Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sajber87

#16726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

muha_sa wrote: 22/01/2024 20:55
sajber87 wrote: 22/01/2024 20:51
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:42 Sta li je tek ovdje od svega tacno?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... video.html
Ja sam za to sutra da odu ako ce biti npr dva bira rs, cetiri federacija, tri drzavni nivo, samo predstavnicki domovi bez domova naroda i odluke vecinski u sudu bez bilo kakvih entitetskih i etnickih veta. Ako na to misli gdje da se potpise odlazak stranaca, a ako to ne misli nego zeli neka etnicka ili entitetaka glasanja uz potvrde domova naroda nece se desiti i to je to prosto. Nema tu nauke neke ovako ce biti kako sam ti rekao
Maksuz iz kafane u mene mi donesoh ti :D

Image

Budeš li fulio ne do ti bog da zbrišeš s foruma :lol:
Pa da li iko realan misli da ce biti dozvoljeno da strane sudije odu a da se uvedu entitetske ili etnicke blokade prilikom izbora novih ili kod donosenja odluka :lol: , ili strane ili skidanje okova blokada eto neka mile i dragan odluce posteno, sta odluce od te dvije opcije treca strana bjanko potpise. a i kod odlaska stranih treba mjenjati ustav tako da mrka kapa
Last edited by sajber87 on 22/01/2024 21:04, edited 1 time in total.
Jordan1961

#16727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

swanfilter wrote: 22/01/2024 21:03
tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 20:55
swanfilter wrote: 22/01/2024 20:53

Ovo bi bilo ponizavajuce i jasan znak sta ti se sutra moze desiti. Mimo samog Komsica ...

Komsic izbore nije pokrao, nit je na vlast vojnim udarem dosao.
Izvor vijesti Avdo lazov :lol: :lol: a sb prenosi :mrgreen:
Pa, i mimo doticnog, mislis da nije bilo prijedloga ovog tipa od strane rvackog puka?

U pitanju je nacin kako pred relevantnim subjektima diskreditirati Komsica i uvjeriti ih kako Komsic stvarno nije Hrvat. Oni bi najvise voljeli da mu je ime Alija, koji za sebe tvrdi da je Hrvat.

Ovako, onim u EU bas i nije jasno u cemu je problem sa Komsicem ...
Jasno je njima da taj problem ne postoji.
plavi_E

#16728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 21:03
plavi_E wrote: 22/01/2024 21:02 Znaci forum utvrdio da Covic laze. Pa odlicno! :-)
zar nije bilo da trojka laze otkud sad Čović :| :| :?
Prati temu. Forum utvrdio da Trojka nema blage veze sa ovim sto Covic iznosi u javnost. Samo ih stid to javno reci. :-)
swanfilter

#16729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

ibizza wrote: 22/01/2024 21:00 Ako iza ovog paketa stoji EU i USA, te ako je ovo ključno za dalje prema EU, treba potpisati odmah. 10 godina slusam, ovi izdali, oni izdali, nemoj potpisivati, zajebat ce Dodik, nemoj dati Covicu... Bjez, samo potpisuj Dino, gore ne moze biti.
Znaci, svi iznose zahtjeve, a Bosnjo je tu samo da potpise. Pa sta bude.

I tako do zadnjeg potpisa, prije jos jedne seobe u Tursku ...
DonieBrasco

#16730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

swanfilter wrote: 22/01/2024 21:06
ibizza wrote: 22/01/2024 21:00 Ako iza ovog paketa stoji EU i USA, te ako je ovo ključno za dalje prema EU, treba potpisati odmah. 10 godina slusam, ovi izdali, oni izdali, nemoj potpisivati, zajebat ce Dodik, nemoj dati Covicu... Bjez, samo potpisuj Dino, gore ne moze biti.

To zele pojedini tako da predstave, da je Plenkovic dosao ni manje ni vise nego sa Ursulom i ovim holanđaninom da kazu trojci da ce biti kako kazu oni, Dodik, Covic ili nema BiH.
Last edited by DonieBrasco on 22/01/2024 21:07, edited 1 time in total.
sajber87

#16731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

palermo wrote: 22/01/2024 21:03
Gore moze biti, naravno.
Ne mjenjaj nista jer gore moze biti a sve sto se promjeni medijsko botovska masinerija lazi predstavice kao gore. Znaci ne mjenjaj nista :lol:
sajber87

#16732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

A sta da se potpise sta se nudi moze li iko od panicara da kaze sta je to ili ne potpisuj nista moze da ne valja a da ni vidjeli nisu :mrgreen: . Tacno se nekad vidi koliko je i mentalitet jednog dijela naseg naroda kocnica za napredak
Osmi Socrates

#16733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

palermo wrote: 22/01/2024 21:02
Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 20:58
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:30
Sta bi ustav trebao izricito zabraniti? Da ne smijes glasati ni za koga iz druge etnicke grupe? Smiju li Hrvati i Bosnjaci glasati na izborima za clana Predsjednistva iz PC - Srbina? Sta ce ako budu obavezni izbori? Izaci pa krsiti zakon?
Kao što pokušavam objasniti u jedan ili dva posta, postoji razlog zašto se neko državno uređenje formulira kao federacija.

I zašto neke države ne žele da to uvedu kao državno uređenje.

Jugoslavija je bila federacija da se ne bi narodi pobili. Na kraju su se pobili jer ju je Milošević želio centralizirati, da najbrojniji rade šta god im padne napamet na štetu drugih.
Pa.dobro, nisi nesto novo rekao. To svaki dan pise u Glasu Srpske i u vijestima HMS- a.
Bla bla bla truć truć

Meni se prije čini da Bakirova bagra nije shvatila šta je federacija, ili nije željela da shvati šta je federacija, pa evo nam Komšića da šuknemo Hrvatima.

E sad više ne može ni Bakir ni bagra, a uskoro neće moći ni Čović ako nastavi ovako.

Širi su interesi u pitanju a ne ko kome šuka iz dnevno-političkih razloga.

Konaković zasad pametno radi, ne priča puno, ne budaleše. Mislio sam da mu nije pametno što je izabrao da bude i Ministar Vanjskih Poslova i glavni igrač u unutrašnjim dogovorima, ali pokazuje se da je jedan od rijetkih koji je sposoban da obavlja ovo bez budaština i bez nekih teških ispada kojima bi zapaljivao i narod i situaciju.

Sušta suprotnost hurma diplomatiji.
swanfilter

#16734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

DonieBrasco wrote: 22/01/2024 21:07

To zele pojedini tako da predstave, da je Plenkovic dosao ni manje ni vise nego sa Ursulom i ovim holanđaninom da kazu trojci da ce biti kako kazu oni, Dodik, Covic ili nema BiH.
E, ako se nakon svega moramo polomiti pred njom i jos nekakvim Holanđaninom, potpisi i hajmo ko Yazidi lutati svijetom. Nek nas suta u dupe i pljuje u lice ko stigne.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 22/01/2024 20:39
Chmoljo wrote: 22/01/2024 20:32
plavi_E wrote: 22/01/2024 20:28 Trojka se jos ne javlja da demantuju Covica da oni onaj njegov prijedlog nikad nisu potpisali. Ako se jave u stilu prosipanja suplje "mi smo uvijek bili za presude evropskih sudova i venecijansku komisiju" i jasno ne kazu da Covic laze i da to nikad nije dogovoreno onda ce biti jasnije ko laze a ko ne.
Mislim da ce se spcijalno javiti da forumski puk ne talasa situaciju dalje.

Veceras je plenkovic dosao. Nesto se iza brda valja. Te infantilne gdje je bitno ko je sta i kako rekao od onoga sta je uradjeno nas je uvijek kostalo politicke vizije.

Mahala pa mahala.

Ljudi bi se kod nas prije tukli s Tudjmanom sto krivi usta dok prica nego sto je salonski ustasa.
U politici je itekako bitno ko je sta rekao. Pogotovo kad se radi o osobama koje imaju mandat potpisati obavezujuce dokumentee i izglasati zakone. Eto americka ambasada nasla za shodno da reaguje u roku od nekoliko sati a iz Trojke se nema vremena. Nije iskljuceno da Covic laze. I to ne treba kriti od javnosti jer ovo sta Covic predlaze je veliiko sranje to je i tebi jasno.
U politickoj klimi gdje najbolje radi potpaljivanje masa, zaista ogromnu kolicinu izrecenog treba odvaditi. Ja se nadam da je tebi to jasno.
Trappist

#16736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Trappist »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:11

Kao što pokušavam objasniti u jedan ili dva posta, postoji razlog zašto se neko državno uređenje formulira kao federacija.

Jugoslavija je bila federacija da se ne bi narodi pobili. Na kraju su se pobili jer ju je Milošević želio centralizirati, da najbrojniji rade šta god im padne napamet na štetu drugih.
Pa.dobro, nisi nesto novo rekao. To svaki dan pise u Glasu Srpske i u vijestima HMS- a.
Bla bla bla truć truć

Meni se prije čini da Bakirova bagra nije shvatila šta je federacija, ili nije željela da shvati šta je federacija, pa evo nam Komšića da šuknemo Hrvatima.

E sad više ne može ni Bakir ni bagra, a uskoro neće moći ni Čović ako nastavi ovako.

Konaković zasad pametno radi, ne priča puno, ne budaleše. Mislio sam da mu nije pametno što je izabrao da bude i Ministar Vanjskih Poslova i glavni igrač u unutrašnjim dogovorima, ali pokazuje se da je jedan od rijetkih koji je sposoban da obavlja ovo bez budaština i bez nekih teških ispada kojima bi zapaljivao i narod i situaciju.

E cuj ne priča puno
Ozimician

#16737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Zivimo definitivno u zanimljivom vremenu. :D
tramvajtrojka

#16738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

swanfilter wrote: 22/01/2024 20:53

Ovo bi bilo ponizavajuce i jasan znak sta ti se sutra moze desiti. Mimo samog Komsica ...

Komsic izbore nije pokrao, nit je na vlast vojnim udarem dosao.
Pa, i mimo doticnog, mislis da nije bilo prijedloga ovog tipa od strane rvackog puka?

U pitanju je nacin kako pred relevantnim subjektima diskreditirati Komsica i uvjeriti ih kako Komsic stvarno nije Hrvat. Oni bi najvise voljeli da mu je ime Alija, koji za sebe tvrdi da je Hrvat.

I kad se ne desi ovo ujutro sto je Avdo slagao samo da zapali mase i kreira narativ linča onda nece biti nista a lik podgrijava i zakuhava siruaciju, jer samo maloumna osoba kao sto je on moze objaviti da je neko trazio krsenje diplomatskih protokola
RtrnOfSalisbury

#16739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by RtrnOfSalisbury »

predlazem da se racunaju i glasovi rvata iz pc-a 8)
neon-x

#16740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by neon-x »

sajber87 wrote: 22/01/2024 21:04
muha_sa wrote: 22/01/2024 20:55
sajber87 wrote: 22/01/2024 20:51

Ja sam za to sutra da odu ako ce biti npr dva bira rs, cetiri federacija, tri drzavni nivo, samo predstavnicki domovi bez domova naroda i odluke vecinski u sudu bez bilo kakvih entitetskih i etnickih veta. Ako na to misli gdje da se potpise odlazak stranaca, a ako to ne misli nego zeli neka etnicka ili entitetaka glasanja uz potvrde domova naroda nece se desiti i to je to prosto. Nema tu nauke neke ovako ce biti kako sam ti rekao
Maksuz iz kafane u mene mi donesoh ti :D

Image

Budeš li fulio ne do ti bog da zbrišeš s foruma :lol:
Pa da li iko realan misli da ce biti dozvoljeno da strane sudije odu a da se uvedu entitetske ili etnicke blokade prilikom izbora novih ili kod donosenja odluka :lol: , ili strane ili skidanje okova blokada eto neka mile i dragan odluce posteno, sta odluce od te dvije opcije treca strana bjanko potpise. a i kod odlaska stranih treba mjenjati ustav tako da mrka kapa
Jok eto Dodik i Covic ce dozvoliti da Bosnjaci izaberu tri Bosnjaka ako hoce kroz skupstinu umjesto 3 stranca. Naravno da ce o tome odlucivati i DN. Jedino sto je mozda dogovoreno je da ce odlazak stranaca ici postupno a skupstina ce popunjavati domacim jednog po jednog kako se budemo priblizavali EU.
BHCluster

#16741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote: 22/01/2024 20:17 Ne treba zaboraviti da je kod aprilskog paketa sve bilo spremno, ali tada su bosnjacki predstavnici minirali dogovor. Sjecate entitetskog glasanja i 100% BiH.
Ne treba zaboraviti da je i HDZ 1990 tu odigrao kljucnu uloga hdZ/uZp-a isto je znacajna jer da su oni glasali za aprilski paket bi prosao.
Jordan1961

#16742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Trappist wrote: 22/01/2024 21:14

Bla bla bla truć truć

E cuj ne priča puno
Zestoko je ovo.
swanfilter

#16743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

tramvajtrojka wrote: 22/01/2024 21:15

I kad se ne desi ovo ujutro sto je Avdo slagao samo da zapali mase i kreira narativ linča onda nece biti nista a lik podgrijava i zakuhava siruaciju, jer samo maloumna osoba kao sto je on moze objaviti da je neko trazio krsenje diplomatskih protokola
Hajaja.

Pa ona Latinka Zovko prodaje most u Mostaru pod hrvatskom kulturnom bastinom. Laze jel stigla u Briselu, a da nisu svih ovih godina pokusali progurati takvu podlost ...
Osmi Socrates

#16744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Jordan1961 wrote: 22/01/2024 21:03
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 20:30
Sta bi ustav trebao izricito zabraniti? Da ne smijes glasati ni za koga iz druge etnicke grupe? Smiju li Hrvati i Bosnjaci glasati na izborima za clana Predsjednistva iz PC - Srbina? Sta ce ako budu obavezni izbori? Izaci pa krsiti zakon?

Hajde jos jednom procitaj samo ono sto si sam napisao: "Jugoslavija je bila federacija", "Milosevic je zelio centralizirati".
E sada BiH nije federacija, vrlo je decentralizirana i pokazi mi i jedan prijedlog zakona koji nesto zeli "centralizirati". A ja tebi mogu nekoliko njih koji bi jos dalje decentralizirali i razvlascivali drzavu.
Pa, jbg, centraliziranje je da jedan narod bira dva člana predsjedništva u FBiH. Tako je Milošević radio sa Predsjedništvom Jugoslavije, s tim što nije narod birao nego politički vrh Srbije.

Ili treba crtati dalje? Je l' to Federacija? Komšić možda i vjeruje da je građanska opcija, ali je u stvarnosti samo pijun Bakirovih budalaština i šukanja "jer možemo".

I onda se Bakir pita što ga stranci ne vole. A Komšić postane SDFA.

Kad pogledaš širu sliku, bez približavanja Federacije i Hrvatske nema nikakav "međunarodni plan" šanse da uspije. Kako da se približe ako skoro svaki političar iz Hrvatske koji ima neku moć ne može ni smisliti Komšića.

Znam ja da bi vi beskonačne svađe sa Hrvatskom, ali to neće ići. Nije bukvalno nikom u interesu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

plavi_E wrote: 22/01/2024 20:28 Trojka se jos ne javlja da demantuju Covica da oni onaj njegov prijedlog nikad nisu potpisali. Ako se jave u stilu prosipanja suplje "mi smo uvijek bili za presude evropskih sudova i venecijansku komisiju" i jasno ne kazu da Covic laze i da to nikad nije dogovoreno onda ce biti jasnije ko laze a ko ne.

Veceras je plenkovic dosao. Nesto se iza brda valja. Te infantilne gdje je bitno ko je sta i kako rekao od onoga sta je uradjeno nas je uvijek kostalo politicke vizije.

Mahala pa mahala.

Ljudi bi se kod nas prije tukli s Tudjmanom sto krivi usta dok prica nego sto je salonski ustasa.
Frajer pola dana proziva Trojku da je zakon njihov a drugu polovicu da se Trojka oglasi :lol:
Ozimician

#16746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:22
Kad pogledaš širu sliku, bez približavanja Federacije i Hrvatske nema nikakav "međunarodni plan" šanse da uspije. Kako da se približe ako skoro svaki političar iz Hrvatske koji ima neku moć ne može ni smisliti Komšića.

Znam ja da bi vi beskonačne svađe sa Hrvatskom, ali to neće ići. Nije bukvalno nikom u interesu.
Pa sta Hrvatska planira da da za to priblizavanje?

Konstitutivnost Bosnjacima u RH ? 2 clana predsjednistva RH ? :D

Kakve bombe bacate, cuj neko vama nesto duzan. :lol: :lol: :lol:
palermo

#16747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Bla bla bla truć truć

Pa ti jos gori nego sto sam mislio. Pa sayber je tak'e postove pisao ima godinu dana. I sad ti nasao da mu uzimas posao
100k

#16748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 100k »

Kako je lijepo gledati kako im je Komsic kost u grlu. Prije mi je bio onako, malo bolji od drugih, ali kad vidim kako pjene tacno bi ga kraljem proglasio. Zamisljam im face zadrtih nacionalista koji ne mogu da gledaju hrvata koji ne mrzi druge. Jer o cem ce pricati sa njim ako nece o zlim turcima. Ista mrznja i prema onoj ambasadorici u Ceskoj i bilo kojem drugom Hrvatu koji je imalo normalan.

Sva politika im svedena na religiju, ne mogu da shvate da postoje ljudi koji se identifikuju s drugima na osnovu bilo cega osim religije.

I onda ce kao organizovati izbore na teritoriji federacije da se zamazu oci, ali se pika samo ko je pobijedio u 3 kantona.
Jordan1961

#16749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Osmi Socrates wrote: 22/01/2024 21:22
Jordan1961 wrote: 22/01/2024 21:03

Hajde jos jednom procitaj samo ono sto si sam napisao: "Jugoslavija je bila federacija", "Milosevic je zelio centralizirati".
E sada BiH nije federacija, vrlo je decentralizirana i pokazi mi i jedan prijedlog zakona koji nesto zeli "centralizirati". A ja tebi mogu nekoliko njih koji bi jos dalje decentralizirali i razvlascivali drzavu.
Pa, jbg, centraliziranje je da jedan narod bira dva člana predsjedništva u FBiH. Tako je Milošević radio sa Predsjedništvom Jugoslavije, s tim što nije narod birao nego politički vrh Srbije.
.
Ne odustajes ti. Dzaba Ustav BiH, dzaba presuda US BiH iz 2000.
Sve citirano ali ne dopire. Shvati jednom. Clanove Predsjednistva BiH ne biraju narodi nego "glasaci".
Naravno jednom kad ti propadne zabiti kajlu, svo ostalo baljezganje je bespredmetno.
tramvajtrojka

#16750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 22/01/2024 21:24

Mahala pa mahala.

Frajer pola dana proziva Trojku da je zakon njihov a drugu polovicu da se Trojka oglasi :lol:
Image

evo kvazi istoricar i ubleha od novibara Senja je izbacio novi psihoticni tekst bice i za trece smjene varijacija
Locked