Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
elk
#17176 Re: Cijene stanova All about
Najjace ovo ako ne bude 12 milja idemo iz zemlje 
- tataćusak
#17177 Re: Cijene stanova All about
Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih
.
Sve je u ovoj državi sranje. Kanton sarajevo plaća stanove ovima koji dolaze sa strane , našim parama.
Kanton treba pomoći svim stanovnicima kantona koji imaju boravak u sarajevu zadnjih 5-10 godina i koji kupuju prvu nekretninu. Naravno da i tu treba biti neka socijalna strana a ne da se milioneri guraju. Da ovo društvo ima imalo morala oni se nebi ni prijavljivali
Sve je u ovoj državi sranje. Kanton sarajevo plaća stanove ovima koji dolaze sa strane , našim parama.
Kanton treba pomoći svim stanovnicima kantona koji imaju boravak u sarajevu zadnjih 5-10 godina i koji kupuju prvu nekretninu. Naravno da i tu treba biti neka socijalna strana a ne da se milioneri guraju. Da ovo društvo ima imalo morala oni se nebi ni prijavljivali
-
bumerangss
#17178 Re: Cijene stanova All about
Ja nisam ni za jedno pamaganje i smatram da drzava nije duzna da pomaze, pogotovo nekome ko ima platu 3000+ KM a ima doata takvih među tim koji su dobili tih 4800 i malo im pa traze 12000
Isto kao u trgovini kad pise popust do 70% a tamo mozda samo jedan artikal snizen toliko a avi ostali snizeni 20% i niko od njih ne proestuje stonije dobio popust 70% koliko pise na izlogu jer znaju da ima ono famozno DO
I ovdje je u konkuru pislalo do 12000 i ima puno aplikanata i sta je tu problem sto ce svi dobiti po 4800?
Ko nas narod daj ti meni a druge ko ebe
Nikad nista u zivotu ni od drzave ni od koga nisam dobio gratis. Sve zaradio svojim rukama i mislim da tako svi trebaju
Isto kao u trgovini kad pise popust do 70% a tamo mozda samo jedan artikal snizen toliko a avi ostali snizeni 20% i niko od njih ne proestuje stonije dobio popust 70% koliko pise na izlogu jer znaju da ima ono famozno DO
I ovdje je u konkuru pislalo do 12000 i ima puno aplikanata i sta je tu problem sto ce svi dobiti po 4800?
Ko nas narod daj ti meni a druge ko ebe
Nikad nista u zivotu ni od drzave ni od koga nisam dobio gratis. Sve zaradio svojim rukama i mislim da tako svi trebaju
-
Trappist
#17179 Re: Cijene stanova All about
gdje ti zivis ?citroen xm wrote: ↑19/01/2024 22:53 Mene pravo nervira kukanje, ne samo u ovom slučaju, već uopšteno. A kod nas je simptomatično da oni koji su stvarno u nevolji manje kukaju ili ne kukaju nikako za razliku od onih koji nemaju nikakvu realnu potrebu da kukaju.
Uvijek sam, kao što i sada radim, zagovarao kupovinu nekretnine čim se stekne uslov za kredit. Nebitno je li to željena nekretnina, bitno je da je u tom momentu možeš priuštiti i da zadovoljava standarde normalnog života. Posle kada se steknu uslovi i ako se ona stvar nadigne za boljim, imaš šta prodati i doplatiti za bolje.
Problem, konstantan problem je odnos želja i mogućnosti. Niko da sagleda realnu situaciju i onda imamo ovakve žalopojke od kojih mi se diže kosa na glavi. Ljudi nisu svjesni da niko nije dužan da pomaže i djelimično(koliko god to bilo) finansira njihov prohtjev da kupe stan u centru glavnog grada.
Kada bi se stimulisao povratak na selo, a čini mi se da se i to radilo, sa puno većim novcem, niko se ne bi prijavio. Hoće ljudi stan u glavnom gradu koji će mu drugi platiti.
-
Beli belcan
-
citroen xm
-
Trappist
#17182 Re: Cijene stanova All about
U kojem gradu mislim
-
Trappist
#17184 Re: Cijene stanova All about
nisam iznenadjen. seres sto drugi hoce da zive u sarajevu, a ti vec zivis u sarajevu. sto ti ne odes na selo ?
-
citroen xm
#17185 Re: Cijene stanova All about
Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
-
goredole
#17186 Re: Cijene stanova All about
bravocitroen xm wrote: ↑20/01/2024 16:06 Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
-
Trappist
#17187 Re: Cijene stanova All about
Joj kompleksi izbijaju i iz tastature, ohani malocitroen xm wrote: ↑20/01/2024 16:06 Pa ne živim u centru Sarajeva i ne tražim stan na potezu Malta-Čaršija. Sa druge strane ja ne doseljavam u Sarajevo, ja sam rođen tu, kao i roditelji mi. Sa treće strane, lakše bih ja iz Sarajeva odlučio da odem živjeti na selo nego vi rođeni u njemu da se zadržite. I na kraju, mene država nije pogurala ni sa jednom jedinom markom, a opet ne kukam. Radim i snalazim se kako znam i umijem i ne jebem državi majke. Vraćam kredit i šutim. Ne serem što neko hoće da živi u Sarajevu već što kao useljenik u taj grad hoće samo najbolje lokacije i da ga država još časti sa parama koje uzima od svih nas.
-
citroen xm
#17188 Re: Cijene stanova All about
Nema šta, baš se vidi kako izbijaju.
Ajd idite kukumačite za još 7000 da vam ne bi propalo ljetovanje na Maldivima. Moraće žena umjesto medijapana odabrati iveral.
Ajd idite kukumačite za još 7000 da vam ne bi propalo ljetovanje na Maldivima. Moraće žena umjesto medijapana odabrati iveral.
-
giannibelif
#17189 Re: Cijene stanova All about
Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.
- Novi_Nick
#17190 Re: Cijene stanova All about
I sta onda, mladi dobiju kredit i veliki popust u cijeni stana i onda se ispare u inostranstvo i isplacuju ostatk kredita izvana?tataćusak wrote: ↑20/01/2024 09:25 Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih.
- xoklix
#17191 Re: Cijene stanova All about
U petak se zadesih kod notara pa sam čuo čitanje teksta od strane notara prema klijentu,a vezano je za subvenciju.Novi_Nick wrote: ↑21/01/2024 03:00I sta onda, mladi dobiju kredit i veliki popust u cijeni stana i onda se ispare u inostranstvo i isplacuju ostatk kredita izvana?tataćusak wrote: ↑20/01/2024 09:25 Dok sam bio u kategoriji mladih bilo je neko hebeno vrijeme i nisam mogao dići kredit. Sad kad bih možda mogao nisam u kategoriji mladih.
Uglavnom, ako promjeniš mjesto prebivališta van KS u narednih 5 godina moraš vratiti subvenciju. Slično je ako želiš prodati stan.
- starii
#17192 Re: Cijene stanova All about
e šta će se ovakvih stanova izrentati turistima 
- n+1
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17194 Re: Cijene stanova All about
Sta ti imas trazit tebe su tvoji zbrinuligiannibelif wrote: ↑21/01/2024 00:07 Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.
-
nekome
#17195 Re: Cijene stanova All about
*neUKusan+1 wrote: ↑21/01/2024 13:10 https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /240121036
Jao, koliko neukusa.
- n+1
#17196 Re: Cijene stanova All about
nekome wrote: ↑21/01/2024 13:45*neUKusan+1 wrote: ↑21/01/2024 13:10 https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /240121036
Jao, koliko neukusa.
- dječak sa šibicama
#17197 Re: Cijene stanova All about
Ne sumnjam da ih je SDFA pogurala bar transpoarentima, ostalo od OHR okupljanja materijala.
-
giannibelif
#17198 Re: Cijene stanova All about
Pa ne tražim niti bi i ne treba da imam pravo na bilo šta slično na ovako napisanim i koncipiranim konkursima gdje može aplicirati svako ko i ne živi ovdje. Ova gospodja sa prebivalištem u Turskoj je aplicirala, kao kad bi ja aplicirao na poziv Gradske Uprave u Bukureštu za porezne olakšice i slično pri kupovini stana, a nisam tu prijavljen. Javni poziv je katastrofalno napisan i proveden. Hajde što je ministar poletio da sjedne u fotelju, ali Nihad je ovo trebao zakočiti radi sebe prvo._BataZiv_0809 wrote: ↑21/01/2024 13:14Sta ti imas trazit tebe su tvoji zbrinuligiannibelif wrote: ↑21/01/2024 00:07 Moja mati je došla u Sarajevo na fakultet, djed sa očeve strane došao iz Temišvara u Sarajevo, bio profesor u srednjoj školi i nakon toga do penzije je bio u Energoinvestu na dobrim pozicijama. U socijalizmu je dobio stan na Kovačićima, ali je Jugoslaviji zaradio milione maraka, zeničkoj Željezari otvorio vrata saradnje sa Željezarom u Aradu i rumunskom tržištu, bio je prevodilac i domaćin delegacija koje su dolazile i kupovale našu robu godinama. Ja sam dobio stan tako što je otac radio godinama u Omanu kao inžinjer i prodao je veliki stan, napravio kuću i meni kupio dvosoban i garažu. Živim tu od 2020. i vratio sam se nakon fakulteta i rada vani zbog djevojke, sada žene i ne tražim jednu marku da mi se donira jer mogu sebi da priuštim krov i dobar život. U planu mi je da kupim manji stan u Bukureštu u kojem sam živio i radio šest godina i kad ga budem kupovao neću imati nikakvu subvenciju i ne treba da je imam jer ne živim tamo i tamo odlazim turistički i da se provodim i družim i to će biti ulaganje u kćerkicinu budućnost i ako bude željela da se seli. Ne postoji ta država i lokalna zajednica i uprava koja podstiče na ovakav način i ovakvim javnim pozivima kupovinu nekretnina ljudima koji tu i ne žive maltene. Ovi ljudi u ministarstvu su goli idioti. Ovaj konkurs ja ne bi proveo kao ovakav, nema tih para. Izvinite što mi rodjeni tu imamo stanove u gradu u kojem su nam roditelji i djedovi/bake/nane živjeli.![]()
-
DonieBrasco
#17199 Re: Cijene stanova All about
Poruka protesta SDA 30 godina za mlade pravila drzavau, ovi dosli i sve pokvarili preko noci.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#17200 Re: Cijene stanova All about
Javni poziv je katastrofalno napisan a jedino sta je gore od toga je njegova sama provedba.
Prvo su sve aplikante nahajcali pricom o 12 milja, a onda su uravnilovkom zajebali one sto su ostvarili najvise bodova.
Cemu bodovanje ako ce svi dobit pare
Prvo su sve aplikante nahajcali pricom o 12 milja, a onda su uravnilovkom zajebali one sto su ostvarili najvise bodova.
Cemu bodovanje ako ce svi dobit pare