Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Ozimician

#17526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

A_A_AKCIJA wrote: 24/01/2024 11:15
Ozimician wrote: 24/01/2024 10:51 insisitirala bi na uvodjenj digitalnog potpisa/pecata na drzavnom nivou
I ovo je u proceduri.

Neki dan je Forto prvi put koristio elektronski potpis i najavio početak primjene. Vjerujem da ovo nisi vidio jer Hayat ne priča o ostvarenjima Trojke, kao da to nije i njihova vlada.

I CEFTA nije isto.

Opet kamioni moraju stajati na granici, mora se raditi carinska procedura, gubiti vrijeme. Jedino što nećeš platiti carinu, ostalo je sve isto.
Slobodno tržište podrazumjeva da granice ne postoje, da možeš kupiti proizvode na web shopu i da ti dođu bez carinske procedure...

Ne možeš nazvati nešto bez veze, ako će ti donijeti milijardu i rast GDP-a od 10%. Pogotovo ako ti EU kaže da je to korak ka zajedničkom tržištu sa EU. Dakle, EU kaže da tako trebamo.
Citas li ti sta pisem?

Primjena elektronskog potpisa je samo u FBIH.

Ja pricam o drzavnom nivou.

Sve sto EU kaze trebamo uzeti zdravo za gotovo? :-) :-) :-) :-)
Jeste korak, ali korak koji se nikad nece preci.

Dakle bukvalno zelis da kazes da ce web shopovi iz Srbije moc tusiti robu u BiH bez ikakve kontrole, ali iz EU neces moci nista naruciti i dalje. :-)

EDIT: I prostom matematikom milijarda nece donijeti rast BDP-a od 10%. :D Tako da se cifre bacaju onako.
Last edited by Ozimician on 24/01/2024 13:17, edited 2 times in total.
dr_Evil

#17527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 24/01/2024 13:10

Znaju što žele ali nisam siguran da znaju kako da to ostvare.

A pitanje je i mogu li bez da prave kompromise.
Ako ti kazes da znaju, onda je izjava kolege daysleepera potpuno na mjestu, znaci da nas imas gdje zelis :)

Kompromis :D Jel to ono kad Alija predsjednik medjunarodno priznate republike sjedne sa Bobanom predsjednikom teroristicke seceionisticke tvorevine u ime mira?

Image

Daj nemojte se zezat. Ja sam uvijek za kompromis jer slozna braca kucu grade, ali kod HNSa je definicija kompromisa 100% kako mi zelimo. Svaki kompromis sa HNSom je uvijek manje BiH, vise treceg, i konacno ka nezavisnosti. Hajde malo nek HNS pokaze da je za BiH pa onda da malo kompromisa bude, recimo ostalih 13 prioriteta.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

A_A_AKCIJA wrote: 24/01/2024 13:12
Lug wrote: 24/01/2024 12:25 imali sta da bosnjaci dobivaju ovim pregovorima, otvaranje pregovora sa EU je za sviju, ne za Bosnjake samo.
A šta bi ti za Bošnjake?

Kakvo SDA ludilo.
Daj sad nama za Bošnjake u borbi za građansku, ali da to nije za državu, nego samo za Bošnjake...

Građanska samo dok nam valja, inače idemo ko SNSD i HDZ.
Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion :lol: prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku :lol: Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
Ozimician

#17529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Haris.ba wrote: 24/01/2024 12:27
Lug wrote: 24/01/2024 12:25 Imali kakav prijedlog bosnjacki dio koalicije, imali sta da bosnjaci dobivaju ovim pregovorima, otvaranje pregovora sa EU je za sviju, ne za Bosnjake samo.
Pa Bosnjaci ce dobiti da ih se vise ne krivi da biraju hdzeovog clana predsjednistva.

Sta bi ti vise?
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
A_A_AKCIJA

#17530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Ozimician wrote: 24/01/2024 13:13 Citas li ti sta pisem?

Primjena elektronskog potpisa je samo u FBIH.

Ja pricam o drzavnom nivou.

Sve sto EU kaze trebamo uzeti zdravo za gotovo?
Jeste korak, ali korak koji se nikad nece preci.

Dakle bukvalno zelis da kazes da ce web shopovi iz Srbije moc tusiti robu u BiH bez ikakve kontrole, ali iz EU neces moci nista naruciti i dalje.
Pa ti totalno nepismen. Ubi te Hayat, prebaci neđe drugo.
Prestani da se provaljuješ.

Za biznise je ogromna stvar da imaju veće tržište.
Nije problem što Bosanac ne može potrošiti novac na stranu robu, nego što ne može bosanska firma prodati svoj proizvod na drugom tržištu osim bosanskog.
Direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Zoran Tegeltija danas je u Sarajevu uručio digitalni kvalifikovani potpis UIO ministru komunikacija i transporta u Vijeću ministara Edinu Forti (NS).
Ceremonija uručenja i konferencija za novinare održana je u zgradi Regionalnog centra UIO u Sarajevu.

"Zadovoljstvo mi je što sam danas u prilici kao direktor Uprave za indirektno opozorezivanje da ministru Forti uručim ovaj certifikat ovlašten za digitalni potpis. Nije slučajno što to uručujemo ministru Forti jer on je od svog dolaska u Savjet ministara BiH kao jedan od svojih ključnih prioriteta iskazao proces digitalizacije cijelog društva u BiH. UIO kao neko ko je zainteresovan za to, za sve njene procese i oblike saradnje s građanima kako bi svi ti procesi bili digitalizovani i kako bi štedili vrijeme svima s kojima radimo i kako bi imali veću sigurnost u razmjeni podataka", istaknuo je Tegeltija.

Napomenuo je da UIO od 2021. godine ima ovlaštenje da bude izdavač ovih certifikatata te je iskazao ponos na urađeno u prethodnom periodu.

"UIO ima mnogo procesa koje žele digitalizovati jer naš je cilj da svi sa kojima radimo, prije svega poslovni subjekti i građani, ne gube vrijeme za ono što mogu uraditi iz svojih kancelarija. Kroz proces carina smo uspjeli digitalizovati jedan, a sada nastavljamo sa cijelim procesom digitalizacije", naveo je Tegeltija.

Zahvalio se ministru Forti na spremnosti da bude primjer i partner UIO.
dr_Evil

#17531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

W0rM wrote: 24/01/2024 13:17 Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion :lol: prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku :lol: Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
Ma dobro pozitivna diskriminacija, ko mu sisa mater, nek vrijedi 11 puta vise. Ali da su ti glasovi za modernu, nezavisnu, europsku BiH u EU i NATOu.

Historijski nema nijednog razloga vjerovati u dobre namjere.

Ako je Alija potpisao da smo etnicka, a ne demokratska drzava, neka smo. Ako je to dogovor za mir u kuci, ja postujem. Lako je to rijesiti, dragi europski prijatelji i susjedi, evo potpis na sve sta zelite, ali aktivan samo u slucaju da BiH u roku 3 godine udje u NATO i Sengen! Inace ga mozete podudlati etnicki kolektivno, a ako se ostvari evo mi smo naguzeni nije problem moze i bez vazelina. Ako smo svi za EU i NATO sta je problem!
Ozimician

#17532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

DaysleepeR wrote: 24/01/2024 12:57
Lug wrote: 24/01/2024 12:25
axe22 wrote: 24/01/2024 11:59 Al suplju prosu.
Opet ne odgovori na najvaznije pitanje, promjena izbornog bez promjene ustava.
Vuce malo na Vucica, hvali sebe u svakok momentu kad nema tacan odgovor.

Ali zato pohvali svog sefa Plenkovica.
Nema uopste svoj stav ni o necemu, samo doradjuje prijedloge Covica i Dodika da ih lakse proda naivnim Bosnjama. Milijarda vamo, milijarda tamo, velike mogucnosti.. eto on bi gradjansku, ali ne moze, (nece Srbi, ko Bakir onomad). Isti ovi hdz botovi ovdje. :D
Imali kakav prijedlog bosnjacki dio koalicije, imali sta da bosnjaci dobivaju ovim pregovorima, otvaranje pregovora sa EU je za sviju, ne za Bosnjake samo.
Pitanje svih pitanja na koje odgovora nema.
Jer, bošnjaci zaista ne znaju šta žele.
I to je isto koga god da pitaš, Trojku, SDA, nebitno.
U političkom smislu totalno nezreo narod.
Jbg, cilj je kradja, koji tender, direktorska pozicija, poguraj mi malog, itd.

Ne kazem ni da na drugim stranama toga nema, ali oni barem znaju strateski sta zele i to guraju decenijama.
vernes81

#17533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vernes81 »

ponosnibabuka wrote: 24/01/2024 12:47 Samo jedan covjek jedan glas za sta se rahmetli predsjednik borio.Nista drugo ne trazimo.Dritan nikad nece uspjeti da izmjeni ustav onako kako je covic zamislio,nek se ne nada.Proci ce I dritanova vladavina I vratice se jedina drzavotvorna stranka.SDA i DF su jedine patriotske stranke,bez obzira na sve mahane koje imaju (a ima ih svako).Ako nista onda barem zarad sina rahmetli prvog predsjednika I zlatnog ljiljana,borca I heroja u predsjednistvu BiH.
Trojanci su doveli drzavu pred liticu ali prezivjecemo.Prezivili smo I fikreta abdica I raziju subic,prezivjecemo I trojance I dritane.
Pa bolan da alija ustane prvo bi bakiru je... Mater
moimoi

#17534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by moimoi »

W0rM wrote: 24/01/2024 13:17
Lug wrote: 24/01/2024 12:25 imali sta da bosnjaci dobivaju ovim pregovorima, otvaranje pregovora sa EU je za sviju, ne za Bosnjake samo.
A šta bi ti za Bošnjake?

Kakvo SDA ludilo.
Daj sad nama za Bošnjake u borbi za građansku, ali da to nije za državu, nego samo za Bošnjake...

Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion :lol: prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku :lol: Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
Rek’o bi covjek da inace to ne rade :D Krci se suma, prodaju se rijeke, prodaje se zemlja… samo sto sve ide u privatne dzepove :D
neon-x

#17535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by neon-x »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 12:38 Pa znaju EU i Njemacka ko blokira reforme. Ovima sta ne blokiraju moze fabrikica sa jedno 700 zaposlenih.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-l ... /240123163

Sljedece 2 sedmice su kljucne, samo da DIno koji je faktor nestabilnosti potpise izborni, odma ce i njemu jedna fabrika.

Kazu Hrvatska se pita..
Kad Mile kaze RS je perspektivniji dio BiH, on je u pravu ako misli na dio od Prijedora do Brckog. Blizina EU, autoputa, povoljan teren i poduzetan svijet idu u prilog toj prici. Tako da se ne treba iznenaditi ako ovdje u buducnosti bude sve veca koncentracija industrije kako se budemo kretali ka EU. Tu ukljucujem jos i tesanjski i tuzlanski bazen i zato bi brza cesta Tuzla-Orasje trebala biti nulti prioritet. Dio od Zvornika do Bilece ce zato u buducnosti biti prasuma.
Ozimician

#17536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

moimoi wrote: 24/01/2024 13:24

A šta bi ti za Bošnjake?

Kakvo SDA ludilo.

Rek’o bi covjek da inace to ne rade :D Krci se suma, prodaju se rijeke, prodaje se zemlja… samo sto sve ide u privatne dzepove :D
Tacno i to treba zaustaviti.
dr_Evil

#17537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

neon-x wrote: 24/01/2024 13:25
Kad Mile kaze RS je perspektivniji dio BiH, on je u pravu ako misli na dio od Prijedora do Brckog. Blizina EU, autoputa, povoljan teren i poduzetan svijet idu u prilog toj prici. Tako da se ne treba iznenaditi ako ovdje u buducnosti bude sve veca koncentracija industrije kako se budemo kretali ka EU. Tu ukljucujem jos i tesanjski i tuzlanski bazen i zato bi brza cesta Tuzla-Orasje trebala biti nulti prioritet. Dio od Zvornika do Bilece ce zato u buducnosti biti prasuma.
Daj neon budi ozbiljan, sve je tacno sta si naveo, ali poduzetan svijet ne ide u regije gdje postoji mogucnost rata, diktatura, nestabilna politicka situacija, etnicki problem, aparthejd. Ne iz moralnih razloga nego da zastiti investiciju.

Jos cekamo onu Zelenikinu Ikeu, po mogucnosti oko Prijedora. (BTW tamo sam ko domaci).

Ovakve investicije se ne prave bez ambasade i MVP-a van EU. Politika i novac uvijek idu ruku pod ruku.
Lug

#17538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

A šta bi ti za Bošnjake?

Kakvo SDA ludilo.

lista je duga: od doma naroda u manjem entitetu.. zastupljenost u entiteskim organima po popisu i u policiji manjeg entiteta, pa priznavanju Ustava BiH i bosanski jezik u svjedocanstvima, pa povratak svih mjesta u rukovodecim oraganima BiH gdje su Bosnjaci u debelom minusu, Vrhovnog suda, jednu izbornu jedinicu za biranje predsjednika (tako je i bilo dok im SDP nije pomogao pa izglasali dvije..) nastavi niz.. ovo samo na prvu.
Last edited by Lug on 24/01/2024 13:33, edited 1 time in total.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#17539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by W0rM »

moimoi wrote: 24/01/2024 13:24

A šta bi ti za Bošnjake?

Kakvo SDA ludilo.

Niko nije rekao da smo mi najposteniji narod na dunjaluku, pogoto nasa vlast, ali ne treba biti naivan i misliti da sa loseg ne moze na gore, koliko je zeljezara uposljavala ljudi do privatizacije, koliko sad? Koliko je porodica radi toga ostalo bez hljeba, koliko je sama drzava izgubila, i koliko je takvih primjera?
Iako se u javnim preduzecima krade ima nepotizma i nekad se tretiraju kao privatno vlasnistvo, stava sam, bolja su od lihvarske privatizacije (ima i pozitivnih primjera privatizacije, ali su rijetki, npr. cementara Kakanj).
DaysleepeR

#17540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Glavni politički cilj bošnjaka još od 1992 godine je bila cjelovita BiH u granicama AVNOJ-a.
Onaj koji je napravio takvu strategiju je morao biti svjestan da će se za taj cilj sa ovakvim komšijama i susjedima, te sa ovakvim zemljama u okruženju morati žrtvovati SVE, od života do dostojanstva.
I to se tačno tako i odvija.

Ono što je utopija je da će bošnjaci biti glavni u takvoj Bosni i Hercegovini i da će ostali prihvatiti i zastavu i ratnu istinu i pokajati se za zločine, i sve ono što nas sve najviše žulja i kakve gorke pilule gutamo.
Međutim, niko nas nije javno obavijestio da je nešto drugo dogovoreno u Daytonu, mir mir, nije niko kriv, ili svi su jednako krivi, nema apsolutne istine o ratu, svako je gazda u svojoj mahali i svi imaju svoju istinu i historiju.
To je faktičko stanje, i to je trebalo reći ljudima, vjerovatno bi se drugačije odluke davno napravile.
Novak20

#17541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 13:16

Ako ti kazes da znaju, onda je izjava kolege daysleepera potpuno na mjestu, znaci da nas imas gdje zelis :)

Kompromis :D Jel to ono kad Alija predsjednik medjunarodno priznate republike sjedne sa Bobanom predsjednikom teroristicke seceionisticke tvorevine u ime mira?

Image

Daj nemojte se zezat. Ja sam uvijek za kompromis jer slozna braca kucu grade, ali kod HNSa je definicija kompromisa 100% kako mi zelimo. Svaki kompromis sa HNSom je uvijek manje BiH, vise treceg, i konacno ka nezavisnosti. Hajde malo nek HNS pokaze da je za BiH pa onda da malo kompromisa bude, recimo ostalih 13 prioriteta.
Pa Alija je jedan od onih koji nisu znali kako ostvariti to što želiš.

Prvo je poručivao iz Krajine "Ili građanska država ili građanski rat", pa onda kada su Hrvati napadnuti u Ravnom i Hercegovini da "To nije naš rat", i onda ga iznenadilo samoorganiziranje Hrvata dok je on istovremeno organizirao tadašnje Muslimane preko PL. Bez tih Bobanovih i Tuđmanovih Hrvata pitanje bi bilo da li bi uspio potpisati mir sa Srbima.

Neću dalje jer mi je muka priča iz prošlih vremena no korijeni većine problema danas su u njima.

Petricsh, Barry i Ashdown su svojim intervencijama u dobroj mjeri anulirali dogovore naroda u BiH i pri tome teško oštetili Hrvate ne bi li kako pomogli teško stradalim Bošnjacima da zaliječe ratne rane. Ali ni to nije bilo dovoljno da se "skinu okovi" 2022. kako je najavljivao Alijin nasljednik.

U međuvremenu, Hrvatska je ojačala kao i njena politika, Hrvatu u BiH oslabili ali su u politici ujedinjeni, bošnjačka politika izgubila većinu kredita i sama se pocijepala, a Srbi se smiju svađama federalnih partnera.

I što drugo danas raditi nego bez patetike potpisivati kompromise da se sve ne bi raspalo prema rezervnom američkom planu.

:run:
tramvajtrojka

#17542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

ponosnibabuka wrote: 24/01/2024 12:47 Samo jedan covjek jedan glas za sta se rahmetli predsjednik borio.Nista drugo ne trazimo.Dritan nikad nece uspjeti da izmjeni ustav onako kako je covic zamislio,nek se ne nada.Proci ce I dritanova vladavina I vratice se jedina drzavotvorna stranka.SDA i DF su jedine patriotske stranke,bez obzira na sve mahane koje imaju (a ima ih svako).Ako nista onda barem zarad sina rahmetli prvog predsjednika I zlatnog ljiljana,borca I heroja u predsjednistvu BiH.
Trojanci su doveli drzavu pred liticu ali prezivjecemo.Prezivili smo I fikreta abdica I raziju subic,prezivjecemo I trojance I dritane.
Tesla edison, Mishelinke svaka ti cast ponovno sa novim profilom si nasao novu temu da trolas raju :mrgreen: :mrgreen: :lol: i to se zalete svi da ti odg :thumbup:
dr_Evil

#17543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 24/01/2024 13:41
I što drugo danas raditi nego bez patetike potpisivati kompromise da se sve ne bi raspalo prema rezervnom američkom planu.

Samo cEpaj prika.
sajber87

#17544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Novak20 wrote: 24/01/2024 13:41
dr_Evil wrote: 24/01/2024 13:16

Image

Pa Alija je jedan od onih koji nisu znali kako ostvariti to što želiš.

Prvo je poručivao iz Krajine "Ili građanska država ili građanski rat", pa onda kada su Hrvati napadnuti u Ravnom i Hercegovini da "To nije naš rat", i onda ga iznenadilo samoorganiziranje Hrvata dok je on istovremeno organizirao tadašnje Muslimane preko PL. Bez tih Bobanovih i Tuđmanovih Hrvata pitanje bi bilo da li bi uspio potpisati mir sa Srbima.

Neću dalje jer mi je muka priča iz prošlih vremena no korijeni većine problema danas su u njima.

Petricsh, Barry i Ashdown su svojim intervencijama u dobroj mjeri anulirali dogovore naroda u BiH i pri tome teško oštetili Hrvate ne bi li kako pomogli teško stradalim Bošnjacima da zaliječe ratne rane. Ali ni to nije bilo dovoljno da se "skinu okovi" 2022. kako je najavljivao Alijin nasljednik.

U međuvremenu, Hrvatska je ojačala kao i njena politika, Hrvatu u BiH oslabili ali su u politici ujedinjeni, bošnjačka politika izgubila većinu kredita i sama se pocijepala, a Srbi se smiju svađama federalnih partnera.

Pazi samo da covke i hdz ne budu donji na kraju ;-)
RunnerX

#17545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by RunnerX »

Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2024. godinu iznosi 7,4 milijarde KM i više od pola milijarde KM u odnosu na Budžet Federacije BiH za 2023. godinu.
Ima para, samo kad zeleni ne upravljaju sa njima. :bih:
ponosnibabuka

#17546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ponosnibabuka »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 12:49
Etnicki cistu fildzan drzavu?

Sa ref na kongres 93-e kad je Tunju poslao u egzil :D
Kakva je da je ali bi bila dzava taman da je ko cioda.Pogledaj Palestinu i vidi kako prolazi narod bez drzave.
dr_Evil

#17547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 24/01/2024 13:48
To se nikad nije desilo jos od 1990, kada je Alija zakucao ekser gradjanskoj BiH jer je otisao sa HDZ i SDSom u koaliciju i tako prihvatio da smo federacija tri etnije. Umjesto da je SDA proglasio multietnickom i otisao u koaliciju sa reformistima i SDPom pa da se etno nacionalna gospoda znoje pred MZ. Umjesto gradjanskog otisao je na etnonacionalni identitet.

Tako da se to nece desit :D
dr_Evil

#17548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

ponosnibabuka wrote: 24/01/2024 13:52
Kakva je da je ali bi bila dzava taman da je ko cioda.Pogledaj Palestinu i vidi kako prolazi narod bez drzave.
Gledam, i svaki dan sam sebi kazem da je svaka slicnost samo slucajna, da nije SDA Hamas koji nas vodi u nestanak.
A_A_AKCIJA

#17549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

W0rM wrote: 24/01/2024 13:17 Koji je ovaj @A_A_AKCIJA sampion prodao bi sve da se dokopa EU, taman i vode, i sume, da ne idem dalje. Ja mislim da u kuci ima uramljenu Konakovica sliku Koja je korist od pregovora ako se ide u dalje parcanje drzave i gdje ce glas iz jednog dijela vrijediti kao 11 iz drugog dijela drzave?
U Srbiji postoje nedavači, oni što ne daju Kosovo.
A ovdje kod nas postoje izdajači, vi koji prizivate izdaju i prodaju svakih 15 dana, a nikako da je dočekate.

Gdje je jedan dokaz o prodavanju, izbornog zakona, voda, šuma, bilo čega? Godinu dana šlajfate na suho i ništa!

Gdje je iko relevantan rekao da se ide u pravcu o kojem pričate godinu dana?

Osim u vašim glavama?

Postajete predmet viceva. Sanjate da država propadne kako bi bili upravu.

Postavljao sam i imaš jasne stavove Trojke o IZ i svemu bitnom. Identičan stav Trojka i MZ (USA prije svih) imaju na tu temu. Samo tehničke izmjene, a izmjene Ustava kako bi se implementirale presude ESLJP.

Tvoj problem je što ti to namjerno ignorišeš, ne čitaš i ne koristiš se tom činjenicom u komunikaciji. Jer tada ne bi postavljao ova glupa pitanja, niti izvodio još gluplje "zaključke", a zapravo samo kopirao SDA propagandu i kuknjavu.
sajber87

#17550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 24/01/2024 13:52
sajber87 wrote: 24/01/2024 13:48
To se nikad nije desilo jos od 1990, kada je Alija zakucao ekser gradjanskoj BiH jer je otisao sa HDZ i SDSom u koaliciju i tako prihvatio da smo federacija tri etnije. Umjesto da je SDA proglasio multietnickom i otisao u koaliciju sa reformistima i SDPom pa da se etno nacionalna gospoda znoje pred MZ. Umjesto gradjanskog otisao je na etnonacionalni identitet.

Tako da se to nece desit :D
Polako polako, sda i df ni godinu nisu vlast, hdz i covic su vec sada slabiji nego sto su bili prije godinu, strpljen spasen, samo se ne treba kurciti i davati im "narandzastozeleni" kiseonik na plamen koji se lagano gasi
Locked