Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- SmokingMan
#17076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Problem je potpisan prije 29.godina, šta hoćete više?
- DaysleepeR
#17077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mogao je svašta uraditi kad je bio u Parlamentu BiH.BHCluster wrote: ↑23/01/2024 12:55Sta moze uraditi kad su svi protiv njega bili? Eto imate Trujku 1000 KM minimalac pa ti vidi a budzet nikad veci.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Samo se šepurio u maskirnoj malo, čuva ga Gorska Služba dok skija, ublehari okolo i šupljira.
Nit njegova riječ ima kakvu težinu niti vrijednost niti vjerodostojnost.
Šupljator, foler, lažov, varalica.![]()
Nijednom se javio za riječ nije.
- Thorgerson
#17078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da, da... bas je to bio plan. Vrati se malo unazad. Komsic je cak imao neku podrsku Hrvata.plavi_E wrote: ↑23/01/2024 12:20Tvoja naivnost je zauzela tolike razmjere da je veoma opasna i po tebe samog. Nije Komsic problem jer nije priblizio bh. Hrvate drzavi. To niko sa dva grama mozga nije od njega ocekivao. Njegov posao je bio da sprijeci da Zagreb ima pravo veta u presjednistvu BiH. Evo jedan slucaj. Da Zagreb nije uspio kupiti Dodika razgranicenje izmedju BiH i HR na moru mi bi dans imali tuzbu na medjunarodnom sudu u Hamburgu gdje bi se napokon definisale pomorske granice izmedju BiH i HR. Kad tad Zagreb nece moci kupiti clana presjednistva iz reda Srba i ako ostane ovakav nacin izbora za presjednistvo BiH ce uspijeti podnijeti tuzbu za razgranicenje na moru. Zbog takvih stvari trebaju razni Komsici.Thorgerson wrote: ↑23/01/2024 11:57 Glasao sam jer sam mislio naivno da ce on uspjeti pribliziti Hrvate drzavi
I umjesto da to iskoristi i da se bosnjaci i hrvati priblize, mi udaljeniji vise nego ikad.
Pa nemoguce je jebote da sad evo imas situaciju koju redovno cujem, ljudi bi radije isli sa srbima u neke koalicije i saradnju nego sa hrvatima. Pa gdje nam je pamet?
Ponavljam. Moramo biti pragmaticni. Nece ti niko drzavu uzeti, prestanite o tome vise. Ko je to jos tek tako izgubio drzavu. Da su htjeli, mogli su nam uzeti drzavu 92, 93, 94 mogli su nam je ne dati 95.
Nisu.
Stoga, malo manje paranoje. Kad bi se tek tako drzave brisale i gubile kako ti mislis.
-
palermo
#17079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ne sekiraj se, evo je i Plenki rekao, ide na smetljiste povijesti ( ne bas tim rijecima, al to je to ). I rekao je da su nam cevapi dobridr_Evil wrote: ↑23/01/2024 12:53 Srbe razumijem, ali da su Hrvati ugurani u nju, khm.. ko da je jucer referndum bio.. ili je ipak to bio referndum kao sto ja rekoh da se na Bosni isprazni oruzje JNA pa odebljenje pereca. Proslo 30 godina, tipican Bosnjak jos nije skontao, a ja sam budala
Komsica moramo poslati na smetljiste historije, vakat je..
-
moimoi
#17080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Suze mi niz ledja krenuseBHCluster wrote: ↑23/01/2024 12:55Sta moze uraditi kad su svi protiv njega bili? Eto imate Trujku 1000 KM minimalac pa ti vidi a budzet nikad veci.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Samo se šepurio u maskirnoj malo, čuva ga Gorska Služba dok skija, ublehari okolo i šupljira.
U politici je od pocetka.
- n+1
#17081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni nikada nije bila naročito uvjerljiva teza da je Komšić političko dijete bošnjačko-hrvatskih animoziteta. Bošnjaci su oduvijek voljeli srpske i hrvatske političare koji su probosanski orijentisani, jer im se činilo da se u takvim ličnostima država potvrđuje.
Da je Komšić bio neka vrsta bošnjačke odmazde, onda Čović ne bi glat uzeo mandat nakon isteka drugog Komšićevog mandata, nego bi se pojavio novi Komšić. To se pak nije desilo, niko nije ni pokušao takvo šta.
Shodne tome, najelegantnije rješenje za problem Komšić bilo je i ostalo da se broj mandata ogranični na dva. Komšić se više ne bi kandidirao, na zadovoljstvo većine Hrvata, a u predsjedništvu ne bismo gledali ni druge političke metuzaleme, poput Bakira, na zadovoljstvo dobrog dijela Bošnjaka.
Doduše, Dodick izvjesno ne bi pristao na isto, ali svakako bi takvo šta moralo doći od VP.
Da je Komšić bio neka vrsta bošnjačke odmazde, onda Čović ne bi glat uzeo mandat nakon isteka drugog Komšićevog mandata, nego bi se pojavio novi Komšić. To se pak nije desilo, niko nije ni pokušao takvo šta.
Shodne tome, najelegantnije rješenje za problem Komšić bilo je i ostalo da se broj mandata ogranični na dva. Komšić se više ne bi kandidirao, na zadovoljstvo većine Hrvata, a u predsjedništvu ne bismo gledali ni druge političke metuzaleme, poput Bakira, na zadovoljstvo dobrog dijela Bošnjaka.
Doduše, Dodick izvjesno ne bi pristao na isto, ali svakako bi takvo šta moralo doći od VP.
Last edited by n+1 on 23/01/2024 13:00, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#17082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma dzaba pokusavas.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:55Čović radi ono što je obećao svojim glasačima.PM72 wrote: ↑23/01/2024 12:55A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Šupljator, foler, lažov, varalica.
Imaš li mentalni kapacitet da razlučiš to dvoje?
Komsic meni izgleda kao neki od mojih jarana kad sjedimo i popijemo. Pa krenemo supljirat. Ja cu ovo. Ti ces ono. Ujutro se probudimo. Nit znamo smo pricali. Nit ista.
E tako i on. Pa samo kad se sjetim nekakvih pompeznih najava kod senada, pa ovo ce on, pa ce to... nato pakt, ovo cemo, ono cemo. I? Nista. Toliko godina biti u predsjednistvu...ja se jedino sjecam onog govora u UN. I to je to.
Pa barem ne obecavaj. Ok. Sjedi eto 20 godina. Al ako znas da ne mozes nista, onda suti.
-
plavi_E
#17083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne sporim da ima ljudi koji glasaju za Komsica iz zelje ili nade da ce postojati BiH u kojoj ce svi njeni gradjani raditi u interesu svoje drzave a ne u interesu susjeda i komsija. Imak mislim da najveci broj glasova Komsicu donosi ustasluk hrvatske politike u BiH. Ovo mokrenje Plenkovica po institucijama BiH zasigurno nece kostati Komsica glasova tj. nekog novog Komsica ili Komsicku.palermo wrote: ↑23/01/2024 12:30Ma nije ni to tacno. Niti je Komsic proizveo ustasluk, niti je ustasluk proizveo Komsica.
Komsic je zapravo samo projicirana slika covjeka kakavog bi vecina pro BiH ljudi ( nazalost, to su uglavnom Bosnjaci) zeljeli vidjeti. Hrvat, koji osjeca Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu.
- kamberovica polje
#17084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moraš stvarni bit jadnik da ovako nešto napišeš i da se raduješ tome, ali ne čudi me.BHCluster wrote: ↑23/01/2024 12:52A Hrvata nikad manje u Bosni i Hercegovini. Odlican poso!pemanapemani wrote: ↑23/01/2024 12:45Meni je Komšić trn u oku jer je lijeni ublehaš.
Njegov osnovni posao je vanjska politika i lobiranje, a vidimo kako stojimo u međunarodnim krugovima.
Kada se Komšić prvi put kandidovao 2006. - HDZ je imao manje od 70 hiljada glasova, a u BiH je živjelo preko 550 hiljada Hrvata. Bile opozicione stranke - NHI, HSS, NSRZB, HSP...
Danas HDZ ima blizu 150 hiljada glasova, a Hrvata u BiH ima manje od 300 hiljada. Opozicija praktično ne postoji.
I onda kažu ustašluk proizveo Komšića.![]()
Prije će biti da je Komšić osigurao uzp HDZ plebiscitarnu podršku Hrvata, a međunarodni ugled države srozao do nule.
Više je traljava trojka dovela međunarodnih političara u Sarajevo za godinu dana, nego Komšić kojem je to osnovni posao, od 2018. do danas.![]()
1) Hrvata je manje zbog pasoša i mogućnosti rada u EU.
2) Manje je i Bošnjaka i Srba i ostalih.
Svih je manje zbog politike stranke kojoj je Komšić držao ljestve svih ovih godina.
- Thorgerson
#17085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa Covic treba ( i vjerovatno to i radi) da Komsica dize u nebesa. Komsic je taj koji je razbio i razvalio bilo kakvu opoziciju kod Hrvata. Ja sam siguran da Covic ima u svojoj vili sliku Komsica na zidu. Garantujem to.PM72 wrote: ↑23/01/2024 12:55A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
- hepekcina
#17086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bošnjaci su trenutno u fazi samoponižavanja
- BHCluster
#17087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To ono kad je bio u SDP-u?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:56Mogao je svašta uraditi kad je bio u Parlamentu BiH.BHCluster wrote: ↑23/01/2024 12:55Sta moze uraditi kad su svi protiv njega bili? Eto imate Trujku 1000 KM minimalac pa ti vidi a budzet nikad veci.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
-
PM72
#17088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A imaš li ti obraza tako nazivati čoveka koji je branio ovaj grad i državu ,koji nema vile,kamione i avione i kojem ne mogu naći što maraka ukradenih?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:55Čović radi ono što je obećao svojim glasačima.PM72 wrote: ↑23/01/2024 12:55A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Imaš li mentalni kapacitet da razlučiš to dvoje?
Bolji ti Čović jebote te on a ti njega.
- dr_Evil
#17089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema ni Bakir, a znamo da ima. Tako i Komso, naravno da nema
Ko da je jucer bilo kad je branio malina respiratore, a to niko ne bi uradio da nema prste u istom talu. Preduzecaa Senadee.
-
plavi_E
#17090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ursula je rekla svoje. Kristo je rekla svoje. Holandjanin je reko svoje. Valjda je sad red i na ove nase hudenjake iz Trojke. Njihovo obracanje je idealna prilika da obavjeste javnost da Covic laze u vezi jucerasnjeg IZ.
-
palermo
#17091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To sto ti pricas je na tragu onoga sto govori HDZ. Ja vjerujem da to nije yacno nego da je upravo zelja i nada da postoje ljudi koji osjecaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu osnovni motiv glasanja za Komsica.plavi_E wrote: ↑23/01/2024 13:01Ne sporim da ima ljudi koji glasaju za Komsica iz zelje ili nade da ce postojati BiH u kojoj ce svi njeni gradjani raditi u interesu svoje drzave a ne u interesu susjeda i komsija. Imak mislim da najveci broj glasova Komsicu donosi ustasluk hrvatske politike u BiH. Ovo mokrenje Plenkovica po institucijama BiH zasigurno nece kostati Komsica glasova tj. nekog novog Komsica ili Komsicku.palermo wrote: ↑23/01/2024 12:30Ma nije ni to tacno. Niti je Komsic proizveo ustasluk, niti je ustasluk proizveo Komsica.
Komsic je zapravo samo projicirana slika covjeka kakavog bi vecina pro BiH ljudi ( nazalost, to su uglavnom Bosnjaci) zeljeli vidjeti. Hrvat, koji osjeca Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu.
Naravno, ne sporim da ima i onih koji iz inata glasaju za Komsica
-
Test1234
#17092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Thorgerson wrote: ↑23/01/2024 11:57 Unazad gledajuci, sve u svemu kad se podvuce crta Komsic nam je napravio vise problema, nego koristi.
Ovo govori neko ko je glasao za doticnog. I zajebao sam se, samo tako. Glasao sam jer sam mislio naivno da ce on uspjeti pribliziti Hrvate drzavi. U smislu, da ce barem jednom otici i posjetiti te ljude po Hercegovini, srednjoj Bosni. Kad qrcina.
Evo hajde da se podsjetimo sta je uradio doticni? Umjesto da imamo situaciju da barem sa jednim narodom bosnjaci sklope pakt, da budemo pragmaticni, mi smo se pravili blesavi. Pa ne mozemo mi sami protiv svih. Shvatite. Plus, nalazis se u krscanskoj da ne moze bit krscanskija evropa. Sta se pravimo blesavi koji qrac.
Padali na fore o pucanju po prstima, itd. Sve to fino. Fino je to cuti. Al to nije politika.
Uglavnom, definitvno politika nije za nas. Dzaba. Ne znamo i kraj price. To malo stare garde sto smo imali, pomrlo. A i tu je bilo svega.
Jebote, dosli smo do toga da ti premijer drzave dodje u kafanu, a ne zeli da dodje u Predsjednistvo.
-
Bazinga1234
#17093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
2014. DF je kandidovao Antu Popovića i on je osvojio samo 7,179 glasova (ja se ne sjećam ni kako čovjek izgleda). Tako da mislim da će HDZ svejedno uzeti člana predsjedništva na narednim izborima jer ne vidim nekog drugog pro BiH Hrvata a da ima neku popularnost i harizmu.
- dječak sa šibicama
#17094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Komsic je prosao evoluciju kao politicar a to mnogi ne prate bas hronoloski, prvo je bio policajac pa nacelnik sarajevske opcine, vec tada je pokazao spremnost za mahinacije prevare i kao dobar poltron. Manje su poznate njegovi nacelnicki marifetluci sa Orucem i slicnim mafijasima.
Onda se kroz SDP gurao kao gradjanski politicar i na kraju je od SDA prepoznat kao sjajan saradnik, podlozan korupciji i spreman da radi za gazdu za solidan ili odlican honorar. SDA ce uvijek zlatom platiti korumpiranog "socijademokratu" zgodnog za dvostruku igru.
Njegovi glasaci u pocetku su bili ljudi koji slijede grandjansku politiku, zadnji mandat dobio potpuno drugim glasovima.
Onda se kroz SDP gurao kao gradjanski politicar i na kraju je od SDA prepoznat kao sjajan saradnik, podlozan korupciji i spreman da radi za gazdu za solidan ili odlican honorar. SDA ce uvijek zlatom platiti korumpiranog "socijademokratu" zgodnog za dvostruku igru.
Njegovi glasaci u pocetku su bili ljudi koji slijede grandjansku politiku, zadnji mandat dobio potpuno drugim glasovima.
- BHCluster
#17095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve zalbe za polozaj Hrvata mozete uputiti na Mirogoj ili Kneza Domagoja bb, 88000 Mostar. A kad je tako zasto onda Trojki ne smeta koalirati sa tim istim sto im Komsic drzi ljestve. Naravno zaboravljas da su svo to vrijeme svi NiP-ovci bili sdO pa nije problem.kamberovica polje wrote: ↑23/01/2024 13:02Moraš stvarni bit jadnik da ovako nešto napišeš i da se raduješ tome, ali ne čudi me.BHCluster wrote: ↑23/01/2024 12:52A Hrvata nikad manje u Bosni i Hercegovini. Odlican poso!pemanapemani wrote: ↑23/01/2024 12:45
Meni je Komšić trn u oku jer je lijeni ublehaš.
Njegov osnovni posao je vanjska politika i lobiranje, a vidimo kako stojimo u međunarodnim krugovima.
Kada se Komšić prvi put kandidovao 2006. - HDZ je imao manje od 70 hiljada glasova, a u BiH je živjelo preko 550 hiljada Hrvata. Bile opozicione stranke - NHI, HSS, NSRZB, HSP...
Danas HDZ ima blizu 150 hiljada glasova, a Hrvata u BiH ima manje od 300 hiljada. Opozicija praktično ne postoji.
I onda kažu ustašluk proizveo Komšića.![]()
Prije će biti da je Komšić osigurao uzp HDZ plebiscitarnu podršku Hrvata, a međunarodni ugled države srozao do nule.
Više je traljava trojka dovela međunarodnih političara u Sarajevo za godinu dana, nego Komšić kojem je to osnovni posao, od 2018. do danas.![]()
1) Hrvata je manje zbog pasoša i mogućnosti rada u EU.
2) Manje je i Bošnjaka i Srba i ostalih.
Svih je manje zbog politike stranke kojoj je Komšić držao ljestve svih ovih godina.
-
PM72
#17096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije bio policajacdječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 13:05 Komsic je prosao evoluciju kao politicar a to mnogi ne prate bas hronoloski, prvo je bio policajac pa nacelnik sarajevske opcine, vec tada je pokazao spremnost za mahinacije prevare i kao dobar poltron. Manje su poznate njegovi nacelnicki marifetluci sa Orucem i slicnim mafijasima.
- BHCluster
#17097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dokaz?dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 13:05 Komsic je prosao evoluciju kao politicar a to mnogi ne prate bas hronoloski, prvo je bio policajac pa nacelnik sarajevske opcine, vec tada je pokazao spremnost za mahinacije prevare i kao dobar poltron. Manje su poznate njegovi nacelnicki marifetluci sa Orucem i slicnim mafijasima.
- tramvajtrojka
#17098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ovo mi je nadrealno da ne zna u kojem periodu je Komšić bio parlamentarac kad je uputio 0 prijedloga i replika za četiri godineBHCluster wrote: ↑23/01/2024 13:03To ono kad je bio u SDP-u?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:56Mogao je svašta uraditi kad je bio u Parlamentu BiH.
-
harisl
#17099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Gledajuci koliko je Komsic nanio stete Hrvatima (sta im je nastetio?) i koliko bi Covic nastetio BiH i gdje bi nas odveo i koliko bi se zalagao za BiH da je "prosao"... izbor je jasan za mene.
Zar je toliko tesko prestati gurati prst u oko BiH za jedan mandat, da se malo smire strasti?
Ponasanje Plenkovica, Covica i ostalih HDZ-ovaca samo ucvrscuje taj izbor. Sve dok se desavaju ovakve stvari, za mene nema drugog izbora. Valjda Trojka, iz sve svoje "gradjanstine", moze poluciti jednog pro-BiH Hrvata, mada "nije fer"... Ako ne mogu, postoje i druge bosnjacke stranke...
Zar je toliko tesko prestati gurati prst u oko BiH za jedan mandat, da se malo smire strasti?
Ponasanje Plenkovica, Covica i ostalih HDZ-ovaca samo ucvrscuje taj izbor. Sve dok se desavaju ovakve stvari, za mene nema drugog izbora. Valjda Trojka, iz sve svoje "gradjanstine", moze poluciti jednog pro-BiH Hrvata, mada "nije fer"... Ako ne mogu, postoje i druge bosnjacke stranke...
-
palermo
#17100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma to je glupost. Ili nemas pojma o hravyskoj politici ili si zlonamjeran. Vjerujem i nadam se da je u pitanju ovo prvoThorgerson wrote: ↑23/01/2024 13:02Pa Covic treba ( i vjerovatno to i radi) da Komsica dize u nebesa. Komsic je taj koji je razbio i razvalio bilo kakvu opoziciju kod Hrvata. Ja sam siguran da Covic ima u svojoj vili sliku Komsica na zidu. Garantujem to.PM72 wrote: ↑23/01/2024 12:55A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.