bolje. Isto vazi i za one sto su ostali. Iako, postoje i oni kojima je gore sto su otisli ili ostali....
Ne moze meni neko reci da sam se zezno sto sam otiso jer je meni bolje. Jes da nemam kao dole prijatelja i slicno, ali jbg nesto se zrtvovat mora .... svak sebi bira
Imam u familiji nekoga ostao bez posla i bio bez posla skoro 2 godine, kopao nogama i rukama da ode vani, odjednom mu uleti dobar posao u BiH sad kad se cujemo zajebaje me ko hajd vamo fino vrijeme raja, sta ces tamo. Sta da mu kazem, kontam hocemo li opet isto prolazit ako opet ostanes bez posla ili koji qrc. A ja potpuno u drugom filmu nikome ne govorim ni de ni nemoj, ono radi sta mislis da je najbolje. Mozda nekad jesam govorio, ono kad sam i ja tek otisao.. Ali primjetim i na forumu ista stvar.
- Ozimician
#15930 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Takvi su mi najjaci, mislim da svi poznajemo nekog takvog.dr_Evil wrote: ↑05/02/2024 09:40Ali taj odbrambeni zid svaki dan postaje sve jaci, ljudi se bave glupostima.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 09:33 Pa svi su u krivu, a istovremeno upravu. Ko god je otiso, valjda je otisao jer mu je bolje. Isto vazi i za one sto su ostali. Iako, postoje i oni kojima je gore sto su otisli ili ostali....
Imam u familiji nekoga ostao bez posla i bio bez posla skoro 2 godine, kopao nogama i rukama da ode vani, odjednom mu uleti dobar posao u BiH sad kad se cujemo zajebaje me ko hajd vamo fino vrijeme raja, sta ces tamo. Sta da mu kazem, kontam hocemo li opet isto prolazit ako opet ostanes bez posla ili koji qrc. A ja potpuno u drugom filmu nikome ne govorim ni de ni nemoj, ono radi sta mislis da je najbolje. Mozda nekad jesam govorio, ono kad sam i ja tek otisao.. Ali primjetim i na forumu ista stvar.
I ovaj moj jedan nema preko kakvih kanala nije pokusavao, cak i ganjao zene iz vana da ide tim putem. U medjuvremenu dobio fin posao, brzo dosao iznad prosjecne plate, sad pametuje kako se i u BiH moze fino zivjeti i kako on ne bi nikad isao.
Ja kad sam donio odluku da idem, mene vise nista nije moglo zaustaviti.
"dzaba uzdah iz grudi pastirke, dzaba suze moje stare majke...."
- dr_Evil
#15931 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jos da te ozenimo onda, pa da ne pises u ponoc po ovome nego da te odma upita kojoj to pisesOzimician wrote: ↑05/02/2024 09:44 Takvi su mi najjaci, mislim da svi poznajemo nekog takvog.
I ovaj moj jedan nema preko kakvih kanala nije pokusavao, cak i ganjao zene iz vana da ide tim putem. U medjuvremenu dobio fin posao, brzo dosao iznad prosjecne plate, sad pametuje kako se i u BiH moze fino zivjeti i kako on ne bi nikad isao.![]()
Ja kad sam donio odluku da idem, mene vise nista nije moglo zaustaviti.
"dzaba uzdah iz grudi pastirke, dzaba suze moje stare majke...."
Ali ti su obicno najjaci i najglasniji u tome da ne treba ici
-
elcaliente
#15932 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovako sam se ja prije raspricao i detaljisao dok sam uzivao bjelo,uh kada se sjetim, ljepo, ljepo.perscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
, ovaj mi sere o Geteu, ma jebo te Gete i ti njega, onaj navodi primjere naših cigana što prilaze stolovima... Pa sine, sa našim ciganima je barem lako, mogu ga poslati u tri lijepe a i mogu okrenuti na zajebanciju, ali kod vas na zapadu kad mi prilazi narko zombi sa razorokim očima ko u mopsa, jednog gleda a dvojica se tresu, e to je već problem jer ne znam na šta će ga prebaciti. I samo da se razumijemo, ne živim ni u Bosni, već 10 godina sam sam u Latinskoj Americi, Kolumbija, Peru, Ekvador, nekad Bolivija, a evo sad ću biti pola godine opet u Meksiku. Ne kažem da nema problema ovdje, ima ih na pretek, ali ono esencijalno za sreću od hrane, topline ljudi, muzike, socijalnog života je na drugom nivou od ovih država koje sam posjećivao. PO MOM MIŠLJENJU. Tako da samo želim pored silnih priča o brutu i netu da uključimo i aspekt sreće u ovu temu. To je sve. Nemojte se ljutit, možemo pričati normalno...ali njemački je fakat jezik za povratiti.
![]()
Znaci Mehiko, svaka cast vidim dobra roba, znas izabrati. Livin la vida loca.`
Vidim Bolivija odradjena, planira li se opet Kolumbija, Chile? Svaka cast, zavidim ti?
Kaze mi radni kolega prije tri godine bio u Kolumbiji za 5 dolara vrhunska roba se dobijala, nesto sto prosjecni evropski nos nije probao. Kakve su sada cijene?
- dr_Evil
#15933 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kad Rukfasa na Izetu posjeti onaj prijatelj iz Latinske Cemerike, pa Rukfasu bude zao njega jer je u dalekom svijetu, a ovome iz Cemerike bude zao Rukfasa jer se nije pomakao sa mjesta 
E to je ta epizoda.
Inace nas forumas latino je upravu, hebo zivot u sjevero-zapadnoj Europi. Samo jug! Ali prvi put kad ga nesto zaboli eto njega u mrsku Alemanju.
E to je ta epizoda.
Inace nas forumas latino je upravu, hebo zivot u sjevero-zapadnoj Europi. Samo jug! Ali prvi put kad ga nesto zaboli eto njega u mrsku Alemanju.
-
Karikaturist
#15934 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I meni je zao svakoga ko se nije pomjerio sa mjesta - ne nuzno preselio nego bar putovao.
-
Bodkin
#15935 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
10$elcaliente wrote: ↑05/02/2024 09:50Ovako sam se ja prije raspricao i detaljisao dok sam uzivao bjelo,uh kada se sjetim, ljepo, ljepo.perscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
, ovaj mi sere o Geteu, ma jebo te Gete i ti njega, onaj navodi primjere naših cigana što prilaze stolovima... Pa sine, sa našim ciganima je barem lako, mogu ga poslati u tri lijepe a i mogu okrenuti na zajebanciju, ali kod vas na zapadu kad mi prilazi narko zombi sa razorokim očima ko u mopsa, jednog gleda a dvojica se tresu, e to je već problem jer ne znam na šta će ga prebaciti. I samo da se razumijemo, ne živim ni u Bosni, već 10 godina sam sam u Latinskoj Americi, Kolumbija, Peru, Ekvador, nekad Bolivija, a evo sad ću biti pola godine opet u Meksiku. Ne kažem da nema problema ovdje, ima ih na pretek, ali ono esencijalno za sreću od hrane, topline ljudi, muzike, socijalnog života je na drugom nivou od ovih država koje sam posjećivao. PO MOM MIŠLJENJU. Tako da samo želim pored silnih priča o brutu i netu da uključimo i aspekt sreće u ovu temu. To je sve. Nemojte se ljutit, možemo pričati normalno...ali njemački je fakat jezik za povratiti.
![]()
Znaci Mehiko, svaka cast vidim dobra roba, znas izabrati. Livin la vida loca.`
Vidim Bolivija odradjena, planira li se opet Kolumbija, Chile? Svaka cast, zavidim ti?
Kaze mi radni kolega prije tri godine bio u Kolumbiji za 5 dolara vrhunska roba se dobijala, nesto sto prosjecni evropski nos nije probao. Kakve su sada cijene?
Al zene su sa druge planete
-
Bodkin
#15936 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ni jedna druga dijaspora ne brani svoj novi dom koliko to radi njemacka (i austrijska)skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 08:39Jeste, sve ovo jaBodkin wrote: ↑05/02/2024 06:44Dobro bolan, stvarno ima nesto u njemackoj dijaspori pa sve protiv njemacke kao da im je neko svu familiju opsovao. Upalio si se kao da je tvojeskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 00:14
Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
Ne valja sto ljudi ne prelaze kroz crveno ... a nije problem da mu 5 prosjaka u sat vremena dodje do stola u Sarajevu dok kafu pije![]()
![]()
Ja sam ponosan na to sto kao pjesak cekam na semaforu dok se zeleno ne upali. Dok sam u BiH bio, nisam cekao.... sad me stid![]()
Nevjerovatno i evo tema opet dokaz
-
Karikaturist
#15937 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pojam dijaspora se i veze za Njemacku 
- dr_Evil
#15938 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mi dinarci smo jebeno tvrdoglavi, prava magarad, i kod nas svaki covjek brani svoj izbor pa taman i po glavu, mada je i on svjestan da je pogresan.
Oni sta ostaju brane svoj neuspjeh jer nisu uspjeli otici,a znaju da je to jedino logicno bilo i da ako ih rat ne rastjera svakako im djeca odlaze. Oni sta su otisli(i ostali vani) brane svoj neuspjeh jer nisu nasli ocekivani "europski san". I idemo u krug.
Uzmite ovaj forum, nikad niko nije promijenio misljenje osim Prpe
Last edited by dr_Evil on 05/02/2024 10:35, edited 2 times in total.
- skafiskafsnjak
#15939 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne branim. Boli me neka stvar. Ali bezveze mi je preseravanje neko, budimo realni. Koliko dobrih stvari ima Njemacka, mogu skoro jednako toliko losih nabrojati.Bodkin wrote: ↑05/02/2024 10:28Ni jedna druga dijaspora ne brani svoj novi dom koliko to radi njemacka (i austrijska)skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 08:39Jeste, sve ovo ja
Ja sam ponosan na to sto kao pjesak cekam na semaforu dok se zeleno ne upali. Dok sam u BiH bio, nisam cekao.... sad me stid![]()
Nevjerovatno i evo tema opet dokaz![]()
- Ozimician
#15940 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobra je Njemacka.
Cim vecina ovdje krene da pljuje po njoj, ja cu je prvi braniti. Kome ne valja, nek ne dolazi ovamo.

Cim vecina ovdje krene da pljuje po njoj, ja cu je prvi braniti. Kome ne valja, nek ne dolazi ovamo.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15941 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Na forumu ovi iz bosne lijece komplese zbog onih koji svoje komplekse lijece dolaskom u bosnu u skupim autima
salim se
salim se
- Didier
#15942 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
perscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
![]()
Joj kako ih frajer ubi nogama i šakama, a čuj zombi s razrokim očima k'o u mopsa hahahahaha
- skafiskafsnjak
#15943 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A kako nas je tacno "ubio" sakama i nogama? Osim sto ignorise cinjenice i preskace ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15944 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja volim jednodnevne izlete...pečuh grac budimpešta bratislava zagreb ljubljana maribor bar osijek .... te kratke dvodnevne i trodnevne izlete od lisabona do skopja
ali da se zamislim negdje da živim
malo teže
baš bih morao zarađivati puno
a skilova baš i nemam
meni je najveća psihička prepreka davanje pola plaće na smještaj
malo teže
a skilova baš i nemam
meni je najveća psihička prepreka davanje pola plaće na smještaj
- skafiskafsnjak
- dr_Evil
#15946 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja to gledam kao investiciju, za 15-20 godina isplacen stan koji mogu ostaviti djeci, a do tada iznajmiti i ziviti kao bubreg u loju od njega.Truba wrote: ↑05/02/2024 11:21 ja volim jednodnevne izlete...pečuh grac budimpešta bratislava zagreb ljubljana maribor bar osijek .... te kratke dvodnevne i trodnevne izlete od lisabona do skopja
malo teže
a skilova baš i nemam
meni je najveća psihička prepreka davanje pola plaće na smještaj![]()
Smetalo mi je i graditi kucu u Bosni godinama, ali evo dosla je i ona kraju, i to je bio uteg oko vrata.
Mislim da bilo ko, ko nije imao srece da naslijedi nekretninu za mladog zivota u BiH, mora da daje vise od pola place na smjestaj po danasnjoj cijeni kvadrata. Ono realno stan u tvom Sarajevu sa dvije spavace kosta 200.000KM, sa kreditom vracas 350.000KM. To je 1200KM mjesecno, pola odlicne plate.
- Ozimician
#15947 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Postoji i razlog zasto u Njemackoj vise ostane nego u BiH, osim prihodovne strane, ali necu vam reci. 
@elcaliente jesil ziv, trebaju mi informacije neke.
@elcaliente jesil ziv, trebaju mi informacije neke.
- n+1
#15948 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Je li ovo razlog?
skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 09:33 Jes da nemam kao dole prijatelja i slicno, ali jbg nesto se zrtvovat mora .... svak sebi bira
- Ozimician
#15949 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma jok, nesto mnogo ozbiljnije, ti si mi vec odgovorio na taj post na onoj drugoj temi, ali on nije.n+1 wrote: ↑05/02/2024 11:54Je li ovo razlog?![]()
skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 09:33 Jes da nemam kao dole prijatelja i slicno, ali jbg nesto se zrtvovat mora .... svak sebi bira
- Didier
#15950 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa gadan jezik, depresija poslije posla, generalni umor svuda oko tebe, zombiji svuda okolo po metrou i javnom prevozu, to ti je sve tako kao što je rekao, been there, seen that... a i ono što sam ranije govorio, nemogućnost da kupiš nekretninu, nemoguće imati dva državljanstva (još nije potvrdio Senad) itd.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 11:17 A kako nas je tacno "ubio" sakama i nogama? Osim sto ignorise cinjenice i preskace ?
Kaka od države, boljih koliko hoćeš po svijetu.