Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#47851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

caros wrote: 12/01/2024 13:15
splinter wrote: 12/01/2024 13:12
caros wrote: 12/01/2024 13:05 Sariel briljantan kao i uvijek.

Ko je pisao na ss.ba forumu zna kakav je ovo lik. :mrgreen:
Jeste, sve je to tako, al to je drugi forum i nek je pisao što je pisao. Nas par mu se bilo navadilo na kosti, al baš kao čista zajebancija, ono bez loših namjera. :lol:
Bez obzira na sve ne treba ovdje sponinjati druge forume i komentarisati forumaše. Nije on tema.
Naravno da treba jer je svaki drugi post na ovoj temi upravo njegov. Zanimljivo da mu je nick anagram od Israel, pa neka tumači ko kako hoće. Zašto je svaki drugi post njegov? I to je dobro pitanje. Srećom, nikada neće moći obrisati ono što je pisao tamo, najodvratniji postovi u historiji interneta.

Poznati tviteraš sa 500 lajkova.
:thumbup: jos da napises sa pocetnog nika gdje bi ti kraj bio , ah da i prijava :thumbup:
splinter

#47852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:14
caros wrote: 12/01/2024 13:05 Sariel briljantan kao i uvijek.

Ko je pisao na ss.ba forumu zna kakav je ovo lik. :mrgreen:
Jeste, sve je to tako, al to je drugi forum i nek je pisao što je pisao. Nas par mu se bilo navadilo na kosti, al baš kao čista zajebancija, ono bez loših namjera. :lol:
Bez obzira na sve ne treba ovdje sponinjati druge forume i komentarisati forumaše. Nije on tema.
Neka nek spominje i to prolazi, to je odraz njihove nemoci i frustracija :thumbup:
Isto kao i ovde tacno vidis kad je arguemnt u pitanu a kada frustracija i nemoc...
Ali nije to poenta. Ja se s tobom slažem oko većine na temi Ukrajine, a na ovoj temi se ne slažem oko većine. Ali ne treba prelaziti granice i vrijeđati na ličnoj osnovi. Valjda možemo normalno diskutovati i iznositi mišljenja.
Uostalom ovo je samo forum i ne treba stvari shvatiti toliko lično. Znamo svi, ne daj bože nekog belaja ovdje, ne bi nas niko jebo ni 2 %, pa ni Ukrajinci ni Palestinci, Huti, Biden i ostali i sad ja trebam s nekim da se krvim oko njih? Jašta ću.
sumirprimus

#47853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

splinter wrote: 12/01/2024 13:19
sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:14

Neka nek spominje i to prolazi, to je odraz njihove nemoci i frustracija :thumbup:
Isto kao i ovde tacno vidis kad je arguemnt u pitanu a kada frustracija i nemoc...
Ali nije to poenta. Ja se s tobom slažem oko većine na temi Ukrajine, a na ovoj temi se ne slažem oko većine. Ali ne treba prelaziti granice i vrijeđati na ličnoj osnovi. Valjda možemo normalno diskutovati i iznositi mišljenja.
Uostalom ovo je samo forum i ne treba stvari shvatiti toliko lično. Znamo svi, ne daj bože nekog belaja ovdje, ne bi nas niko jebo ni 2 %, pa ni Ukrajinci ni Palestinci, Huti, Biden i ostali i sad ja trebam s nekim da se krvim oko njih? Jašta ću.
Pa druze ko koga ovde vrijedja na licnoj osnovi konstantno? Budi bar tu iskren, i ko konstantno prelazi granicu licnog i van teme, evo lik nema posta na temu samo o meni pise?i
Druga stvar morate shvatiti meni pitanje palestine ne znaci ko vama, i to je tako, ne veze me nista uz njih, ko kongo., i u kongu je bilo 50 puta vise zrtavapa nikom nista. i valjda imam pravo pisati na temu i prnosit info druge strane?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:04
Chmoljo wrote: 12/01/2024 13:02
sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:01 jel eralno da vi koristite jednu nebitnu rezoluciju u nebitnom un da bi dokazali kako jeneko na istoj strani wtf :lol: :-)
ono totalno ste odrodjeni od surove realnosti...nazalsot. kakva ukrajina i palestina ljudi sta vam je. :-)
pa ti si je koristio i komentarisao.

šta pametuješ onda koje pičke materine.
komentiram na temi, ne trewba puno da se pokaze da je ipak vjera isperd svega, i nemoj meni da psujes mater i spominjes jesi cuo
sumire, bogami, u svojoj tvrdoglavosti ispadaš glup. ko je tvoju mater spomenuo? je li se drogiraš?

kažem ti fino da sereš. i da, licemjer si. pumpaš na ovoj temi izraelsku politiku bez ikakve empatije prema patnjama običnog palestinskog naorda. i to je ono što ljudima najviše smeta.

ovo nije isto što i rat u ukrajini. prosto jer ovdje nema vojski. jedna vojska, i šačica indoktriniranih budala. s tim što je i ova jedina vojska debelo indoktrinirana.

licemjer si jer radiš isto što i izraelska propaganda: jel neko pokaže empatiju prema palestinskoj djeci, odmah je islamista. ma mrš ba.
skupljac_zeljeza

#47855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

DonieBrasco wrote: 12/01/2024 12:46 Da je cijeli svijet na jednoj strani (aposlutno cijeli svijet na jednoj) VS Izrael i Amerika (dvije drzave) na drugoj, sta mislite ko pobjeđuje ?
Velika su tumbanja u svijetu i svako u tome ganja svoje interese. Ono što nadolazi uskoro i što se neće moći izbjeći je Tajvan, a Tajvan je jedan od dva glavna svjetska proizvođača mikroprocesora za široku potrošnju. Ono što Huti trenutno rade u Crvenom moru, to Kinezi za početak sukoba planiraju u Tajvanskom tjesnacu. Ulazimo u eru ratova bez pobjednika. U Ukrajini se ne vidi ni blizu kraj, Palestini isto, slične pretpostavke su i za Tajvan. Kina je sila koja će neće uspjeti lahko pripojiti Tajvan, a Amerika je sila koja se ne bi kačila sa Kinom iako ima obaveze prema Tajvanu kakve sada daje Ukrajini pa vidimo rezultat. Amerika je već nekoliko puta polomila zube u Aziji. Sedmično 6000 bombi na Gazu među kojima i one od 950 kg i kažu da Hamas još nije pobijeđen. Ne znam ni kako su zamislili pobjedu nad Hamasom. Tako što će izaći iz ruševina sa rukama uvis?

Kako bi izgledao rat Kine i Amerike zbog Tajvana?
Chmoljo

#47856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

splinter wrote: 12/01/2024 13:05
sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:01 jel eralno da vi koristite jednu nebitnu rezoluciju u nebitnom un da bi dokazali kako jeneko na istoj strani wtf :lol: :-)
ono totalno ste odrodjeni od surove realnosti...nazalsot. kakva ukrajina i palestina ljudi sta vam je. :-)

Malo se zaletio da komentariše sliku ne skontavši na prvu zastavu Ukrajine na famoznoj lijevoj strani. Sad će se vaditi narednih par stranica. Nikako da skonta da stvari nisu crno bijele i da malo fleksibilnosti i pa i fluidnosti u razmišljanju nije na odmet.
upravo tako. kad sam mu ukazo, odmah me umotava u panislamizam, jebo ga on da ga jebo više. ko da je iz Gornjeg Vakufa pa je nadrkan na konzerve, a ne iz Tuzle.
sumirprimus

#47857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

odgovorio sm ti na pp. da ne bude samo ja pisem ovde.
Haris.ba

#47858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

skupljac_zeljeza wrote: 12/01/2024 13:25
Velika su tumbanja u svijetu i svako u tome ganja svoje interese. Ono što nadolazi uskoro i što se neće moći izbjeći je Tajvan, a Tajvan je jedan od dva glavna svjetska proizvođača mikroprocesora za široku potrošnju. Ono što Huti trenutno rade u Crvenom moru, to Kinezi za početak sukoba planiraju u Tajvanskom tjesnacu.
Tajvan samo ima jeftinu proizvodnju mikroprocesora. Ljudi se u tome specijalizirali. Ako bude kakvog belaja sve se to moze vratiti u Cemeriku.

Tehnologija i masine da bi se po Tajvanu ista stampalo zavise od Holandeza, Njemaca i Amera.
skupljac_zeljeza wrote: 12/01/2024 13:25 Ulazimo u eru ratova bez pobjednika.
Otkud to? Ratovi znaju trajati godinama bez izgleda za mirom, pa mir dodje.
skupljac_zeljeza wrote: 12/01/2024 13:25 Ne znam ni kako su zamislili pobjedu nad Hamasom. Tako što će izaći iz ruševina sa rukama uvis?
Pa prvobitna ideja je bila etnicko ciscenje sa teritorije Gaze. Ono, nema ljudi, nema problema.

Prvo se krenulo sa pricom o Egiptu i Jordanu, pa kad se vidjelo da nema zainteresiranih, probni baloni sa Kongom.

Trenutna ideja je razrusiti sto vise se moze da se sto vise sprijeci povratak i u najgorem slucaju napraviti neku verziju okupacije ko na Zapadnoj Obali.
Bice zanimljivo hoce li pustiti neki koridor da se narod vraca na sjever Gaze, pa da onda ulete na jug i naprave trajni tampon sa Egiptom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Već sve ide ka Americi lagano.

https://www.economist.com/united-states ... he-workers

Kako su prodali Kurde, tako će i Tajvan, čim Xi krene prema tamo.
Haris.ba

#47860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Velkoski wrote: 12/01/2024 13:38 Već sve ide ka Americi lagano.

https://www.economist.com/united-states ... he-workers

Kako su prodali Kurde, tako će i Tajvan, čim Xi krene prema tamo.
Ima na jutjubu lik, asianometry.

Ekstra videa ima o razvoju proizvodnje cipova na Tajvanu. Ameri su tamo isli jer su ljudi bili najjeftiniji uz zadrzanje kvalitete. Ali, mislim da su prvo u Singapuru probali. Znaci, nije to da se ne moze negdje drugo proizvoditi. Moze bez problema. Samo je igra sa cijenama.

Isto ko sto Ajfon se moze bez problema sklapati u Cemerici. Samo, manji onda profit, plus i trziste manje.
JohnnyS

#47861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Chmoljo wrote: 12/01/2024 13:23
sumirprimus wrote: 12/01/2024 13:04

komentiram na temi, ne trewba puno da se pokaze da je ipak vjera isperd svega, i nemoj meni da psujes mater i spominjes jesi cuo
sumire, bogami, u svojoj tvrdoglavosti ispadaš glup. ko je tvoju mater spomenuo? je li se drogiraš?

kažem ti fino da sereš. i da, licemjer si. pumpaš na ovoj temi izraelsku politiku bez ikakve empatije prema patnjama običnog palestinskog naorda. i to je ono što ljudima najviše smeta.

ovo nije isto što i rat u ukrajini. prosto jer ovdje nema vojski. jedna vojska, i šačica indoktriniranih budala. s tim što je i ova jedina vojska debelo indoktrinirana.

licemjer si jer radiš isto što i izraelska propaganda: jel neko pokaže empatiju prema palestinskoj djeci, odmah je islamista. ma mrš ba.
S druge pak strane, svatko tko se usudio nastupiti suprotno od narativa forumske većine je bio od strane par pojedinaca izvrijeđan na najgore moguće načine. Evo ja sam prvi u samom početku rekao da sam umjereno na izraelskoj strani, od toga sam odustao valjda 10.10.kad je krenulo neselektivno bombardiranje, ali džaba, forumski Mladoturci ne opraštaju. Naravno, sad jebem mater IDFu, njihovoj propagandi i svemu, ali i dalje sam stava da nama u Bosni i Hercegovini treba biti jasno pukne li svijet na dva bloka (a puca) da mi nećemo biti u bloku s Hamasom ili Palestinom nego će to biti VRS.
dr_Evil

#47862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 12/01/2024 13:45
S druge pak strane, svatko tko se usudio nastupiti suprotno od narativa forumske većine je bio od strane par pojedinaca izvrijeđan na najgore moguće načine. Evo ja sam prvi u samom početku rekao da sam umjereno na izraelskoj strani, od toga sam odustao valjda 10.10.kad je krenulo neselektivno bombardiranje, ali džaba, forumski Mladoturci ne opraštaju. Naravno, sad jebem mater IDFu, njihovoj propagandi i svemu, ali i dalje sam stava da nama u Bosni i Hercegovini treba biti jasno pukne li svijet na dva bloka (a puca) da mi nećemo biti u bloku s Hamasom ili Palestinom nego će to biti VRS.
Pa ne znam, po trenutnom stanju u svijetu apsolutno da, slazem se. :thumbup:

Zanimljivo prica o Njemackom drzavnom udaru je proslo uveliko ispod radara, u nekom vecem geostrateskom premjestanju takvo nesto je zamislivo, nacionalni pokret za Njemacku - dal bi onda odnos Palestina, Njemacka, Hrvatska, BiH ponovo proradio :) ovo je trubina alternativna historija/buducnost.

Mes cini prije 80 godina je i VRS bila u tom paktu, oplakah :D :skoljka:
skupljac_zeljeza

#47863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Haris.ba wrote: 12/01/2024 13:36
skupljac_zeljeza wrote: 12/01/2024 13:25 Ulazimo u eru ratova bez pobjednika.
Otkud to? Ratovi znaju trajati godinama bez izgleda za mirom, pa mir dodje.
Čekamo li 75 godina da se riješi rat na Bliskom istoku i ne da nije ostao u starim granicama nego se proširio prilično daleko i istočno i sjeverno i južno i zapadno u odnosu na prošlo stoljeće. Postavio sam slike na prethodnoj strani. Zašto sam napravio paralelu sa Tajvanom? Pretpostavke sa gornjeg linka su da Amerika se neće moći direktno umiješati na stranu Tajvana iz više razloga i Tajvan ide u gerilski način ratovanja. Onako kako to sada radi Hamas.

Osvrnuo sam se na tvoje da niko ne može ništa Americi i Izraelu, ali ne mogu ni oni drugima jer zar nisu Rusi uništavali decenijama Afganistan pa onda preuzeli Amerikanci i čiji je sada Afganistan? Decenijama se uništava Palestina i palestinski narod i još su na zemlji svojih pradjedova gdje smetaju velikodržavnom projektu. Šta znači danas vojna sila? Da poruši zgrade i pobije civile moćnim avionima i projektilima i šta dalje?
sumirprimus

#47864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ma pritisak vecini mi ne znaci nista, ne mijesnjam stav nit misljenje zarad drugih, dakle na temu

Image

tenutna slika iz gaze,apokalipiticna scena, borba za humanitarnu pmoc, u uvjetima haman je kisa blato katastrofa... :-)
sumirprimus

#47865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

"
snimak najmbolje govori, ovi ispaljuju rakete, ovi ih pronadju i uniste.
canvra888

#47866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

General War wrote: 12/01/2024 08:52
canvra888 wrote: 12/01/2024 02:54
General War wrote: 12/01/2024 02:26
De de ti otrci sakri se iza bosnjaka za iransku stvar,
Ne znam zašto dovodiš u konotaciju mene i Iran kad ja tu državu nikada nisam spomenuo.

S druge strane, ti jesi izjavio da je omjer nebitan u stradanjima 92-95, kao i da se nije desila agresija i pored toga što je haški tribunal potvrdio umiješanost Srbije i Hrvatske.
Ne moras ti reci da ja necu skontat kakvo drustvo navija ovdje.
Ja uopće ne mirišem Iran, dakle sada mi inputiraš i stavove koje ja uopće ne zastupam. Dakle klasične insinuacije, na šta se zapravo većina tvog rezonovanja i zastupa.
S druge strane kao sto kazes, vojno politicki cilj ne zavisi od zrtava nije ovo utakmica, nije njemaca vise stradalo nego Rusa u II svjetskom ratu, ali je rusija vojno pobjedila, ali to je potesko tebi shvatiti kada tvoja strana gubi..luzer ima pravo da izmislja svasta.
Kakav bolan vojno-politički cilj u godinama u kojim uopće nije bilo ratno stanje, a uredno su ubijali Palestince svakako? Šta pričaš ti? Šta je bilo od 2014-2021 pa od 2021-2023 pa su opet, medijski nepopraćeno, ubijali Palestince u nehporedivim omjerima.

I itekako omjeri žrtava igraju ulogu. Jer da ne igraju, možda bi pojedini mentalni gimnastičari i uspjeli upotpunosti podmetnuti tezu "na sve strane se ginulo", iako se zna koja je strana najviše ubijana u agresiji i da su htjeli da upotpunosti unište taj narod s lica zemlje. Neće ti proći pokušaji.
A i ovo agresija na BiH nije "dokaZata"...bila je tuzba, pa oborena....tvoja licna percepcija nemoram se ja sloziti sa njom...a posebno u konotaciji Palestinskog pitanja gdje hinjski poturas Bosnjake koji nemaju veze sa Palestincima, Bosnjaci IMAJU drzavu, palestinci je nemaju, Bosnjaci imaju svoje predstavnike u svim tijelima zakonodavnim i izvrsnim...palestinci to nemaju, Bosnajci imaju redovne izbore...palestinci to nemaju...itd, itd..
Šta nije dokazano?

https://n1info.ba/vijesti/a452755-haski ... rat-u-bih/
https://www.slobodnaevropa.org/a/reakci ... 34483.html
Chmoljo

#47867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

apsolutno se slažem. ja sam ispizdio kada sam vidio šta je Hamas uradio, jer osim što mi je žao što je realno i Izraelska buranija nastradala, znao sam da će odgovor bit strašno surov.

ja se ne bakćem u moderiranje, Bobi ima drugačije metode, i na njemu je kako će to sve odraditi, ali ja sam u ovim situacijama lupao brojne banove i onda bi rasprava postajala umjerenija. čovjek nek radi kako misli, a kome smeta neka mu se žale. i kad sam ja bio admin i tada su se ljudi žalili, i tada je nekome smetalo. jebiga.
Bosanski_kralj

#47868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Haris.ba wrote: 12/01/2024 12:59
Bosanski_kralj wrote: 12/01/2024 11:20
Siguran sam da će Izrael napasti Hezbolah i da nakon toga dolazi na red Iran.
Sta znaci napasti Hezbolah? Malo zesce bombardirati nego sto inace bombardiraju, ili mislis da se krenuti u neku kopnenu akciju?

I sta znaci dolazi Iran na red? Mislis da ce Izrael direktno avijacijom napasti iranska nuklearna postrojenja?
Mislim da će biti ubrzo otvoreni rat sa Hezbolahom, iz zraka, mora i na kopnu.

Ne vjerujem da će ove godine, ali u budućnosti će sigurno Iran biti napadnut. Kako Izrael nije sposoban sam to učiniti, Amerika će to odraditi za njih.
JohnnyS

#47869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Chmoljo wrote: 12/01/2024 14:10
apsolutno se slažem. ja sam ispizdio kada sam vidio šta je Hamas uradio, jer osim što mi je žao što je realno i Izraelska buranija nastradala, znao sam da će odgovor bit strašno surov.

ja se ne bakćem u moderiranje, Bobi ima drugačije metode, i na njemu je kako će to sve odraditi, ali ja sam u ovim situacijama lupao brojne banove i onda bi rasprava postajala umjerenija. čovjek nek radi kako misli, a kome smeta neka mu se žale. i kad sam ja bio admin i tada su se ljudi žalili, i tada je nekome smetalo. jebiga.
Ma 'ta će Bobi, isto Elza iz Frozena, let it go... :D
Chmoljo

#47870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 12/01/2024 14:13
Chmoljo wrote: 12/01/2024 14:10

Ma 'ta će Bobi, isto Elza iz Frozena, let it go... :D
ja njega zamišljam sa jointom dok adminuje :D
dr_Evil

#47871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 12/01/2024 14:16

Zar vi admini nemate neko godisnje druzenje uz joint :D
skupljac_zeljeza

#47872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Bosanski_kralj wrote: 12/01/2024 14:11
Ne vjerujem da će ove godine, ali u budućnosti će sigurno Iran biti napadnut. Kako Izrael nije sposoban sam to učiniti, Amerika će to odraditi za njih.
Teško da će išta 'odraditi' jer se sigurno sjećaju iransko-iračkog rata.Tada se vodio više granični rat, a geografija Irana nije kao Libije i Iraka. Iran za taj scenario i jača svoje proxije pa je još više trun u oku. Mene više zanima šta će biti sa Egiptom koji još nije porušen kao njegovo okruženje, a čisto sumnjam da nemaju plan i za njega.
jednonogi_Jack

#47873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jednonogi_Jack »

Podružnice IS-a diljem podsaharske Afrike preuzele su odgovornost za napade u sklopu nove globalne kampanje koju je IS pokrenuo bombaškim napadima u Kermanu u Iranu 3. siječnja. Provincija Islamske države Centralna Afrika (ISCAP), provincija Mozambik (ISM), provincija Sahel (ISSP) i provincija Zapadna Afrika (ISWAP) preuzele su odgovornost za napade kao dio kampanje od 4. siječnja. Aktivnosti skupina uglavnom su slične prethodnim kampanjama IS-a u kojima skupine slijede svoje domaće ciljeve u skladu s tipičnim ciljevima napada dok središnje koordiniraju svoje tvrdnje kako bi maksimizirale učinak svoje propagande.

Središnji mediji IS-a ovu kampanju označavaju kao odgovor skupine na rat Izraela i Hamasa i podršku palestinskim muslimanima. IS je službeno pokrenuo kampanju 4. siječnja 30-minutnim govorom svog glasnogovornika koji je raspravljao o ratu Izraela i Hamasa. Glasnogovornik je osudio postupke Izraela, osudio Hamas zbog toga što je nacionalistički i zastupnik “politeističkih” šijitskih frakcija u iranskoj “Osovini otpora,” i kritizirao arapske “tiranine” što stoje uz Izrael. Glasnogovornik je naglasio da iranski “ekspanzionistički planovi, projekti i zavjere protiv muslimana nisu ništa manje opasni i puni mržnje od zavjera i mržnje Židova i križara [kršćana].” Zatim je upotrijebio ovu frazu kako bi pozvao na ubijanje “Židova, križara [kršćana] i njihovih zločinačkih saveznika [neselafistički suniti i šijitski muslimani]” diljem svijeta tako da Izrael nema više saveznika. Medijska jedinica povezana s IS-om ponovila je ove teme u izjavi od 9. siječnja u kojoj se kaže da kampanja "uključuje stvarnu, praktičnu potporu" muslimanskim Palestincima borbom protiv svih sjekira, vlada i vojski na koje se Izrael "oslanja [na] i bori iza njih".

Napadači vukovi samotnjaci i podružnice Islamske države mogli bi pokušati izvesti vrlo vidljive napade na civile i vjerska mjesta kako bi potaknuli globalnu kampanju. Glasnogovornik IS-a posebno je pozvao svoje sljedbenike da prije svega ciljaju na lakše prije teških, na civilne prije vojnih i vjerske ciljeve. Izvješće američke obavještajne službe s početka prosinca 2023. upozorilo je da će Al Qaeda i IS vjerojatno iskoristiti rat Izraela i Hamasa za poticanje poziva na napade vukova samotnjaka te da će primarne mete biti crkve, sinagoge i članovi židovske zajednice.

Podružnice IS-a pokušat će organizirati takve vidljive napade većih razmjera u svojim područjima djelovanja tijekom sljedećeg mjeseca. Bombaški napadi u Iranu od 3. siječnja koji su ubili najmanje 91 civila bili su u skladu s ovim smjernicama. Podružnice IS-a također su uspostavile jasan presedan za napade na vjerska mjesta, napadajući ili pokušavajući napasti vjerska mjesta u sedam različitih zemalja od početka 2022.
Svi nešto, ko fol, stoje uz Palestince, a u stvari ih zaboli neka stvar za njih. U stvari, većini paše da ih cionisti ubijaju, jer koriste situaciju da se profiliraju.
Rusiji, Kini, Iranu, a evo i ISIS-u ovaj genocid dođe ko kec na desetku u vlastitim agresionim politikama.
Benjo34

#47874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Ne mogu da ne komentarisem ovo ratovanja Ukra na strani Izraela u Palestini.

Koji pacijent moras bit da ides ubijat nenaoruzane civile u Gazi dok tvoje civile u tvojoj drzavi ubijaju Rusi svaki dan. Lobotomija.
sumirprimus

#47875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 12/01/2024 14:19
Chmoljo wrote: 12/01/2024 14:16

Zar vi admini nemate neko godisnje druzenje uz joint :D
a onda mani kazu, alkos, narkoman, licemjer... :D
Locked