Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
DaysleepeR

#17951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:24 Ono što je meni čudno je da biste vi htjeli, jer eto ovo ovako apsurd, napraviti državu bez ikakvog predsjednika što je još veći apsurd.
Niko to nije rekao.

Rečeno je da značaj funkcije i ovlasti predsjedništva ne zaslužuju ovoliku pažnju u medijima.
Generalno apsolutno je svejedno ko će biti član predsjedništva.
Tu je funkciju nekad obavljao onaj Ivo, nastavnik iz Kiseljaka.
Ili Beriz Belkić recimo.
Ha fikus, ha oni.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#17952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 13:16 Plus što Predsjedništvo ne može opstati da se ispoštuju odluke međunarodnih sudova.

Morali bi ga proširiti, od jednog dodatnog člana, pa čak do pet dodatnih članova. Dakle, još jedan do pet uhljeba koji ne bi radili ništa, osim budalesali svaki za sebe.

Izbori za ostale institucije se mogu urediti uvođenjem kvota za "ostale". To za Predsjedništvo ne može.
Ne, nije istina.

To sve zavisi kako bi išle promjene ustava.

4 član = ako su svi samo pripadnici naroda
Ako definiraš da su predstavnici naroda, onda može biti i Italijan predstavnik srpskog naroda u BiH.
DaysleepeR

#17953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 25/01/2024 13:26
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:24
palermo wrote: 25/01/2024 13:22
Ma cekaj, ne shvatam te sada. Rekao si da je funkcija clana predsjednistva bezveze sto si ilustrovao cinjenicom da im je glavni posao imenovati ambasadore. Koji nicemu ne sluze, kako ja shvatih.
I kad sam se ja slozio sa tobom, ti okrenu curak i sad su ambasadori super, samo ne valjaju ovi Komsicevi i Bosnjaci.

Slabo si mi ti brate radikalan, ja bih ukinuo sce ambasadore, a ti koliko sam sad shvatio samo Komsiceve i bosnjacke ambasadore.
Nisi dobro skontao.
Značaj predsjedništva je trivijalan.
Čak i ti "superbitni" ambasadori nikakav uticaj nemaju na živote građana koji im plaćaju plate.
Po ustavu moraš ih imati i ja nisam toliko nezreo čak da ni za potrebe neke debate povlačim infantilni argument "hajmo ih onda ukinuti" jer je to baš na nivou osnovne škole.
Pa sto ce nam, ako nicemu ne koriste i stvaraju trosak.

Pa i dijete na nivou osnovne skole zna da ne trebas davati pare za nesto sto nicemu ne sluzi niti ti treba
Pa dobro, razumijem da je to tvoj nivo rasuđivanja. Ne zamjerim ti, biće sve ok. Neće ruži.
dr_Evil

#17954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:24

sta god da kazem, nece valjati :D to znas i sam, jer je tesko naci nekoga ko ima integritet opcenito, a jos teze predstaviti nekog ovdje na forumu, gdje smo jel' svi sa IQ 200+ jer je Mensa za nas djecija organizacija :)

Nego jel' realno po tebi Trojka obavlja dobar posao i ako da, zasto?, a ako ne, zasto? :D
Ja sam rekao od prvog dana da ne obavljaju dobar posao. Obecali su mlade, obrazovane i sposobne, a dobili smo stare prdonje. Obecali su nestranacki kadar, dobili smo djecu od onih iz stranke. Obecali su hapsit svaki dan, da ce po banderama visit zeleni termiti, pa evo stadose na nacelniku opstine, qurko od ovce.

Kad vidim 500 tajkuna iza resetaka onda za mene rade dobar posao.

E hajd sad ti reci meni, ko ce umjesto Trojke? Imena kolega kandidata i stranaka!
BHCluster

#17955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Truba wrote: 25/01/2024 13:19 pa koliko to clanova treba imati da se zadovolje svi narodi
ima li manjine osim hrvata koja ne bi trebala biti zastupljena u tom predsjdndistvu
1
PreWiBa

#17956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:26
sehohari wrote: 25/01/2024 13:24 Ono što je meni čudno je da biste vi htjeli, jer eto ovo ovako apsurd, napraviti državu bez ikakvog predsjednika što je još veći apsurd.
Niko to nije rekao.

Rečeno je da značaj funkcije i ovlasti predsjedništva ne zaslužuju ovoliku pažnju u medijima.
Ili Beriz Belkić recimo.
Ha fikus, ha oni.
Eliminiraj ih sve, prebaci nadležnosti na Vijeće Ministara i Dom Naroda, i završi tu priču. Uvedi kvote za ostale što se tiče izbora. I jednom stavi tačku na to.
sajber87

#17957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

https://avaz.ba/vijesti/bih/881433/bega ... u-javnosti

Sta se ovo desilo u tuzli, kakav je ovo rodoljubni fajt izbio,da nije zbog love pu pu pu pu :mrgreen: ima li tuzlaka za vise informacija
DaysleepeR

#17958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:27
Niko to nije rekao.

Ili Beriz Belkić recimo.
Ha fikus, ha oni.
Eliminiraj ih sve, prebaci nadležnosti na Vijeće Ministara i Dom Naroda, i završi tu priču. Uvedi kvote za ostale što se tiče izbora. I jednom stavi tačku na to.
Ja to rekao?
Osmi Socrates

#17959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:21 Tročlano predsjedništvo je odličan koncept pod uslovom da imaš trojicu patriota u istom.

Jedan lobira u Rusiji, drugi na zapadu, treći u Turskoj i arapskim zemljama.
Sva tri vuku za isti cilj, bilo bi ekstra.

Međutim...
Za ovu situaciju bi trebao neki novi Tito minimum. Da koristi sve nedostatke i prednosti međunarodne situacije za opštu korist.

Nisam ni neki njegov fan, ali bar je to znao koristiti kako treba. I ne treba zaboraviti da je bio glavni i odgovorni, dakle, diktator.

Čim je umro, u Jugoslaviji uveli kolektivno predsjedništvo, i eto ti rata za deceniju or so.
sumirprimus

#17960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sajber87 wrote: 25/01/2024 13:28 https://avaz.ba/vijesti/bih/881433/bega ... u-javnosti

Sta se ovo desilo u tuzli, kakav je ovo rodoljubni fajt izbio,da nije zbog love pu pu pu pu :mrgreen: ima li tuzlaka za vise informacija
tuzlak a na izvoru info tj u sda. takvog nema :D
PreWiBa

#17961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:28

Niko to nije rekao.

Ili Beriz Belkić recimo.
Ha fikus, ha oni.
Ja to rekao?
Ja sam odgovorio na tvoju izjavu "Niko to nije rekao".

Markirao sam ti je još jednom gore u postu koji sam citirao.
DaysleepeR

#17962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Osmi Socrates wrote: 25/01/2024 13:30
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:21 Tročlano predsjedništvo je odličan koncept pod uslovom da imaš trojicu patriota u istom.

Jedan lobira u Rusiji, drugi na zapadu, treći u Turskoj i arapskim zemljama.
Sva tri vuku za isti cilj, bilo bi ekstra.

Međutim...
Za ovu situaciju bi trebao neki novi Tito minimum. Da koristi sve nedostatke i prednosti međunarodne situacije za opštu korist.

Nisam ni neki njegov fan, ali bar je to znao koristiti kako treba. I ne treba zaboraviti da je bio glavni i odgovorni, dakle, diktator.

Čim je umro, u Jugoslaviji uveli kolektivno predsjedništvo, i eto ti rata za deceniju or so.
Ja sam siguran da je Hoolbrooke bio utopista pa ovako u Daytonu zamislio da će izgledati Predsjedništvo 2024 godine.
Kad se prevaziđu ratne traume.
Međutim, mi smo u jednom momentu krenuli unazad.
A bilo je zamalo ovako.
DaysleepeR

#17963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:30

Ja to rekao?

Nit mogu pratiti šta drugi pišu, niti ja predstavljam neki kolektiv ovdje.
Svako ima svoje viđenje.
Ja ne tvrdim da ga treba ukinuti, samo da nije toliko bitno da se komplet izborna trka svede na to.
A ispod radara Ramo Isak bude izabran u Parlament FBiH. I onda dobiješ Isake koji harče po državi.
sajber87

#17964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

sumirprimus wrote: 25/01/2024 13:30
sajber87 wrote: 25/01/2024 13:28 https://avaz.ba/vijesti/bih/881433/bega ... u-javnosti

tuzlak a na izvoru info tj u sda. takvog nema :D
A sta carsija prica ima li kakvih pikanterija, kada se ovakve politicke sirovine gombaju mora da ima zanimljivosti :mrgreen:
PreWiBa

#17965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:32

Ja to rekao?

Svako ima svoje viđenje.
Ja ne tvrdim da ga treba ukinuti, samo da nije toliko bitno da se komplet izborna trka svede na to.
A ispod radara Ramo Isak bude izabran u Parlament FBiH. I onda dobiješ Isake koji harče po državi.
Onda pazi kako se izražavaš.
Ne možeš napisati "Niko to nije rekao", pa sada reći "pa dobro, ne mogu ja sve pratiti".
DaysleepeR

#17966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:34

Svako ima svoje viđenje.
Ne možeš napisati "Niko to nije rekao", pa sada reći "pa dobro, ne mogu ja sve pratiti".
Niko to nije rekao.
palermo

#17967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:27
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:24

Nisi dobro skontao.
Značaj predsjedništva je trivijalan.
Čak i ti "superbitni" ambasadori nikakav uticaj nemaju na živote građana koji im plaćaju plate.
Po ustavu moraš ih imati i ja nisam toliko nezreo čak da ni za potrebe neke debate povlačim infantilni argument "hajmo ih onda ukinuti" jer je to baš na nivou osnovne škole.

Pa i dijete na nivou osnovne skole zna da ne trebas davati pare za nesto sto nicemu ne sluzi niti ti treba
Pa dobro, razumijem da je to tvoj nivo rasuđivanja. Ne zamjerim ti, biće sve ok. Neće ruži.
E, jebi ga, u tebe kakit cu piskit cu...sad.nevazni al bi ih zadrzao.....al sqmo one koji valjaju, a to nisu Komsicwvi i bosnjacki :D ..

Al haj, razumijem te....zbrka, jebat ga
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 25/01/2024 13:27

sta god da kazem, nece valjati :D to znas i sam, jer je tesko naci nekoga ko ima integritet opcenito, a jos teze predstaviti nekog ovdje na forumu, gdje smo jel' svi sa IQ 200+ jer je Mensa za nas djecija organizacija :)

Nego jel' realno po tebi Trojka obavlja dobar posao i ako da, zasto?, a ako ne, zasto? :D
Ja sam rekao od prvog dana da ne obavljaju dobar posao. Obecali su mlade, obrazovane i sposobne, a dobili smo stare prdonje. Obecali su nestranacki kadar, dobili smo djecu od onih iz stranke. Obecali su hapsit svaki dan, da ce po banderama visit zeleni termiti, pa evo stadose na nacelniku opstine, qurko od ovce.

E hajd sad ti reci meni, ko ce umjesto Trojke? Imena kolega kandidata i stranaka!
Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
PreWiBa

#17969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:34

Svako ima svoje viđenje.
Niko to nije rekao.
Fakat imam pametnija posla nego se raspravljati o ovim idiotlucima.

Ne izražavaš se precizno, zamolio bih te da paziš na to u cilju podizanja kvaliteta rasprave. Dosta od mene.
dr_Evil

#17970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:31 Ja sam siguran da je Hoolbrooke bio utopista pa ovako u Daytonu zamislio da će izgledati Predsjedništvo 2024 godine.
Kad se prevaziđu ratne traume.
Međutim, mi smo u jednom momentu krenuli unazad.
A bilo je zamalo ovako.
Ne budi naivan kolega forumas, to je imperija koja je pokupila trenutno komplet znanje svijeta, i najvece mozgove. Oni ne pisu dokumente pa se nadaju najbolje, to je vise balkan style i dat ce bog, i ne da bog muju(ivu/jozu) svog.

To je dokument kontrolisanog haosa, koji oni mogu usmjeriti tamo gdje zele i kada zele. I zbog toga se samo u njih imamo uzdati, a use i svoje kljuse mozemo zaboraviti, nemamo kljuse vise.
DonieBrasco

#17971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

U najavi ili sto slijedi Covic ce popustiti sa juznom interkonekcijom ali zato za uzvrat dobiti sve ostalo u FBiH, iz EU su vec odavno na njegovoj i Dodikovoj strani.
dr_Evil

#17972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:36

Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
Posteno, niko od navedenih ne bi dobio moj glas, ali bila bi to zanimljiva politicka platforma tipova.
palermo

#17973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:36
dr_Evil wrote: 25/01/2024 13:27

:D :D :D morao sam se.nasmijati na ovaj spisqk....dje ih sastavi jarane...
DaysleepeR

#17974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 25/01/2024 13:35
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:27

E, jebi ga, u tebe kakit cu piskit cu...sad.nevazni al bi ih zadrzao.....al sqmo one koji valjaju, a to nisu Komsicwvi i bosnjacki :D ..

Al haj, razumijem te....zbrka, jebat ga
Ja ne odlučujem ništa.
Važnije je ko će biti Predsjedaavajući VM nego ijedan člkan predsjedništva.
Važnije je ko će biti na mjestu Ministra Sigurnosti nego svi ambasadori zajedno.
Važnije je ko je Ministar Vanjskih Poslova nego svi ambasadori zajedno.
Važnije je ko je Ministar MUP-a u Federaciji nego svi ambasadori zajedno.

Bošnjački i Komšićevi ambasadori ništa nisu uradili na jačanju ugleda ove zemlje (čak naprotiv) koliko su ambasadori od srpskog i hrvatskog člana uradili na razjebavanju ove zemlje. A opet je nisu ništa mogli razjebati niti su šta postigli.
Svaka zemlja mora imati ambasadore. Ko su oni i šta su oni, apsolutno je nebitno za ovu zemlju, a to se vidi iz njihovih rezultata.

Ja znam da se mora na internetu boriti da šef ima svoju stolicu i uhljebljenje, ali nismo budale.
Funkcija je previše trivijalna da bi se ovolika halabuka oko nje dizala.
To je sva poenta. Previše halabuke oko tako trivijalne funkcije.
DaysleepeR

#17975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:37
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:34

Niko to nije rekao.
Fakat imam pametnija posla nego se raspravljati o ovim idiotlucima.

Ne izražavaš se precizno, zamolio bih te da paziš na to u cilju podizanja kvaliteta rasprave. Dosta od mene.
Ne možeš sa mnom razgovarati na način "pazi kako se izražavaš".
Nisam ti ja dijete. Kako ti sa mnom tako i ja s tobom.
Locked