Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Osmi Socrates

#16751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ozimician wrote: 22/01/2024 21:24
Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:22
Kad pogledaš širu sliku, bez približavanja Federacije i Hrvatske nema nikakav "međunarodni plan" šanse da uspije. Kako da se približe ako skoro svaki političar iz Hrvatske koji ima neku moć ne može ni smisliti Komšića.

Znam ja da bi vi beskonačne svađe sa Hrvatskom, ali to neće ići. Nije bukvalno nikom u interesu.
Pa sta Hrvatska planira da da za to priblizavanje?

Konstitutivnost Bosnjacima u RH ? 2 clana predsjednistva RH ? :D

Kakve bombe bacate, cuj neko vama nesto duzan. :lol: :lol: :lol:
Pa i u bošnjačkom interesu je da se približuju jedni drugima. Ako nisi dobro shvatio, Vučić se naoružava, i treba da se koordinira odgovor na to sa ostalim faktorima u regiji.

Ili misliš da će stranci stati na BiH stranu samo zato što imaju ljepše oči od onih drugih?
Osmi Socrates

#16752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Jordan1961 wrote: 22/01/2024 21:31
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 21:03
Hajde jos jednom procitaj samo ono sto si sam napisao: "Jugoslavija je bila federacija", "Milosevic je zelio centralizirati".
E sada BiH nije federacija, vrlo je decentralizirana i pokazi mi i jedan prijedlog zakona koji nesto zeli "centralizirati". A ja tebi mogu nekoliko njih koji bi jos dalje decentralizirali i razvlascivali drzavu.
Pa, jbg, centraliziranje je da jedan narod bira dva člana predsjedništva u FBiH. Tako je Milošević radio sa Predsjedništvom Jugoslavije, s tim što nije narod birao nego politički vrh Srbije.
.
Ne odustajes ti. Dzaba Ustav BiH, dzaba presuda US BiH iz 2000.
Sve citirano ali ne dopire. Shvati jednom. Clanove Predsjednistva BiH ne biraju narodi nego "glasaci".
Naravno jednom kad ti propadne zabiti kajlu, svo ostalo baljezganje je bespredmetno.
To je već izlizana priča. Ameri su rekli "Ustav više nije neizmjenljiv". Mora ponovo. Kao i kod svakog Ustava, kompromisi.
Ozimician

#16753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:35
Kad pogledaš širu sliku, bez približavanja Federacije i Hrvatske nema nikakav "međunarodni plan" šanse da uspije. Kako da se približe ako skoro svaki političar iz Hrvatske koji ima neku moć ne može ni smisliti Komšića.

Znam ja da bi vi beskonačne svađe sa Hrvatskom, ali to neće ići. Nije bukvalno nikom u interesu.

Pa i u bošnjačkom interesu je da se približuju jedni drugima. Ako nisi dobro shvatio, Vučić se naoružava, i treba da se koordinira odgovor na to sa ostalim faktorima u regiji.

Ili misliš da će stranci stati na BiH stranu samo zato što imaju ljepše oči od onih drugih?
NE razumijem, jel to prijetis ratom ?

:D

Stranci nece stati ni na ciju stranu, to je svakom normalnom Bosancu jasno (mislim sa IQ 70+), stat ce jedino na "liniju razdvajanja". :-D

Hajd sto se Vucic naoruzava, ali naoruzava se i HV. Same shit.

Kakvi su to djeciji pokusaji ucjene.
JohnnyS

#16754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

100k wrote: 22/01/2024 21:29 Kako je lijepo gledati kako im je Komsic kost u grlu. Prije mi je bio onako, malo bolji od drugih, ali kad vidim kako pjene tacno bi ga kraljem proglasio. Zamisljam im face zadrtih nacionalista koji ne mogu da gledaju hrvata koji ne mrzi druge. Jer o cem ce pricati sa njim ako nece o zlim turcima. Ista mrznja i prema onoj ambasadorici u Ceskoj i bilo kojem drugom Hrvatu koji je imalo normalan.

Sva politika im svedena na religiju, ne mogu da shvate da postoje ljudi koji se identifikuju s drugima na osnovu bilo cega osim religije.

I onda ce kao organizovati izbore na teritoriji federacije da se zamazu oci, ali se pika samo ko je pobijedio u 3 kantona.
A što je tek ona pisala o Bošnjacima na raznoraznim forumima po zemlji i u regiji, dok nije odlučila prvo razoriti svoju i tuđu familiju, a onda krenuti stopama antifašističkog graDŽanstva :D

Sad je "normalna Hrvatica", a dok se Komšić prvi i drugi put birao, onda su joj Bošnjaci bili obrezanci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Zena se obratila i povjerovala evandjelju

Tojest postala gradjanka a evandjelje je po komsicu
swanfilter

#16756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Nek nas onda Hrvati naoruzavaju ako misle da bi trebali na crtu Vucicu.

Mada mislim da bi i ovaj put bili Cvijece. Dobili fesove i tandzaru za Hrvatsku do Uzica ...
tramvajtrojka

#16757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

JohnnyS wrote: 22/01/2024 21:40
100k wrote: 22/01/2024 21:29 Kako je lijepo gledati kako im je Komsic kost u grlu. Prije mi je bio onako, malo bolji od drugih, ali kad vidim kako pjene tacno bi ga kraljem proglasio. Zamisljam im face zadrtih nacionalista koji ne mogu da gledaju hrvata koji ne mrzi druge. Jer o cem ce pricati sa njim ako nece o zlim turcima. Ista mrznja i prema onoj ambasadorici u Ceskoj i bilo kojem drugom Hrvatu koji je imalo normalan.

Sva politika im svedena na religiju, ne mogu da shvate da postoje ljudi koji se identifikuju s drugima na osnovu bilo cega osim religije.

I onda ce kao organizovati izbore na teritoriji federacije da se zamazu oci, ali se pika samo ko je pobijedio u 3 kantona.
A što je tek ona pisala o Bošnjacima na raznoraznim forumima po zemlji i u regiji, dok nije odlučila prvo razoriti svoju i tuđu familiju, a onda krenuti stopama antifašističkog graDŽanstva :D

Sad je "normalna Hrvatica", a dok se Komšić prvi i drugi put birao, onda su joj Bošnjaci bili obrezanci
Pa ovdje se vodile rasprave , na ustaškim kanalizacijama bila sok i nevjerica kad ih je napustila jer je i za njihive stavove bila preradikalna :lol:
Ozimician

#16758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

swanfilter wrote: 22/01/2024 21:41 Nek nas onda Hrvati naoruzavaju ako misle da bi trebali na crtu Vucicu.

Mada mislim da bi i ovaj put bili Cvijece. Dobili fesove i tandzaru za Hrvatsku do Uzica ...
This makes sense.

Tj. ako se HR "boji" za BiH spram Vucica, onda treba da donira opremu, a ne da trazi neke legitimitete preko svojih kmetova.
Osmi Socrates

#16759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ozimician wrote: 22/01/2024 21:37

Stranci nece stati ni na ciju stranu, to je svakom normalnom Bosancu jasno (mislim sa IQ 70+), stat ce jedino na "liniju razdvajanja". :-D

O čemu ti pričaš? Buncaš nešto?

Staće oni na BiH stranu, ali ne žele više da rizikuju rat "svako protiv svakih" kao što je bilo u prošlom ratu. Za takvo nešto, kompromisi, a ne ucjene.
Ozimician

#16760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:43

Staće oni na BiH stranu, ali ne žele više da rizikuju rat "svako protiv svakih" kao što je bilo u prošlom ratu. Za takvo nešto, kompromisi, a ne ucjene.
Pa eto onda nek doniraju opremu, nije problem, objasnio sam vec.

Cuj nece da riskiraju, pa ako ne budu napadali, nece ni imati rat. Nije njih BiH napadala ni u proslom ratu. :-) :-) :-)
tramvajtrojka

#16761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 22/01/2024 21:44

Cuj nece da riskiraju, pa ako ne budu napadali, nece ni imati rat. Nije njih BiH napadala ni u proslom ratu. :-) :-) :-)
A sto ste vi u dijaspori toliko opsjednuti sa ratom ovdje, nece ovdje niko ratovati ne brini se samo osobe koje su 400+ km od Bosne vjeruju u rat
Osmi Socrates

#16762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

E pa zato će prvo morati Komšić i slični niz vodu. A i Čović ako se ne promjeni.

Vi to vidite kao da se samo pritišću Bošnjaci i bosanska strana a to uopšte nije istina. Pritišću se svi koji su problem.
Ozimician

#16763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 21:47

A sto ste vi u dijaspori toliko opsjednuti sa ratom ovdje, nece ovdje niko ratovati ne brini se samo osobe koje su 400+ km od Bosne vjeruju u rat
Vrati koji post nazad i vidi ko prijeti ratom i naoruzavanjem susjeda.

I kad mu se na post odgovori - onda mi iz dijaspore opsjednuti ratom. :lol: :lol: :lol:
palermo

#16764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Ja sve cekam da dodju Bato i trajvan da ti kazu is dijasporo....al davlu, nikad ih tu kad treba
Osmi Socrates

#16765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ja sam rekao da se Vučić priprema za rat. Što ne znači da će ga početi. Treba ga odgovoriti od toga. A to može sa najmanje problema ako ostali pronađu zajedničke interese.
swanfilter

#16766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Ozimician wrote: 22/01/2024 21:42
swanfilter wrote: 22/01/2024 21:41 Nek nas onda Hrvati naoruzavaju ako misle da bi trebali na crtu Vucicu.

This makes sense.

Tj. ako se HR "boji" za BiH spram Vucica, onda treba da donira opremu, a ne da trazi neke legitimitete preko svojih kmetova.
Mislim da je najbolje da se mi vratimo korjenima, Muslimanima.

Nista se ne pitamo. Kopamo po rudnicima i samo jos vece lopate trazimo.

Potpisemo da se odricemo konstitutivnosti i pristajemo da budemo manjina.

Ako nije dovoljno, mozemo i do Turske. Ne bi bilo prvi put.

Valjda konacno ova drzava prodise ...
Last edited by swanfilter on 22/01/2024 21:51, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#16767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Ozimician wrote: 22/01/2024 21:48
tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 21:47

Vrati koji post nazad i vidi ko prijeti ratom i naoruzavanjem susjeda.

I kad mu se na post odgovori - onda mi iz dijaspore opsjednuti ratom. :lol: :lol: :lol:
Nije niko prijetio ratom pa nije pisao da ce rafali letiti iznad Sarajeva :lol: :lol: , previse svi srcano ovo shvatate
Osmi Socrates

#16768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Gdje si manjina? Po Ustavu si ravnopravan, i to ćeš uvijek biti. Druga je stvar što mnogi ne razumiju ravnopravnost. Nije biranje Komšića ravnopravnost.
Ozimician

#16769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Tako i treba, cim krenete slutiti na rat - da vas se postavi gdje vam je mjesto.

Ovo vase pisanje kao kod Dusanke Majkic:
"Nemoj da bude posle da nismo rekli"

Nego okrenimo se zivotnim pitanjima, ostavimo se politike i izbornog zakona. Treba raditi na ekonomskoj saradnji i jacanju robne razmjene.
Npr. omoguciti BH i HR kamionima slobodan prolaz na granicama s obje strane, da se ne ceka, da roba brze prolazi. itd.
Omoguciti slobodan prolaz kroz Neum.
Last edited by Ozimician on 22/01/2024 21:56, edited 1 time in total.
sajber87

#16770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

neon-x wrote: 22/01/2024 21:17
sajber87 wrote: 22/01/2024 21:04
muha_sa wrote: 22/01/2024 20:55

Maksuz iz kafane u mene mi donesoh ti :D

Image

Budeš li fulio ne do ti bog da zbrišeš s foruma :lol:
Pa da li iko realan misli da ce biti dozvoljeno da strane sudije odu a da se uvedu entitetske ili etnicke blokade prilikom izbora novih ili kod donosenja odluka :lol: , ili strane ili skidanje okova blokada eto neka mile i dragan odluce posteno, sta odluce od te dvije opcije treca strana bjanko potpise. a i kod odlaska stranih treba mjenjati ustav tako da mrka kapa
Jok eto Dodik i Covic ce dozvoliti da Bosnjaci izaberu tri Bosnjaka ako hoce kroz skupstinu umjesto 3 stranca. Naravno da ce o tome odlucivati i DN. Jedino sto je mozda dogovoreno je da ce odlazak stranaca ici postupno a skupstina ce popunjavati domacim jednog po jednog kako se budemo priblizavali EU.
Pa onda nece biti dogovoreno i to je to, cuj sad od CE biti usvojeno dosli smo i do MOZDA usvojeno, a nista se ne usvaja samo neka velika prorocanstva evo vec vise od godine. O bozeee tacno je sda df hayat faktor istraga visegodisnja lobotomija dosla na naplatu :lol:
A_A_AKCIJA

#16771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:18 Ako moze pojasnjenje, obzirom da se "pravimo ludi". Koje presude ESLJP tretiraju nacin izbora clana Predsjednistva - Hrvata?
Samo se o tome prica. Koje presude ESLJP rjesava ovaj prijedlog HDZ sto ga je Covic iznijeo danas. Kakve veze ima uvodjenje kantona u izbor sa "tehnickim izmjenama IZ"?
Ja na Trojku ne pljujem ali mogu iskazati da se sa pojedinim potezima slazem ili ne.
Zašto bih ja tebi odgovarao na ovo pitanje, kada si slijep pored očiju?
Imaš jasan stav, bezbroj puta ponovljen.
MZ
Trojke
Suda ESLJP

Samo kompletna reforma Ustava dolazi u obzir gdje će se implemetirati sve presude koje se tiču izbora.

Čović iznio plan, a ja kao neko iz Trojke treba da ga branim? :lol: jesi li dobar?

Pitaj ga ti, pa nam javi šta je rekao.
sajber87

#16772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:55
sajber87 wrote: 22/01/2024 20:51
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:42 Sta li je tek ovdje od svega tacno?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... video.html
Ja sam za to sutra da odu ako ce biti npr dva bira rs, cetiri federacija, tri drzavni nivo, samo predstavnicki domovi bez domova naroda i odluke vecinski u sudu bez bilo kakvih entitetskih i etnickih veta. Ako na to misli gdje da se potpise odlazak stranaca, a ako to ne misli nego zeli neka etnicka ili entitetaka glasanja uz potvrde domova naroda nece se desiti i to je to prosto. Nema tu nauke neke ovako ce biti kako sam ti rekao
Mi nagadjamo a lik kaze da je dogovoreno. Ja licno u to ne vjerujem ali mi je simbolicno kako dvojac bez kormilara Trojku voda k'o mecku na lancu.
Imaju li oni igdje i iucemu inicijativu (posebna prica je da imaju veci demokratski kapacitet i od SNSD a od HDZ pogotovo)?
Ima inicijativa , da se naguze covic i dodik i da do sljedecih opstih izbora budu bivsi kao sto su bakir i zeljko samo psssssst :mrgreen:
Ima li sabura kod tebe da sacekas ili ces i dalje paniciti bez pokrica :mrgreen:
swanfilter

#16773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:53 Gdje si manjina? Po Ustavu si ravnopravan, i to ćeš uvijek biti. Druga je stvar što mnogi ne razumiju ravnopravnost. Nije biranje Komšića ravnopravnost.
Sutra ce doci do novog slucaja Komsic samo ako se pojavi pandan Covicu i HNS.

Makar to bio Komarica.

Jasno ko dan.
neon-x

#16774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by neon-x »

sajber87 wrote: 22/01/2024 21:56
Pa onda nece biti dogovoreno i to je to, cuj sad od CE biti usvojeno dosli smo i do MOZDA usvojeno, a nista se ne usvaja samo neka velika prorocanstva evo vec vise od godine. O bozeee tacno je sda df hayat faktor istraga visegodisnja lobotomija dosla na naplatu :lol:
To "mozda" je afirmativno za Trojku ako je dogovoreno, ako nije ni to, onda je tek kriza. Citaj s razumijevanjem, uspori malo.

Super je tvoj entuzijazam i lozenje, pretpostavljam zbog godina, ali nemoj tako skakati na svaku najmanju i dobronamjernu kritiku, samo ces ljudima ogaditi trojku sa tim hayatima istragama i glupostima.
Osmi Socrates

#16775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

swanfilter wrote: 22/01/2024 22:01
Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:53 Gdje si manjina? Po Ustavu si ravnopravan, i to ćeš uvijek biti. Druga je stvar što mnogi ne razumiju ravnopravnost. Nije biranje Komšića ravnopravnost.
Sutra ce doci do novog slucaja Komsic samo ako se pojavi pandan Covicu i HNS.

Makar to bio Komarica.

Jasno ko dan.
Pa ako taj pandan bude biran kao Komšić onda će biti novi slučaj. Nije stvar ko se bira nego kako.
Locked