Izraelski ukrjainac, ili Ukrajinski Izraelac, nisi nikad cuo za tu kombinaciju?
isti oni koj isu se odazvali u feb2022 pozivu, kao i sada u oktobru izraelu?
Izraelski ukrjainac, ili Ukrajinski Izraelac, nisi nikad cuo za tu kombinaciju?
Nije taj Ukrajinac, nego Izraelac koji se borio u Ukrajini.
kad se dokaže, hoćeš li se posuti pepelom?
Sama cinjenica da su ih iz Juzne Afrike tuzili, odlican jucerasnji nastup advokatskog tima, ogromna medijska paznja za ovaj "case" u cijelom svijetu vec su ucinili puno toga na internacionalizaciji izraelskih zlocina u Gazi, pritiska na vodece svjetske politicke gmazove i vlade. Nije ni bitan ishod.
Ne vjerujem da ce dokazati, jer stvarno mislim da nije. Nema elemenata, i jedna od najzteze dokazljivih stvari na sudu kako vec. .Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 14:53kad se dokaže, hoćeš li se posuti pepelom?
i pošto u Prijedoru nije presuđen, jer sudinica iz Zambije nije ubijeđena da jeste, smatraš li da je u Prijedoru bio genocid?
Druze ovo o cemu pricate se mora dokazati na sudu, bujrum dokazujte kome se dokazuje. Kako god bilo sa srecom, ni brige me nije
nema te borbe časne i nečasne koja može opravdati genocid. ili etničko čišćenje.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 14:58 em da ce dokazati, jer stvarno mislim da nije. Nema elemenata, i jedna od najzteze dokazljivih stvari na sudu kako vec. .
Nas ne bih nikad i nikako poredio sa palestincima, jer ipak smatram da je nasa borba i odbrana bila casna i cista.I nijednu nasu zrtvu ne bih stavljao uz rame sa palestinskom stvari, NISMO PODLEGLI emocijama nit terorizmu. dovoljno sam rekao.
teško je dokazati da nije.A United Nations Commission of Experts mandated to look into violations of international humanitarian law committed in the territory of the former Yugoslavia defined ethnic cleansing in its interim report S/25274 as "… rendering an area ethnically homogeneous by using force or intimidation to remove persons of given groups from the area." In its final report S/1994/674, the same Commission described ethnic cleansing as “… a purposeful policy designed by one ethnic or religious group to remove by violent and terror-inspiring means the civilian population of another ethnic or religious group from certain geographic areas.”
Uradili su u skladu sa mogucnostima bez trunke srama...e sad rade drugi....FAFO je karma.Dead Man Walking wrote: ↑12/01/2024 09:50Radim i uradio bih da mogu al nikad necu moci nije isto. Nisi ti bas toliko glup da to ne znas.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 08:22Hamas je u jednom danu pokazao sta bi uistinu uradio samo da ima moc vojnu i fizicku ali nema , sva sreca. Da se ne lazemo. KOliko god vi njih ovde podrzavali to je takodje fakat.
ha ne znam ja nemojte meni to poturat nisam ja ba pravnik. ne znam valjda nismo imali dobar tim, nisu nas volile sudije, sta li.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 15:06nema te borbe časne i nečasne koja može opravdati genocid. ili etničko čišćenje.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 14:58 em da ce dokazati, jer stvarno mislim da nije. Nema elemenata, i jedna od najzteze dokazljivih stvari na sudu kako vec. .
Nas ne bih nikad i nikako poredio sa palestincima, jer ipak smatram da je nasa borba i odbrana bila casna i cista.I nijednu nasu zrtvu ne bih stavljao uz rame sa palestinskom stvari, NISMO PODLEGLI emocijama nit terorizmu. dovoljno sam rekao.
ali nisam te to pitao, pitao sam te u pogledu legaliteta, odnosno pozivanja na sudske presude. zašto je u Prijedoru genocid iako nije dokazan, a u Palestini mora biti dokazan da bismo to rekli.
no, uistinu, genocid jeste teško dokazati, al etničko čišćenje...
teško je dokazati da nije.A United Nations Commission of Experts mandated to look into violations of international humanitarian law committed in the territory of the former Yugoslavia defined ethnic cleansing in its interim report S/25274 as "… rendering an area ethnically homogeneous by using force or intimidation to remove persons of given groups from the area." In its final report S/1994/674, the same Commission described ethnic cleansing as “… a purposeful policy designed by one ethnic or religious group to remove by violent and terror-inspiring means the civilian population of another ethnic or religious group from certain geographic areas.”
sumire, opet tražiš da pičkaram...sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:08ha ne znam ja nemojte meni to poturat nisam ja ba pravnik. ne znam valjda nismo imali dobar tim, nisu nas volile sudije, sta li.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 15:06nema te borbe časne i nečasne koja može opravdati genocid. ili etničko čišćenje.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 14:58 em da ce dokazati, jer stvarno mislim da nije. Nema elemenata, i jedna od najzteze dokazljivih stvari na sudu kako vec. .
ali nisam te to pitao, pitao sam te u pogledu legaliteta, odnosno pozivanja na sudske presude. zašto je u Prijedoru genocid iako nije dokazan, a u Palestini mora biti dokazan da bismo to rekli.
no, uistinu, genocid jeste teško dokazati, al etničko čišćenje...
medjtim ne bi poredio nasu borbu i zrtve i palestinske i tjt.
Previse se palis na sumirove diletantske postove.Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 15:11
sumire, opet tražiš da pičkaram...
al evo biću kulturan: koji kurac se onda bakćeš tim pojmovima pa poslije glumiš francusku sobaricu i kažeš nemam ja pojma o tome?
doslovno si gore rekao da "nema elemenata"! kako znaš kad ne znaš?
mislim brate, koji kurac! i još kažeš nisam u logičkom sunovratu.
![]()
Da li si ti sa nikom LSD realan . Mislim ono
Lako se praviti lud!sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
Samo ne zelim poredit sa nasim slucajem itjt. Za palestince nek dokazuju mada je moje misljenje da nema elemenata. Kao i da ce tesko dokazati.
A scekacemo da prodje ova operacija pa da vidimo rezultate iste, od kojih moze biti i to eventualno etnicko cisscenje a i ne mora, Sta cemo ako se palestinci vrate u gazu(na sjever jer vecina nije ni izasla iz gaze) bez hamasa? Za sve ovo ovde napisano ha?
Za ovo pitanje i razotkrivanje ovog logičkog akrobate imaš od mene večeru ako se ikad sretnemo!Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 14:53kad se dokaže, hoćeš li se posuti pepelom?
i pošto u Prijedoru nije presuđen, jer sudinica iz Zambije nije ubijeđena da jeste, smatraš li da je u Prijedoru bio genocid?
Aha aha..I gdje je potrebniji? U Ukr ili u Izraelusumirprimus wrote: ↑12/01/2024 14:41Izraelski ukrjainac, ili Ukrajinski Izraelac, nisi nikad cuo za tu kombinaciju?
isti oni koj isu se odazvali u feb2022 pozivu, kao i sada u oktobru izraelu?
KO ono onako okarakterise sto sam podvukao onako kako si napisao...nije nista nego muslimaski fundamentalista sto je domen Irana, i nacin njihove brige prema Palestincima.canvra888 wrote: ↑12/01/2024 14:02Ja uopće ne mirišem Iran, dakle sada mi inputiraš i stavove koje ja uopće ne zastupam. Dakle klasične insinuacije, na šta se zapravo većina tvog rezonovanja i zastupa.General War wrote: ↑12/01/2024 08:52Ne moras ti reci da ja necu skontat kakvo drustvo navija ovdje.canvra888 wrote: ↑12/01/2024 02:54
Ne znam zašto dovodiš u konotaciju mene i Iran kad ja tu državu nikada nisam spomenuo.
S druge strane, ti jesi izjavio da je omjer nebitan u stradanjima 92-95, kao i da se nije desila agresija i pored toga što je haški tribunal potvrdio umiješanost Srbije i Hrvatske.
Kakav bolan vojno-politički cilj u godinama u kojim uopće nije bilo ratno stanje, a uredno su ubijali Palestince svakako? Šta pričaš ti? Šta je bilo od 2014-2021 pa od 2021-2023 pa su opet, medijski nepopraćeno, ubijali Palestince u nehporedivim omjerima.S druge strane kao sto kazes, vojno politicki cilj ne zavisi od zrtava nije ovo utakmica, nije njemaca vise stradalo nego Rusa u II svjetskom ratu, ali je rusija vojno pobjedila, ali to je potesko tebi shvatiti kada tvoja strana gubi..luzer ima pravo da izmislja svasta.
I itekako omjeri žrtava igraju ulogu. Jer da ne igraju, možda bi pojedini mentalni gimnastičari i uspjeli upotpunosti podmetnuti tezu "na sve strane se ginulo", iako se zna koja je strana najviše ubijana u agresiji i da su htjeli da upotpunosti unište taj narod s lica zemlje. Neće ti proći pokušaji.
Šta nije dokazano?A i ovo agresija na BiH nije "dokaZata"...bila je tuzba, pa oborena....tvoja licna percepcija nemoram se ja sloziti sa njom...a posebno u konotaciji Palestinskog pitanja gdje hinjski poturas Bosnjake koji nemaju veze sa Palestincima, Bosnjaci IMAJU drzavu, palestinci je nemaju, Bosnjaci imaju svoje predstavnike u svim tijelima zakonodavnim i izvrsnim...palestinci to nemaju, Bosnajci imaju redovne izbore...palestinci to nemaju...itd, itd..
https://n1info.ba/vijesti/a452755-haski ... rat-u-bih/
https://www.slobodnaevropa.org/a/reakci ... 34483.html
Liku, iskreno, jedini si ti u potrebi za čitanjem.General War wrote: ↑12/01/2024 16:08KO ono onako okarakterise sto sam podvukao onako kako si napisao...nije nista nego muslimaski fundamentalista sto je domen Irana, i nacin njihove brige prema Palestincima.canvra888 wrote: ↑12/01/2024 14:02Ja uopće ne mirišem Iran, dakle sada mi inputiraš i stavove koje ja uopće ne zastupam. Dakle klasične insinuacije, na šta se zapravo većina tvog rezonovanja i zastupa.General War wrote: ↑12/01/2024 08:52
Ne moras ti reci da ja necu skontat kakvo drustvo navija ovdje.
Kakav bolan vojno-politički cilj u godinama u kojim uopće nije bilo ratno stanje, a uredno su ubijali Palestince svakako? Šta pričaš ti? Šta je bilo od 2014-2021 pa od 2021-2023 pa su opet, medijski nepopraćeno, ubijali Palestince u nehporedivim omjerima.S druge strane kao sto kazes, vojno politicki cilj ne zavisi od zrtava nije ovo utakmica, nije njemaca vise stradalo nego Rusa u II svjetskom ratu, ali je rusija vojno pobjedila, ali to je potesko tebi shvatiti kada tvoja strana gubi..luzer ima pravo da izmislja svasta.
I itekako omjeri žrtava igraju ulogu. Jer da ne igraju, možda bi pojedini mentalni gimnastičari i uspjeli upotpunosti podmetnuti tezu "na sve strane se ginulo", iako se zna koja je strana najviše ubijana u agresiji i da su htjeli da upotpunosti unište taj narod s lica zemlje. Neće ti proći pokušaji.
Šta nije dokazano?A i ovo agresija na BiH nije "dokaZata"...bila je tuzba, pa oborena....tvoja licna percepcija nemoram se ja sloziti sa njom...a posebno u konotaciji Palestinskog pitanja gdje hinjski poturas Bosnjake koji nemaju veze sa Palestincima, Bosnjaci IMAJU drzavu, palestinci je nemaju, Bosnjaci imaju svoje predstavnike u svim tijelima zakonodavnim i izvrsnim...palestinci to nemaju, Bosnajci imaju redovne izbore...palestinci to nemaju...itd, itd..
..Ok kako rekoh, jas sam ti pokusao i rijecima i slikovito pokazati da nije, eto tebi jeste i ok.
Ti tacno vise ne znas dje udaras...Pricas o agresiji, pa najvise zratva...pa onda pobiberis sa Hrvatskom![]()
De se bolan educiraj, citaj...ne leti.
A sto se nisi vratio? Je li ko zabranjivao, je li ti imovina vracena?lotPi wrote: ↑12/01/2024 15:54Lako se praviti lud!sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
Samo ne zelim poredit sa nasim slucajem itjt. Za palestince nek dokazuju mada je moje misljenje da nema elemenata. Kao i da ce tesko dokazati.
A scekacemo da prodje ova operacija pa da vidimo rezultate iste, od kojih moze biti i to eventualno etnicko cisscenje a i ne mora, Sta cemo ako se palestinci vrate u gazu(na sjever jer vecina nije ni izasla iz gaze) bez hamasa? Za sve ovo ovde napisano ha?
I mi smo se vratili u Prijedor i Kozarac!
canvra888 wrote: ↑12/01/2024 16:17Liku, iskreno, jedini si ti u potrebi za čitanjem.General War wrote: ↑12/01/2024 16:08KO ono onako okarakterise sto sam podvukao onako kako si napisao...nije nista nego muslimaski fundamentalista sto je domen Irana, i nacin njihove brige prema Palestincima.canvra888 wrote: ↑12/01/2024 14:02
Ja uopće ne mirišem Iran, dakle sada mi inputiraš i stavove koje ja uopće ne zastupam. Dakle klasične insinuacije, na šta se zapravo većina tvog rezonovanja i zastupa.
Kakav bolan vojno-politički cilj u godinama u kojim uopće nije bilo ratno stanje, a uredno su ubijali Palestince svakako? Šta pričaš ti? Šta je bilo od 2014-2021 pa od 2021-2023 pa su opet, medijski nepopraćeno, ubijali Palestince u nehporedivim omjerima.
Šta nije dokazano?
..Ok kako rekoh, jas sam ti pokusao i rijecima i slikovito pokazati da nije, eto tebi jeste i ok.
Ti tacno vise ne znas dje udaras...Pricas o agresiji, pa najvise zratva...pa onda pobiberis sa Hrvatskom![]()
Ovo ti je još jedan u nizu odgovora gdje apsolutno nijedan argument nisi priložio da opravdaš svoje trdnje, nego samo insinuacije i sada evo i pokušaji nekih degradiranja.
Ali dobro, nije prvi put da ostaneš posoljen bez ijednog argumenta. Da si barem otvorio linkove, a kamoli tek napregnuo vijuge pa i pročitao šta, vidio si da se spominje i Srbija pored Hrvatske.
Ali dobro, tebi je subjektivizam vodilja upakovan u loš celofan pacifizma. Odbojno![]()
Ne, nego opet tvoje riječi, ali po drugim temama. Kao psy ops pa kao empatija prema svim žrtvama, bez obzira na pozadinu... i ostala šuplja priča.General War wrote: ↑12/01/2024 16:27canvra888 wrote: ↑12/01/2024 16:17Liku, iskreno, jedini si ti u potrebi za čitanjem.General War wrote: ↑12/01/2024 16:08
KO ono onako okarakterise sto sam podvukao onako kako si napisao...nije nista nego muslimaski fundamentalista sto je domen Irana, i nacin njihove brige prema Palestincima.
Ovo ti je još jedan u nizu odgovora gdje apsolutno nijedan argument nisi priložio da opravdaš svoje trdnje, nego samo insinuacije i sada evo i pokušaji nekih degradiranja.
Ali dobro, nije prvi put da ostaneš posoljen bez ijednog argumenta. Da si barem otvorio linkove, a kamoli tek napregnuo vijuge pa i pročitao šta, vidio si da se spominje i Srbija pored Hrvatske.
Ali dobro, tebi je subjektivizam vodilja upakovan u loš celofan pacifizma. Odbojno![]()
![]()
![]()
CAR![]()
Gdje sam ja to pacifista ziv bio? To samo da potrosis fraze, sta?
..i malo na temu: