Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- jeza u ledja
#15901 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Lik trola ne odgovarajte mu bezveze
- n+1
#15902 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ali uvijek je fascinantno kako Švabe (i oni koji bi voljeli da su Švabe) impliciraju da je Gete bio to što jeste jer je pisao na njemačkom.
Gete bi bio jezički genij i da je pisao na japanskom. Da je do jezika, onda bi svaki bavarski uzgajivač svinja pisao kao Gete.
Gete bi bio jezički genij i da je pisao na japanskom. Da je do jezika, onda bi svaki bavarski uzgajivač svinja pisao kao Gete.
-
Bodkin
#15903 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobro bolan, stvarno ima nesto u njemackoj dijaspori pa sve protiv njemacke kao da im je neko svu familiju opsovao. Upalio si se kao da je tvojeskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 00:14Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
Ne valja sto ljudi ne prelaze kroz crveno ... a nije problem da mu 5 prosjaka u sat vremena dodje do stola u Sarajevu dok kafu pije![]()
-
Bodkin
#15904 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A njemacki jeste medju ruznijim jezicima sto sam cuo. Kako ono, njemacki pricam sa svojim konjem 
-
konami666
#15905 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima li neko da se seli u druge zemlje van njemačke i Austrije? Ovdje sva priča kako je u Njemačkoj.
-
Hendrix
#15906 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ima li vece ironije da svabama zamjeraju postovanje pravila ljudi koji dolaze iz zemlje gdje se jos raspravlja i aktivno odbija nosenje pojasa u autu.
Ili kad sam se na gradilistu borio s ljudima da sljem stave na glavu a komadi stijene u tunelu im vise nad glavom. "Bosanska glava druze" kaze mi lik i ti ono gledas jebote kakva situacija. Nece sebi da spasi zivot nece da prati pravila pa makar i komad stijene u glavu dobio.
Mi samo treba da sutimo ba i ne seremo drugima o njihovim zivotima, na dnu smo brate.
Ili kad sam se na gradilistu borio s ljudima da sljem stave na glavu a komadi stijene u tunelu im vise nad glavom. "Bosanska glava druze" kaze mi lik i ti ono gledas jebote kakva situacija. Nece sebi da spasi zivot nece da prati pravila pa makar i komad stijene u glavu dobio.
Mi samo treba da sutimo ba i ne seremo drugima o njihovim zivotima, na dnu smo brate.
- perscitus
#15907 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad
. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
, ovaj mi sere o Geteu, ma jebo te Gete i ti njega, onaj navodi primjere naših cigana što prilaze stolovima... Pa sine, sa našim ciganima je barem lako, mogu ga poslati u tri lijepe a i mogu okrenuti na zajebanciju, ali kod vas na zapadu kad mi prilazi narko zombi sa razorokim očima ko u mopsa, jednog gleda a dvojica se tresu, e to je već problem jer ne znam na šta će ga prebaciti. I samo da se razumijemo, ne živim ni u Bosni, već 10 godina sam sam u Latinskoj Americi, Kolumbija, Peru, Ekvador, nekad Bolivija, a evo sad ću biti pola godine opet u Meksiku. Ne kažem da nema problema ovdje, ima ih na pretek, ali ono esencijalno za sreću od hrane, topline ljudi, muzike, socijalnog života je na drugom nivou od ovih država koje sam posjećivao. PO MOM MIŠLJENJU. Tako da samo želim pored silnih priča o brutu i netu da uključimo i aspekt sreće u ovu temu. To je sve. Nemojte se ljutit, možemo pričati normalno...ali njemački je fakat jezik za povratiti. 
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#15908 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne sele ljudi u te drzave samo radi standarda, nego i radi relativne blizine Bosne i Hercegovine, tj. oke je doci s autom. Da ne govori mo o historijskoj povezanosti ove 2 drzave sa BH, posebno Austrijom.
Ekonomski smo vezani za Njemacku, jer je BH ekonomija vezana bila odmah poslije rata za DM(Deutsche Mark), kad je De presla na Euro, nasi su to i mi smo fixirali se da je Euro, 1,95... Kmcica. Poslije rata, jedina valuta kojoj se vjerovalo na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine - DM. Gdje su Gasterbajteri isli? Pa u mackuNje. Nije slucajno dakle sto se vecinom te 2 drzave spominju.
- Ozimician
#15909 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Razlozi zasto se tamo ide:
1. geografska blizina i "poznat teren"
2. jezik se ucio u skoli (nije totalna nepoznanica kao svedski, finski..)
3. vec postojana mreza nasih ljudi
4. te zemlje primaju radnike sa Z. Balkana
1. geografska blizina i "poznat teren"
2. jezik se ucio u skoli (nije totalna nepoznanica kao svedski, finski..)
3. vec postojana mreza nasih ljudi
4. te zemlje primaju radnike sa Z. Balkana
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15910 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije im lako
Sto rece jedan mudar covjek:
I speak Spanish to God, Italian to women and German to my horses
-
Bodkin
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Bodkin
#15913 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti mora da si novi na forumuperscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
, ovaj mi sere o Geteu, ma jebo te Gete i ti njega, onaj navodi primjere naših cigana što prilaze stolovima... Pa sine, sa našim ciganima je barem lako, mogu ga poslati u tri lijepe a i mogu okrenuti na zajebanciju, ali kod vas na zapadu kad mi prilazi narko zombi sa razorokim očima ko u mopsa, jednog gleda a dvojica se tresu, e to je već problem jer ne znam na šta će ga prebaciti. I samo da se razumijemo, ne živim ni u Bosni, već 10 godina sam sam u Latinskoj Americi, Kolumbija, Peru, Ekvador, nekad Bolivija, a evo sad ću biti pola godine opet u Meksiku. Ne kažem da nema problema ovdje, ima ih na pretek, ali ono esencijalno za sreću od hrane, topline ljudi, muzike, socijalnog života je na drugom nivou od ovih država koje sam posjećivao. PO MOM MIŠLJENJU. Tako da samo želim pored silnih priča o brutu i netu da uključimo i aspekt sreće u ovu temu. To je sve. Nemojte se ljutit, možemo pričati normalno...ali njemački je fakat jezik za povratiti.
![]()
- skafiskafsnjak
#15914 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jeste, sve ovo jaBodkin wrote: ↑05/02/2024 06:44Dobro bolan, stvarno ima nesto u njemackoj dijaspori pa sve protiv njemacke kao da im je neko svu familiju opsovao. Upalio si se kao da je tvojeskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 00:14Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
Ne valja sto ljudi ne prelaze kroz crveno ... a nije problem da mu 5 prosjaka u sat vremena dodje do stola u Sarajevu dok kafu pije![]()
![]()
Ja sam ponosan na to sto kao pjesak cekam na semaforu dok se zeleno ne upali. Dok sam u BiH bio, nisam cekao.... sad me stid
- dr_Evil
#15915 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tita ti sta kazes zeni kad tipkas u ova doba na forumuOzimician wrote: ↑05/02/2024 00:44 Jest ruzan i namjerno ga komplikuju i prevode svaku rijec kao Hrvati sto pokusavaju da ih u tome kopiraju.![]()
Bogat jeste naravno, sto je kod ucenja otezavajuca okolnost.
Mislim, nije to moje misljenje niti balkansko, tako misli cijeli svijet, hiljade meme-ova na taj racun.
- W0rM
#15916 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 08:39Jeste, sve ovo jaBodkin wrote: ↑05/02/2024 06:44Dobro bolan, stvarno ima nesto u njemackoj dijaspori pa sve protiv njemacke kao da im je neko svu familiju opsovao. Upalio si se kao da je tvojeskafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 00:14
Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
![]()
Ja sam ponosan na to sto kao pjesak cekam na semaforu dok se zeleno ne upali. Dok sam u BiH bio, nisam cekao.... sad me stid![]()
- Ozimician
#15917 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Kome?dr_Evil wrote: ↑05/02/2024 08:56Tita ti sta kazes zeni kad tipkas u ova doba na forumuOzimician wrote: ↑05/02/2024 00:44 Jest ruzan i namjerno ga komplikuju i prevode svaku rijec kao Hrvati sto pokusavaju da ih u tome kopiraju.![]()
Bogat jeste naravno, sto je kod ucenja otezavajuca okolnost.
Mislim, nije to moje misljenje niti balkansko, tako misli cijeli svijet, hiljade meme-ova na taj racun.![]()
- dr_Evil
- 512MB
#15919 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mučne su samo ove tvoje ponjave od teksta care moj....perscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
![]()
- W0rM
#15920 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Druze moooooj, ne bavi se W0rM forumom weekendima i u slobodan vakat, imam ja i pametnija posla
- skafiskafsnjak
#15921 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisi valjda procitao sve ?512MB wrote: ↑05/02/2024 09:08Mučne su samo ove tvoje ponjave od teksta care moj....perscitus wrote: ↑05/02/2024 08:14 Jao Švaba što krenuše u Blietzkrieg kontranapad. Zbog čega? Niko nije pomenuo moj komentar da vam je hrana za kurac, da vam je život van posla patetičan i plastičan nego samo zato što sam rekao da mi je njemački jezik mučan i sablasan? I pri tome sam priznao da je čisto subjektivno i da je mišljenje prouzrokovano stereotipima odrastajući u BiH što nipošto ne znači da ne volim Remarka, Fasbindera i ostale genije njemačke kulture. Nema potrebe da se ljutite, da me nazivate trolom, forum treba biti razmjena mišljenja a ne spektrum autizma gdje ćemo gledati stvari crno na bijelo. Easy Tigers. Onaj mi gura u usta neke japanske motore marki Hirošima i Kawasaki, onaj me blokirao
![]()
On prica kako Njemce nesto pitas , a oni svasta pricaju i objasnjavaju.... a vidi njegovih tekstova - kratki i jasni. Juznoamericki
Last edited by skafiskafsnjak on 05/02/2024 09:14, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#15922 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa nisam ni rekao da se bavis, nego sam rekao da si mozda ono ti sa zenom i djecom otisao u Njemacku, ako Ozmican nije.
Znam da smo pricali o tome, ali se ne sjecam ko je ono od vas imao familiju, a ko je bio i dalje na trzistu, to jest najpametniji od nas sviju
- W0rM
#15923 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma nije frka, sega, sala zezancija, da hanuma je u mene samnom, povukao je kad sam dosao preko spajanja porodice, a i to ti je apsurd (vjerovatno znas i sam), ja na boravisnoj, gdje moram jos uvijek imati EBV kad mijenjam posao i uzimam minijob, a hanuma, mlati big dick energy, jer njena boravisna nema ogranicenja i moze sta hoce, sem da glasa na izborima
- skafiskafsnjak
#15924 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To ti je jarane dojce logikaW0rM wrote: ↑05/02/2024 09:19Ma nije frka, sega, sala zezancija, da hanuma je u mene samnom, povukao je kad sam dosao preko spajanja porodice, a i to ti je apsurd (vjerovatno znas i sam), ja na boravisnoj, gdje moram jos uvijek imati EBV kad mijenjam posao i uzimam minijob, a hanuma, mlati big dick energy, jer njena boravisna nema ogranicenja i moze sta hoce, sem da glasa na izborima![]()
- dr_Evil
#15925 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tako je isto i kod nas bilo, ja potpuno ogranicen,a ona moze sta hoceW0rM wrote: ↑05/02/2024 09:19
Ma nije frka, sega, sala zezancija, da hanuma je u mene samnom, povukao je kad sam dosao preko spajanja porodice, a i to ti je apsurd (vjerovatno znas i sam), ja na boravisnoj, gdje moram jos uvijek imati EBV kad mijenjam posao i uzimam minijob, a hanuma, mlati big dick energy, jer njena boravisna nema ogranicenja i moze sta hoce, sem da glasa na izborima![]()
Ali sto bi rekao Sejo u onoj pjesmi "sve se neko predevera kad imas viziju imas san"