Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#15576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:32
MuaDib wrote: 16/01/2024 22:28
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:18

Upravo tako, o tome i pričam 100 000 ubijenih, milion raseljenih, uništeni svi vjerski objekti, bolnice granatirane, masovne grobnice, primarne, sekundarne, tercijarne, masovna silovanja i mučenja, heliodrom, keraterm, manjača, dretelj, uništen sport, gradovi duhova, separatizam, napadi na povratnike, izborne krađe

Sve je to posljedica genocidne i UZP politike :thumbup:
I to nije bilo dovoljno, već tako istraumiran narod izvrgni pljačkaškoj privatizaciji, prevari ga za donacije, prevari ga za radni staž, ukradu mu zdravstvo, penziju, perspektivu, egzistenciju, djeci mu poturi drogu, ako neće posao za 5 stoja, ili mu daj lažnu nadu zvanu fakultet, izgradi carstva na pljački, utaji poreza, prodaju državnog dobra, ali daj tri godine robije borcu zbog krađe metra drva, i nije to dovoljno već tuci borce, odraslu djecu izludi da dignu ruke od BiH, pomozi ih, obesoravi ih, pljuni ih, pa im pokaži da i bolnica može postati gasna komora i dovedi im u zemlju koju su očevi branili gađale iz Azije, jer razmažena djeca neće da rade za gazde koji pametuju o Bosni. Ali Srbi i Hrvati su krivi. Sve navedeno govori da si ti dobro uhljebljen i da lajanjem želiš skrenuti pažnju da ne vidimo kvazipatriotske parazite. Ne prolazi jarane to. Upravo vi ste ogradili narodu državu i naveli ga da život u Bosni doživljava kao sudbu prokletu.
Tako je i zato trebamo državu predati u ruke onih koji su doveli do takvog stanja. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Svaka čast.

U njihovim župama vlada sila od blagostanja, med i kajmak teku umjesto onog smeća na Drini :thumbup:

Rogatica, Višegrad, Rudo, Čajniče, Grahovo, Livno, Kupres sijaju od blagostanja. :thumbup: :thumbup:

Svi iz mrskog Sarajeva idu u Foču da zarade sebi hljeb.
Ne bih baš, ali ... ne sviđa mi se to konstantno poređenje sa HDZ/SNSD krajevima u BiH.

Mi moramo razumijeti da su srpska i hrvatska politika unutar ove države samo podružnice centara u Zagrebu i Beogradu. Kao takve, mi se ne smijemo samo mjeriti sa ekspoziturama, već prije svega sa samom Srbijom i Hrvatskom, tj. Sarajevo i Zenicu sa Nišem, Šabcem, BG-om, odnosno Zagrebom, Osijekom i tkd.

Ni Kosovari se ne mjere sa ono malo jada u sjevernoj Mitrovici, već znaju da je prava opasnost van njihovih granica.
no_sekirli

#15577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by no_sekirli »

Cini mi se da je masterplan kvazidomoljuba, vracanje SDA da se oni "anamonjima" nagovore,j er nisu imali priliku zadnjih 30 godina, ili da se ide u rat, pa da ih sada potjeramo preko Save i Drine do Jadranskog mora, jer smo sada naoruzani bolje, ima nas puno vise, a vodje su nam puno racionalnije.
Athlon64

#15578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 16/01/2024 22:42
Athlon64 wrote: 16/01/2024 21:56
Hakiz wrote: 16/01/2024 21:52

Hronologija je bitna.

Prvo smo otišli, mladi, u rat. Onda smo postali invalidi. Zatim je invalidnina ostala u istom nivou oko 20 godina. Jedna vlast je to uradila. Promijenili smo je. Nova nastavlja isto. U međuvremenu velika inflacija nije "emantipirala" tu vlast.

Ako ti vlast i opozicija koja tu vlast zamijeni rade isto, možeš komotno reći da ti država u cjelini radi isto, da državu nije briga za tebe.

A ako državu nije briga za mene, zašto bih reagovao na svakave izjave o njoj?

Eno dobitnika love za stanove, porodilja i sličnih, neka reaguju. Oni imaju razlog. Dok se ne ispale u Njemačku.
Da li si RVI kao pripadnik ABIH ?
Da.
Pretpostavio sam.

Uglavnom no bad feelings. :thumbup:

Hoću samo reći, da u toj nekoj drugoj državi, koja bi došla na mjesto ove sadašnje, kakvu je zamišljaju separatisti, vrlo lahko mogu pronaći kooperante među sarajevskom "elitom", kakva je i dotična profesorica, pa da krenu malo čitati ratni staž, da krene onda revizija i invalidnina, pa ti kao RVI ABiH budeš "slučajno" ili zbog nekog banalnog razloga skinut s neke liste, u takvom scenariju ni tih 450 KM nije više sigurno.

Jbg, vidimo šta se dešava povratnicima u RS, malo-malo zovu ih na neka ispitivanja, malo-malo dođe policija da provjeri "da li živiš na prijavljenoj adresi", itd. Ko to nije iskusio, može onda dovoditi državu (kakvu takvu) u pitanje.
Athlon64

#15579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 16/01/2024 22:46 Ne bih baš, ali ... ne sviđa mi se to konstantno poređenje sa HDZ/SNSD krajevima u BiH.

Mi moramo razumijeti da su srpska i hrvatska politika unutar ove države samo podružnice centara u Zagrebu i Beogradu. Kao takve, mi se ne smijemo samo mjeriti sa ekspoziturama, već prije svega sa samom Srbijom i Hrvatskom, tj. Sarajevo i Zenicu sa Nišem, Šabcem, BG-om, odnosno Zagrebom, Osijekom i tkd.

Ni Kosovari se ne mjere sa ono malo jada u sjevernoj Mitrovici, već znaju da je prava opasnost van njihovih granica.
Apsolutno se slažem.

Politika BH Srba i Hrvata nema svoju pamet, nego im pamet dolazi s one strane Drine i Save, oni su samo poslušnici tih politika i nije im problem raditi na svoju štetu, ako to ide u korist susjednih politika.

Primjer je npr. HE Buško jezero - gdje se lokalni HDZ svojevremeno odrekao prihoda općini u korist Hrvatske. :-) :-) :-)
Takvih primjera ima bezbroj.

Kosovari su 90% većina u svojoj domovini i njihovi separatisti nemaju pravo veta na svaku moguću odluku kao kod nas, i na državnom i entitetskom nivou. Tako da su samim time već u ogromnoj političkoj prednosti.
Hakiz

#15580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:46
Athlon64 wrote: 16/01/2024 21:56

Da li si RVI kao pripadnik ABIH ?
Da.
Pretpostavio sam.

Hoću samo reći, da u toj nekoj drugoj državi, koja bi došla na mjesto ove sadašnje, kakvu je zamišljaju separatisti, vrlo lahko mogu pronaći kooperante među sarajevskom "elitom", kakva je i dotična profesorica, pa da krenu malo čitati ratni staž, da krene onda revizija i invalidnina, pa ti kao RVI ABiH budeš "slučajno" ili zbog nekog banalnog razloga skinut s neke liste, u takvom scenariju ni tih 450 KM nije više sigurno.

Jbg, vidimo šta se dešava povratnicima u RS, malo-malo zovu ih na neka ispitivanja, malo-malo dođe policija da provjeri "da li živiš na prijavljenoj adresi", itd. Ko to nije iskusio, može onda dovoditi državu (kakvu takvu) u pitanje.
Nevolja jednih ne isključuje nevolju drugih.

Ako ćemo ići načinom da ima i onih koji su gore prošli, onda nikome nećemo ništa uraditi jer uvijek ima neko ko je gore prošao.

NIje problem, tako je kako je, ali pusti mi onda šuplje o patriotizmu.

Ima izraz za ovakve kao što sam ja i meni slični. Topovsko meso. Neki od nas su, nasreću, preživjeli, neki nažalost, ali te patriotske indoktrinacije ostavite za one koji danas imaju godina koliko smo imali mi kada smo krenuli u rat.

Treba pričati. Neka mladi, koji se danas raduju da će dobiti 5.000, 12.000, koliko god, na našem primjeru vide, kada privučeni tim novcem ostanu, šta će im se desiti ako se nađu u stanju potrebe.

Ne ostajte ovdje, djeco.
Last edited by Hakiz on 16/01/2024 22:56, edited 1 time in total.
palermo

#15581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

no_sekirli wrote: 16/01/2024 22:46 Cini mi se da je masterplan kvazidomoljuba, vracanje SDA da se oni "anamonjima" nagovore,j er nisu imali priliku zadnjih 30 godina, ili da se ide u rat, pa da ih sada potjeramo preko Save i Drine do Jadranskog mora, jer smo sada naoruzani bolje, ima nas puno vise, a vodje su nam puno racionalnije.
Dje ova profesorica pripada. U domoljube ili kvazidomoljube ?
Hakiz

#15582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

palermo wrote: 16/01/2024 22:55
no_sekirli wrote: 16/01/2024 22:46 Cini mi se da je masterplan kvazidomoljuba, vracanje SDA da se oni "anamonjima" nagovore,j er nisu imali priliku zadnjih 30 godina, ili da se ide u rat, pa da ih sada potjeramo preko Save i Drine do Jadranskog mora, jer smo sada naoruzani bolje, ima nas puno vise, a vodje su nam puno racionalnije.
U SDA opoziciju.
Athlon64

#15583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 16/01/2024 22:54

Da.
Pretpostavio sam.

Ako ćemo ići načinom da ima i onih koji su gore prošli, onda nikome nećemo ništa uraditi jer uvijek ima neko ko je gore prošao.

Ima izraz za ovakve kao što sam ja i meni slični. Topovsko meso. Neki od nas su, nasreću, preživjeli, neki nažalost, ali te patriotske indoktrinacije ostavite za one koji danas imaju godina koliko smo imali mi kada smo krenuli u rat.

Treba pričati. Neka mladi, koji se danas raduju da će dobiti 5.000, 12.000, koliko god, na našem primjeru vide, kada privučeni tim novcem ostanu, šta će im se desiti ako se nađu u stanju potrebe.

Ne ostajte ovdje, djeco.
Ja apsolutno razumijem tvoju ogorčenost.

Ali kako kažu: "Razočaranim narodom je najlakše manipulirati." :thumbup:

Živ i zdrav bio što više godina i hvala ti na odbrani domovine.
palermo

#15584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Hakiz wrote: 16/01/2024 22:56
U SDA opoziciju.
Nisam shvatio. U opoziciju spram SDA ili je zajedno sa SDA opozicija.
Hakiz

#15585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:57
Hakiz wrote: 16/01/2024 22:54

Pretpostavio sam.

Ne ostajte ovdje, djeco.
Ja apsolutno razumijem tvoju ogorčenost.

Ali kako kažu: "Razočaranim narodom je najlakše manipulirati." :thumbup:

Živ i zdrav bio što više godina i hvala ti na odbrani domovine.
Nema na čemu?

:mrgreen:
Hakiz

#15586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

palermo wrote: 16/01/2024 22:59

U SDA opoziciju.
Protiv SDA. Je li NiP ili nije?
PreWiBa

#15587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:52
sehohari wrote: 16/01/2024 22:46 Ne bih baš, ali ... ne sviđa mi se to konstantno poređenje sa HDZ/SNSD krajevima u BiH.

Apsolutno se slažem.

Politika BH Srba i Hrvata nema svoju pamet, nego im pamet dolazi s one strane Drine i Save, oni su samo poslušnici tih politika i nije im problem raditi na svoju štetu, ako to ide u korist susjednih politika.

Primjer je npr. HE Buško jezero - gdje se lokalni HDZ svojevremeno odrekao prihoda općini u korist Hrvatske. :-) :-) :-)

Kosovari su 90% većina u svojoj domovini i njihovi separatisti nemaju pravo veta na svaku moguću odluku kao kod nas, i na državnom i entitetskom nivou. Tako da su samim time već u ogromnoj političkoj prednosti.
Pa dobro, radi tih 90% su najvjerovatnije i dobili građansko uređenje.

Uglavnom, samo kod Bošnjaka sam primjetio to da se dijeli između Srba u BiH ili Srbijanaca npr.
Kao eto, samo zato što nisu u Bosni mora da nisu kao "naši". Makar se meni tako čini.
PreWiBa

#15588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 16/01/2024 23:00

U SDA opoziciju.
Bila je, nije više.
MuaDib

#15589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MuaDib »

Haris.ba wrote: 16/01/2024 22:39 Samo da kazem da je nedavno dekan Harvarda dala ostavku nakon svjedocenja pred njihovim parlamentom. Jer je rekla nesto sto se nije svidjelo nekim studentima, a pogotovo privatnim finansijerima Harvarda.

Primjer iz Cemerike, zemlje slobode i famoznog prvog amandmana.
Dekanesa Harvarda nije zbog toga dala ostavku, već zbog toga što je iznošenje politički prostranog stava bilo nepoštivanja načela da osobe na čelu obrazovne insitucije moraju biti politički nepristrasne.
Ljudi tamo imaju moralni kod i svijest da politika nema šta da traži u obrazovanju niti da se oglašava s pozicije obrazovne ustanove.
Athlon64

#15590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Hakiz wrote: 16/01/2024 22:59 Nema na čemu?

:mrgreen:
Ima, samim tim da smo ovdje i možemo pričati ovako, je golema stvar.

Moj rahm. amidža je bio vječiti optimista (inače logoraš i ranjavan), kad je cijena goriva bila 3,5 KM - on je na to rekao: Dobro je da ga ima kupiti. Ja pamtim periode kad ga nisi imao gdje kupiti, bez obzira koliko para imao.

Eh ta rečenica mi se urezala i od tad posmatram stvari malo drugačije. :-D
palermo

#15591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

U SDA opoziciju.
Aha, pa onda je shodno forumskom narativu domoljub.
Hakiz

#15592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

palermo wrote: 16/01/2024 23:02

Aha, pa onda je shodno forumskom narativu domoljub.
Upravo to. Ko je protiv SDA može sve, ne smije se kritikovati.
PreWiBa

#15593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

MuaDib wrote: 16/01/2024 23:02
Haris.ba wrote: 16/01/2024 22:39 Samo da kazem da je nedavno dekan Harvarda dala ostavku nakon svjedocenja pred njihovim parlamentom. Jer je rekla nesto sto se nije svidjelo nekim studentima, a pogotovo privatnim finansijerima Harvarda.

Dekanesa Harvarda nije zbog toga dala ostavku, već zbog toga što je iznošenje politički prostranog stava bilo nepoštivanja načela da osobe na čelu obrazovne insitucije moraju biti politički nepristrasne.
Ljudi tamo imaju moralni kod i svijest da politika nema šta da traži u obrazovanju niti da se oglašava s pozicije obrazovne ustanove.
:lol: :-)
Athlon64

#15594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

sehohari wrote: 16/01/2024 23:01
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:52

Apsolutno se slažem.

Pa dobro, radi tih 90% su najvjerovatnije i dobili građansko uređenje.

Uglavnom, samo kod Bošnjaka sam primjetio to da se dijeli između Srba u BiH ili Srbijanaca npr.
Kao eto, samo zato što nisu u Bosni mora da nisu kao "naši". Makar se meni tako čini.
Jbg, Bošnjaci u standardnom modu. :D
Ko je palio jedinu džamiju u BG svojevremeno? - došli ovi BH Srbi? a-haa

Nisu jer niste imali kontakta s njima, na nekoj random vijesti gdje se spomenu Bošnjaci ili Bosanski jezik - odmah ide lavina komentara kako to ne postoji.

Baš sam prije par godina screenshotao jedan baš anegdotalni primjer, ali nemam više taj screenshot, gdje jedna starija gospođa priča kako su nekad mogli svi skupa živjeti, kako je bilo bratstvo i jedinstvo, na to joj neko odgovara: tako je, nekad su mogli zajedno živjeti i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, a sad ih političari zavađaju.
- Na to sve ista gospođa dalje piše: Kako mislite Bošnjaci? Valjda Muslimani? Bošnjaci kao narod ne postoje. :lol: :lol: :lol:
Hakiz

#15595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

MuaDib wrote: 16/01/2024 23:02

A zamjenice? :lol:

Univerziteti su ljevičarski.
palermo

#15596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Kad stignes odgovori. Ovo sam da ne zaboravis. Ne zahmeti na podsjecanju
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Pa kvotaj njega, ne sebe :lol:
no_sekirli

#15598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by no_sekirli »

Nemam pojma gdje pripada, ali ako drzavni ministri, clanovi predsjednistva mogu non stop lajati da ovu drzavu treba ukinuti, i tuziteljstvo ih nije strpalo u zatvor, valjda i neka profesorica smije reci svoj stav. Ako je prekrsila kakav zakon, interno pravilo na faxu, treba joj dati otkaz.
MuaDib

#15599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MuaDib »

Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:32
MuaDib wrote: 16/01/2024 22:28
Athlon64 wrote: 16/01/2024 22:18

Upravo tako, o tome i pričam 100 000 ubijenih, milion raseljenih, uništeni svi vjerski objekti, bolnice granatirane, masovne grobnice, primarne, sekundarne, tercijarne, masovna silovanja i mučenja, heliodrom, keraterm, manjača, dretelj, uništen sport, gradovi duhova, separatizam, napadi na povratnike, izborne krađe

Sve je to posljedica genocidne i UZP politike :thumbup:
I to nije bilo dovoljno, već tako istraumiran narod izvrgni pljačkaškoj privatizaciji, prevari ga za donacije, prevari ga za radni staž, ukradu mu zdravstvo, penziju, perspektivu, egzistenciju, djeci mu poturi drogu, ako neće posao za 5 stoja, ili mu daj lažnu nadu zvanu fakultet, izgradi carstva na pljački, utaji poreza, prodaju državnog dobra, ali daj tri godine robije borcu zbog krađe metra drva, i nije to dovoljno već tuci borce, odraslu djecu izludi da dignu ruke od BiH, pomozi ih, obesoravi ih, pljuni ih, pa im pokaži da i bolnica može postati gasna komora i dovedi im u zemlju koju su očevi branili gađale iz Azije, jer razmažena djeca neće da rade za gazde koji pametuju o Bosni. Ali Srbi i Hrvati su krivi. Sve navedeno govori da si ti dobro uhljebljen i da lajanjem želiš skrenuti pažnju da ne vidimo kvazipatriotske parazite. Ne prolazi jarane to. Upravo vi ste ogradili narodu državu i naveli ga da život u Bosni doživljava kao sudbu prokletu.
Tako je i zato trebamo državu predati u ruke onih koji su doveli do takvog stanja. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Svaka čast.

U njihovim župama vlada sila od blagostanja, med i kajmak teku umjesto onog smeća na Drini :thumbup:

Rogatica, Višegrad, Rudo, Čajniče, Grahovo, Livno, Kupres sijaju od blagostanja. :thumbup: :thumbup:

Svi iz mrskog Sarajeva idu u Foču da zarade sebi hljeb.
Bilo je pitanje kad će tvoja glupost se bezočno prikazati.
Ne treba sabrat dva i dva da se skonta gdje se napajaš političkim stavovima.
Gdje sam ja govorio o blagostanju u nebošnjačkim krajevima BiH. Nigdje! Gdje sam ja govorio da nekom ovu zemlju treba predati. Nigdje.
Smatram da se profesorica ne smije kritikovati zbog mišljenja s kojim se ne slaže većina. Što se tiće naše propasti stojim na tezi da je sve počelo sa dogmom da svak glasa za svoje i da svaki narod ima nacionalnu stranku. Stojim na stanovištu da smo izgubili republiku, samo zato što ona nikad nije bila cilj onih koji su se najviše zaklinjali u državu.
A što se tiće moje opservacije, želim ti prostim jezikom kazati da narod koji je preživio genocid, ne mogu voditi diletanti željni para i moći, jer njima nije cilj oporavak, već izrabljivanje naroda. Sramota je za narod koji je dobio pomoć recipročnu Maršalovom planu, danas jedna od 5 najsiromašnijih etničkih zajednica u Evropi, osuđena na egzodus i nestanak, ne krivicom neprijatelja, već krivicom onih koji su obmanuli narod da znaju napraviti državu. Bošnjaci trebaju političku figuru koja će reći neću da budem žrtva, hoću da se izdignem iz priče žrtve i pokažem neprijatelju šta znači voliti i razvijati državu i da je način na koji gradom državu imperativ i praktičan primjer uspjeha. A ne da se tješimo da smo malo manje gori.
palermo

#15600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

no_sekirli wrote: 16/01/2024 23:21
Nemam pojma gdje pripada, ali ako drzavni ministri, clanovi predsjednistva mogu non stop lajati da ovu drzavu treba ukinuti, i tuziteljstvo ih nije strpalo u zatvor, valjda i neka profesorica smije reci svoj stav. Ako je prekrsila kakav zakon, interno pravilo na faxu, treba joj dati otkaz.
Jah, nemas stava, neutralan...... :D
Locked