Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Ozimician

#17551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 24/01/2024 13:57
W0rM wrote: 24/01/2024 13:17 Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
U Srbiji postoje nedavači, oni što ne daju Kosovo.
A ovdje kod nas postoje izdajači, vi koji prizivate izdaju i prodaju svakih 15 dana, a nikako da je dočekate.

Gdje je jedan dokaz o prodavanju, izbornog zakona, voda, šuma, bilo čega? Godinu dana šlajfate na suho i ništa!

Gdje je iko relevantan rekao da se ide u pravcu o kojem pričate godinu dana?

Osim u vašim glavama?

Postajete predmet viceva. Sanjate da država propadne kako bi bili upravu.

Postavljao sam i imaš jasne stavove Trojke o IZ i svemu bitnom. Identičan stav Trojka i MZ (USA prije svih) imaju na tu temu. Samo tehničke izmjene, a izmjene Ustava kako bi se implementirale presude ESLJP.

Tvoj problem je što ti to namjerno ignorišeš, ne čitaš i ne koristiš se tom činjenicom u komunikaciji. Jer tada ne bi postavljao ova glupa pitanja, niti izvodio još gluplje "zaključke", a zapravo samo kopirao SDA propagandu i kuknjavu.
Znamo da moras zaraditi dnevnicu, ali ne moras bas toliko vrijedjati inteligenciju. :-) :-) :-)

Jucer i prekjucer ko je pratio odvijanje situacije, mogao je sabrati 2+2, nije mu morao niko dalje objasnjavati.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

W0rM wrote: 24/01/2024 13:17 Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
A ovdje kod nas postoje izdajači, vi koji prizivate izdaju i prodaju svakih 15 dana, a nikako da je dočekate.

Gdje je jedan dokaz o prodavanju, izbornog zakona, voda, šuma, bilo čega? Godinu dana šlajfate na suho i ništa!

Osim u vašim glavama?

Postavljao sam i imaš jasne stavove Trojke o IZ i svemu bitnom. Identičan stav Trojka i MZ (USA prije svih) imaju na tu temu. Samo tehničke izmjene, a izmjene Ustava kako bi se implementirale presude ESLJP.

Tvoj problem je što ti to namjerno ignorišeš, ne čitaš i ne koristiš se tom činjenicom u komunikaciji. Jer tada ne bi postavljao ova glupa pitanja, niti izvodio još gluplje "zaključke", a zapravo samo kopirao SDA propagandu i kuknjavu.
Zato sto slajfamo i tako smo glasni to se ne desaJe, da smo tihi i sutimo, oni bi to uradili

Za tebe niko van 3ojke nije relevantan, tako da se u tom kontekstu necu nikoga spominjati.

Gluho i daleko bilo, ne sanjam niti zelim propast svoje drzave, to samo budala, dusman i izdajnik moze zeljeti. Ali zelim da vidim konkretne promjene i korake ka tome.

Je li moguce da postoje i dalje ljudi koji vjeruju da imamo prijatelja, a pogotovo povjerljivog u MZ, USA prije svega? Po meni su oni nesto ko HR na poslu, mislis da rade u tvoju korist jer se zovu Ljudski Resursi (Human Resources), a u biti su placeni od firme i igraju kako ona kaze. Cak imaju i slicne fraze MZ: "Mi stojimo uz BiH", HR na poslu: "Nasa vrata su ti uvijek otvorena" :lol:

Kao sto mnogo pametniji ljudi od mene kazu: "Nema glupih pitanja" :) Nije ovo ni kuknjava, ovo je samo nacin da se otvore ocim sirim narodnim masama.

Za kraj pitanje, SDA jel' nije neka stranka kao sto znamo, ali ne mogu da ne primjetim gdje je komentar trojke na Plenkino nepostovanje jedne od vrhovnih institucija drzave? :D :bih:
Dino79

#17553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dino79 »

Srbija uvodi obavezan vojni rok. Mnogi mladici iz RS koji imaju dvojno drzavljanstvo ce dobrovoljno sluziti vojni rok i vratice se obuceni . U RS ce za par godina biti na hiljade vojno sposobnih i obucenih dvadesetogodisnjaka. A zadnji bosnjak koji je sluzio vojsku bice pred penzijom.
Toliko o bosnjackim liderima i građanskoj opciji.
SmokingMan

#17554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Imao sam osjećaj kao da prenos gledam prije iz Zagreba nego iz Sarajeva, i da vaze nešto važno u vezi ekonomskih reformi u Hrvatskoj. No, grdno sam se prevario. Govorili su o Hrvatskim interesima u BIH i to u sred Saraj'va. :D
Haris.ba

#17555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Dino79 wrote: 24/01/2024 14:16 Srbija uvodi obavezan vojni rok. Mnogi mladici iz RS koji imaju dvojno drzavljanstvo ce dobrovoljno sluziti vojni rok i vratice se obuceni . U RS ce za par godina biti na hiljade vojno sposobnih i obucenih dvadesetogodisnjaka. A zadnji bosnjak koji je sluzio vojsku bice pred penzijom.
Kakav je to obavezni vojni rok koji se moze dobrovoljno sluziti? :D
Ozimician

#17556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Ne smije se nametnuti atmosfera da je grijeh postaviti pitanje.

To je bilo pokusano od strane Izetbegovica mladjeg, ponekad i od ZK, a sada od novog MVP-a.
Cim neko postavi nezgodno pitanje, krene agresivan nastup u stilu Vucica i prica o necemu desetom.

To ne smije da postane mainstream niti da se tolerise.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 24/01/2024 14:20
Dino79 wrote: 24/01/2024 14:16 Srbija uvodi obavezan vojni rok. Mnogi mladici iz RS koji imaju dvojno drzavljanstvo ce dobrovoljno sluziti vojni rok i vratice se obuceni . U RS ce za par godina biti na hiljade vojno sposobnih i obucenih dvadesetogodisnjaka. A zadnji bosnjak koji je sluzio vojsku bice pred penzijom.
:lol:
dr_Evil

#17558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/01/2024 14:16
Za kraj pitanje, SDA jel' nije neka stranka kao sto znamo, ali ne mogu da ne primjetim gdje je komentar trojke na Plenkino nepostovanje jedne od vrhovnih institucija drzave? :D :bih:
Iskreno, bespotreban je komentar na takvo sto osim u populisticke svrhe.

ZK uvijek ima komentar na sve, a uvijek nas na kraju samo osramoti jer mlati praznom puskom. Ja jos cekam tu granicu na moru.

Bolje sutiti i radit, a sta rade vidjet cemo. Cinjenica je da do sada nista lose nije uradjeno, a o svemu se moze pricati.
moimoi

#17559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

W0rM wrote: 24/01/2024 13:32
moimoi wrote: 24/01/2024 13:24
W0rM wrote: 24/01/2024 13:17

Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion :lol: prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku :lol: Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
Rek’o bi covjek da inace to ne rade :D Krci se suma, prodaju se rijeke, prodaje se zemlja… samo sto sve ide u privatne dzepove :D
Niko nije rekao da smo mi najposteniji narod na dunjaluku, pogoto nasa vlast, ali ne treba biti naivan i misliti da sa loseg ne moze na gore, koliko je zeljezara uposljavala ljudi do privatizacije, koliko sad? Koliko je porodica radi toga ostalo bez hljeba, koliko je sama drzava izgubila, i koliko je takvih primjera?
Iako se u javnim preduzecima krade ima nepotizma i nekad se tretiraju kao privatno vlasnistvo, stava sam, bolja su od lihvarske privatizacije (ima i pozitivnih primjera privatizacije, ali su rijetki, npr. cementara Kakanj).
I to ces sve sprijeciti neulaskom u EU?
vernes81

#17560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

Haris.ba wrote: 24/01/2024 14:20
Pa dobrovoljno obavezan, sta ti nije jasno :D
Ozimician

#17561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 24/01/2024 14:25
moimoi wrote: 24/01/2024 13:24

Rek’o bi covjek da inace to ne rade :D Krci se suma, prodaju se rijeke, prodaje se zemlja… samo sto sve ide u privatne dzepove :D
Niko nije rekao da smo mi najposteniji narod na dunjaluku, pogoto nasa vlast, ali ne treba biti naivan i misliti da sa loseg ne moze na gore, koliko je zeljezara uposljavala ljudi do privatizacije, koliko sad? Koliko je porodica radi toga ostalo bez hljeba, koliko je sama drzava izgubila, i koliko je takvih primjera?
Iako se u javnim preduzecima krade ima nepotizma i nekad se tretiraju kao privatno vlasnistvo, stava sam, bolja su od lihvarske privatizacije (ima i pozitivnih primjera privatizacije, ali su rijetki, npr. cementara Kakanj).
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-se ... /240123074

Jel moze EU sta reci o ovome. :D

Eto super primjer, kao kec na desetku, moze li se o ovome raspravljati gdje na tim sastancima i prioritetima?
W0rM

#17562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 14:24
W0rM wrote: 24/01/2024 14:16
Iskreno, bespotreban je komentar na takvo sto osim u populisticke svrhe.

ZK uvijek ima komentar na sve, a uvijek nas na kraju samo osramoti jer mlati praznom puskom. Ja jos cekam tu granicu na moru.

Bolje sutiti i radit, a sta rade vidjet cemo. Cinjenica je da do sada nista lose nije uradjeno, a o svemu se moze pricati.
Pisaj po sirotinji u sred srca njihove drzave i bastiona odbrane iste, ako je to dobar pristup onda oke :thumbup:
dr_Evil

#17563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/01/2024 14:27
Pisaj po sirotinji u sred srca njihove drzave i bastiona odbrane iste, ako je to dobar pristup onda oke :thumbup:
Pisaju svaki dan od 1990-e, i jos su dobil potpis da imaju pravo da pisaju. Opet, pogledaj pod:

Image
Haris.ba

#17564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

vernes81 wrote: 24/01/2024 14:25 Pa dobrovoljno obavezan, sta ti nije jasno
Sacekaj da nadje da se vec moze dobrovoljno sluziti vojni rok u Srbiji, samo im fali kadeta.
DonieBrasco

#17565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ozimician wrote: 24/01/2024 14:25

Eto super primjer, kao kec na desetku, moze li se o ovome raspravljati gdje na tim sastancima i prioritetima?
Bas da se imovina nije spominjala na sastancima, ili ide u paketu sa izbornim kad Šmit bude nagrađivao Dodika i Covica sto se bore za drzavu i sve narode a ne licne interese.
axe22

#17566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

sajber87 wrote: 24/01/2024 12:16
axe22 wrote: 24/01/2024 12:05
_BataZiv_0809 wrote: 24/01/2024 12:03

SBA

SDA Bot Alert

Bot koji je vise puta napisao da bi volio da SDA nestane s scene.
A koliko puta si pozelio da nestanu i pljuvao po ankerima sda u vidu df a sbih nes itd kojima je jedina svrha postojanja kako vratiti sda u udobne fotelje vlasti, ako budes redovno pljuvao po njima onda je to ok, ali redovno :mrgreen:
Konakovic da je ostao dosljedan 50% onog sto je obecao u predizbornoj kampanji moj bi glas uvijek imao.
Imao je dobru predizbornu kampanju, sa svim obecanjima (najvaznije necemo s nacionalnim strankama) i da je stao iza toga bio bi POLITICAR vrijedan glasa, ovo danas je samo jos jedan FOTELJAS.

(bez onog "I ONI SU PRIJE", prije su bila govna, zar i oni sad moraju biti govna? biti isti kao i oni sto su nas jexxx 30 godina?)
moimoi

#17567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

Ili na ovo

https://cin.ba/ilegalno-iskrcena-suma-r ... jelasnici/
Ozimician

#17568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 24/01/2024 14:29

Ili na ovo

https://cin.ba/ilegalno-iskrcena-suma-r ... jelasnici/
Tacno, to treba da bude prioritet EU, a ne neki izborni zakoni. :thumbup:

Ima i onaj najnoviji slucaj u Varesu.
Last edited by Ozimician on 24/01/2024 14:30, edited 1 time in total.
W0rM

#17569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 14:28
W0rM wrote: 24/01/2024 14:27
Pisaju svaki dan od 1990-e, i jos su dobil potpis da imaju pravo da pisaju. Opet, pogledaj pod:

Image
Znam da smo savijali glavu kad smo morali i kapiram kad je u neke realne i vece svrhe... Ovo je sad novost da to dobrovoljno radimo kad ne moramo :)
dr_Evil

#17570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/01/2024 14:30
Znam da smo savijali glavu kad smo morali i kapiram kad je u neke realne i vece svrhe... Ovo je sad novost da to dobrovoljno radimo kad ne moramo :)
Ma gledaj, nema nista od toga da se nekoga posalje u 3 lijepe, mada nas mentalitet to voli. To je najlakse. Realno bolan Plenky je nebitan, on je samo ispostava Njemacke i AUstrijske politike, jer je Hrvatska to uvijek i bila, Njemacko granicno pleme ili ti ga topovsko meso.

Ako krenes tim putem nemamo mi sta pricati niti sa Njemackom, realno samo SAD moze ovdje nesto uraditi, ako hoce. Nas EU ne zeli, i samo nas vuce sa mrkvom i stapom da bi minimizirala ovlasti BiH legalnim putem, do krajnje disolucije.

Sad mozemo ih poslati u 3 lijepe, staviti kakve oko glave ko Hamas, ali vidis kako njima dobro ide.. SAD jedina adresa, bez obzira sto je Biden=Genocide JOe trenutno. Ali SAD promijeni 10 planova preko noci, to je jedini problem, ali nema nema druge opcije.

Jedino BRIKS pa da tuzlanski dvojac bude sretan
zposao

#17571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zposao »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 13:52
sajber87 wrote: 24/01/2024 13:48
Pazi samo da covke i hdz ne budu donji na kraju ;-)
To se nikad nije desilo jos od 1990, kada je Alija zakucao ekser gradjanskoj BiH jer je otisao sa HDZ i SDSom u koaliciju i tako prihvatio da smo federacija tri etnije. Umjesto da je SDA proglasio multietnickom i otisao u koaliciju sa reformistima i SDPom pa da se etno nacionalna gospoda znoje pred MZ. Umjesto gradjanskog otisao je na etnonacionalni identitet.

Tako da se to nece desit :D
To je odražavalo stanje na terenu. Svi su se borili za svoju naciju. Nije se niko borio za multi kulti. Jugoslavija je bila multi kulti pa su je razvalili.
Lug

#17572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

Osim u vašim glavama?

"Imamo načelne saglasnoti vezano za puno tema, u ponedjeljak smo mi, stranke Trojke, poslali poziv svim parlamentarnim strankama na razgovor o izmjenama Ustava BiH. Time bi se riješio prvi prioritet, a biranje člana predsjedništva iz hrvatskog naroda je imperativ. Ako se vratimo na dio neumske energije, mislim da ćemo uspjeti. Mi vjerujemo da može doći do izmjena Ustava BiH", kazao je on.
sumirprimus

#17573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

sta vele povukli kadriju jer su se turci protivili hehehe
ovaj gulen mora da je bio neki dobar lik dok ga ovoliko hejtuju.
relativno84

#17574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Image

:oops: :D
W0rM

#17575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

relativno84 wrote: 24/01/2024 14:46 Image

:oops: :D
Ako postoji mediji irelevantniji od klix-a, onda je to avaz :lol: :D Radoncic jase na obrnutim tezama :D
Locked