Ne ja sam napisao nesto drugo, a to je da vecina ovih ljudi zeli Bosnu i Hercegovinu kao funcionalnu drzavu u kojoj nije bitno kako se zoves samo je bitno da je osjecas kao svoju jedinu domovinu. I postoje oni drugi koji je ne osjecaju kao svoju jedinu domovinu i njima ljudi kao Komsic smetaju.tramvajtrojka wrote: ↑23/01/2024 12:34I sam ti si sa ovim napisao sami srz problema hegemonija jednog naroda nad drugim il kako da bosnjaci imaju svog korisnog hrvata, a kad to Dodik uradi sa onim svojim bosnjakom u skupštini ispadne drvlje i kamenje sa bosnjacke strane.palermo wrote: ↑23/01/2024 12:30Ma nije ni to tacno. Niti je Komsic proizveo ustasluk, niti je ustasluk proizveo Komsica.
Komsic je zapravo samo projicirana slika covjeka kakavog bi vecina pro BiH ljudi ( nazalost, to su uglavnom Bosnjaci) zeljeli vidjeti. Hrvat, koji osjeca Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
palermo
#17051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
reci fino sve sto hrvati imaju kupe dobiju doniraju im ili nabave ne valjaplavi_E wrote: ↑23/01/2024 12:00 @DaysleepeR
Ja ne govorim o nikakvom pucanju na Rafaele. Ti pises o gadjanju Tuzle sa Jadrana. Ja govorim o cinjenici da su sostificirane stvari zamjenjne pur pjenom na HR Rafalima. Tvoje debilno-idiotsko prosipnje suplje o SDA u kontekstu sa Rafalima tu nista ne mjenjna. SDA kao velika i jaka stranka je srecom proslost dzaba vam supljiranje. Rasipanje SDA je u toku i nezaustavljivo je. Ali danasnjica je jucerasnji covicev prijedlog IZ. Radi se o vjerovatno najvecoj izdaji drzave BiH od Dejtona. Sadasnjica je takodje da Covic tvrdi da je to dogovorio sa Trojkom. Cinjenica je takodje da niko od Trojke nije demantovao Covica.
samo bosna i hercegovina valja
- Login77777
#17053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kad smo kod toga…tramvajtrojka wrote: ↑23/01/2024 12:29Bitno im ga suknuti sva probih politika u zadnjih tridesetak godina, pa kad ti kroz EU institucije oni suknu e onda se preuzme ovaj isti baner od ovih i krene ista prica![]()

- Ozimician
#17054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da sumiramo dosadasnje:
- sinocnji natpisi su bili tacni (Istraga i clanovi HDZ-a su imali prave informacije)
- HDZ obje drzave napravio diplomatski cirkus u prisustvu EU (koja je ocito imala funkciju kuma/svjedoka na vjencanju)
- vjencanje (izborni zakon) je vec bilo ugovoreno od strane roditelja mladenaca i pozvani su kumovi i svatovi
- vjencanje je u zadnjem casu pokvarila US Ambasada navodeci da je mlada vec udata zapravo
- mlada suti o tome
- rjesenja zasad nema i morat ce se na sudu rjesavati (Schmidt i PIC)
....
Pratimo dalje

P.S. Komsic je u ovom svemu sto se jucer i danas desava totalno sporedna uloga.
- sinocnji natpisi su bili tacni (Istraga i clanovi HDZ-a su imali prave informacije)
- HDZ obje drzave napravio diplomatski cirkus u prisustvu EU (koja je ocito imala funkciju kuma/svjedoka na vjencanju)
- vjencanje (izborni zakon) je vec bilo ugovoreno od strane roditelja mladenaca i pozvani su kumovi i svatovi
- vjencanje je u zadnjem casu pokvarila US Ambasada navodeci da je mlada vec udata zapravo
- mlada suti o tome
- rjesenja zasad nema i morat ce se na sudu rjesavati (Schmidt i PIC)
....
Pratimo dalje
P.S. Komsic je u ovom svemu sto se jucer i danas desava totalno sporedna uloga.
Last edited by Ozimician on 23/01/2024 12:47, edited 2 times in total.
- tramvajtrojka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako nekako.palermo wrote: ↑23/01/2024 12:30Ma nije ni to tacno. Niti je Komsic proizveo ustasluk, niti je ustasluk proizveo Komsica.
Komsic je zapravo samo projicirana slika covjeka kakavog bi vecina pro BiH ljudi ( nazalost, to su uglavnom Bosnjaci) zeljeli vidjeti. Hrvat, koji osjeca Bosnu i Hercegovinu kao svoju jedinu domovinu.
Bar do formiranja DF.
- Truba
#17057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
hrvati i srbi će i dalje nepoštovati bih jer su na silu ugurani u nju jer nema pravnog okvira da se razjebe bih koju rat nije uspio razjebat
ali rezultat je to što imamo danas... rupa europe i bit će rupa dokle god smo živi
nažalost to je rezultat inata kojeg imaš ti
ali i pripadnici ostala dva naroda
- dječak sa šibicama
#17058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni se cini Plenkovic pokazao ko je gazda i ko se pita.
Ovo ostalo ne mogu upratiti.
-
pemanapemani
#17059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Meni je Komšić trn u oku jer je lijeni ublehaš.
Njegov osnovni posao je vanjska politika i lobiranje, a vidimo kako stojimo u međunarodnim krugovima.
Kada se Komšić prvi put kandidovao 2006. - HDZ je imao manje od 70 hiljada glasova, a u BiH je živjelo preko 550 hiljada Hrvata. Bile opozicione stranke - NHI, HSS, NSRZB, HSP...
Danas HDZ ima blizu 150 hiljada glasova, a Hrvata u BiH ima manje od 300 hiljada. Opozicija praktično ne postoji.
I onda kažu ustašluk proizveo Komšića.
Prije će biti da je Komšić osigurao uzp HDZ plebiscitarnu podršku Hrvata, a međunarodni ugled države srozao do nule.
Više je traljava trojka dovela međunarodnih političara u Sarajevo za godinu dana, nego Komšić kojem je to osnovni posao, od 2018. do danas.
- p206
#17060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
odradio je i Čović po istom izbornom zakonu ko i Komšić pa ustaše iz Zagreba odu kod njega
tu licemjernost imaju samo oni na ovim prostorima
- Thorgerson
#17061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Druze, mi ovo forsiramo jer trenutno nama vise imponuje. Godi nam Komsic jer na taj nacin ga shukamo hrvatima. Ok.swanfilter wrote: ↑23/01/2024 12:05Sta, sta onda??Thorgerson wrote: ↑23/01/2024 11:59Pa dobro sta onda... gdje to sve vodi? Mi moramo napokon shvatiti da zivimo zajedno u ovoj nakaradnoj drzavi. Ne mozemo zadovoljiti svakoga, ali da ne mozemo zadovoljiti tri skupine, e to fkt moras biti idiot.swanfilter wrote: ↑23/01/2024 11:51
Ima pravo nakon pauze. Nek objavi planove, da ovi imaju o cemu razmisljati svoja dva mandata ...
Podijeljena drzava 95 i ranije i sad se pravimo svi ludi da nije i nazor nesto hocemo. Ne moze. Potpisali smo i jebiga sad.
Zejko Komsic, Hrvat, ne moze biti kandidat jer nije Tihomir Blaskic??
Jel time da se vodimo zbog privatnih zelja Covica, HDZ i HNS??
Pa, dosta je vise savijanja.
Sta u ovom slucaju.
Kandiduje se sutra ne znam osoba A za clana predaj iz reda bosnjackog naroda. Dogovore se hrvati i srbi da izglasaju osobu A kao predstavnika.
Osoba A je bubam iz Citluka. Dolazi u Sarajevo, nikad. S bosnjacima ne prica. Niti pokusava.
Bil se mi bunili? Samo te pitam. Teoretski, ovo se moze desiti. Pitam te, da li bi se ti bunio ili bi ti bilo svejedno.
Jel shvatas da se bira jedan predsjednik da bi ti Dodik bio predsjednik 8 godina?
I vama bi to kao bilo sasvim ok. Jer to je gradjanski, sve pet. Daj ba, nemoj mi te suplje. Prvu sedmicu bi imao proteste kad bi ovaj poceo da gazi drzavu. Jos sam na njenom celu.
- Truba
#17062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jaro dragi nekim forumašima je maloljetni borac armije bihThorgerson wrote: ↑23/01/2024 12:47 Druze, mi ovo forsiramo jer trenutno nama vise imponuje. Godi nam Komsic jer na taj nacin ga shukamo hrvatima. Ok.
Sta u ovom slucaju.
izdajica BIH
pa o čemu mi ovdje pričamo
a lik koji uopće nije bio u HVO
bi hrvatima trebao predstavljat nešto
ajd što je bio u armiji nego što ništa nije uradio za hrvate... ama baš ništa za 16 godina
ajd da je asfalt do nečije vikendice doveo pa bih reko alal vera
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Valjala je Hrvatima BiH kad je trebalo prebacit teziste rata u Hrvatskoj.Truba wrote: ↑23/01/2024 12:45hrvati i srbi će i dalje nepoštovati bih jer su na silu ugurani u nju jer nema pravnog okvira da se razjebe bih koju rat nije uspio razjebat
ali rezultat je to što imamo danas... rupa europe i bit će rupa dokle god smo živi
- black
#17064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dje si ti rodjen ? jel tebe i slicne tebi neko silom 'uguravao' ?Truba wrote: ↑23/01/2024 12:45
hrvati i srbi će i dalje nepoštovati bih jer su na silu ugurani u nju jer nema pravnog okvira da se razjebe bih koju rat nije uspio razjebat
- BHCluster
#17065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Au Vegeta pa ti se bodes.Login77777 wrote: ↑23/01/2024 12:43Kad smo kod toga…tramvajtrojka wrote: ↑23/01/2024 12:29Bitno im ga suknuti sva probih politika u zadnjih tridesetak godina, pa kad ti kroz EU institucije oni suknu e onda se preuzme ovaj isti baner od ovih i krene ista prica![]()
![]()
![]()
-
palermo
#17066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tacno.dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2024 12:45 Meni se cini Plenkovic pokazao ko je gazda i ko se pita.
A Bosnjaci su se opet pokazale kao dobre cevapdzije. Sta je tu je, al tako je.
- BHCluster
#17067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A Hrvata nikad manje u Bosni i Hercegovini. Odlican poso!pemanapemani wrote: ↑23/01/2024 12:45Meni je Komšić trn u oku jer je lijeni ublehaš.
Njegov osnovni posao je vanjska politika i lobiranje, a vidimo kako stojimo u međunarodnim krugovima.
Kada se Komšić prvi put kandidovao 2006. - HDZ je imao manje od 70 hiljada glasova, a u BiH je živjelo preko 550 hiljada Hrvata. Bile opozicione stranke - NHI, HSS, NSRZB, HSP...
Danas HDZ ima blizu 150 hiljada glasova, a Hrvata u BiH ima manje od 300 hiljada. Opozicija praktično ne postoji.
I onda kažu ustašluk proizveo Komšića.![]()
Prije će biti da je Komšić osigurao uzp HDZ plebiscitarnu podršku Hrvata, a međunarodni ugled države srozao do nule.
Više je traljava trojka dovela međunarodnih političara u Sarajevo za godinu dana, nego Komšić kojem je to osnovni posao, od 2018. do danas.
- dječak sa šibicama
#17068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Inace cijela ta EU ekipa Ursule, njenog pajde Plenkovica i ostalih, meni nekako... ne znam, djeluju kao jahaci apokalipse.
- Thorgerson
#17069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Joj ovi su mu najsladji. Za gradjansku su drzavu, a sutra ako bi se to desilo, pa se hrvati i srbi udruze kao sto su sada udruzeni, pa ti poklope drzavu.tataćusak wrote: ↑23/01/2024 12:01Thorgerson wrote: ↑23/01/2024 11:57 Unazad gledajuci, sve u svemu kad se podvuce crta Komsic nam je napravio vise problema, nego koristi.
Ovo govori neko ko je glasao za doticnog. I zajebao sam se, samo tako. Glasao sam jer sam mislio naivno da ce on uspjeti pribliziti Hrvate drzavi. U smislu, da ce barem jednom otici i posjetiti te ljude po Hercegovini, srednjoj Bosni. Kad qrcina.
Evo hajde da se podsjetimo sta je uradio doticni? Umjesto da imamo situaciju da barem sa jednim narodom bosnjaci sklope pakt, da budemo pragmaticni, mi smo se pravili blesavi. Pa ne mozemo mi sami protiv svih. Shvatite. Plus, nalazis se u krscanskoj da ne moze bit krscanskija evropa. Sta se pravimo blesavi koji qrac.
Padali na fore o pucanju po prstima, itd. Sve to fino. Fino je to cuti. Al to nije politika.
Uglavnom, definitvno politika nije za nas. Dzaba. Ne znamo i kraj price. To malo stare garde sto smo imali, pomrlo. A i tu je bilo svega.
Jebote, dosli smo do toga da ti premijer drzave dodje u kafanu, a ne zeli da dodje u Predsjednistvo.
Ti ako hoćeš građansku državu treba da glasaš opet za komšića (kad bude kandidat).
Trebaš imati mogućnost glasati i za doDicka ako hoćeš , to je građanska država.
Građani će ako se izmijeni zakon moći samo bošnjacima birati predstavnika koji kaže da nije bošnjak.
Jebote, jel vi shvatate da ovaj sistem cuva drzavu ustvari od nesposobnih pro bih politicara. Razmislite malo o tome.
Jer ponavljam, da nema ovog sada sistema, u predsjednistvu bi imao 8 godina Covica i 8 godina Dodika. Dakle, ako.bi htjeli cisto gradjansku drzavu.
I mojne samo price bosnjoooci bi se udruzili i skinuli njih. Ne bi. Kad smo se to udruzili? Kad? Usred rata smo bili haman zakuhali medjusobno. Da ne govorim o ratnim profiterima itd.
Dakle, bolje da se poklopimo i radimo na sebi. A ako neko misli da imamo sposobnije politicare od srba i hrvata nek pogleda malo trenutno situaciju. Gdje su oni, gdje mi. I dokle smo se doveli.
- DaysleepeR
#17070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Samo se šepurio u maskirnoj malo, čuva ga Gorska Služba dok skija, ublehari okolo i šupljira.
Nit njegova riječ ima kakvu težinu niti vrijednost niti vjerodostojnost.
Šupljator, foler, lažov, varalica.
Samo se šepurio u maskirnoj malo, čuva ga Gorska Služba dok skija, ublehari okolo i šupljira.
-
breuer
#17071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ništa onda, daj nam Treći...DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
- dr_Evil
#17072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Srbe razumijem, ali da su Hrvati ugurani u nju, khm.. ko da je jucer referndum bio.. ili je ipak to bio referndum kao sto ja rekoh da se na Bosni isprazni oruzje JNA pa odebljenje pereca. Proslo 30 godina, tipican Bosnjak jos nije skontao, a ja sam budala 
Komsica moramo poslati na smetljiste historije, vakat je..
Komsica moramo poslati na smetljiste historije, vakat je..
-
PM72
#17073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
- BHCluster
#17074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sta moze uraditi kad su svi protiv njega bili? Eto imate Trujku 1000 KM minimalac pa ti vidi a budzet nikad veci.DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
- DaysleepeR
#17075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čović radi ono što je obećao svojim glasačima.PM72 wrote: ↑23/01/2024 12:55A ćirilićar i ustaša Čović je sve kontra? Iskren,poštenjačina,patriota?DaysleepeR wrote: ↑23/01/2024 12:52 Komšić ništa za građansku nije uradio, niti je uradio išta za ovu državu generalno.
Imaš li mentalni kapacitet da razlučiš to dvoje?