Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
relativno84

#18001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

:oops: :D
dr_Evil

#18002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 25/01/2024 14:07
To je zapravo odlicna taktika. Izbijes im argument na nacin da im das sve sto traze :thumbup:
Susjed, slabo sjeverni sugradjani imaju iskustva sa taktikama rada zapadnih hercegovaca i juznozapadnih bosanaca :D
sajber87

#18003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:55
palermo wrote: 25/01/2024 13:39
W0rM wrote: 25/01/2024 13:36

Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
:D :D :D morao sam se.nasmijati na ovaj spisqk....dje ih sastavi jarane...
Sta ces buraz kad nema, evo, ne mozes i da si najposteniji sebe kompromitirati u sumnjivim situacijama. Recimo Fadil, kad je dosao na vlast, sjecam se mati mi govorila, "on je biznismen, sad ce preporod u F BiH"... I onda imas aferu "malina", gdje te slikaju ljudi, da ne idem dalje. Niksic, ma necu se ponavljati, o njemu je sve receno... Konakovic, ma hajte molim vas. Damir Arnuat zvani sarajevski preletac? i sve njih njihova partija stiti, zato sto oni imaju nekoga u dzepu jer znaju o nekome nesto... eto ti. Tako da je tesko naci nekoga ko ima politicki integritet.
Ko prikrivene sdaovce ne zna skupo bi ih platio :mrgreen: . Po spisku da nije respiratora fadil najbolji premijer planete steta takav kapacitet a zeznu ga onako nevinog malina :mrgreen: , ali niksic zlo naaaajvece dovoljno :mrgreen: , konakovic argument na nivou koji me mozes poreci sve i da hoces ma hajte molim vas :mrgreen: , arnaut preletac katastrofaaa zamisli promjenio stranku kraj :mrgreen: , ali semso mu je ok (nije srusio sda) :mrgreen: , ajanovic, populista na kvadrat prikriveni kandidat sda za gradonacelnila tuzle :mrgreen: o komsicu efendicu ogresevicu muuuuk :mrgreen: , zaboravio je profu predsjednice izetbegovicu :mrgreen: da se sjetio pohvalio bi ga, a ovako pitanje je.
Zakljucak
Svako ko ima sansu da koalira sa sda i vrati ih u sedlo vlasti da nastave da razaraju bosnu i bosnjake ok je moze proci pa fin je ima ideje itd :mrgreen: , a svako ko odbija mogucnost koaliranja sa sda sejtan licno :mrgreen:
Pametnom dosta :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 25/01/2024 14:13, edited 1 time in total.
Ozimician

#18004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:36
dr_Evil wrote: 25/01/2024 13:27
W0rM wrote: 25/01/2024 13:24

sta god da kazem, nece valjati :D to znas i sam, jer je tesko naci nekoga ko ima integritet opcenito, a jos teze predstaviti nekog ovdje na forumu, gdje smo jel' svi sa IQ 200+ jer je Mensa za nas djecija organizacija :)

Nego jel' realno po tebi Trojka obavlja dobar posao i ako da, zasto?, a ako ne, zasto? :D
Ja sam rekao od prvog dana da ne obavljaju dobar posao. Obecali su mlade, obrazovane i sposobne, a dobili smo stare prdonje. Obecali su nestranacki kadar, dobili smo djecu od onih iz stranke. Obecali su hapsit svaki dan, da ce po banderama visit zeleni termiti, pa evo stadose na nacelniku opstine, qurko od ovce.

Kad vidim 500 tajkuna iza resetaka onda za mene rade dobar posao.

E hajd sad ti reci meni, ko ce umjesto Trojke? Imena kolega kandidata i stranaka!
Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
Budimo realni - ti si naveo trenutno u narodu najpopularnije politicare.

Ovo su otprilike ljudi koji bi trenutno dobili najveci broj glasova da su danas izbori.

Eh sad, da li bih ja glasao za navedene, mozda za pokojeg i bih, zavisno ko je protivkandidat (npr. predsjednistvo).

Uglavnom, dobro rezonujes "stanje na terenu" :thumbup:
dr_Evil

#18005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Ozimician wrote: 25/01/2024 14:13 Budimo realni - ti si naveo trenutno u narodu najpopularnije politicare.

Ovo su otprilike ljudi koji bi trenutno dobili najveci broj glasova da su danas izbori.

Eh sad, da li bih ja glasao za navedene, mozda za pokojeg i bih, zavisno ko je protivkandidat (npr. predsjednistvo).

Sto ce reci da nas narod voli populiste. Recimo Komso je bio onako voljen, ali je pobijedio kad je rekao da je Bakir bio u trezoru, to ga je odnijelo u zvijezde.

Jedan dan Komso kaze da nema sanse da se RS odcijepi jer eto danas smo spremni i branit cemo svaki pedalj zemlje. Onda kaze Helez da ce MUP RS-a biti glinenin golubovi, pa onda KOmso zakljuci "cime ces jedan ne bio da ih gadjas".

Populizam bez pokrica, i za siroke narodne mase. Lepu Brenu za cetvero molim.
sumirprimus

#18006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Tacno naveo, antibakir i antisebija sda struju :D
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#18007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

E ne valja kad je SDA, e ne valja kad nije SDA, a ne valja kad je bio SDA :D Znao sam ja, tesko je nasem narodu ugoditi :lol:
Volio bih da cujem misljenje pametnijih od mene, da navedu ko valja :D
dr_Evil

#18008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 25/01/2024 14:36 E ne valja kad je SDA, e ne valja kad nije SDA, a ne valja kad je bio SDA :D Znao sam ja, tesko je nasem narodu ugoditi :lol:
Pa nema ga da valja :D da ima ja bih pusku uzeo da stanem uz njega/nju. Mozda ona mala iz KP Hrvatske,uvijek kazem, kakva zena!

Ali imamo od dva zla manje, to jest ko nam moze dati vise vremena da prezivimo do pojave nekog dobrog. Mi na politickoj sceni imamo populiste koji nista u zivotu nisu radili ali vodili bi drzavu.

Ali to je sve krenulo od SDA/HDZ/SDS oni su uzrok, oni su krenuli sa debilizacijom naroda, takvom da nam je danas akademska i politicka zajednica = Zvezde Granda.

Ne treba traziti politicare koji odgovaraju na prvu, ker koji laje ne ujeda. Ne treba traziti ni Dzekija iz pjesme ZP, onog kera sta je prezivio sve sisteme, tipa Halid Genjac. Trazi nekoga ko nije stasao na budzetu(dakle ne Irfan Cengic, Denis Becirovic, Zahiraga i slicni) i ko nije nasljednik tj. prijestonasljednik.
sumirprimus

#18009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

W0rM wrote: 25/01/2024 14:36 E ne valja kad je SDA, e ne valja kad nije SDA, a ne valja kad je bio SDA :D Znao sam ja, tesko je nasem narodu ugoditi :lol:
to sto ti navodis je sve sda. u drugom pakovanju.
sajber87

#18010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Ti kada kazes sda mislis na tri slova koja ti vjerovatno izazivaju emociju (ratni period), dosta neukih u ta tri slova gleda kao u zlatno tele. Ja kad kazem sda mislim na ljude koji trenutno vode tu stranku a koji su u ovih x godina privatizovali institucije razorili ekonomiju rastjerali bosnjake dusmane ove zemlje ojacali do nevjerovatnih razmjera samo da bi za sebe kupili vlast koja im je kljucna jer su od dejtona navuceni na istu kao na heroin, sve drugo im nije vazno, bosna bosnjaci ko ih hebe ako ne vladamo. To je moj problem sa ljudima koji vode stranku sa ta tri slova u svom imenu. Umjesto da se reformisu oni isto zlo recikliraju i mastaju da sa istim ljudima i bratijskim autokratsko manipulativnim nacinom vladanja nastave gdje su stali prije godinu dana. Kao sto rusi imaju problem sa putinom bjelorusi sa lukasenkom madjari sa orbanom srbija sa vucicem itd tako bosnjaci imaju problem sa ovakvom sda. Svijet je trenutno u sukobu demokratija protiv diktatura i u svakoj zemlji je "rat" izmedju tih struja
Ozimician

#18011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

dr_Evil wrote: 25/01/2024 14:26
Ozimician wrote: 25/01/2024 14:13 Budimo realni - ti si naveo trenutno u narodu najpopularnije politicare.

Sto ce reci da nas narod voli populiste. Recimo Komso je bio onako voljen, ali je pobijedio kad je rekao da je Bakir bio u trezoru, to ga je odnijelo u zvijezde.

Jedan dan Komso kaze da nema sanse da se RS odcijepi jer eto danas smo spremni i branit cemo svaki pedalj zemlje. Onda kaze Helez da ce MUP RS-a biti glinenin golubovi, pa onda KOmso zakljuci "cime ces jedan ne bio da ih gadjas".

Populizam bez pokrica, i za siroke narodne mase. Lepu Brenu za cetvero molim.
Upravo tako, medjutim kad vidis koliko populisti jacaju u Evropi, za nas onda nije ni cudo.

Eh sad po meni je jos uvijek nenadjebivi populista - Haris Silajdizc i 2006 god. "100% BiH" i aprilski paket... :D

Eh sad opet, ako ne biramo populiste, trebali bi totalno nepopularne likove onda, a to ne ide. Ali problem svakog izbora je taj sto i kad izaberes dobrog pojedinca iz neke stranke, on ipak mora raditi po naredbi sefa.

Sto se populizma tice, ovako izgleda politicka scena u BiH, samo umjesto 9/11 stavi neku rijec proizvoljno (izdaja, njiva, sebija, respiratori..itd.)

I usput, mislim da je politicar Admir Cavalic napisao knjigu "Populizam" - imao sam negdje pdf.
Njega iskreno cijenim trenutno, pozitivan primjer. Uopste ne znam koja je stranka xD
Jordan1961

#18012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 12:53 Predsjedništvo je bitno koliko i preklanjski snijeg. Ne može donijeti nijednu odluku bez konsenzusa. Jedan ide u Rusiju Putinu na noge, drugi budaleše iz Sarajeva o građanskoj a najviše profitira od etničke, a treći radi who knows what. Osim ako Erdoganu ne ostavlja Bosnu u amanet.

Jedan zine jednu, barem se jedan od ostale dvojice javi da ne priča u njegovo ime.

Eliminiraj ih sve, prebaci nadležnosti na Vijeće Ministara i Dom Naroda, i završi tu priču. Uvedi kvote za "ostale" što se tiče izbora. I jednom stavi tačku na to.

Ne postoji zemlja na svijetu koja ima više od jednog predsjednika a da nije pred ratom ili u ratu. Nema je.
Ne na Dom naroda nego na Predstavnicki dom (da se ne igramo demokratije). Jedan ceremonijalni predsjednik i to je to.
512MB

#18013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Kolko je Pendeš razumila pao je dogovor u Laktašima, samo trojka sada glumi nevinu mladu :izet:

"Nije suština samo u izmjeni Izbornog zakona da vi napravite, uvjetno rečeno, kozmetičke izmjene Izbornog zakona, na način što ćete uvesti elektronsko glasovanje, za koje ja ne znam u kojoj državi Evropske unije to postoji, jer su neke bile uvele pa su uvidjele da to otvara mogućnost veće manipulacije nego fizičko prebrojavanje glasova. Ja se nadam da ćemo mi to kao većina podržati na način na koji su se dogovorili politički lideri i postigli konsenzus, kako sam ja shvatila iz izjava svih njih koji su prošle sedmice imali sastanak"
Osmi Socrates

#18014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ti opet zagovaraš ono što si ti zamislio da može. BiH je država tri konstitutivna naroda. Ako se zanosite idejom da će to nekad u bližoj budućnosti biti ukinuto onda brate rakijajte sa Komšićem jer za ozbiljnu raspravu niste.
kakabanja213

#18015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

dr_Evil wrote: 25/01/2024 14:43
Pa nema ga da valja :D da ima ja bih pusku uzeo da stanem uz njega/nju. Mozda ona mala iz KP Hrvatske,uvijek kazem, kakva zena!

Ali imamo od dva zla manje, to jest ko nam moze dati vise vremena da prezivimo do pojave nekog dobrog. Mi na politickoj sceni imamo populiste koji nista u zivotu nisu radili ali vodili bi drzavu.

Ali to je sve krenulo od SDA/HDZ/SDS oni su uzrok, oni su krenuli sa debilizacijom naroda, takvom da nam je danas akademska i politicka zajednica = Zvezde Granda.

Ne treba traziti politicare koji odgovaraju na prvu, ker koji laje ne ujeda. Ne treba traziti ni Dzekija iz pjesme ZP, onog kera sta je prezivio sve sisteme, tipa Halid Genjac. Trazi nekoga ko nije stasao na budzetu(dakle ne Irfan Cengic, Denis Becirovic, Zahiraga i slicni) i ko nije nasljednik tj. prijestonasljednik.
Samo ta iz KP Hrvatske bar na prici. Pa jebote ja htio zbog onog mazluma Damira Niksica prebaciti prebavilste u Sarajevo da mogu glasati za kada je bila ona drama hoce li SDP sa SDA kada su se oni drigi kao odvojili. I sada taj mazlum, Damir Niskic, ce kao glasati za ulazak covjeka kojeg gura nacisticka stranka u Ustavni sud. Sram ga bilo.
kakabanja213

#18016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 16:21 Ti opet zagovaraš ono što si ti zamislio da može. BiH je država tri konstitutivna naroda. Ako se zanosite idejom da će to nekad u bližoj budućnosti biti ukinuto onda brate rakijajte sa Komšićem jer za ozbiljnu raspravu niste.
Evo ja se ne osjecam kao Bosnjak, recimo se osjecam nrsto kao Forto. I glasao sam za rumenog Becirevicau predsjednistvo. Jesam li ja Bosnjacima izabrao clana predsjednistva. U slucaju da sam glasao za Komsica ( kojeg ne podnosim ali cisto zbog nacista iz HDZ) da li bi se ja mijesao Hrvatima u izbor clana. I ako mozes kakvu instrykciju sta da radim kome da se mijesam a kome ne.
Jordan1961

#18017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 16:21 Ti opet zagovaraš ono što si ti zamislio da može. BiH je država tri konstitutivna naroda. Ako se zanosite idejom da će to nekad u bližoj budućnosti biti ukinuto onda brate rakijajte sa Komšićem jer za ozbiljnu raspravu niste.
Ovo je protivustavna tvrdnja, nicim utemeljena i dio vlaznih snova stovatelja UZP. Keep dreaming son, za ozbiljnu raspravu nisi.
Hakiz

#18018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Hoćemo li mi koji nismo iz ta tri naroda poslušno nositi trake oko ruke ili zakrpe na jaknama da nas se prepozna?

Kako to kod vas u Kanadi ide, kako obilježavate Inuite i druge nebijelce?
Osmi Socrates

#18019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

kakabanja213 wrote: 25/01/2024 16:29
Evo ja se ne osjecam kao Bosnjak, recimo se osjecam nrsto kao Forto. I glasao sam za rumenog Becirevicau predsjednistvo. Jesam li ja Bosnjacima izabrao clana predsjednistva. U slucaju da sam glasao za Komsica ( kojeg ne podnosim ali cisto zbog nacista iz HDZ) da li bi se ja mijesao Hrvatima u izbor clana. I ako mozes kakvu instrykciju sta da radim kome da se mijesam a kome ne.
To si ostali, kao i ja uostalom, i svaka promjena IZ što se tebe tiče će biti kozmetička, da se ispoštuju presude evropskog suda za ljudska prava.

A drugo, ne možeš se pretvarati da je BiH "normalna država", kao i svaka druga u EU, recimo, jer se u njoj desio žestok rat koji je Daytonom zaustavljen. Daytonu nije namjera bila da od BiH stvori "normalnu državu", u kojoj će se odjednom stvoriti politički uslovi kao u zemljama Zapada i viševjekovne demokratije, nego da zaustavi rat. "Normalnu državu" ste trebali stvarati poslije, međutim svi su gledali kako da šuknu drugima. O druga dva naroda znamo kako su to radili, a Bošnjaci su izabrali Komšić taktiku da šuknu Hrvatima.

To je situacija na terenu.

Ili ako baš hoćeš, došao Amer, polupao šamare i Tuđmanu i Izetbegoviću, stvorio Washingtonski Sporazum da nađe minimum zajedničkih interesa između Bošnjaka i Hrvata u BiH, te države Hrvatske, pripremio Oluju, bez njega i ne bi bila moguća, zaštitio svoje interese što se tiče Hrvatske, u BiH stvorio jedinu moguću državu nakon rata. Sve ostalo bi bila veća katastrofa.

Dakle, ne pripada BiH samo Bošnjacima (ili Bosancima, ili ostalima) bez obzira šta se dešavalo u ratu. Oko rata su presude donijete na sudovima. I prilično su jasne. Međutim, to ne znači da te sada Amer smatra nešto posebnim, da se stavlja na tvoju stranu, ni tebe, ni Hrvate, ni Bošnjake ni Srbe. Gleda da nađe ljude koji neće šukati jedni drugima kad god im se za to pruži prilika.

Sad glasaj za koga hoćeš, ali to ne znači da imaš veće moralno pravo od onog Hrvata koji Komšića smatra za ublehu i nelegitimnog.

Sad Amer gleda da odredi prihvatljive granice šukanja. Ne može oko plina, ne može oko ovog, onog, drugog, trećeg. Neće moći ni oko Komšića. I Evrovizija se nešto trudi, ali slabo ide.

Kad se dogovore zajednički interesi u FBiH, onda će se preći na RS.
Point.

#18020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:56 Pa nek kažu, jel treba sad da se ljudima piše šta da kažu?
Svako se bori za svoje ciljeve.
Komšić je učinio štetu, njegovo biranje je omogućilo da na konto tako trivijalne funkcije hrvati dobiju mnogo više nego im pripada u raspodjeli vlasti.
O tome ja i govorim.
Da je bilo pameti da se ne ide u tu avanturu, bolje bi bilo za ovu zemlju.
Ali nije bilo pameti, a nema ni sada.
Kakvu bolan avanturu pa ne možeš zabraniti glasačima da glasaju za nekoga ako imaju pravo da za nj glasaju. Je li to slobodno društvo i slobodni izbor svakog glasača?

Dobro drug Palermo kaže, ako je trivijalna funkcija zašto se Hrvatima ne kaže de popustite malo koji će vam vrag tako trivijalna funkcija, imate vlast u državi, malo relaksirajte odnose, ne ulazite u tu avanturu kočenja države ka EU integracijama.
Hajvan

#18021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hajvan »

Komšić je HDZ-ov igrač.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

SDFA ocekivano
kakabanja213

#18023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 16:50
kakabanja213 wrote: 25/01/2024 16:29
To si ostali, kao i ja uostalom, i svaka promjena IZ što se tebe tiče će biti kozmetička, da se ispoštuju presude evropskog suda za ljudska prava.

A drugo, ne možeš se pretvarati da je BiH "normalna država", kao i svaka druga u EU, recimo, jer se u njoj desio žestok rat koji je Daytonom zaustavljen. Daytonu nije namjera bila da od BiH stvori "normalnu državu", u kojoj će se odjednom stvoriti politički uslovi kao u zemljama Zapada i viševjekovne demokratije, nego da zaustavi rat. "Normalnu državu" ste trebali stvarati poslije, međutim svi su gledali kako da šuknu drugima. O druga dva naroda znamo kako su to radili, a Bošnjaci su izabrali Komšić taktiku da šuknu Hrvatima.

To je situacija na terenu.

Ili ako baš hoćeš, došao Amer, polupao šamare i Tuđmanu i Izetbegoviću, stvorio Washingtonski Sporazum da nađe minimum zajedničkih interesa između Bošnjaka i Hrvata u BiH, te države Hrvatske, pripremio Oluju, bez njega i ne bi bila moguća, zaštitio svoje interese što se tiče Hrvatske, u BiH stvorio jedinu moguću državu nakon rata. Sve ostalo bi bila veća katastrofa.

Dakle, ne pripada BiH samo Bošnjacima (ili Bosancima, ili ostalima) bez obzira šta se dešavalo u ratu. Oko rata su presude donijete na sudovima. I prilično su jasne. Međutim, to ne znači da te sada Amer smatra nešto posebnim, da se stavlja na tvoju stranu, ni tebe, ni Hrvate, ni Bošnjake ni Srbe. Gleda da nađe ljude koji neće šukati jedni drugima kad god im se za to pruži prilika.

Sad glasaj za koga hoćeš, ali to ne znači da imaš veće moralno pravo od onog Hrvata koji Komšića smatra za ublehu i nelegitimnog.

Sad Amer gleda da odredi prihvatljive granice šukanja. Ne može oko plina, ne može oko ovog, onog, drugog, trećeg. Neće moći ni oko Komšića. I Evrovizija se nešto trudi, ali slabo ide.

Kad se dogovore zajednički interesi u FBiH, onda će se preći na RS.
I posto je takva situacija na terenu treba je zabetonirati, odnosno promijeniti na nacin da se ja ne bih mogao mjesati u pravo izbora Hrvata nego samo u pravo izbora Bosnjaka.
plavi_E

#18024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Zbog cega su se onda u Zagrebu ovako zagrebali za protokolarnu funkciju presjednistva BiH. Pa dovlace Urzulu i onog Holandeza. Plenkovic ide kod reisa. :-)
moimoi

#18025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Najbolje bi bilo kada bi bosnjaci birali srbima, srbi hrvatima a hrvati bosnjacima :D
Locked