Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
kakabanja213

#17976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:42
palermo wrote: 25/01/2024 13:35
DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:27

Pa dobro, razumijem da je to tvoj nivo rasuđivanja. Ne zamjerim ti, biće sve ok. Neće ruži.
E, jebi ga, u tebe kakit cu piskit cu...sad.nevazni al bi ih zadrzao.....al sqmo one koji valjaju, a to nisu Komsicwvi i bosnjacki :D ..

Al haj, razumijem te....zbrka, jebat ga
Ja ne odlučujem ništa.
Važnije je ko će biti Predsjedaavajući VM nego ijedan člkan predsjedništva.
Važnije je ko će biti na mjestu Ministra Sigurnosti nego svi ambasadori zajedno.
Važnije je ko je Ministar Vanjskih Poslova nego svi ambasadori zajedno.
Važnije je ko je Ministar MUP-a u Federaciji nego svi ambasadori zajedno.

Bošnjački i Komšićevi ambasadori ništa nisu uradili na jačanju ugleda ove zemlje (čak naprotiv) koliko su ambasadori od srpskog i hrvatskog člana uradili na razjebavanju ove zemlje. A opet je nisu ništa mogli razjebati niti su šta postigli.
Svaka zemlja mora imati ambasadore. Ko su oni i šta su oni, apsolutno je nebitno za ovu zemlju, a to se vidi iz njihovih rezultata.

Ja znam da se mora na internetu boriti da šef ima svoju stolicu i uhljebljenje, ali nismo budale.
Funkcija je previše trivijalna da bi se ovolika halabuka oko nje dizala.
To je sva poenta. Previše halabuke oko tako trivijalne funkcije.
E onda smo dobro najebali.
Predsjedavajuca VM - prijateljica Darija Kordica
Ministar sigurnosti -cetnik i diler
MvP- bivsa perjanica SDA
Ministar policije FBiH - King Kong
cija123

#17977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

palermo wrote: 25/01/2024 13:10 Pa objektivno govoreci postoji jednostavno rjesenje. Ukinuti ambasadore, sta ce nam ? Samo trosak stvaraju. Ako bas negdje i treba onda zamoliti da srpski i hrvatski ambasador odradi posao za nas.
Ustedit cemo pare a i nece biti svadja.
Pametno zboriš :thumbup: ....sve ukinuti, pa neka nas Hrvatska, Srbija, Crna Gora predstavljaju...šta ima veze, svi govorimo isti jezik i bili smo u istoj državi. :roll:
detroit-mercy

#17978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by detroit-mercy »

dr_Evil wrote: 25/01/2024 13:38
W0rM wrote: 25/01/2024 13:36

Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
Posteno, niko od navedenih ne bi dobio moj glas, ali bila bi to zanimljiva politicka platforma tipova.
Isti igraci koji se godinama vrte u politici :mrgreen: i ovdje se ocekuju drugaciji rezultati :skoljka:.
DaysleepeR

#17979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 25/01/2024 13:46
palermo wrote: 25/01/2024 13:35

E, jebi ga, u tebe kakit cu piskit cu...sad.nevazni al bi ih zadrzao.....al sqmo one koji valjaju, a to nisu Komsicwvi i bosnjacki :D ..

Al haj, razumijem te....zbrka, jebat ga
Ja ne odlučujem ništa.
Važnije je ko će biti na mjestu Ministra Sigurnosti nego svi ambasadori zajedno.

Bošnjački i Komšićevi ambasadori ništa nisu uradili na jačanju ugleda ove zemlje (čak naprotiv) koliko su ambasadori od srpskog i hrvatskog člana uradili na razjebavanju ove zemlje. A opet je nisu ništa mogli razjebati niti su šta postigli.
Svaka zemlja mora imati ambasadore. Ko su oni i šta su oni, apsolutno je nebitno za ovu zemlju, a to se vidi iz njihovih rezultata.

Ja znam da se mora na internetu boriti da šef ima svoju stolicu i uhljebljenje, ali nismo budale.
MvP- bivsa perjanica SDA
Naravno da smo najebali, o tome pričam.
Glupi mediji okreću pažnju na bitku Bečirović - Izetbegović i Čović - Komšić a vamo vidi šta se desilo.
Last edited by DaysleepeR on 25/01/2024 13:49, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#17980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

detroit-mercy wrote: 25/01/2024 13:47

Posteno si rekao, navest cu par primjera ljudi (ne nuzno stranaka) koji su meni oke.

- Semsudin Mehmedovic, odskace definitvno od svih, politicki zreo, zelim da vidim gdje ce ovo s njegovom strankom otici.
- Denis Becirovic, fali mu ostrine, trenutno je isto tupa ostrica. Iskustva, dakako ima, a i znanja, pratio sam njegov rad dok je bio u DN.
- Heleza do sada nisam primjecivao, ali za sada ima vise damu nego citav Trojkaski vrh
- Ima jedna osoba u SDA (licno je znam), koja nije na listama, covjek za 10, ali nikada nece doci na plakat i na izbore i to je vjerovatno i tuga SDA, sto imaju kvalitetnog kadra, koji ne moze od ovih starih da napreduje.
- Mirnes Ajanovic mi je nako interesantna figura, ponekad se javi, sad bavi lokal-politikom koliko sam primjetio.

Hajmo reci, da je to neki krug ljudi u vrhu za koje ja smatram (a mozda grijesim), da su kud i kamo dobri i kvalitetni za BH politiku.
Posteno, niko od navedenih ne bi dobio moj glas, ali bila bi to zanimljiva politicka platforma tipova.
Isti igraci koji se godinama vrte u politici :mrgreen: i ovdje se ocekuju drugaciji rezultati :skoljka:.
Mirnes Ajanović i anonimni član SDA da nas povedu u bolju budućnost.
Kao i korpumpirani Mehmedović, tešanjska lola.
palermo

#17981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Dobro, ok. Al sto ne napises npr Novaku 20 nesto kao ' jebo vas Komsic trivijalna funkcija, a vi zapeli za nju....de popustite, nije to bitno"...

Ne vidjeh da si negdje napisao
Login77777

#17982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Ali koja galama DFovaca na forumu i po tviteru. Pomislio bih neko oni osvojili milion glasova na izboru pa kao bitni su. A ono jedva 100 000 glasova na preko 3 miliona biraca.
Ohladite malo momci… :bih:
DaysleepeR

#17983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 25/01/2024 13:49
Dobro, ok. Al sto ne napises npr Novaku 20 nesto kao ' jebo vas Komsic trivijalna funkcija, a vi zapeli za nju....de popustite, nije to bitno"...

Nego šta radim nego pišem svima.

Pa jel moram u privatnoj poruci ili?

I Novak je možda bot što se bori da mu šef ima platu 6 milja i sve ostale beneficije.
palermo

#17984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:52
palermo wrote: 25/01/2024 13:49

Pa jel moram u privatnoj poruci ili?

I Novak je možda bot što se bori da mu šef ima platu 6 milja i sve otale beneficije.
Pa zar nije lakse da Hrvati kazu, jebo vas Komsic, svakako je trivijalna funkcija, ta imamo toliko poluga vlasti da bi se sad jos i sa tim zajebavali.

Novak je ovdje samo primjer , nadam se da nece zamjeritii sto sam ga pomenuo
kakabanja213

#17985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 25/01/2024 13:47
kakabanja213 wrote: 25/01/2024 13:46

Ja ne odlučujem ništa.

MvP- bivsa perjanica SDA
Naravno da smo najebali, o tome pričam.
Glupi mediji okreću pažnju na bitku Bečirović - Izetbegović i Čović - Komšić a vamo vidi šta se desilo.
Kakvi crni mediji. Pa Trojka se sastrala da skinu ridjobradog a instaliraju rumenog. Ridjobradi se satrao da fokaze da je rumeni izdajnik a on vodja Bosnjaka, Covic se satrao da dokaze da je on legitimni Hrvat a ne Ljilljan, a Ljiljan se satrao da dokaze da je on gradjanin i Hrvat a ne Covic.
I onda mediji krivi???
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

palermo wrote: 25/01/2024 13:39
dr_Evil wrote: 25/01/2024 13:27

Ja sam rekao od prvog dana da ne obavljaju dobar posao. Obecali su mlade, obrazovane i sposobne, a dobili smo stare prdonje. Obecali su nestranacki kadar, dobili smo djecu od onih iz stranke. Obecali su hapsit svaki dan, da ce po banderama visit zeleni termiti, pa evo stadose na nacelniku opstine, qurko od ovce.

Kad vidim 500 tajkuna iza resetaka onda za mene rade dobar posao.

E hajd sad ti reci meni, ko ce umjesto Trojke? Imena kolega kandidata i stranaka!

:D :D :D morao sam se.nasmijati na ovaj spisqk....dje ih sastavi jarane...
Sta ces buraz kad nema, evo, ne mozes i da si najposteniji sebe kompromitirati u sumnjivim situacijama. Recimo Fadil, kad je dosao na vlast, sjecam se mati mi govorila, "on je biznismen, sad ce preporod u F BiH"... I onda imas aferu "malina", gdje te slikaju ljudi, da ne idem dalje. Niksic, ma necu se ponavljati, o njemu je sve receno... Konakovic, ma hajte molim vas. Damir Arnuat zvani sarajevski preletac? i sve njih njihova partija stiti, zato sto oni imaju nekoga u dzepu jer znaju o nekome nesto... eto ti. Tako da je tesko naci nekoga ko ima politicki integritet.
DaysleepeR

#17987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Pa nek kažu, jel treba sad da se ljudima piše šta da kažu?
Svako se bori za svoje ciljeve.
Komšić je učinio štetu, njegovo biranje je omogućilo da na konto tako trivijalne funkcije hrvati dobiju mnogo više nego im pripada u raspodjeli vlasti.
O tome ja i govorim.
Da je bilo pameti da se ne ide u tu avanturu, bolje bi bilo za ovu zemlju.
Ali nije bilo pameti, a nema ni sada.
palermo

#17988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

W0rM wrote: 25/01/2024 13:55
palermo wrote: 25/01/2024 13:39

:D :D :D morao sam se.nasmijati na ovaj spisqk....dje ih sastavi jarane...
Sta ces buraz kad nema, evo, ne mozes i da si najposteniji sebe kompromitirati u sumnjivim situacijama. Recimo Fadil, kad je dosao na vlast, sjecam se mati mi govorila, "on je biznismen, sad ce preporod u F BiH"... I onda imas aferu "malina", gdje te slikaju ljudi, da ne idem dalje. Niksic, ma necu se ponavljati, o njemu je sve receno... Konakovic, ma hajte molim vas. Damir Arnuat zvani sarajevski preletac? i sve njih njihova partija stiti, zato sto oni imaju nekoga u dzepu jer znaju o nekome nesto... eto ti. Tako da je tesko naci nekoga ko ima politicki integritet.
Sve znam ,ali jarane ti si ih brate probr'o.. :D
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

Ako nista, drago mi je da mozemo uvazavati i kulturno komentarisati, sto je rijetkost na forumu :D
sajber87

#17990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

DonieBrasco wrote: 25/01/2024 13:38
U najavi ili sto slijedi Covic ce popustiti sa juznom interkonekcijom ali zato za uzvrat dobiti sve ostalo u FBiH, iz EU su vec odavno na njegovoj i Dodikovoj strani.
:lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

sehohari wrote: 25/01/2024 13:22 Pa znam gotovo svakog člana predsjedništva u BiH, upravo to govori da funkcija nije toliko nebitna.
Znas radi medijskog naglabanja, eto zasto znas. Ne znam tacno kada su izbori bili, ali hajde da kazemo ovako

ko je bio 2002, ko je bio 2006, 2010? Evo pojma nemam ni 20214 niti sta je uradio, nisti na cemu je zatezao. Ma ne sjecam se ni baketa. Eto koliko je bitno.
cija123

#17992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

laserShow wrote: 25/01/2024 13:14 Covjek te je gore pitao, kojeg to hambasadora pamtis u ovih 20 godina? Kojeg?
Mirza Hajrić, Mirsada Čolaković, Željana Zovko, Željko Komšić, Ahmet Halilović, Milica Ristić Krstić, Zlatko Lagumdžija, Nijaz Dizdarević, Mustafa Mujezinović, Haris Hrle, Tatjana Mijatović, Ivan Barbalić, Osman Topčagić, Edin Dilberović, Draško Aćimović....
DaysleepeR

#17993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

cija123 wrote: 25/01/2024 13:59
laserShow wrote: 25/01/2024 13:14 Covjek te je gore pitao, kojeg to hambasadora pamtis u ovih 20 godina? Kojeg?
Mirza Hajrić, Mirsada Čolaković, Željana Zovko, Željko Komšić, Ahmet Halilović, Milica Ristić Krstić, Zlatko Lagumdžija, Nijaz Dizdarević, Mustafa Mujezinović, Haris Hrle, Tatjana Mijatović, Ivan Barbalić, Osman Topčagić, Edin Dilberović, Draško Aćimović....
Sve gori od goreg.
laserShow

#17994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

cija123 wrote: 25/01/2024 13:59
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jedino pamtim zeljanu zovko kao bosanku i hercegovku koja je otisla da bude clan evropsle vlade ispred hrvatske. I kao ugrozeni.

Ostalo? hahahha a daj ne zezaj.
kakabanja213

#17995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

laserShow wrote: 25/01/2024 13:58
sehohari wrote: 25/01/2024 13:22 Pa znam gotovo svakog člana predsjedništva u BiH, upravo to govori da funkcija nije toliko nebitna.
Znas radi medijskog naglabanja, eto zasto znas. Ne znam tacno kada su izbori bili, ali hajde da kazemo ovako

ko je bio 2002, ko je bio 2006, 2010? Evo pojma nemam ni 20214 niti sta je uradio, nisti na cemu je zatezao. Ma ne sjecam se ni baketa. Eto koliko je bitno.
Znaci moze se reci da HNS godinama pjeni isklkucivo zbog medijskog razglabanja.
dr_Evil

#17996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Kad vidim ime Zlatka Lagumdzije na bilo kojem spisku povraca mi se. Kakav je to bio SDA igrac gori nego danas Komso.

To sto je bio SDA znaci da je bio odmah i SANU poslusnik, jer je i SDA=SANU. Nulirao sve Hrvate iz SDPa i time iskljucio mogucnost suzivota, potpisao Dodi miliciju, dogovorio sa SDA da se pocnu paliti zgrade i tako zajednickim snagama progurali entitetsko drzavljanstvo. Bakir i Vuci nazdravili uz sljivovicu, da su makar uz lozu.
laserShow

#17997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

kakabanja213 wrote: 25/01/2024 14:01 Znaci moze se reci da HNS godinama pjeni isklkucivo zbog medijskog razglabanja.
normalno, kec na deset da se prikrije sav jad i cemer H komponente (nista manje B ili S). Kada im izbijes taj argument onda ni opozicija nece biti oslonac hnsu odnosno hdzu, a sam hdz ce morati imati neki drugi narativ da pokaze sav svoj jad.

aaa mi smo ugrozeni,,,aaaaa oni nam uzese sve. Tipicna prica bhs komponenti da opravdaju sve svoje lose.
DaysleepeR

#17998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 25/01/2024 14:01
laserShow wrote: 25/01/2024 13:58

Znaci moze se reci da HNS godinama pjeni isklkucivo zbog medijskog razglabanja.
Izbor Komšića većinski nehrvatskim glasovima u predsjedništvo je HNS-u došlo kao super prilika da hrvati dobiju više od famoznih 33%.
Što danas i imaju. HDZ bira ko će biti u vlasti na federalnom nivou. Toliku moć imaju.
Imaju VM-a. CIjela EU se bavi njihovim pitanjem. Imaju ono što su mogli sanjati prije Komšića.
Osmi Socrates

#17999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

I kako su ti ambasadori pomogli da je BiH u boljoj situaciji danas nego što je bila? Pa čak i da jesu, kako je to zasluga Predsjedništva?

Naravno da svakoj zemlji trebaju ambasadori, ali braniti Predsjedništvo zbog toga što biraju ambasadore je besmisleno.

Na stranu što bi i ambasadori trebali predstavljati sva tri naroda. Pošto je to nemoguće danas u BiH, najbolje da samo pričaju o cvijeću i miru u zemlji i svijetu.
palermo

#18000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

laserShow wrote: 25/01/2024 14:04
kakabanja213 wrote: 25/01/2024 14:01 Znaci moze se reci da HNS godinama pjeni isklkucivo zbog medijskog razglabanja.
normalno, kec na deset da se prikrije sav jad i cemer H komponente (nista manje B ili S). Kada im izbijes taj argument onda ni opozicija nece biti oslonac hnsu odnosno hdzu, a sam hdz ce morati imati neki drugi narativ da pokaze sav svoj jad.

aaa mi smo ugrozeni,,,aaaaa oni nam uzese sve. Tipicna prica bhs komponenti da opravdaju sve svoje lose.
To je zapravo odlicna taktika. Izbijes im argument na nacin da im das sve sto traze :thumbup:
Locked