Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 12:20
Truba wrote: 02/02/2024 12:18 ja kad sam otišao s ovog foruma na 2 godine neko je kačio moj facebook ovdje i brat me nazvo kaže zajebavajute na forumu
reko ko im .... nit me zanima niti me briga... to sam naučio od jednog starijeg kolege na kojeg su hajku pravili da je hrv nacionalista a on kaže ja na radiju 1993 pozivao na suživot i govorio što ćemo kad rat prestane moramo biti ljudi... zato su ga delegirali u njemačku s nekim konvojem nisu mu dali pušku

od njega sam naučio bukvalno se ne treba obazirat na ta sranja evo i ovdje kad mi se neko buli obrati odmah ga blokiram nek materi buli bude :mrgreen:
To kad bi svi bili čvrsti i stameni poput tebe. Ne mogu svi podnijeti jednako orgijanje horde internet anonimaca.
nisam ja čvrst ... izuzetno sam emotivan i plašljiv :D hihihi
ali sam zurnalista nas uče nije sramota kad ne znaš sramota je kad ne znaš ko zna
i lagano kopiraš od onih koji znaju... mislim da sam tada imao 24-25 godina bilo je to prije 2006 jer on više nije radio poslije te godine u sarajevu
512MB

#19427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

"Gospodine Konakoviću, nećete ovu zemlju predati Čoviću i Dodiku a time i Putinu na upravljanje. Pratimo šta radite."

Image
vee-jay

#19428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

BHCluster wrote: 02/02/2024 11:24
Škobo Habu wrote: 02/02/2024 06:57
BHCluster wrote: 01/02/2024 15:14

Ministar Adnan Šteta :thumbup: Kanto Sarajevo sta dalje? Ponavljam historijski budzet federacije! 1000 KM minimalna?! Nisam je ja obecao ni neko od DF-a ili sdO. Skinuse one avio traktore a bili stavka u budzetu. Mojne me demagogije.
SDA je obećavala zlatne kašike, poštenje i pravdu, moralni, nacionalni i vjerski preporod. Za rezultat smo dobili nikad korumpiraniji sistem, nikad gore obrazovanje i zdravstvo, vjerske službenike u društvu kriminalaca i tajkuna koji doniraju sredstva za izgradnju džamija, armiju stranačkih uhljeba...

I ti bi da se ove društvo preporodi preko noći.

Prvo treba očistiti teren, eliminisati "petu kolonu" koja podržava ovakav sistem, a to je Željkecov DF, koji konstantno muti vodu kako bi njima bilo bolje.

Na koncu, šta ti znaš o ovdašnjem standardu i zašto te žulja kada od svih poreza i nameta možda samo plaćaš članarinu u IZ-u. Ako i to?
Za sdO se slaze 100%. A ovo drugo je tako jadno i za tvoj nivo botovanja. A ocititi ces teren tako sto koaliras sa Kukicem, Kasumovicem, Isakom? Ne zaboravimo svo oto vrijeme sdO vladavine cjelokupni politicki vrh NiP je to podrzavao, a za ove druge NS i SDP tu je samo fotelja mjerilo necemu jer sve ono sto su govorili i spocivali DF-u su oni sami uradili. Minimalna 1000 KM, rekordni budzet a dio novca namijenjenog za kupovinu letjerlica za gasenje pozara preuzmjeren je i za dovrsetak gradnje nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku (2 miliona), kao i za zavrsetak skolske zgrade u Novom Travniku. Sedam miliona KM sa iste pozicije usmjereno je prema Sveucilisnoj klinickoj bolnici u Mostaru.
Predrag Kojović : Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca

Nermin Nikšić: Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati

Predrag Kojović: Ako opozicija pobijedi, 14 prioriteta će biti usvojeno u prva tri mjeseca nove većine. Ako ne bude, ja lično ću preuzeti odgovornost.

Edin Forto: Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi

Sabina Ćudić: Naša stranka je rekla da neće ići sa SDA i u onu vlast u kojoj je nemoguće napraviti promjenu, a mislim da je to sa HDZ-om i SNSD-om. Naša stranka neće formirati vlast na državnom nivou ako je čine i HDZ i SNSD. Sa SNSD-om Naša stranka nikako neće formirati vlast i ukoliko se HDZ ne može odvojiti od te stranke i ukoliko je to njihovo opredjeljenje mi nećemo u tome učestvovati. Dakle, HDZ ćemo izbjeći tamo gdje je i ako je moguće, ali Naša stranka neće učestvovati u formiranju vlasti sa SNSD-om, ne zbog kaprica već zbog toga što bismo postavili ljude na ministarske pozicije koji imaju odgovornost i cilj ne misle da bi to mogli postići sa SNSD-om na vlasti.

Damir Arnaut: Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.
Niksic je isao Komsicu na noge i moljakao ga da se pridruzi Trojci.
Komsic ga od*ebo i nakon toga izabrao Lendu.
tramvajtrojka

#19429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

512MB wrote: 02/02/2024 13:01 "Gospodine Konakoviću, nećete ovu zemlju predati Čoviću i Dodiku a time i Putinu na upravljanje. Pratimo šta radite."

Image
Prije da je bilo kako da i dalje ponizimo SDF prvake :mrgreen:
Truba

#19430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

primijetio sam da niski muškarci zavide konanu na visini između ostaloga
512MB

#19431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

tramvajtrojka wrote: 02/02/2024 13:25
512MB wrote: 02/02/2024 13:01 "Gospodine Konakoviću, nećete ovu zemlju predati Čoviću i Dodiku a time i Putinu na upravljanje. Pratimo šta radite."

Image
Obrati pažnju na izraze lica amerikanaca pa onda Kifle.

Ovako se zavrću uši i primaju instrukcije.
tramvajtrojka

#19432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

512MB wrote: 02/02/2024 13:39

Image

pa nije bakir i ostala minderska bratja nego kifla sasvim normalan i konstruktivan razgovor amerikanci pokazuju ko im je bitan

al haj tebi je svakako bosna najveca rupa u evropi ne znam cemu tolika zabrinutost za mas
vernes81

#19433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

Image

Kako bi to El bake postrojio, bilo bi im: nemojte mjaukat i miran budi marfi
BHCluster

#19434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

vee-jay wrote: 02/02/2024 13:17
BHCluster wrote: 02/02/2024 11:24
Škobo Habu wrote: 02/02/2024 06:57

SDA je obećavala zlatne kašike, poštenje i pravdu, moralni, nacionalni i vjerski preporod. Za rezultat smo dobili nikad korumpiraniji sistem, nikad gore obrazovanje i zdravstvo, vjerske službenike u društvu kriminalaca i tajkuna koji doniraju sredstva za izgradnju džamija, armiju stranačkih uhljeba...

I ti bi da se ove društvo preporodi preko noći.

Prvo treba očistiti teren, eliminisati "petu kolonu" koja podržava ovakav sistem, a to je Željkecov DF, koji konstantno muti vodu kako bi njima bilo bolje.

Na koncu, šta ti znaš o ovdašnjem standardu i zašto te žulja kada od svih poreza i nameta možda samo plaćaš članarinu u IZ-u. Ako i to?
Za sdO se slaze 100%. A ovo drugo je tako jadno i za tvoj nivo botovanja. A ocititi ces teren tako sto koaliras sa Kukicem, Kasumovicem, Isakom? Ne zaboravimo svo oto vrijeme sdO vladavine cjelokupni politicki vrh NiP je to podrzavao, a za ove druge NS i SDP tu je samo fotelja mjerilo necemu jer sve ono sto su govorili i spocivali DF-u su oni sami uradili. Minimalna 1000 KM, rekordni budzet a dio novca namijenjenog za kupovinu letjerlica za gasenje pozara preuzmjeren je i za dovrsetak gradnje nove zgrade Doma zdravlja u Kiseljaku (2 miliona), kao i za zavrsetak skolske zgrade u Novom Travniku. Sedam miliona KM sa iste pozicije usmjereno je prema Sveucilisnoj klinickoj bolnici u Mostaru.
Predrag Kojović : Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca

Nermin Nikšić: Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati

Predrag Kojović: Ako opozicija pobijedi, 14 prioriteta će biti usvojeno u prva tri mjeseca nove većine. Ako ne bude, ja lično ću preuzeti odgovornost.

Edin Forto: Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi

Sabina Ćudić: Naša stranka je rekla da neće ići sa SDA i u onu vlast u kojoj je nemoguće napraviti promjenu, a mislim da je to sa HDZ-om i SNSD-om. Naša stranka neće formirati vlast na državnom nivou ako je čine i HDZ i SNSD. Sa SNSD-om Naša stranka nikako neće formirati vlast i ukoliko se HDZ ne može odvojiti od te stranke i ukoliko je to njihovo opredjeljenje mi nećemo u tome učestvovati. Dakle, HDZ ćemo izbjeći tamo gdje je i ako je moguće, ali Naša stranka neće učestvovati u formiranju vlasti sa SNSD-om, ne zbog kaprica već zbog toga što bismo postavili ljude na ministarske pozicije koji imaju odgovornost i cilj ne misle da bi to mogli postići sa SNSD-om na vlasti.

Damir Arnaut: Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.
Niksic je isao Komsicu na noge i moljakao ga da se pridruzi Trojci.
Komsic ga od*ebo i nakon toga izabrao Lendu.
Zar lendu nije izabrao VP?
DonieBrasco

#19435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Da li je normalno da na ovim silnim NATO sastancima, sa visokim duznosnicima, amerikancima, ima ih i iz EU, nema na mapi nikoga iz HDZ ?

Dobro srbi razumljivo znaju se njihova stajalista u vezi toga.
No Mind

#19436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

"O'Brien žestoko o Čoviću: Ne promoviše pomirenje, njegovo blokiranje južne interkonekcije je cinično"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/o-brien ... /240202114
Ozimician

#19437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

No Mind wrote: 02/02/2024 14:51 "O'Brien žestoko o Čoviću: Ne promoviše pomirenje, njegovo blokiranje južne interkonekcije je cinično"

Ispade ona analiza Harisa Imamovica vrlo precizna.
Truba

#19438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

bosna-i-hercegovina-f177/dragan-covic-n ... 12725.html

Dragan Covic - "najjaci" politicar...

22 Mar 2005, 16:08

Nema dalje..cijeli svijet mu naredjuje..moli da podnese ostavku a on ne jebe nikog 5%..kako su ti ljudi toliko ludi..kako mogu biti toliko licemjerni..bijedni..ima li kraja njihovom bezobrazluku..za ne povjerovati...

20 godina poslije gdje su ti političari iz 2005 iz cijelog svijeta a gdje je čović

tako će biti za 20 godina :lol:
Škobo Habu

#19439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Ozimician wrote: 02/02/2024 14:52
No Mind wrote: 02/02/2024 14:51 "O'Brien žestoko o Čoviću: Ne promoviše pomirenje, njegovo blokiranje južne interkonekcije je cinično"

Pa zar dotični nije tvrdio, kako mu je rečeno po washingtonskim kuloarima, da će Ameri upravo forsirati hrvatski i srpski interes u BiH? :roll:
Ozimician

#19440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Škobo Habu wrote: 02/02/2024 14:58

Pa zar dotični nije tvrdio, kako mu je rečeno po washingtonskim kuloarima, da će Ameri upravo forsirati hrvatski i srpski interes u BiH? :roll:
Moguce, ne znam, ja sam citao ovu zadnju analizu koja mi izgleda dosta precizna.
sajber87

#19441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Dzaba pricam kao papagaj skoro dvije godine ovdje da su mile bakir zeljko dragan bivsi i da su precrtani, da li je sada jasnije zasto ameri podrzavaju trojku dok su sda i df nogirali u opoziciju, vrijeme raspleta i velike krize koja ce dovesti do rjesenja tek dolazi a sto je najgore za ove kleptonacionaliste iznad dejton je ulog i razbijanje statusa quo.
Vrijeme bakir mile zeljko dragan ping pong sijanja mrznje dok zajedno krcme resurse je goootovoo krajj
Ozimician

#19442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

"U energetskom sektoru vidimo da lider HDZ-a Dragana Čović blokira Južnu interkonekciju, gasovod prirodnog gasa prema Hrvatskoj. On bi da zamijeni operatera sistema prenosa - etabliranu kompaniju u vlasništvu koja ima tehničku ekspertizu, resurse i projektnu dokumentaciju za izvedbu projekta - trenutno nepostojećom kompanijom koja bi bila pod njegovom kontrolom i za njegovu političku i finansijsku korist. To je cinizam, i protiv je javnog interesa" rekao je O'Brien.
Na ovom forumu su mnogi ubjedjivali "sta fali sto da postoje 3 gasna operatera, kao sto postoje i 3 EP, 3 Telekoma, 3 sumska gazdinstva..."

Eh eto, jel sad jasno ?
DonieBrasco

#19443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ne radi se sto ima tri nego da ugase sve sto ima veze sa BiH, kao BH Gas ugasi a da "hrvatska" firma preuzme (citaj privatna Coovic-Zagreb relacija).

U najavi je isto za Autoceste FBiH, da ukinu a da "hrvatska" firma preuzme.

Isto kao BHRT, ugasi jer vec ima RTRS - HB, a bosnjaci eto sebi neka nesto skontaju.
Škobo Habu

#19444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Ozimician wrote: 02/02/2024 15:00
Škobo Habu wrote: 02/02/2024 14:58

Moguce, ne znam, ja sam citao ovu zadnju analizu koja mi izgleda dosta precizna.
https://saff.ba/haris-imamovic-slijedi- ... crne-gore/

Seoska varalica od analitičara. Neka se drži književne kritike, tu mu niko pera ne može odbiti.
Ozimician

#19445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

DonieBrasco wrote: 02/02/2024 15:24 Ne radi se sto ima tri nego da ugase sve sto ima veze sa BiH, kao BH Gas ugasi a da "hrvatska" firma preuzme (citaj privatna Coovic-Zagreb relacija).

U najavi je isto za Autoceste FBiH, da ukinu a da "hrvatska" firma preuzme.

Isto kao BHRT, ugasi jer vec ima RTRS - HB, a bosnjaci eto sebi neka nesto skontaju.
Pa naravno, cilj je separatizam jbg. uvijek bio i ostao.

Problem je sto to ovdje neki iz Sarajeva i Tuzle i Zenice opravdavaju.
Truba

#19446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Ozimician wrote: 02/02/2024 15:08
"U energetskom sektoru vidimo da lider HDZ-a Dragana Čović blokira Južnu interkonekciju, gasovod prirodnog gasa prema Hrvatskoj. On bi da zamijeni operatera sistema prenosa - etabliranu kompaniju u vlasništvu koja ima tehničku ekspertizu, resurse i projektnu dokumentaciju za izvedbu projekta - trenutno nepostojećom kompanijom koja bi bila pod njegovom kontrolom i za njegovu političku i finansijsku korist. To je cinizam, i protiv je javnog interesa" rekao je O'Brien.
Na ovom forumu su mnogi ubjedjivali "sta fali sto da postoje 3 gasna operatera, kao sto postoje i 3 EP, 3 Telekoma, 3 sumska gazdinstva..."

Eh eto, jel sad jasno ?
pa amerima nije smetalo 1996 da svi budemo bosanci
ali napustili su tu teoriju nesto se ne spominje
prebačeno je na iseljavanje i nestanak jednih drugih itd
tako da i ovo sada vrse pritisak ali lik je mnogo teže stvari predevero
sad kad je najjači sumnjam da mu ovo smeta

kod amera je bitno da se snima nastavak x filesa ali da bude mnogo diversiti jer je original bio previše bel
ali ne smeta im gotovo etnički čisti bh gas i srpski gas
axe22

#19447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

Image

Dali smo ti vlast a ti poceo slusati Covica i Zagreb umjesto nas.
Sad kako mi kazemo ili kraj price.
Skijaš

#19448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

Styling wrote: 02/02/2024 09:27
Skijaš wrote: 01/02/2024 19:33
DonieBrasco wrote: 01/02/2024 19:28 Povratak je mrtvo slovo na papru kao mnogo tog,a gotovo da je nemguce isputni 5 + 2.
Sve dok se povratnike u oba entiteta izlaze teroru, proces povratka nije zavrsen nego ga se sabotira.
Ko se do sada htio i namjeravao vratiti, vratio se. Na neki novi povratak treba zaboraviti. Sve i da su uslovi idealni ....
To je kljuc, uslovi, ako ih se maltretira (a maltretira) i ne dozvoljava im se koristenje maternjeg jezika (a ne dozvoljava), onda je tesko i govoriti o zavrsenom procesu nego treba govoriti o tom maltretiranju i ponizavanju.
Ozimician

#19449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

axe22 wrote: 02/02/2024 15:37

Dali smo ti vlast a ti poceo slusati Covica i Zagreb umjesto nas.
Sad kako mi kazemo ili kraj price.
Mislim da je ovo dobar, kratak i jasan opis stanja, kifla je MVP ako sam dobro shvatio ?
DonieBrasco

#19450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

A ko vrsi pritisak na Trojku da slusa Covica i Dodika, odgovor je jasan EU.

Tako dok ne preovlada ko je jaci Amerikanci ili EU, bice rahat patnja.
Locked