Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
JohnnyS

#19551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Hakiz wrote: 02/02/2024 20:15
JohnnyS wrote: 02/02/2024 19:41
Skijaš wrote: 02/02/2024 19:20

Ne vratimo SDA, nego isto smece.
Tako je. Ja ukradem deset maraka, ti sto milijuna, ti i ja smo lopovi, isti smo
Ukrast ćeš i ti sto miliona, samo ti treba vremena dati.
Šuplja
harisl

#19552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by harisl »

sajber87 wrote: 02/02/2024 16:43
harisl wrote: 02/02/2024 16:41
sajber87 wrote: 02/02/2024 16:31

Jedini koji je nesto mogao dati su sda i df jer su im dzepovi puni oraha zato su ih ameri i skinuli, trojka zeli dogovor i dogovara pod palicom amera samo sto tog dogovora kako stvari stoje nece biti a za to je odgovorna samo jedna strana(rs) a ne vise tri (sdfa snsd hdz)
Stalno se prica o nekakvom kompromisu, da svi treba da budu jednako nezadovoljni na kraju, pa reko da neko ne pomisli da je narod zadovoljan...
Da li je tebi bitnije sta se prica ili sta se radi tj konacni rezultat ili licni utisak.
Svako sa gramom mozga treba da se zapita samo jednu stvar, zasto su ameri nogirali sda i df a podrzali trojku za formiranje vlasti. Pametnom dovoljno
Pa valjda moraju raditi sa nekim, Trojka je sada vlast, kakav je izbor? Amerikanci su liferovali SDA, kako vidimo bila je tu velika korupcija u pitanju i odlicno su napravili. To sto sadasnja vlast nije korumpirana, ne znaci uopste da ima dovoljno mentalnog ili pregovarackog kapaciteta da nas izvede na zelenu granu. I zato nam trebaju Amerikanci. Jednostavno su izabrali manje zlo.
Ne znam, kao kada bi ti neko dao pola kriske hljeba dnevno, pomaze, ali ces opet umrijeti od gladi na kraju.

To je to, sa gramom mozga...
sajber87

#19553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

harisl wrote: 02/02/2024 20:57
sajber87 wrote: 02/02/2024 16:43
harisl wrote: 02/02/2024 16:41

Stalno se prica o nekakvom kompromisu, da svi treba da budu jednako nezadovoljni na kraju, pa reko da neko ne pomisli da je narod zadovoljan...
Da li je tebi bitnije sta se prica ili sta se radi tj konacni rezultat ili licni utisak.
Svako sa gramom mozga treba da se zapita samo jednu stvar, zasto su ameri nogirali sda i df a podrzali trojku za formiranje vlasti. Pametnom dovoljno
Pa valjda moraju raditi sa nekim, Trojka je sada vlast, kakav je izbor? Amerikanci su liferovali SDA, kako vidimo bila je tu velika korupcija u pitanju i odlicno su napravili. To sto sadasnja vlast nije korumpirana, ne znaci uopste da ima dovoljno mentalnog ili pregovarackog kapaciteta da nas izvede na zelenu granu. I zato nam trebaju Amerikanci. Jednostavno su izabrali manje zlo.
Ne znam, kao kada bi ti neko dao pola kriske hljeba dnevno, pomaze, ali ces opet umrijeti od gladi na kraju.

To je to, sa gramom mozga...
Ako mislis da trojka nekoordinise svoje poteze sa amerima konkretno onda si malo reci naivan, ono sto se desava nije nesto sto neuka javnost treba da zna. To je tako u politici. Gledaj konacan rezultat procesa.
PS
Ovo sa gramom mozga nije se odnosilo na tebe da ne pomislis
zavrzlama

#19554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

Jebes politicara koji dogovore sa visokim americkim diplomatima,ne podijeli sa mahalom i nama na forumu..

Pametnom dosta..

;-)
palermo

#19555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 02/02/2024 20:29
W0rM wrote: 02/02/2024 20:16 https://www.klix.ba/vijesti/bih/o-brien ... /240202136

Sta li trojkini supporteri misle o ovome :D Da li to O'Brien govori glupost? :D

#PitamZaJarana
Ne znam šta znači ovo supporteri, ali sigurno ciljaš na sve one koji nisu za talibanizaciju društva u režiji SDFA. :lol:

Sve je kristalo jasno. Ameri poslali svog emisara da jasno ponovi ko je gazda na Balkanu i čiji je Balkan geo-strateški interes.

Između redova, mi smo kreirali Daytonski sporazum, mi ga i tumačimo. Gotova priča.

Najsmješnije u cijeloj stvari, zapravo, jeste to kevtanje SDA bojavnika, skupa sa Komšićevim istomišljenicima, koji su do jučer tvrdili kako će Ameri prepustiti Srbima i Hrvatima BiH na izvolite, te nam, kako je dramatično tvrdio bivši savjetnik bošnjačkog člana Pesjdništva BiH, Haris Imamović, predstoji borba za opstanak i BiH, I Crne Gore. Naravno, danas se posipaju pepelom i demantuju sami sebi. Toliko o njihovim sposobnostima.

Možda tebi nije jasno, ali da se primjetiti sa najbližeg Zemljinog satelita kako je Bakirova SDA pomnožena sa nulom, a Ameri, bar se to da vidjeti iz O'Breinova izlaganja, više znaju o Sebiji nego li ona sama. Željkec je tu dežurni pajac, koji kudi, pa se klanja NATO generalima. Što je njegova specijalnost po pitanju vanjske politike.
Ostaje samo da odgovorimo na pitanje jel i HDZ pomnozen sa nulom ili sa dvicom ili je mozda sabran i oduzet....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 20:36

Šuplja
Izdat ce
Jordan1961

#19557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

W0rM wrote: 02/02/2024 20:16 https://www.klix.ba/vijesti/bih/o-brien ... /240202136

Sta li trojkini supporteri misle o ovome :D Da li to O'Brien govori glupost? :D

#PitamZaJarana
Zanima me da li je rek'o da nije fer da Bosnjaci Hrvatima biraju clanova Predsjednistva?
Škobo Habu

#19558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 02/02/2024 22:02

Ostaje samo da odgovorimo na pitanje jel i HDZ pomnozen sa nulom ili sa dvicom ili je mozda sabran i oduzet....
Šta ti nije jasno po pitanju Južne konekcije?
palermo

#19559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 02/02/2024 22:33
palermo wrote: 02/02/2024 22:02

Šta ti nije jasno po pitanju Južne konekcije?
Pa nije mi jasno je li HDZ pomnozen sa nulom, ili sabran, ili je oduzet....

Jedino sto sam ja shvatio je da je SDA pomnozen sa nulom....ok, al sta sad....
A_A_AKCIJA

#19560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Škobo Habu wrote: 02/02/2024 20:29 Najsmješnije u cijeloj stvari, zapravo, jeste to kevtanje SDA bojavnika, skupa sa Komšićevim istomišljenicima, koji su do jučer tvrdili kako će Ameri prepustiti Srbima i Hrvatima BiH na izvolite, te nam, kako je dramatično tvrdio bivši savjetnik bošnjačkog člana Pesjdništva BiH, Haris Imamović, predstoji borba za opstanak i BiH, I Crne Gore. Naravno, danas se posipaju pepelom i demantuju sami sebi. Toliko o njihovim sposobnostima.
Fakat, ovo je bila glavna ideja pa do prije pet strana teme.

Kako nas je zapad ostavio, napustio, Džordan ubjeđivao da su Rusi ozbiljniji, da je Mile jači...

I onda samo okrenu priču i nastave.

Šta je fol?

Pa u njihovoj priči se SVE mijenja, a samo je jedna konstanta: propaganda u korist SDA.

Prišli smo i prolazićemo razne faze:

Ma svi su isti
Izdaće
Izdali su
Isporučili su
Ma nisu, ali retorika kaže da hoće
Sarajevski HNS
Dobro nije, ali ne smiju Čoviću
Ne smiju Miletu
Ma SDA bi bila bolja, ali nije mogla
Izdaće nas Zapad
Mrzi nas zapad
Nećemo nikad u NATO
Palestinizacija
Dobro, ipak su saveznici, ali sada ruže nesposobnu Trojku

Ove floskule i gluposti se mogu čuti od svih SDA forumaša, da ih ne nabrajamo.

Jedina konstanta je priča kontra Trojke i pro SDA (ovo drugo u rukavicama, jer znaju ipak da neće proći otvoreno)
vrbas1979

#19561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vrbas1979 »

512MB wrote: 02/02/2024 13:39
tramvajtrojka wrote: 02/02/2024 13:25
512MB wrote: 02/02/2024 13:01 "Gospodine Konakoviću, nećete ovu zemlju predati Čoviću i Dodiku a time i Putinu na upravljanje. Pratimo šta radite."

Image
Prije da je bilo kako da i dalje ponizimo SDF prvake :mrgreen:
Obrati pažnju na izraze lica amerikanaca pa onda Kifle.

Ovako se zavrću uši i primaju instrukcije.
Veze ti o životu nemaš.
Prije sastanaka se puste fotografi na naprave 2-3 fotografije. Lik ovdje priča otprilike kako je sinoć pojeo dobre uštipke.
Čuj zavrtanje i instrukcije :lol:
Officer Crabtree

#19562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Officer Crabtree »

Ako je tako onda Dini nisu dobro sjeli iako ih je Amer jeo.
kakabanja213

#19563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Skijaš wrote: 02/02/2024 19:20
JohnnyS wrote: 02/02/2024 19:19 To je to, SDA potpisala legitimno predstavljanje, ali je NS dala Čovićevom zetu sinekuru. Vratimo SDA
Ne vratimo SDA, nego isto smece.
Ova voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna..
Skijaš

#19564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 20:36

Šuplja
Suplja je ako na stvari gledamo kroz likove poput Pedje, ali nije nimalo suplja ako na citavu stvar gledamo kroz likove poput Konakovica ili Isaka. A to se pokusava, pohlepni olos se pokusava kamuflirati Pedjinim integritetom.
Bossona

#19565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

512MB wrote: 02/02/2024 13:39
tramvajtrojka wrote: 02/02/2024 13:25
512MB wrote: 02/02/2024 13:01 "Gospodine Konakoviću, nećete ovu zemlju predati Čoviću i Dodiku a time i Putinu na upravljanje. Pratimo šta radite."

Image
Prije da je bilo kako da i dalje ponizimo SDF prvake :mrgreen:
Obrati pažnju na izraze lica amerikanaca pa onda Kifle.

Ovako se zavrću uši i primaju instrukcije.
Officer Crabtree wrote: 03/02/2024 02:33 Ako je tako onda Dini nisu dobro sjeli iako ih je Amer jeo.
Danas se susreo s ministrom vanjskih poslova BiH
@DinoKonakovici istaknuo kontinuiranu potporu Sjedinjenih Država teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine (BiH) te njezinoj integraciji u euroatlantske institucije.

:-D
Bossona

#19566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

A_A_AKCIJA wrote: 02/02/2024 22:50
Škobo Habu wrote: 02/02/2024 20:29 Najsmješnije u cijeloj stvari, zapravo, jeste to kevtanje SDA bojavnika, skupa sa Komšićevim istomišljenicima, koji su do jučer tvrdili kako će Ameri prepustiti Srbima i Hrvatima BiH na izvolite, te nam, kako je dramatično tvrdio bivši savjetnik bošnjačkog člana Pesjdništva BiH, Haris Imamović, predstoji borba za opstanak i BiH, I Crne Gore. Naravno, danas se posipaju pepelom i demantuju sami sebi. Toliko o njihovim sposobnostima.
Fakat, ovo je bila glavna ideja pa do prije pet strana teme.

Kako nas je zapad ostavio, napustio, Džordan ubjeđivao da su Rusi ozbiljniji, da je Mile jači...

I onda samo okrenu priču i nastave.

Šta je fol?

Pa u njihovoj priči se SVE mijenja, a samo je jedna konstanta: propaganda u korist SDA.

Prišli smo i prolazićemo razne faze:

Ma svi su isti
Izdaće
Izdali su
Isporučili su
Ma nisu, ali retorika kaže da hoće
Sarajevski HNS
Dobro nije, ali ne smiju Čoviću
Ne smiju Miletu
Ma SDA bi bila bolja, ali nije mogla
Izdaće nas Zapad
Mrzi nas zapad
Nećemo nikad u NATO
Palestinizacija
Dobro, ipak su saveznici, ali sada ruže nesposobnu Trojku

Ove floskule i gluposti se mogu čuti od svih SDA forumaša, da ih ne nabrajamo.

Jedina konstanta je priča kontra Trojke i pro SDA (ovo drugo u rukavicama, jer znaju ipak da neće proći otvoreno)
Image
Bossona

#19567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

Jedna osoba na fotografiji je bez osmijeha ,......
Škobo Habu

#19568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

palermo wrote: 02/02/2024 22:36

Nije nešto novo da me iznenađuje tvoja zbunjenost.

SDA, odnosno begler-beg Izetbegović nije pozvan jer njegova politika jeste sprovođenje odluka koje mu naredi sultan sa Bosfora.

Ako mu sultan naredi da sa Vučićem igra šaha na Vračaru - on će to i uraditi. Ako mu sutra naredi da se sastane sa Dodikom - i to će. Da spasi budžet RS-a, nije problem.

Sa duge strane, Bidenov emisar prozove direktno Čovića i tebi nije jasno šta je poruka svega?

Pa, pobogu, blokada američkog plina se doživljava kao jasna poruka Čoviću da štiti ruski uticaj na ovim prostorima.
palermo

#19569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 03/02/2024 11:21
palermo wrote: 02/02/2024 22:36

Nije nešto novo da me iznenađuje tvoja zbunjenost.

SDA, odnosno begler-beg Izetbegović nije pozvan jer njegova politika jeste sprovođenje odluka koje mu naredi sultan sa Bosfora.

Ako mu sultan naredi da sa Vučićem igra šaha na Vračaru - on će to i uraditi. Ako mu sutra naredi da se sastane sa Dodikom - i to će. Da spasi budžet RS-a, nije problem.

Sa duge strane, Bidenov emisar prozove direktno Čovića i tebi nije jasno šta je poruka svega?

Pa, pobogu, blokada američkog plina se doživljava kao jasna poruka Čoviću da štiti ruski uticaj na ovim prostorima.
Imam osjecaj da mislis da se zajebqjem ili tebe podjebajem. Nisam.

Sqsvim ozbiljno pitam,i sta je nama sada raditi. Amerikanci poslali poruku, lijepo od njih, al nqprosto ne.mislim, zapravo znam , , da ce oni sve za nas uraditi. Dakle sta je nama ciniti, kakva je poruka Trojci, sta oni trebaju razumjeti.
plavi_E

#19570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Botovi i simaptizeri Trojke se na zadnje noge uspinju kako bi pokazali javnosti da su Trojka i Amerikanci u nekom dogovoru. Kao da narod ne vidi kakve poruke Amerikanci salju. :-)
plavi_E

#19571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Botovi prosipaju suplju kako nema nikakvog dogovora. Eto Ameri budale pa ne znaju je li bio dogovor ili razgovor. :-)

"Sposobnost BiH da omogući četiri oblika slobode koji postoje u EU, slobodu ljudi, roba, usluga i kapitala - treba povećati. To podrazumijeva donošenje mjera kojima bi se zaustavilo međusobno favorizovanje koje je isuviše tipično za ovdašnju politiku, kao što je nedavni iznimno manjkav Sporazum iz Laktaša. Treba odustati od raznih vrsta veta koji su smetnja funkcionisanju, prestati tražiti novac izvan institucija pod netransparentnim uslovima, te okončati prijetnje teritorijalnom integritetu BiH", rekao je O'Brien.

Iako nije bilo nikakvog dogovora pade zakon u DN kako bi se i dalje moglo krasti na izborima. :-)
plavi_E

#19572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

O'Brien žestoko o Čoviću: Ne promoviše pomirenje, njegovo blokiranje južne interkonekcije je cinično

Moze se predpostaviti kako Ameri razmisljaju o Trojkasima koji su u prvih nekoliko sedmica vlasti na VM ministara odblokirali Dodiku istocni gasovod za protok ruskog gasa. Sad ce nas botovi ubjedjivati da su Trojkasi odobrili istocnu konekciju u dogovoru sa Amerikancima. :-)
tramvajtrojka

#19573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 03/02/2024 11:56 Botovi i simaptizeri Trojke se na zadnje noge uspinju kako bi pokazali javnosti da su Trojka i Amerikanci u nekom dogovoru. Kao da narod ne vidi kakve poruke Amerikanci salju. :-)
Image

U prevodu na B/H/S jezike ovaj post ispadne ovako realno koje konstrukcije :lol: :lol:
plavi_E

#19574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Na početku iz Trojke ističu da je posjeta najviših zvaničnika NATO-a i pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Jamesa O'Briena Bosni i Hercegovini potvrda snažne i kontinuirane podrške ključnih međunarodnih partnera našoj državi. Poručuju kako je ova posjeta još jednom potvrdila partnerske odnose BiH i NATO-a te snažnu podršku euroatlantskom putu naše države.

Koje obmanjivanje javnosti. Da sve tece po planu Amera ovaj ne bi ni morao dolaziti objasnjavati neke stvari o dokumentu nastalom u dodikovom podrumu. Ovaj je dosao jer je neko usrao motku i stvari se pocele kretati u pogresnom pravcu. Nije bas da je Amerima trenutno dsadno u vanjskoj politici pa kao "hajmo u Bosnu na cevape da ubijemo dosadu". :-)
tramvajtrojka

#19575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 03/02/2024 12:16 Na početku iz Trojke ističu da je posjeta najviših zvaničnika NATO-a i pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Jamesa O'Briena Bosni i Hercegovini potvrda snažne i kontinuirane podrške ključnih međunarodnih partnera našoj državi. Poručuju kako je ova posjeta još jednom potvrdila partnerske odnose BiH i NATO-a te snažnu podršku euroatlantskom putu naše države.

Koje obmanjivanje javnosti. Da sve tece po planu Amera ovaj ne bi ni morao dolaziti objasnjavati neke stvari o dokumentu nastalom u dodikovom podrumu. Ovaj je dosao jer je neko usrao motku i stvari se pocele kretati u pogresnom pravcu. Nije bas da je Amerima trenutno dsadno u vanjskoj politici pa kao "hajmo u Bosnu na cevape da ubijemo dosadu". :-)
znaci kad dodje ne valja krstaska hambasada nas pustila niz vodu i saveznik su srbije itd., a kad dodje neko sto je došao sigurno mute vodu :lol: :lol: :lol:

znaci sta god da Ameri urade nasi sdfovci ce naci nacin da to spinuju za svoju veoma nategnutu logiku :mrgreen:
Locked