Aha,"prihvatili" su kao sto vidis. Isto kao sto Hamas sada "prihvata" podijelu iz 67. A to "from the river to the sea" zanemari, isto ko sto cemo zanemariti komentare Ben Guriona i skoro svih Izraelskih premiera do sada, od kojih su neki, "fun fact", bili prethodno vodje dezigniranih teroristickih organizacija. Al mladost ludost, sta ces. Uglavnom, bitno da Hamas i Palestinci prihvataju kompromis, zar ne? Al cekaj, Izrael ne prihvata. Pa zasto, misa mu? Ja sam mislio da su oni ti koji pristaju na kompromise, tako nas ti ovdje ubjedjujes. A evo, Palestinci nominalno prihvataju granice iz 67. a Izraelci ne.sumirprimus wrote: ↑16/01/2024 12:57 I sve je to fino, lijepo, krasno, da izraelci nisu prihavitili UN plan o podjeli 48me a palestinci odbili. FROM THE RIVER TO THE SEA?
Ono sto mene fascinira je koliko ti ne poznajes, pa svjesno preskaces ili odmahujes neugodne historijske cinjenice, kao i onu o "dezigniranoj"teroristickoj proslosti (a bome i sadasnjosti) IDF-a. Al kontam mozda ti to nisu proslijedili u pamfletima koje si dobio pa ne znas kako se snaci.sumirprimus wrote: ↑16/01/2024 12:57 Ono sto mene fascinira na ovoj temi je koliko nas sviejt dobro poznaje istoriju svete zemlje, naravno selektivno ali ipak poznaje.