Predstavlja tz, sa i ze kanton, glasaju za njeg i u istocnom mostaru.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
Kako Željko Komšić predstavlja ijedan kanton, kad nije bio prvi ni u jednom?
Demokratska fronta Željko Komšić
-
sumirprimus
#61901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hakiz
#61902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne predstavlja ni jedan kanton.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
Član Predsjedništva nije predstavnik nikoga i ničega.
Član Predsjedništva mora biti Srbin, Bošnjak i Hrvat. Ako je Srbin, dolazi iz RS. Svi u RS glasaju samo za Srbina. Ako je Hrvat ili Bošnjak, dolazi iz FBiH. Svi u FBiH glasaju ili za Hrvata ili za Bošnjaka, ne mogu za oba. Niko u RS ne glasa za Bošnjaka ili Hrvata, niko iz FBiH ne glasa za Srbina.
I to je to.
Tebi se to možda ne sviđa, ne sviđa se ni Čoviću, ali tako je.
-
Osmi Socrates
#61903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bih se ni to složio, jer nije bio prvi ni u jednom od ovih kantona.sumirprimus wrote: ↑26/01/2024 21:24Predstavlja tz, sa i ze kanton, glasaju za njeg i u istocnom mostaru.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
Nikoga i ništa čovjek ne predstavlja.
-
Hakiz
#61904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni kralj ne predstavlja nikoga. Samo nad svima vladaOsmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:30Ne bih se ni to složio, jer nije bio prvi ni u jednom od ovih kantona.sumirprimus wrote: ↑26/01/2024 21:24Predstavlja tz, sa i ze kanton, glasaju za njeg i u istocnom mostaru.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
Nikoga i ništa čovjek ne predstavlja.
-
Osmi Socrates
#61905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedino ti ova druga rečenica ima smisla, što se tiče Komšića. Ne predstavlja nikoga i ničega.Hakiz wrote: ↑26/01/2024 21:28Ne predstavlja ni jedan kanton.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
Član Predsjedništva mora biti Srbin, Bošnjak i Hrvat. Ako je Srbin, dolazi iz RS. Svi u RS glasaju samo za Srbina. Ako je Hrvat ili Bošnjak, dolazi iz FBiH. Svi u FBiH glasaju ili za Hrvata ili za Bošnjaka, ne mogu za oba. Niko u RS ne glasa za Bošnjaka ili Hrvata, niko iz FBiH ne glasa za Srbina.
I to je to.
Glavni profiter od rahat patnje. Ne smeta mu se da se izjasni kao jedan od konstitutivnih kad mu je pogodno. A laje na konstitutivne kad mu odgovara da laje.
Traži hrvatsko državljanstvo kad mu je pogodno, a laje kad ga ne dobije.
Itd.
-
Hakiz
#61906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja li tebe frustracija mučiOsmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:33Jedino ti ova druga rečenica ima smisla, što se tiče Komšića. Ne predstavlja nikoga i ničega.Hakiz wrote: ↑26/01/2024 21:28Ne predstavlja ni jedan kanton.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:21 OK, federacija županija, to jest kantona.
I to je to.
Glavni profiter od rahat patnje. Ne smeta mu se da se izjasni kao jedan od konstitutivnih kad mu je pogodno. A laje na konstitutivne kad mu odgovara da laje.
Itd.
-
Osmi Socrates
#61907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.
-
kakabanja213
#61908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolektiv koji pise pi nickom sumirprimus samo o podjeli BiH
-
kakabanja213
#61909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.![]()
-
Osmi Socrates
#61910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne znam baš da li si iskren sam sa sobom kad ovo pričaš.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Bukvalno čovjek zajahao na fotelju jer imate rahat patnju. Zašto bi njemu odgovaralo da se rahat patnja završi? Sigurno da po nekom zamišljenom građanskom modelu ne bi bio ni izabran, jer bi ga onda i Bošnjaci odbacili.![]()
Da ti iskreno braniš mogućnost da biraš čovjeka koji ti odgovara bez obzira na njegovu etničku pripadnost, ti bi odbio glasati za nekoga ko se izjašnjava kao Hrvat jer mu je tako najlakše doći u fotelju, bez obzira da li se preziva Komšić ili Čović.
Ti Komšića biraš da šukneš "drugima", i to je sva istina oko toga. Ne mora značiti da si ti "prvi".
-
kakabanja213
#61911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta znaci izjasniti se kao Hrvat. Ko daje dozvole za to? Tebi odgovara nacisticka stranka, super, samo nastavi. Meni ne. Ti dajes misljenje o meni. Mislis da zelim nekom da suknem. Ok super. Imam ja misljenje o tebi. Ali pravila kazu, da nije uredu da ih na taj macin izrazim na forumu i ja ih postujem. Za sada. Kad mi bude ceif da ih ne postujem napisat cu i za to snositi odgovornost. Cuj ti uzeo za sebi za pravo da kazes za sta se ja borim. To je samo tvoje misljenje ili nagon.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 22:09Pa ne znam baš da li si iskren sam sa sobom kad ovo pričaš.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:00Cuj frustacije. Kakva crna odbrana Komsica. Brani se mogucnost da izaberem covjeka koji meni odgovara jer sam gradanin jednog od kantona koji cine tu federaciju kantona. Ako se pred mene stavi izbor uhljeb ili nacista vrlo lako se odlucim. Takodjer branim izbor da u svojoj drzavi BiH budem sta zelim bilo Bosnjak, Hrvat, Srbin, ostali, homoseksualac... pa cak da budem clan kolektiva kao pojedini forumasi.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:42 Vas muče frustracije, čim branite ovog uhljupa koji ništa ne predstavlja.![]()
Da ti iskreno braniš mogućnost da biraš čovjeka koji ti odgovara bez obzira na njegovu etničku pripadnost, ti bi odbio glasati za nekoga ko se izjašnjava kao Hrvat jer mu je tako najlakše doći u fotelju, bez obzira da li se preziva Komšić ili Čović.
Ti Komšića biraš da šukneš "drugima", i to je sva istina oko toga. Ne mora značiti da si ti "prvi".
-
sumirprimus
#61912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolektiv? Me, myself and irene
-
Osmi Socrates
#61913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ti si rekao za šta se boriš.
Ja ti samo govorim da to tvoje objašnjenje nije dosljedno, jer si glasao za nekoga ko se izjašnjava kao Hrvat samo da bi došao do kandidature za člana Predsjedništva.
Isto kao što i Komšić nije dosljedan ako kaže da bi ukinuo konstitutivnost naroda a onda se izjašnjava kao pripadnik jednog od tih naroda samo da bi došao do fotelje.
Ja ti samo govorim da to tvoje objašnjenje nije dosljedno, jer si glasao za nekoga ko se izjašnjava kao Hrvat samo da bi došao do kandidature za člana Predsjedništva.
Isto kao što i Komšić nije dosljedan ako kaže da bi ukinuo konstitutivnost naroda a onda se izjašnjava kao pripadnik jednog od tih naroda samo da bi došao do fotelje.
-
kakabanja213
#61914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Polazis od pogresne pretpostavke. Ja nisam glasao za Komsica. Niti planiram. Opet ti ponavljam borim se za mogucnost da izaberem onoga koga zelim u tom trenutku, borim se da se mogu izjasniti kako god hocu u bilo kojem trenutku u svojoj drzavi. Danas sam ostali, ko kaze da se ujutro necu probuditi sa dubokim osjecajem da sam Hrvat ili Srbin. Nijedan zakon mi to ne zabranjuje i ne zelim da zivim u drustvu koje ce mi to zabraniti.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 22:24 Pa ti si rekao za šta se boriš.![]()
I nisam dosljedan niti mi pada da budem dosljedan u stvarima u kojima ti mislis da treba da budem dosljedan. Dosljednost nije propisana zakonom. Ali sam dosljedan u tome da ne zelim da se naciste pitaju u mojoj zemlji. Koja je bila i tvoja ali si se ti svojom voljom ili voljom svojih roditelja nedosljedno ispalio iz nje. Ali to je tvoje pravo i ne zamjeram ti ni malo niti imam bilo kakav stav o tome. Samo o dosljednosti.
-
Osmi Socrates
#61915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni sam Bog više ne zna za šta se ti boriš. 
- Better Man
#61916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako išta treba. Onda treba biti dosljedan u nekim stvarima i biti karakter od čovjeka. Ja ne mogu danas biti ateista, a sutra Bošnjak, pa Hrvat i Srbin. To što Ti za sebe govoriš je čist dokaz da si osoba bez karaktera i stava i da se okrećeš kako vjetar puše, a takvi ljudi su dno dna.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:38Polazis od pogresne pretpostavke. Ja nisam glasao za Komsica. Niti planiram. Opet ti ponavljam borim se za mogucnost da izaberem onoga koga zelim u tom trenutku, borim se da se mogu izjasniti kako god hocu u bilo kojem trenutku u svojoj drzavi. Danas sam ostali, ko kaze da se ujutro necu probuditi sa dubokim osjecajem da sam Hrvat ili Srbin. Nijedan zakon mi to ne zabranjuje i ne zelim da zivim u drustvu koje ce mi to zabraniti.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 22:24 Pa ti si rekao za šta se boriš.![]()
I nisam dosljedan niti mi pada da budem dosljedan u stvarima u kojima ti mislis da treba da budem dosljedan. Dosljednost nije propisana zakonom. Ali sam dosljedan u tome da ne zelim da se naciste pitaju u mojoj zemlji. Koja je bila i tvoja ali si se ti svojom voljom ili voljom svojih roditelja nedosljedno ispalio iz nje. Ali to je tvoje pravo i ne zamjeram ti ni malo niti imam bilo kakav stav o tome. Samo o dosljednosti.
- BHCluster
#61917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao npr Covic od Jugoslovena cirilicara do Hrvata. 
-
kakabanja213
#61918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi koji razmisljaju tudjim mozgom, kao ti nisu dno dna, oni su jednostavmo ljudi bez svog mozga. Rode te, kazu ti sta ces i kako ces, ubrzo i umres. I sta bio si Bosnjak, Srbin Hrvat. Nastavi biti ko ti brani. Za tvoje misljenje me generalno nije ni najmanje briga.Better Man wrote: ↑26/01/2024 22:56Ako išta treba. Onda treba biti dosljedan u nekim stvarima i biti karakter od čovjeka. Ja ne mogu danas biti ateista, a sutra Bošnjak, pa Hrvat i Srbin. To što Ti za sebe govoriš je čist dokaz da si osoba bez karaktera i stava i da se okrećeš kako vjetar puše, a takvi ljudi su dno dna.kakabanja213 wrote: ↑26/01/2024 22:38Polazis od pogresne pretpostavke. Ja nisam glasao za Komsica. Niti planiram. Opet ti ponavljam borim se za mogucnost da izaberem onoga koga zelim u tom trenutku, borim se da se mogu izjasniti kako god hocu u bilo kojem trenutku u svojoj drzavi. Danas sam ostali, ko kaze da se ujutro necu probuditi sa dubokim osjecajem da sam Hrvat ili Srbin. Nijedan zakon mi to ne zabranjuje i ne zelim da zivim u drustvu koje ce mi to zabraniti.Osmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 22:24 Pa ti si rekao za šta se boriš.![]()
-
kakabanja213
#61919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ok. Super. Najbitnije nam je da ti znas.
-
Jordan1961
#61920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neuspjeli UZP.Hakiz wrote: ↑26/01/2024 21:35Koja li tebe frustracija mučiOsmi Socrates wrote: ↑26/01/2024 21:33Jedino ti ova druga rečenica ima smisla, što se tiče Komšića. Ne predstavlja nikoga i ničega.Hakiz wrote: ↑26/01/2024 21:28
Ne predstavlja ni jedan kanton.
I to je to.
Itd.![]()
-
Jordan1961
-
Osmi Socrates
#61922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma možete vi trućati i blebetati o UZP-ovcima i nacistima do sudnjeg dana, ali to vam neće pomoći iz rahat patnje.
UZP je presuđen na međunarodnom sudu, i tu se nema šta ni dodati ni oduzeti.
Međutim, ponavljati UZP UZP 30 godina nakon rata i to na raspravi o IZ je budalaština. I tako svakom ko se sa vama ne slaže.
Sa tim ljudima (Hrvatima koji glasaju za HDZ) živite vi u entitetu koji se zove Federacija BiH. I ako mislite da ćete ovakve abnormalnosti u demokratskoj diskusiji sa njima moći ponavljati unedogled i to predstavljati kao argument, onda se varate.
Na kraju će vam međunarodna zajednica to i reći. Ovaj se idiot svađao i sa njima, po receptu Milorada Dodika.
Da ne govorim da je neophodno da Federacija BiH i Hrvatska pronađu zajedničke interese. I to što prije. Ne pomažu ni idioti kao Milanović, ali ni Komšić nije daleko od toga.
UZP je presuđen na međunarodnom sudu, i tu se nema šta ni dodati ni oduzeti.
Međutim, ponavljati UZP UZP 30 godina nakon rata i to na raspravi o IZ je budalaština. I tako svakom ko se sa vama ne slaže.
Sa tim ljudima (Hrvatima koji glasaju za HDZ) živite vi u entitetu koji se zove Federacija BiH. I ako mislite da ćete ovakve abnormalnosti u demokratskoj diskusiji sa njima moći ponavljati unedogled i to predstavljati kao argument, onda se varate.
Na kraju će vam međunarodna zajednica to i reći. Ovaj se idiot svađao i sa njima, po receptu Milorada Dodika.
Da ne govorim da je neophodno da Federacija BiH i Hrvatska pronađu zajedničke interese. I to što prije. Ne pomažu ni idioti kao Milanović, ali ni Komšić nije daleko od toga.
Last edited by Osmi Socrates on 27/01/2024 02:02, edited 1 time in total.
- Point.
#61923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Joj Vuče sa Ontarija al si naporan i dosadan. Fataj se nekih lakših tema javorovog ti lista.
- MuaDib
#61924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada je Jimmy Carter u ratu otišao na Pale da Srbima odnese mirovne zahtjeve, oni su ga dočekali sa pričom šta je bilo prije 500-600 godina, pa u prvom pa u drugom svjetskom ratu. Carter im je tad rekao ne interesuje šta je bilo nekad, već da je došao da vidi šta se može uraditi sada.
E Komšićeva kamarila sa ponavljanjem UZP, UZP na zahtjeve HDZ, je dovelo do toga da ga više niko ne doživljava za ozbiljno. A analize njegove politike koje mu redovno MZ predočava jasno mu ukazuju da zastupa unitarističku, nedemokratsku i dominirajući retoriku koja niti odgovara Ustavu niti se može provesti kroz politički sistem. Ali BiH permanentno drži u krizi jer se ne poštuje bazni princip da tri ključne države funkcije trebaju biti ne reprezent nacije persone, već reprezent izbora svakog konstitutivnog naroda, bez obzira na brojnost. Ovako smo došli u situaciju da se argumenti HDZ i vani počinju doživljavati kao utemeljeni. A građanske države ni na mapi.
E Komšićeva kamarila sa ponavljanjem UZP, UZP na zahtjeve HDZ, je dovelo do toga da ga više niko ne doživljava za ozbiljno. A analize njegove politike koje mu redovno MZ predočava jasno mu ukazuju da zastupa unitarističku, nedemokratsku i dominirajući retoriku koja niti odgovara Ustavu niti se može provesti kroz politički sistem. Ali BiH permanentno drži u krizi jer se ne poštuje bazni princip da tri ključne države funkcije trebaju biti ne reprezent nacije persone, već reprezent izbora svakog konstitutivnog naroda, bez obzira na brojnost. Ovako smo došli u situaciju da se argumenti HDZ i vani počinju doživljavati kao utemeljeni. A građanske države ni na mapi.
-
Hakiz
#61925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NDH je završena priča.MuaDib wrote: ↑27/01/2024 09:20 Kada je Jimmy Carter u ratu otišao na Pale da Srbima odnese mirovne zahtjeve, oni su ga dočekali sa pričom šta je bilo prije 500-600 godina, pa u prvom pa u drugom svjetskom ratu. Carter im je tad rekao ne interesuje šta je bilo nekad, već da je došao da vidi šta se može uraditi sada.