Ne umanjujuci donesenu presudu, da li to znaci da ako se Dodik oslobodi u predmetu da je on nevin?tramvajtrojka wrote: ↑29/01/2024 11:52Moze naravno al on nije meho sa klipom ispred lokalne piljare nego predsjednik države koji govori da su optuzeni neviniBHCluster wrote: ↑29/01/2024 11:34Moze komentarisati sta hoce, presuda donesena zasluzno.tramvajtrojka wrote: ↑29/01/2024 11:06
Jesi li gledao sinoc Komšića i kakav je tvoj komentar na njegovu izjavu u vezi presude respiratori![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#61951 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#61952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da je tuzilastvo radilo svoj posao do sada mozda onda nebi imao izgovor za tako nesto, medjutim misljenja sam da se pravosnazne presude ne komentarisu nego provode. Treba napomenuti da su nam mistri osobe sa pravosnaznim presudama.tramvajtrojka wrote: ↑29/01/2024 11:52Moze naravno al on nije meho sa klipom ispred lokalne piljare nego predsjednik države koji govori da su optuzeni neviniBHCluster wrote: ↑29/01/2024 11:34Moze komentarisati sta hoce, presuda donesena zasluzno.tramvajtrojka wrote: ↑29/01/2024 11:06
Jesi li gledao sinoc Komšića i kakav je tvoj komentar na njegovu izjavu u vezi presude respiratori![]()
- 512MB
- jazzer
#61954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne volim, ni njega. Ali smo konkretno pricali o Komsicu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#61955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od bjeloglavog smuka se nisam nikad nadao nista samo zlo i naopako a od ovog uberhasa smuČka sam se nadao i mislio evo napokom neko da nas povede u bolje sutra, kad ono ćorak sdO.
-
Jordan1961
#61956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ludi i dalje svoj odnos prema ovoj funkciji temelje na presonalnim preferencijama.
Na temi ZK se lomi karakter sam drzave tj. da li je ona drzava kao takva sa svojim demokratski utvrdjenim stavon o drzavnim pitanjima ili drzavna zajednica nekakvih etno teritorija sa poglavicama koje se manje-vise formalno sastaju da se pokusaju dogovoriti oko par nevaznih tema. O tome se radi.
Sada je fokus na jednoj recenici covjeka koji u cijelom procesu, osim ceremonijalne, nema nikakvu ulogu niti ga ko za sta pita. Pa se fokus sa ociglednog fijaska nedavne posjete probalo sa ocitom lazi prebaciti na zrtvenog jarca (nema svjedoka, stenograma, video/audio snimaka).
Kakva je uloga ZK u ovoj papazjahniji zadnjih 7 dana izmedju clanova drzavne okalicije oko "dogovora" vezano uz paket prioriteta neophodnih za deblokiranje puta u EU? I kakve to veze ima sa nacinom biranja clanova Predsjednistva BiH (u "dogovoru" nema ni slova o implementiranju presuda ESLJP).
Na temi ZK se lomi karakter sam drzave tj. da li je ona drzava kao takva sa svojim demokratski utvrdjenim stavon o drzavnim pitanjima ili drzavna zajednica nekakvih etno teritorija sa poglavicama koje se manje-vise formalno sastaju da se pokusaju dogovoriti oko par nevaznih tema. O tome se radi.
Sada je fokus na jednoj recenici covjeka koji u cijelom procesu, osim ceremonijalne, nema nikakvu ulogu niti ga ko za sta pita. Pa se fokus sa ociglednog fijaska nedavne posjete probalo sa ocitom lazi prebaciti na zrtvenog jarca (nema svjedoka, stenograma, video/audio snimaka).
Kakva je uloga ZK u ovoj papazjahniji zadnjih 7 dana izmedju clanova drzavne okalicije oko "dogovora" vezano uz paket prioriteta neophodnih za deblokiranje puta u EU? I kakve to veze ima sa nacinom biranja clanova Predsjednistva BiH (u "dogovoru" nema ni slova o implementiranju presuda ESLJP).
- dulekrele
#61957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bas tako. Ovaj UZPovac ne moze da shvati da neko moze i hoce da glasa za osobu druge nacionalnosti i da onima kojima nije bitna nacionalnost te osobe moraju imati mogucnost da glasaju za koga hoce a ne kako im UZPovski promicatelji to odrede. Znaci ja kao bosnjak necu da glasam ni za jednog od bosnjaka jer mi se ni jedan ne svida, a recimo svida mi se rad i djelovanje nekog hrvata. Ko meni moze da zabrani da ja glasam za tog hrvata. Cirilo ? Umijesto Komsica mogao je da bude bilo ko. I ne vidim zasto je Komsic uhljeb a Kristo, Cirilo ili Karamatic to nisu.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.![]()
-
kakabanja213
#61958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E ne moze to. Ako nije kako ti je receno onda si frustriran, nekom zelis da suknes, SDFA, nisi karater...sta god vec. Ja licno ne vidim nacin da se to rijesi na nacin koji bi odgovarao Covicu, pa i bivsem SDAovcu Konakovicu be treceg entiteta. Ali onda to treba i otvoreno reci. Kakva crna formulacija Hrvat i ostali, Bosnjak i ostali. To je isto kao da igras utakmicu 11 protiv 6 + 5 frisko posadnjenih hrastova na terenu. I svi se pravimo mahniti.dulekrele wrote: ↑29/01/2024 13:07Bas tako. Ovaj UZPovac ne moze da shvati da neko moze i hoce da glasa za osobu druge nacionalnosti i da onima kojima nije bitna nacionalnost te osobe moraju imati mogucnost da glasaju za koga hoce a ne kako im UZPovski promicatelji to odrede. Znaci ja kao bosnjak necu da glasam ni za jednog od bosnjaka jer mi se ni jedan ne svida, a recimo svida mi se rad i djelovanje nekog hrvata. Ko meni moze da zabrani da ja glasam za tog hrvata. Cirilo ? Umijesto Komsica mogao je da bude bilo ko. I ne vidim zasto je Komsic uhljeb a Kristo, Cirilo ili Karamatic to nisu.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.![]()
- 512MB
#61959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#61960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ZELJKO KOMSIC wrote: ↑28/01/2024 21:23
Motiv može biti nervoza jer stvar sa otvaranjem pregovora ne stoje sjajno-naveo je sagovornik u emisiji Istraga sedmice.
Smatra kako stvari s otvaranjem pregovora ne stoje dobro, iako HDZ i Trojka puno polaže nade na taj put.
- tramvajtrojka
#61961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ev preko Google translatea ovo sto je rekao na njemačkom i svedskom jeziku da se bolje razumije_BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2024 14:13ZELJKO KOMSIC wrote: ↑28/01/2024 21:23
Motiv može biti nervoza jer stvar sa otvaranjem pregovora ne stoje sjajno-naveo je sagovornik u emisiji Istraga sedmice.
Smatra kako stvari s otvaranjem pregovora ne stoje dobro, iako HDZ i Trojka puno polaže nade na taj put.
![]()
Das Motiv könnte Nervosität sein, weil die Dinge mit der Aufnahme von Verhandlungen nicht gut laufen - erklärte der Gesprächspartner in der Sendung „Untersuchung der Woche“. Er glaubt, dass die Aufnahme der Verhandlungen nicht gut voranschreitet, obwohl die HDZ und die Troika große Hoffnungen in diesen Weg setzen.
Motivet kan vara nervositet, eftersom saker och ting med inledandet av förhandlingar inte går bra - konstaterade samtalspartnern i veckans utredning.
Han menar att det inte går bra med inledandet av förhandlingar, även om HDZ och trojkan har stora förhoppningar på den vägen
- DaysleepeR
#61962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne idu im dobro ti neki njihovi pregovori.
Ko što je i on sam sebi član predsjedništva.
Jebo državu to je samo kasa za pare.

Ko što je i on sam sebi član predsjedništva.
Jebo državu to je samo kasa za pare.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#61963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oni su nervozni oko pregovora.
On nije nervozan, njega se to haman ne tice.
On je trazio da nam ne otvore pregovore.
Hoce jezik pravo, dzaba svi histericni demanti.
- BHCluster
#61964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sastanak odrzan kod Dodika, IZ dogovoren i snimljen kako rekose sudionici. Sad izgleda treba izgovor. 
-
geoxx
#61965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da svi ovako razmisljaju, bilo bi nam puno bolje.dulekrele wrote: ↑29/01/2024 13:07Bas tako. Ovaj UZPovac ne moze da shvati da neko moze i hoce da glasa za osobu druge nacionalnosti i da onima kojima nije bitna nacionalnost te osobe moraju imati mogucnost da glasaju za koga hoce a ne kako im UZPovski promicatelji to odrede. Znaci ja kao bosnjak necu da glasam ni za jednog od bosnjaka jer mi se ni jedan ne svida, a recimo svida mi se rad i djelovanje nekog hrvata. Ko meni moze da zabrani da ja glasam za tog hrvata. Cirilo ? Umijesto Komsica mogao je da bude bilo ko. I ne vidim zasto je Komsic uhljeb a Kristo, Cirilo ili Karamatic to nisu.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Glasaci Zeljka Komsica, Denisa Sulica, Zlatana Klokica, ljudi koji ne gledaju kako se ko zove i koje je nacije, predstavljaju buducnost ove drzave.
-
Jordan1961
#61966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stovatelji UZP, gdje prednjaci navedeni u zadnje vrijeme, pokusavaju prodati muda pod bubrege svodeci "problem" na personalni nivo.dulekrele wrote: ↑29/01/2024 13:07Bas tako. Ovaj UZPovac ne moze da shvati da neko moze i hoce da glasa za osobu druge nacionalnosti i da onima kojima nije bitna nacionalnost te osobe moraju imati mogucnost da glasaju za koga hoce a ne kako im UZPovski promicatelji to odrede. Znaci ja kao bosnjak necu da glasam ni za jednog od bosnjaka jer mi se ni jedan ne svida, a recimo svida mi se rad i djelovanje nekog hrvata. Ko meni moze da zabrani da ja glasam za tog hrvata. Cirilo ? Umijesto Komsica mogao je da bude bilo ko. I ne vidim zasto je Komsic uhljeb a Kristo, Cirilo ili Karamatic to nisu.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Ovdje se radi o ustavnom principu da glasaci biraju clanove Predsjednistva i iz FBiH i iz PC.
Dok je tako u Ustavu, u Predsjednistvu BiH sjede oni kandidati iz reda tri konstitutivna naroda koji dobiju najvise glasova cime stjecu legalitet na temelju osnovnog demokratskog principa.
-
Jordan1961
#61967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Laze Dinokio k'o bijesno pasce. Nikakav dokaz nije ponudio. Njegovom dezorganizacijom i nesposobnoscu a pod dirigentskom palicom dvojca bez kormilara se napravio citav haos oko otvaranja pregovora pa se sada trazi zrtveni jarac._BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2024 15:09 Oni su nervozni oko pregovora.
- DaysleepeR
#61968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lik je dovoljno glup i bezobrazan da po vlastitim riječima otvaranje pregovora gledao kao tamo neka trojkina relacija koja im ne ide.
Kao da se otvaranje pregovora sa EU njega ni najmanje ne dotiče ni zemlju u čijem je predsjedništvu, niti išta...
Kao da se otvaranje pregovora sa EU njega ni najmanje ne dotiče ni zemlju u čijem je predsjedništvu, niti išta...
- BHCluster
#61969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trenutna vladajuca garnitura zeli IZ zakon koji ce biti etnicki. Samo ne znam kako ce NS, SDP i PiP reci svojim nebosnjacima da jednostavno nisu legitimni?geoxx wrote: ↑29/01/2024 15:18Da svi ovako razmisljaju, bilo bi nam puno bolje.dulekrele wrote: ↑29/01/2024 13:07Bas tako. Ovaj UZPovac ne moze da shvati da neko moze i hoce da glasa za osobu druge nacionalnosti i da onima kojima nije bitna nacionalnost te osobe moraju imati mogucnost da glasaju za koga hoce a ne kako im UZPovski promicatelji to odrede. Znaci ja kao bosnjak necu da glasam ni za jednog od bosnjaka jer mi se ni jedan ne svida, a recimo svida mi se rad i djelovanje nekog hrvata. Ko meni moze da zabrani da ja glasam za tog hrvata. Cirilo ? Umijesto Komsica mogao je da bude bilo ko. I ne vidim zasto je Komsic uhljeb a Kristo, Cirilo ili Karamatic to nisu.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00
Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.
Glasaci Zeljka Komsica, Denisa Sulica, Zlatana Klokica, ljudi koji ne gledaju kako se ko zove i koje je nacije, predstavljaju buducnost ove drzave.
-
Jordan1961
#61970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kako nam ide? Pred vratima, kucamo, samo sto nismo, ne otvorili pregovore, nego usli u EU. Ali avaj..... ne da Zeljko i sve propade.DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 15:31 Lik je dovoljno glup i bezobrazan da po vlastitim riječima otvaranje pregovora gledao kao tamo neka trojkina relacija koja im ne ide.
- DaysleepeR
#61971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogao bi kloc pomoći umjesto da pametuje ili da je neutralan.Jordan1961 wrote: ↑29/01/2024 16:01Pa kako nam ide? Pred vratima, kucamo, samo sto nismo, ne otvorili pregovore, nego usli u EU. Ali avaj..... ne da Zeljko i sve propade.DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 15:31 Lik je dovoljno glup i bezobrazan da po vlastitim riječima otvaranje pregovora gledao kao tamo neka trojkina relacija koja im ne ide.
Njega se tiče valjda.
-
Jordan1961
#61972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ce pomoci kada se tu radi o usvajanju zakona u parlamentu? Niti mu je to posao, niti je dio parlamentarne vecine niti moze imati bilo kakav utjecaj na te procese, osim tamo gdje je Predsjednistvo ukljuceno (a sto se toga tice navedi gdje je u tom procesu Predsjednistvo tj. on licno zaribao).DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 16:01Mogao bi kloc pomoći umjesto da pametuje ili da je neutralan.Jordan1961 wrote: ↑29/01/2024 16:01Pa kako nam ide? Pred vratima, kucamo, samo sto nismo, ne otvorili pregovore, nego usli u EU. Ali avaj..... ne da Zeljko i sve propade.DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 15:31 Lik je dovoljno glup i bezobrazan da po vlastitim riječima otvaranje pregovora gledao kao tamo neka trojkina relacija koja im ne ide.
Njega se tiče valjda.
I btw, kako krenu hajka, pogledah jos jednom interview sa Avdicem sinoc.
preporucio bih i tebi da pazljivo poslusas. Makar prvih 15 minuta.
Pusti ove botove i njihovo Gebels-style vadjenje jedne recenice iz konteksta (btw. sasvim benigne konstatacije stanja; po njima valjda stojim sjajno i samo sto nismo....).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#61973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hehe pa sto onda ŽK neisprovociran, od strane svog novinara upitan, ovako lakonski prizna da se njega ne tice otvaranje pregovora sa EU?Jordan1961 wrote: ↑29/01/2024 15:29Laze Dinokio k'o bijesno pasce. Nikakav dokaz nije ponudio. Njegovom dezorganizacijom i nesposobnoscu a pod dirigentskom palicom dvojca bez kormilara se napravio citav haos oko otvaranja pregovora pa se sada trazi zrtveni jarac._BataZiv_0809 wrote: ↑29/01/2024 15:09 Oni su nervozni oko pregovora.
- DaysleepeR
#61974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogao bi zaboraviti stranačka prepucavanja pa pomoći ako već pregovori ne idu dobro.Jordan1961 wrote: ↑29/01/2024 16:33Kako ce pomoci kada se tu radi o usvajanju zakona u parlamentu? Niti mu je to posao, niti je dio parlamentarne vecine niti moze imati bilo kakav utjecaj na te procese, osim tamo gdje je Predsjednistvo ukljuceno (a sto se toga tice navedi gdje je u tom procesu Predsjednistvo tj. on licno zaribao).DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 16:01Mogao bi kloc pomoći umjesto da pametuje ili da je neutralan.Jordan1961 wrote: ↑29/01/2024 16:01
Pa kako nam ide? Pred vratima, kucamo, samo sto nismo, ne otvorili pregovore, nego usli u EU. Ali avaj..... ne da Zeljko i sve propade.
Njega se tiče valjda.
I btw, kako krenu hajka, pogledah jos jednom interview sa Avdicem sinoc.
preporucio bih i tebi da pazljivo poslusas. Makar prvih 15 minuta.
Pusti ove botove i njihovo Gebels-style vadjenje jedne recenice iz konteksta (btw. sasvim benigne konstatacije stanja; po njima valjda stojim sjajno i samo sto nismo....).
Da lobira malo kod svojih prijatelja u EU.
Mogao bi milion stvari prije gostovanja na Hayatu i naslađivanja kako je trojkna nervozna jer im pregovori ne idu dobro.
-
Hakiz
#61975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mi nismo zaslužili članstvo.DaysleepeR wrote: ↑29/01/2024 15:31 Lik je dovoljno glup i bezobrazan da po vlastitim riječima otvaranje pregovora gledao kao tamo neka trojkina relacija koja im ne ide.
Kada se kaže da je bolje da je neki zakon loš nego da ga nikako nema, zaboravlja se da se tako ozakonjuje, legazuje, loše ponašanje, zlo.
Tako bi nama razlog ulaska trebao da bude bolja BiH, ne fondovi ili članstvo zbog članstva.
U tom smislu, ne pomagati da ovakva BiH uđe u EU, nije nužno loše.