Ah to. Pa sta ce mu se suditi tu?sime_cipol wrote: ↑31/01/2024 13:47Znas da je pao sa motora kad je zurio iz Konjica cini mi se da se slika sa respiratorima na aerodromu
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- basicm
#11351 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11352 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne znam, mozda misli na neki drugi slucaj. Ja se sjecam samo motora
-
DonieBrasco
#11353 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sad ce sva tri da izganjaju neki papir da imaju neke zdravstvene porbleme pa ce ovu godinu sto moraju u zatvor vani da odrade.
Kao da gledam da to slijedi.
Kao da gledam da to slijedi.
- klixoris
#11354 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije zurio radi respiratora nego se vozao i divljao sa ekipom; bolila ga neka stvar za respiratore. Zeleni mediji su naravno to pretocili “da se slupao jer je zurio da doceka respiratore”… Ko eto on se brinuo da sve to prodje ok… dusa draga… ispade mucenik…sime_cipol wrote: ↑31/01/2024 13:47Znas da je pao sa motora kad je zurio iz Konjica cini mi se da se slika sa respiratorima na aerodromu
Prava istina je da je u Ovcarima, kod Konjica, vozio i razbio tudji motor, sebe takodjer polomio, proletio kroz ogradu kuce i zavrsio u njenom dvoristu. A sve jer je preko pune linije i velikom brzinom preticao automobil koji je u tom momentu odlucio skrenuti lijevo na Petrol benzinsku.
-
suspect_zero
#11355 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
@apsidejzi milina čitati , ako ti nije mrsko opet nam postavi
A ove slike Solaka
kako svi imaju ovako mrske face 
A ove slike Solaka
- DaysleepeR
#11356 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Automobil kriv 100%.klixoris wrote: ↑31/01/2024 14:31Nije zurio radi respiratora nego se vozao i divljao sa ekipom; bolila ga neka stvar za respiratore. Zeleni mediji su naravno to pretocili “da se slupao jer je zurio da doceka respiratore”… Ko eto on se brinuo da sve to prodje ok… dusa draga… ispade mucenik…sime_cipol wrote: ↑31/01/2024 13:47Znas da je pao sa motora kad je zurio iz Konjica cini mi se da se slika sa respiratorima na aerodromu
Prava istina je da je u Ovcarima, kod Konjica, vozio i razbio tudji motor, sebe takodjer polomio, proletio kroz ogradu kuce i zavrsio u njenom dvoristu. A sve jer je preko pune linije i velikom brzinom preticao automobil koji je u tom momentu odlucio skrenuti lijevo na Petrol benzinsku.
- dječak sa šibicama
#11357 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne vjerujem ja u te price "promijenila se vlast" pa kao dosao zakon na vlast, zapravo to je besmislica, Trojkaska mafija se svim silama trudi ne zamjeriti SDFA, ruka ruku mije. Sutra kad SDFA curik na vlast, da ne diraju ni oni njih.
Ovo su ameri pogurali, kao i Osmicu, rezu krila Bakiru i to je to.
Ovo su ameri pogurali, kao i Osmicu, rezu krila Bakiru i to je to.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11358 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ipak je lijepo gledati kako zeleni termiti kmece
- No Mind
- No Mind
#11360 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!
- hepekcina
#11361 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
tačno ali istovremeno veoma pogrešno jer niko nijeNo Mind wrote: ↑01/02/2024 16:14 Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!
- No Mind
#11362 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I to se treba sad eksploatirati maksimalno i do kraja jer nece biti druge sanse. Ni za njih, a bogami ni za nas sve s njima...hepekcina wrote: ↑01/02/2024 21:35tačno ali istovremeno veoma pogrešno jer niko nijeNo Mind wrote: ↑01/02/2024 16:14 Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!SDA ko Sebija
![]()
PS
Na neki način ce ipak postati naša heroina
- apsidejzi
#11363 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nisam stigao ovih dana citati vise presudu a malo je i neobican format. Ja sam ocekivao da ce u presudi biti predstavljeni dokazi i stenogrami ispitavnja svjedoka i sl ali u prvoj polovini presude (koja ima 416 stranica a ja sam na 230oj) jos uvijek nema. U predusi se prepricava sta je koji svjedok izjavio. Zato je format malo neobican jer ja sam vise navikao na svedske presude gdje ti daju stenograme, skeniraju dokumente da sam vidis i doneses ocjenu. Helem, nema veze, i ovo funkcionise.suspect_zero wrote: ↑31/01/2024 14:56 @apsidejzi milina čitati , ako ti nije mrsko opet nam postavi![]()
A ove slike Solakakako svi imaju ovako mrske face
![]()
Evo jedan zanimljiv aspekt sa svjedocenja uposlenika "Agencije za lijekove". Naime, bilo je par svjedoka (mislim 5) i oni su objasnjavali kako je tekao proces registracije Srebrene maline u njihov registar. Samo ona firma koja je u njihovom registru ima pravo da uvozi medicinsku opremu. I sad ide svjedocenje jednog po jednog u kojem govore kako im je na sto dosao taj predmet i da su ga profesionalno odradili, kako je Srebrena malina imala svu potrebnu dokumentaciju i kako je sav proces zavrsen za 4 dana. Ni na jednog sluzbenika nije vrsen pritisak od strane Fadila Novalica niti nekoga iz vlade. Jednostavno, oni su bili svjesni hitnosti situacije i svi su se potrudili da pomognu Vladi da sto prije uveze respiratore, posto istih nije bilo u BiH. Cak je i iz EU dosao prijedlog da sve sluzbe u citavoj Evropi rade zajedno i da ubrzaju svaki proces koji ima medicinsku pozadinu. Upravo zato, citava Agencija je bila na iglama i cim je dosao predmet, niko nije zelio da bude kocnica. Jedna svjedokinja je imala primjedbu sto Srebrena malina nema fakturu nego profakturu ali je "progledala" kroz prste zbog hitnosti situacije. Valjda je neko pravilo da moras imati robu u svom posjedu ako zelis da je uvezes u drzavu, a faktura je dokaz tome (tako sam ja razumio njeno izlaganje al mozda grijesim).
U svakom slucaju, niko nije imao primjedbu ni na sta, niko nije Agenciju silio da izda dozvolu Srebrenoj malini, jeste malo neobicno da se citav proces zavrsi za 4 dana ali znalo se desiti da nekoj firmi izdaju i za jedan dan (neki slucaj iz 2015-e). Bilo je hitno, trebaju respiratori, Federacija kupuje respiratore. Patriotizam.
I sve bi to bilo divno i krasno i po zakonu da nema iduce recenice u presudi: "Medjutim, SUPROTNO TVRDNJAMA SVIH SVJEDOKA, Sud je utvrdio da pravno lice Srebrena malina NIJE ispunjavalo zakonom propisane uslove...." Opaaaa, citava Agencija nije vidjela jednu banalnu stvar, koju je Sud vidio. Srebrena malina je registrovana u Bijeljini kao firma koja se bavi preradom voca i povrca. Prvi i osnovni uslov da bi bilo ko bio registrovan kao zvanicni uvoznik lijekova u drzavu, jeste da je firma registrovana u toj djelatnosti. KAda registrujes firmu, registrujes je za neku djelatnost. FIkret je svoju registrovao za preradu voca. Shodno registraciji, dobijas odredjene dozvole. Ocito da niko u Agenciji nije vidio ovo. Ili nije zelio da vidi, ili su lagali na sudu...
I zamisli sad situaciju u nasoj drzavi: Prvo, nema respiratora. Zasto nije bio ni jedan respirator? Zar Ministar zdravstva - ko god da je, nije odgovoran da drzava ima svu opremu. Njegov posao je da obilazi bolnice, komunicira sa njima i sl te nabavlja opremu koja im treba. Il nije uradjen posao kako treba pa zaista nije bilo respiratora, ili su ovi iz Agencije prevareni da nema respiratora pa moraju pozuriti Kako god, podlegli su pritisku i tu lezi prva greska sistema. Razlika BiH i zapada je u tome sto na zapadu niko nece da radi tudji posao. Ja sam "Agencija za lijekove" i moj posao je da dajem dozvole firmama da uvoze lijekove. Moj posao nije da uvozim respiratore. Nemojte me nazurivati da uvezem respiratore. Da, jeste hitno, jeste pocetak korone. Da imamo novi virus za kojeg ne znamo kakav je. Da, ljudi umiru. Ali to nije moj posao. Neciji drugi posao je bio da na vrijeme nabavi respiratore. Obratite se Premijeru, Ministru zdravstva, Vodecim ljudima Klinickih centara. Od njih trazite odgovornost. Nemojte mene nazurivati. Upravo to zapad cini zapadom. Ne bi ti sved, njemac, belgijanac ubrzao proces nema teorije. Ako nemas fakturu nego profakturu. Zaustavi proces. Nema dalje. Ne ispunjavas uslove. Upravo zato kod njih funkcionise sistem i ne mozes napraviti ovakvu prevaru i na frku uzeti ljude.
Druga stvar koja je takodjer strasna, jeste to da Sud u predusi napise: iako su svi svjedoci (koji su STRUCNJACI) rekli jedno, sud je utvrdio nesto drugo. Eeeeeeee, ja sam programer i ja sad zamisljam situaciju da meni neko donese kod koji sam ja napisao i pita me sta kod radi i ja mu kazem: radi to i to. I onda ta osoba kaze: ja sam ga pokrenuo i radi nesto sasvim drugo. Mene bi bilo sramota. Ja bih sam sebi otkaz dao u firmi. A ovdje nista. I to je drugi problem naseg drustva. Nit ko trazi odgovornost ovih ljudi. Da li oni nisu znali, ili su slagali sud. Nebitno. Oni su zakazali i trebali bi odgovarati. Zasto mediji ovo ne spominju? Zasto mediji ne citaju presudu kao sto ja radim? Kako je mogao sistem ovako zakazati? Ili su lagali sudu, ili su zaista nesposobni. Ne znas sta je gore. Uglavnom, pojeo vuk magarca. FIkret, Fadil i Faruk su dobili kaznu a ovi ostali saucesnici su se izvukli. Niko u Agenciji nije podnio ostavku. Niko ni ne spominje ovo. Sud je utvrdio nesto sto ljudi zaposleni u Agenciji nisu. Ne da tada nisu vidjeli, nisu ni sada na sudjenju.
Meni je to nezamislivo. Helem, ja cu citati dalje presudu i pisem kad naleti nesto novo, mada ovo me iznerviralo pravo. Stanje drustva je katastrofalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11364 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Cekamo nastavak @apsidejzi
Ovo si predobro srocioapsidejzi wrote: ↑02/02/2024 19:19 Ali to nije moj posao. Neciji drugi posao je bio da na vrijeme nabavi respiratore. Obratite se Premijeru, Ministru zdravstva, Vodecim ljudima Klinickih centara. Od njih trazite odgovornost. Nemojte mene nazurivati. Upravo to zapad cini zapadom. Ne bi ti sved, njemac, belgijanac ubrzao proces nema teorije. Ako nemas fakturu nego profakturu. Zaustavi proces. Nema dalje. Ne ispunjavas uslove. Upravo zato kod njih funkcionise sistem i ne mozes napraviti ovakvu prevaru i na frku uzeti ljude.
-
HelaS
#11365 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sud je tačno odlučio da registracija firme "Srebrenička malina" za uvoz respiratora nije usklađena za Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima, jer taj Zakon, Članom 109. uslovaljava firme za obavljanje prometa medicinskih sredstava na veliko, a obavezuje i entitetska ministarstva na izdavanje prethodnih Mišljenja o ispunjenosti tih uslova. Ako je tako, a jeste, zašto Pravosuđe BiH nije pozvalo na odgovornost službenike Agencije za lijekove, koji su izdali nelegalno odobrenje za uvoz respiratoraapsidejzi wrote: ↑02/02/2024 19:19 ... Agencija je bila na iglama i cim je dosao predmet, niko nije zelio da bude kocnica. Jedna svjedokinja je imala primjedbu sto Srebrena malina nema fakturu nego profakturu ali je "progledala" kroz prste zbog hitnosti situacije. Valjda je neko pravilo da moras imati robu u svom posjedu ako zelis da je uvezes u drzavu, a faktura je dokaz tome (tako sam ja razumio njeno izlaganje al mozda grijesim).
I sve bi to bilo divno i krasno i po zakonu da nema iduce recenice u presudi: "Medjutim, SUPROTNO TVRDNJAMA SVIH SVJEDOKA, Sud je utvrdio da pravno lice Srebrena malina NIJE ispunjavalo zakonom propisane uslove...." Opaaaa, citava Agencija nije vidjela jednu banalnu stvar, koju je Sud vidio. Srebrena malina je registrovana u Bijeljini kao firma koja se bavi preradom voca i povrca. Prvi i osnovni uslov da bi bilo ko bio registrovan kao zvanicni uvoznik lijekova u drzavu, jeste da je firma registrovana u toj djelatnosti. KAda registrujes firmu, registrujes je za neku djelatnost. FIkret je svoju registrovao za preradu voca. Shodno registraciji, dobijas odredjene dozvole. Ocito da niko u Agenciji nije vidio ovo. Ili nije zelio da vidi, ili su lagali na sudu...

Direktor firme "Srebrna malina" prekoračio je ovlaštenja, i kažnjen je za to djelo:Meni je to nezamislivo. Helem, ja cu citati dalje presudu i pisem kad naleti nesto novo, mada ovo me iznerviralo pravo. Stanje drustva je katastrofalno.
Zloupotreba položaja ili ovlašćenja
(1) Službena ili odgovorna osoba u Federaciji koja iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračivši granice svoje službene ovlasti ili ne obavivši svoje službene dužnosti, pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugome nanese kakvu štetu ili teže povrijedi prava drugog, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi 10.000 KM, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(3) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi 50.000 KM, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje tri godine.
(4) Pribavljena korist bit će oduzeta.
-
MUNAFIK
#11366 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
A ono nezavisno sudstvo i ti fazoni???No Mind wrote: ↑01/02/2024 16:14 Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!
- No Mind
#11367 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
S gospodom gospodski, s ciganima ciganski. Kancer se lijeci kemoterapijom. Kad kancer napusti tijelo, vratit cemo se zdravom zivotu.MUNAFIK wrote: ↑02/02/2024 20:21A ono nezavisno sudstvo i ti fazoni???No Mind wrote: ↑01/02/2024 16:14 Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!
- No Mind
#11368 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Osim toga i sudstvo je jos uvjek infestirano i treba dobru cistku, vidjedti npr. slucaj "Asim".
-
Hendrix
#11369 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Koja je to bahatost kad skontas da se nisu potrudili ni da nadju nekog jarana sa firmom koja se vec bavi uvozom medicinske robe nego jebenog Fikru farmera stave kao najbolju opciju.
A ko da je problem naci SDA lika koji uvozi lijekove ili opremu, pa svi su uvezani ne mozes dobit tender u bolnici da nisu njihov igrac.
Ali ne, jebaji ga ba Fikro more odma da djeluje, zguglat ce od kineza neku robu i daj da obrnemo par miliona dok se moze.
A ko da je problem naci SDA lika koji uvozi lijekove ili opremu, pa svi su uvezani ne mozes dobit tender u bolnici da nisu njihov igrac.
Ali ne, jebaji ga ba Fikro more odma da djeluje, zguglat ce od kineza neku robu i daj da obrnemo par miliona dok se moze.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11370 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Navodno su pokusaliHendrix wrote: ↑02/02/2024 21:43 Koja je to bahatost kad skontas da se nisu potrudili ni da nadju nekog jarana sa firmom koja se vec bavi uvozom medicinske robe nego jebenog Fikru farmera stave kao najbolju opciju.
Ali ih je svako ozbiljan ohladio kad je cuo sta hoce
-
MUNAFIK
#11371 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Moglo bi biti i da SDA krene sa osvetom ako dobiju vlast...No Mind wrote: ↑02/02/2024 20:33S gospodom gospodski, s ciganima ciganski. Kancer se lijeci kemoterapijom. Kad kancer napusti tijelo, vratit cemo se zdravom zivotu.MUNAFIK wrote: ↑02/02/2024 20:21A ono nezavisno sudstvo i ti fazoni???No Mind wrote: ↑01/02/2024 16:14 Salu na stranu, trojka nema tu nikakvog izbora ako zele da opstanu moraju da udare u glavu azdahe! Sebija i kriminalna vrhuska SDA se mora procesuirati, sve do kraja i totalnog sloma. Jer tijelo azdahe ne mogu da pobjede na duge staze, SDA je tu jos uvjek prejaka. U 30 godina su izgradili najjaču stranacku infrastrukturu, i imaju armiju botova i uhljeba, kompletno je infestirala drustvo po vertikali i horizontali. To se samo udarcem u glavu moze urusiti!
Zato iskusni politicari ne bave se hapsenjima politickih protivnika jer znaju da se za koju godinu sve moze okrenuti.
- No Mind
#11372 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ja to vidim kao ekzistencijalno pitanje koje visi nad glavama obicnih ljudi vec 30 godina i kao nesto vise od puke politicke borbe i osobno osjecam da je sad doslo vrijeme i da je zadnja šansa da se pobjedi zlo i nase drustvo preobrazi u nesto zdravije, socijalnije i humanije. A trebamo samo pogledati u proslost i kako je pobjedjen nacizam i fasizam, nije lijepim rjecima sigurno, nego nemilosrdnom borbom bez ikakvog pardona. A ovi su daleko vece kukavice i intersedzije i kad ih se dobro osne po glavi raspast ce se kao kula od karata.
-
pinkman
#11373 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ovo je sjajno napisano. Kad je SDA dosla na vlast poslije mandata Niksica, nisu bas SDP-ovce dirali. Mislim da je samo Desnica Radivojevic bio uhapsen, ali nisu bas dirali ostale.
Pitanje je da li ce SDA, ako se vrati na vlast, pokrenuti neke procese
-
geoxx
#11374 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kakve osvete i pokretanje procesa. Pa ne bira i smjenjuje tuzioce i sudije parlament ili vlada, pa ce ovi po povratku na vlast nesto pokrenuti. Eto i Fadila optuzili dok je bio vlast.
-
MUNAFIK
#11375 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da nam nije Milan Telgeltija bio predsjednik VTSVa mozda bi naivo vjerovao da je tako i da dokazi o Covicu nisu NESTALI...
I ovo sa Novalicem ja pod pritiskom stranaca (nekih) sto ce se sa suspenzijom ustava na jednu noc pokazati i radi cega.
Pokusaj promjene u bosnjackoj politickoj sceni dok kriminalci u RSu slobodno rade i sudstvo i tuzilastvo se ceslja... Nije valjda da mislis da su oni tamo 'posteni' i da to nije radi politickog uticaja Dodika tako?
Itekako vlasti uticu na tuzilastvo e sad hocel ovi stranci povalit ove iz trojke ovim hapsenjima i sudskim procesima ostaje da se vidi... Jer osveta SDA ce doc na red nekad... To je logika zato se politicari ne hapse jer kada se tako krene onda to ode daleko i svi gube.