Gubite zdravlje zbog novca, onda trošite taj novac da vratite izgubljeno zdravlje, vječito anksiozni oko budućnosti pa ne živite ni u sadašnjosti ni u budućnosti već živite kao da nikad nećete umrijeti, a umirete kao da nikad niste ni živjeli. Sramota. Znam te puško kad si pištolj bila.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- perscitus
#15876 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam, ja nikada ne bih mogao živjeti u tim državama. Nemate nikakav socijalni život. Imao poslovne sastanke i u Vankuveru, i u Montrealu, i u Minhenu, i tamo, i vamo, i ono što sam vidio, o pogledaj svoj dom anđele. U Kanadi svi paisvno agresivni, red beskućnika se proteže od Čaršije od Marijin Dvora, u centru grada se fiksa i puši met, svi hodaju ko zombiji, ovi što nisu beskućnici nemaju sjaja u očima, samo mtvilo, pola ih na antidepresivima, usamljeni i antisocijalni, ubitačna tišina a hrana grozna i nikakva. Cancer, here I go. Minhen ništa bolji, možda sam i ja gledao previše partizanskih filmova ali njihove face i njihov jezik bude u meni grozu i jezu. Pitaš ih prosto pitanje a oni pola sata detaljišu o stvarima koje ih uopšte nisi pitao, izađeš navečer u grad a on prazan i mrtav, svi od posla premoreni, uzmeš metro, platiš wc a tamo lik leži sa iglom u veni, čekaš da pređeš ulicu pa pogledaš lijevo nigdje auta na vidiku, pogledaš desno isto, a pored tebe 20 ljudi strpljivo čeka da se upali zeleno
. Tada sam skontao da svu strahotu što su činilu u Drugom svjetskom je zato što nemaju zdrav razum već se oslanjaju na zakone, a znamo da su zakoni za djecu, a pravila za odrasle pa zato imamo pravila časti. Barbari bili, barbari i ostali. Meni čim kažu da trebam ići par sedmica u takvim državama krenem samo pušiti cigaru na cigaru, odem se tuširati pa pustim muziku da mi žena ne čuje jecanje i plakanje ispod tuša, kaže što su ti oči krvave, jebi ga vrela voda, vodena para, nije valjda da misliš da muškarci plaču?
Gubite zdravlje zbog novca, onda trošite taj novac da vratite izgubljeno zdravlje, vječito anksiozni oko budućnosti pa ne živite ni u sadašnjosti ni u budućnosti već živite kao da nikad nećete umrijeti, a umirete kao da nikad niste ni živjeli. Sramota. Znam te puško kad si pištolj bila.
-
moimoi
#15877 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://balkans.aljazeera.net/amp/inter ... -balkanacaTruba wrote: ↑04/02/2024 20:09 https://www.avaz.ba/vijesti/dijaspora/8 ... vo-boravka
Ljudi dosli radit i noga...
A oni koju dodju lunjat i lezat oni ostaju
- TAFKAP
#15878 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisu oni došli u radit, nego su došli na crno / ilegalno, da bi radili na crno / ilegalno... Sitan ali bitan detaljTruba wrote: ↑04/02/2024 20:09 https://www.avaz.ba/vijesti/dijaspora/8 ... vo-boravka
Ljudi dosli radit i noga...
A oni koju dodju lunjat i lezat oni ostaju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15879 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam sefe ne da mi se raspravljat kakvi su prema tunizanima sto cine neke nepodopstine pa direktor katolicke skole za djevojke pise roditeljima nemojte da ucenice same idu u skolu
Ne znam zasto njih ne deportiraju nije u tunisu rat...cini mi se da su ilegalno dosli kriminal pravit
Malo mi to tukni na autorasisam
Ne znam zasto njih ne deportiraju nije u tunisu rat...cini mi se da su ilegalno dosli kriminal pravit
Malo mi to tukni na autorasisam
- Truba
#15880 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovo za semafor sam i ja primijetio...3 ujutro nova godina minus 20 ...ono se veseli pjano al ne prelazi na crveno pjeheperscitus wrote: ↑04/02/2024 20:43 Ne znam, ja nikada ne bih mogao živjeti u tim državama. Nemate nikakav socijalni život. Imao poslovne sastanke i u Vankuveru, i u Montrealu, i u Minhenu, i tamo, i vamo, i ono što sam vidio, o pogledaj svoj dom anđele. U Kanadi svi paisvno agresivni, red beskućnika se proteže od Čaršije od Marijin Dvora, u centru grada se fiksa i puši met, svi hodaju ko zombiji, ovi što nisu beskućnici nemaju sjaja u očima, samo mtvilo, pola ih na antidepresivima, usamljeni i antisocijalni, ubitačna tišina a hrana grozna i nikakva. Cancer, here I go. Minhen ništa bolji, možda sam i ja gledao previše partizanskih filmova ali njihove face i njihov jezik bude u meni grozu i jezu. Pitaš ih prosto pitanje a oni pola sata detaljišu o stvarima koje ih uopšte nisi pitao, izađeš navečer u grad a on prazan i mrtav, svi od posla premoreni, uzmeš metro, platiš wc a tamo lik leži sa iglom u veni, čekaš da pređeš ulicu pa pogledaš lijevo nigdje auta na vidiku, pogledaš desno isto, a pored tebe 20 ljudi strpljivo čeka da se upali zeleno. Tada sam skontao da svu strahotu što su činilu u Drugom svjetskom je zato što nemaju zdrav razum već se oslanjaju na zakone, a znamo da su zakoni za djecu, a pravila za odrasle pa zato imamo pravila časti. Barbari bili, barbari i ostali. Meni čim kažu da trebam ići par sedmica u takvim državama krenem samo pušiti cigaru na cigaru, odem se tuširati pa pustim muziku da mi žena ne čuje jecanje i plakanje ispod tuša, kaže što su ti oči krvave, jebi ga vrela voda, vodena para, nije valjda da misliš da muškarci plaču?
Gubite zdravlje zbog novca, onda trošite taj novac da vratite izgubljeno zdravlje, vječito anksiozni oko budućnosti pa ne živite ni u sadašnjosti ni u budućnosti već živite kao da nikad nećete umrijeti, a umirete kao da nikad niste ni živjeli. Sramota. Znam te puško kad si pištolj bila.![]()
zenska bajk vozi dobacuje hepi nju jir...kontam budalo dobices uupalu pluca ja se umoto ko sarma
Svakom njegovo
- Truba
#15881 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ko mali sam se cudio zasto je dilan dog tako depresivan strip...onda sam otisao tamo na 4 5 dana...1998
Tad sam prvi put vidii migranta...drogalja...spricu na cesti...komune... sve mi je bilo jasno
Tad sam prvi put vidii migranta...drogalja...spricu na cesti...komune... sve mi je bilo jasno
- jeza u ledja
#15882 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Svi znamo da je ocekivani zivotni vijek u BiH veci nego u zemljama Zapada.
- Ozimician
#15883 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vrlo komparabilan sa USA Life expectancy.jeza u ledja wrote: ↑05/02/2024 00:03 Svi znamo da je ocekivani zivotni vijek u BiH veci nego u zemljama Zapada.
- skafiskafsnjak
#15884 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Njihov jezik budi grozu? To je malo rasisticki. Sta nove generacije imaju s tim?perscitus wrote: ↑04/02/2024 20:43 Ne znam, ja nikada ne bih mogao živjeti u tim državama. Nemate nikakav socijalni život. Imao poslovne sastanke i u Vankuveru, i u Montrealu, i u Minhenu, i tamo, i vamo, i ono što sam vidio, o pogledaj svoj dom anđele. U Kanadi svi paisvno agresivni, red beskućnika se proteže od Čaršije od Marijin Dvora, u centru grada se fiksa i puši met, svi hodaju ko zombiji, ovi što nisu beskućnici nemaju sjaja u očima, samo mtvilo, pola ih na antidepresivima, usamljeni i antisocijalni, ubitačna tišina a hrana grozna i nikakva. Cancer, here I go. Minhen ništa bolji, možda sam i ja gledao previše partizanskih filmova ali njihove face i njihov jezik bude u meni grozu i jezu. Pitaš ih prosto pitanje a oni pola sata detaljišu o stvarima koje ih uopšte nisi pitao, izađeš navečer u grad a on prazan i mrtav, svi od posla premoreni, uzmeš metro, platiš wc a tamo lik leži sa iglom u veni, čekaš da pređeš ulicu pa pogledaš lijevo nigdje auta na vidiku, pogledaš desno isto, a pored tebe 20 ljudi strpljivo čeka da se upali zeleno. Tada sam skontao da svu strahotu što su činilu u Drugom svjetskom je zato što nemaju zdrav razum već se oslanjaju na zakone, a znamo da su zakoni za djecu, a pravila za odrasle pa zato imamo pravila časti. Barbari bili, barbari i ostali. Meni čim kažu da trebam ići par sedmica u takvim državama krenem samo pušiti cigaru na cigaru, odem se tuširati pa pustim muziku da mi žena ne čuje jecanje i plakanje ispod tuša, kaže što su ti oči krvave, jebi ga vrela voda, vodena para, nije valjda da misliš da muškarci plaču?
Gubite zdravlje zbog novca, onda trošite taj novac da vratite izgubljeno zdravlje, vječito anksiozni oko budućnosti pa ne živite ni u sadašnjosti ni u budućnosti već živite kao da nikad nećete umrijeti, a umirete kao da nikad niste ni živjeli. Sramota. Znam te puško kad si pištolj bila.![]()
Jel ti budi grozu engleski .... Amerikanci su bacili jebene ATOMSKE bombe na Hirosimu i Nagasaki. Ubili su vise neduznih po bliskom istoku i dr drzavama nego Hitler.
Losa stvar sto nece na crveno preci? Jel ti stvarno to primjer necega loseg? Hahahaha.
Platis wc a tamo neko sa iglom u veni.... ? Jbt skoro 5 godina sam tu i nikada nisam to dozivio .... nigdje u Minhenu. Jes ti @Ozimician u Rosenheimu? Hahahah
- Ozimician
#15885 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nisam, ali jesam grozne scene vidio u Berlinu i Frankfurtu.
Kazu da se i u Hamburgu moze vidjeti tako nesto, ali gore nisam bio jos.
Bayern je ipak civilizacija.
Kazu da se i u Hamburgu moze vidjeti tako nesto, ali gore nisam bio jos.
Bayern je ipak civilizacija.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#15886 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Frankfurt i Berlin su svijet za sebe.
Za moj kraj govore da je svakakav, ali sam jednom imao seminar u Berlinu, i ono što sam tamo doživio u 24 sata nisam vidio kod nas za 20 godina.
- skafiskafsnjak
#15887 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
Ne valja sto ljudi ne prelaze kroz crveno ... a nije problem da mu 5 prosjaka u sat vremena dodje do stola u Sarajevu dok kafu pije
- Ozimician
#15888 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tacno. Kod vas su uglavnom copori avlijanera, a u Berlinu su bijesni vuci samotnjaci.
U centru Berlina lik izvadio i urinira po izlogu McD-a
- Ozimician
#15889 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Subjektivni osjecaji. Svako gleda iz svoje perspektive.skafiskafsnjak wrote: ↑05/02/2024 00:14Ne kontam dokle ljudi idu da bi ocrnili .... hahahaah.
Ne valja sto ljudi ne prelaze kroz crveno ... a nije problem da mu 5 prosjaka u sat vremena dodje do stola u Sarajevu dok kafu pije![]()
- jeza u ledja
#15890 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa Amerika je medju najlosijim od zapadnih zemalja. I opet su ispred BiH.Ozimician wrote: ↑05/02/2024 00:06Vrlo komparabilan sa USA Life expectancy.jeza u ledja wrote: ↑05/02/2024 00:03 Svi znamo da je ocekivani zivotni vijek u BiH veci nego u zemljama Zapada.![]()
- 512MB
#15891 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hoćel plata bit veća ne znam, ali je satnica veća. Doktora nema da radi ispod 50 sati sedmično, masa programera rade 32 sata i imaju petak slobodno zbog work-life-balanceJohnnyS wrote: ↑04/02/2024 20:14Kad uzmeš sve doktore u Austriji i sve software develepore, ali i jedne i druge sve i uzmeš prosjek plaće da će prosječna plaća developera biti veća?512MB wrote: ↑04/02/2024 16:49Ne znam na kakve inžinjere misliš, ali doktori definitivno zarađuju manje od software developera naprimjer.jeza u ledja wrote: ↑04/02/2024 15:25 Gdje to doktori zaradjuju manje od inzenjera?
Mislim sigurno ima nekih, ali u prosjeku doktor je iznad.
- Ozimician
#15892 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
S ovim se slazem.512MB wrote: ↑05/02/2024 00:17Hoćel plata bit veća ne znam, ali je satnica veća. Doktora nema da radi ispod 50 sati sedmično, masa programera rade 32 sata i imaju petak slobodno zbog work-life-balance![]()
Doktor da nadje takvo radno vrijeme mora pristati ili na teske kompromise sto se plate i radnog mjesta tice ili da bude neki uber-strucnjak pred penziju u konsultantskom poslu, dok je za programere takav lifestlye vise pravilo, nego iznimka.
Last edited by Ozimician on 05/02/2024 00:36, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#15893 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Takve scene sam vidjao u svakom vecem gradu u kojem sam bio.Ozimician wrote: ↑05/02/2024 00:15![]()
![]()
![]()
Tacno. Kod vas su uglavnom copori avlijanera, a u Berlinu su bijesni vuci samotnjaci.
U centru Berlina lik izvadio i urinira po izlogu McD-a![]()
Jedan se seta gradom u cizmama i majici, dole nema nista.
![]()
Naravno nije svugdje isto.
I nije svugdje centar grada dio gdje je najinteresantnije hodati.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#15894 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
perscitus wrote: ↑04/02/2024 20:43SpoilerShowNe znam, ja nikada ne bih mogao živjeti u tim državama. Nemate nikakav socijalni život. Imao poslovne sastanke i u Vankuveru, i u Montrealu, i u Minhenu, i tamo, i vamo, i ono što sam vidio, o pogledaj svoj dom anđele. U Kanadi svi paisvno agresivni, red beskućnika se proteže od Čaršije od Marijin Dvora, u centru grada se fiksa i puši met, svi hodaju ko zombiji, ovi što nisu beskućnici nemaju sjaja u očima, samo mtvilo, pola ih na antidepresivima, usamljeni i antisocijalni, ubitačna tišina a hrana grozna i nikakva. Cancer, here I go. Minhen ništa bolji, možda sam i ja gledao previše partizanskih filmova ali njihove face i njihov jezik bude u meni grozu i jezu. Pitaš ih prosto pitanje a oni pola sata detaljišu o stvarima koje ih uopšte nisi pitao, izađeš navečer u grad a on prazan i mrtav, svi od posla premoreni, uzmeš metro, platiš wc a tamo lik leži sa iglom u veni, čekaš da pređeš ulicu pa pogledaš lijevo nigdje auta na vidiku, pogledaš desno isto, a pored tebe 20 ljudi strpljivo čeka da se upali zeleno. Tada sam skontao da svu strahotu što su činilu u Drugom svjetskom je zato što nemaju zdrav razum već se oslanjaju na zakone, a znamo da su zakoni za djecu, a pravila za odrasle pa zato imamo pravila časti. Barbari bili, barbari i ostali. Meni čim kažu da trebam ići par sedmica u takvim državama krenem samo pušiti cigaru na cigaru, odem se tuširati pa pustim muziku da mi žena ne čuje jecanje i plakanje ispod tuša, kaže što su ti oči krvave, jebi ga vrela voda, vodena para, nije valjda da misliš da muškarci plaču?

- Ozimician
#15895 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Otidji u München i uzivaj u civilizaciji onda.jeza u ledja wrote: ↑05/02/2024 00:21Takve scene sam vidjao u svakom vecem gradu u kojem sam bio.
I nije svugdje centar grada dio gdje je najinteresantnije hodati.
Nema takvih scena ni u Moskvi ni Istanbulu, a ruku na srce nisam ih vidio ni u Parizu ni Amsterdamu (u tolikoj mjeri).
- Digla_da_kreci
#15896 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jel tacno da je St. Louis kao mala Bosna?jeza u ledja wrote: ↑04/02/2024 20:01 St. Louis je pravo jeftin ali pretpostavljam da ima puno takvih gradova. Pogotovo manjih.
Kazu ne treba ti ni engleski, gdje god dodjes, neko nas radi.
- jeza u ledja
#15897 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bas u Amsterdamu i u Parizu sam takve scene vidio. Amsterdam je jedan veliki pijani cirkus svaki vikend.Ozimician wrote: ↑05/02/2024 00:23Otidji u München i uzivaj u civilizaciji onda.jeza u ledja wrote: ↑05/02/2024 00:21Takve scene sam vidjao u svakom vecem gradu u kojem sam bio.
I nije svugdje centar grada dio gdje je najinteresantnije hodati.![]()
Nema takvih scena ni u Moskvi ni Istanbulu, a ruku na srce nisam ih vidio ni u Parizu ni Amsterdamu (u tolikoj mjeri).
Djaba i oni poluotvoreni pisoari nasred trgova.
Doduse Berlin je kategorija za sebe, ali sam tamo bio 90-ih
Bio sam i u MinKenu, vidio tucu medju narkosima tamo neki parkic gdje surfaju na potoku.
- jeza u ledja
#15898 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mozda neki dijelovi. Nisam nikad bio ni blizu Missourija.Digla_da_kreci wrote: ↑05/02/2024 00:24Jel tacno da je St. Louis kao mala Bosna?jeza u ledja wrote: ↑04/02/2024 20:01 St. Louis je pravo jeftin ali pretpostavljam da ima puno takvih gradova. Pogotovo manjih.![]()
Kazu ne treba ti ni engleski, gdje god dodjes, neko nas radi.![]()
Ali sam tako nesto dozivio u Jacksonville, Florida
- 512MB
#15899 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Misliš onaj jezik poznat i kao "Sprache der Dichter und Denker" kojim su pisali jedan Schiller i Göthe, na kojem je štampana prva knjiga na svijetu (Gutenberg-Bibel), na kojem su filozofirali Nietsche i Kant a svoje teorije zapisivao Albert Einstein, jezik kojeg priča najveća i ekonomski najmoćnija populacija Evrope.
Gadan neki jezik...
- Ozimician
#15900 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jest ruzan i namjerno ga komplikuju i prevode svaku rijec kao Hrvati sto pokusavaju da ih u tome kopiraju.
Bogat jeste naravno, sto je kod ucenja otezavajuca okolnost.
Mislim, nije to moje misljenje niti balkansko, tako misli cijeli svijet, hiljade meme-ova na taj racun.
Bogat jeste naravno, sto je kod ucenja otezavajuca okolnost.
Mislim, nije to moje misljenje niti balkansko, tako misli cijeli svijet, hiljade meme-ova na taj racun.