Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sajber87

#15001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 17:29
sajber87 wrote: 09/01/2024 17:13
Jordan1961 wrote: 09/01/2024 16:52
Uhvatis covjeka u elementarnom pravnom neznanju i jedino sto covjek zna odgovoriti je da ti nalijepi SDA naljepnicu (bez obzira sta si do sada napisao o SDA). Idiot direktno krsi zakon i daje precedent PC da radi istu stvar i ostavi drzavu bez svoje imovine a ovdje se nadje "pametnjakovic" da takve stvari brani?!
Nesreco na dvije noge, ne mogu se ja crveniti za tebe.
A da li si ti pravnik, ja nisam , ali sam ti postavio objasnjenje ljudi koji to jesu i koji su konsultovali pravnike i ohr prilikom donosenja odluka da drzava ne bi bila ostecena. A sto se tice sda i df naljepnice(zaboravljas df svjesno ili nesvjesno :mrgreen: ) evo reci nam koga politicki podrzavas, ili si od onih kao bio sam za trojku ali nakon izajaaa necu vise casna rijec :mrgreen: . Znaci koga si podrzavao na proslim izborima a koga trenutno, pa da vidimo da li sda df etiketa ima smisla :mrgreen:
Mene nije sramota reci i nekrijem da podrzavam istinske prozapadne snage u bosni, trenutno jedine su stranke trojke(sdp nip ns)
Ako podrzavas Trojku ili SDA, nebitno za ovu pricu, to ne znaci da moras slijepo podrzavati svaku odluku koju donesu. A to se ovdje na forumu uglavnom radi.
Imas svoju glavu, kakva god da je, pa razmisli i donosi zakljucke.
Sto se ove konkretne stvari oko drzavne imovine tice, ti kao argument navodis ono sto sam Niksic tvrdi, covjek koji je donijeo tu istu odluku. Sta ocekujes? Da kaze nesto protiv nje? To sa pozivanjem OHR cu vjerovati kad vidim dokument ili njihovu zvanicnu objavu a mi jos ni ne znamo sta je OHR namjerio sa drzavnom imovinom.
Inace, sve sto dodje od Niksica cu uzeti sa velikom rezervom. Ponajprije zato sto ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka a svojim postupcima me doveo do tog zakljucka (npr. podrzao je Zakon o prebivalistu pa onda kada policija PC stane handrit' povratnike a pola Srbije na dan izbora prelazi Drinu da glasa, lik cista obraza izlazi pred kamere - ima na YouTube pa kaze: "..... jesam ja podrzao taj zakon ali nisam znao da ce se zloupotrijebiti"; pa sta si znao ako to nisi znao?!; najveci razultat prvog mandata kao premijera je da je zaposlio brata kao - ni manje ni vise - direktora javnog preduzeca itd; pa sada do ovog sranja zbog kojeg cemo tek zazaliti - zivi bili pa vidjeli).
Ja sam po politickom ubjedjenju socijal-demokrata i logicno bi bilo da podrzavam SDP ili ovaj jad sto je ostao od njega nakon Durakovica ali ovo sto rade zadnjih godina i ta kadrovska rjesenja koja nude mi ne ulijevaju nikakvu nadu da ova zemlja ima ikakvu ozbiljnu politicku alternativu.
Ali jos uvijek cu im dati prednost u odnosu na SDA baksuze koji su najzasluzniji da smo tu gdje jesmo (uz neskroman doprinos drugih).
Znaci ti se slazes sa onim sto je niksic rekao za imovinu i rudnik ali mu ne vjerujes da je rekao istinu, ja mu vjerujem po ovom pitanju da je rekao istinu i to je to.
Dobro je sto si socijal demokrata, a ako ti se ne svidja niksic, budi socijal demokrata zbog becirovica ili stete ili benjamine ili lugavica ili cengica itd itd neko ti je sigirno politicki blizi a socijaldemokrata je, budes li trazio savrseno rjesenje izgubices trenutno moguce i najbolje a dobices najgore.
Sto se mene tice borba za trazenje sdaovca na forumu jos traje neodustajem valjda ce naici jedan :mrgreen:
Jordan1961

#15002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 17:46
sajber87 wrote: 09/01/2024 17:13

A da li si ti pravnik, ja nisam , ali sam ti postavio objasnjenje ljudi koji to jesu i koji su konsultovali pravnike i ohr prilikom donosenja odluka da drzava ne bi bila ostecena. A sto se tice sda i df naljepnice(zaboravljas df svjesno ili nesvjesno :mrgreen: ) evo reci nam koga politicki podrzavas, ili si od onih kao bio sam za trojku ali nakon izajaaa necu vise casna rijec :mrgreen: . Znaci koga si podrzavao na proslim izborima a koga trenutno, pa da vidimo da li sda df etiketa ima smisla :mrgreen:
Mene nije sramota reci i nekrijem da podrzavam istinske prozapadne snage u bosni, trenutno jedine su stranke trojke(sdp nip ns)
Ako podrzavas Trojku ili SDA, nebitno za ovu pricu, to ne znaci da moras slijepo podrzavati svaku odluku koju donesu. A to se ovdje na forumu uglavnom radi.
Sto se ove konkretne stvari oko drzavne imovine tice, ti kao argument navodis ono sto sam Niksic tvrdi, covjek koji je donijeo tu istu odluku. Sta ocekujes? Da kaze nesto protiv nje? To sa pozivanjem OHR cu vjerovati kad vidim dokument ili njihovu zvanicnu objavu a mi jos ni ne znamo sta je OHR namjerio sa drzavnom imovinom.
Inace, sve sto dodje od Niksica cu uzeti sa velikom rezervom. Ponajprije zato sto ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka a svojim postupcima me doveo do tog zakljucka (npr. podrzao je Zakon o prebivalistu pa onda kada policija PC stane handrit' povratnike a pola Srbije na dan izbora prelazi Drinu da glasa, lik cista obraza izlazi pred kamere - ima na YouTube pa kaze: "..... jesam ja podrzao taj zakon ali nisam znao da ce se zloupotrijebiti"; pa sta si znao ako to nisi znao?!; najveci razultat prvog mandata kao premijera je da je zaposlio brata kao - ni manje ni vise - direktora javnog preduzeca itd; pa sada do ovog sranja zbog kojeg cemo tek zazaliti - zivi bili pa vidjeli).
Ja sam po politickom ubjedjenju socijal-demokrata i logicno bi bilo da podrzavam SDP ili ovaj jad sto je ostao od njega nakon Durakovica ali ovo sto rade zadnjih godina i ta kadrovska rjesenja koja nude mi ne ulijevaju nikakvu nadu da ova zemlja ima ikakvu ozbiljnu politicku alternativu.
Ali jos uvijek cu im dati prednost u odnosu na SDA baksuze koji su najzasluzniji da smo tu gdje jesmo (uz neskroman doprinos drugih).
Znaci ti se slazes sa onim sto je niksic rekao za imovinu i rudnik ali mu ne vjerujes da je rekao istinu, ja mu vjerujem po ovom pitanju da je rekao istinu i to je to.
Dobro je sto si socijal demokrata, a ako ti se ne svidja niksic, budi socijal demokrata zbog becirovica ili stete ili benjamine ili lugavica ili cengica itd itd neko ti je sigirno politicki blizi a socijaldemokrata je, budes li trazio savrseno rjesenje izgubices trenutno moguce i najbolje a dobices najgore.
Sto se mene tice borba za trazenje sdaovca na forumu jos traje neodustajem valjda ce naici jedan :mrgreen:
Ovakav zakljucak samo ti mozes donijeti. Da ponovim,Nermin Niksic je prekrsio zabranu raspolaganja drzavnom imovinom i napravio presedan koji bi mogao imati dalekosezne posljedice za BiH tj. njenu imovinu. Nizi nivo vlasti nije smio donijeti takvu odluku bez suglasnosti drzave (postojala je procedura kako se to ranije radilo i sve sto je trebao napraviti je uraditi ono sto je radjeno i prije njega).
Nije covjek socijal-demokrata zbog ljudi nego zbog ideje socijal-demokratije i vjerovanja u drustvo socijalne pravde.
sajber87

#15003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 17:52
Ovakav zakljucak samo ti mozes donijeti. Da ponovim,Nermin Niksic je prekrsio zabranu raspolaganja drzavnom imovinom i napravio presedan koji bi mogao imati dalekosezne posljedice za BiH tj. njenu imovinu. Nizi nivo vlasti nije smio donijeti takvu odluku bez suglasnosti drzave (postojala je procedura kako se to ranije radilo i sve sto je trebao napraviti je uraditi ono sto je radjeno i prije njega).
Nije covjek socijal-demokrata zbog ljudi nego zbog ideje socijal-demokratije i vjerovanja u drustvo socijalne pravde.
Opet u krug, procitaj ono sto sam ti vec postao oko niksiceve izjave pa reci sa cim se ne slazes, a da zaboravih da li si ti diplomirani pravnik jer maloprije si zaboravio odgovoriti
Pa reci koga si podrzao na zadnjim izborima a koga sada, valjda znas jbg :mrgreen:
Jordan1961

#15004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 17:58

Opet u krug, procitaj ono sto sam ti vec postao oko niksiceve izjave pa reci sa cim se ne slazes, a da zaboravih da li si ti diplomirani pravnik jer maloprije si zaboravio odgovoriti
Pa reci koga si podrzao na zadnjim izborima a koga sada, valjda znas jbg :mrgreen:
Covjece, postao si stav covjeka koji je istu odluku donijeo. Je li ti promaklo?
10 puta ti napisem gdje je problem i opet ti to nije jasno.
Ja odustajem.
sajber87

#15005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 18:03
Ja odustajem.
Opet nista oko toga da li si pravnik i koga si podrzao na proslim izborima a ciju politiku sada podrzavas, ne boli odgovori :mrgreen:
Tvrdis da je niksic lagao oko pravobranilastva i ohr a je li
Jordan1961

#15006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 18:07

Ja odustajem.
Opet nista oko toga da li si pravnik i koga si podrzao na proslim izborima a ciju politiku sada podrzavas, ne boli odgovori :mrgreen:
E blago tebi. Kako li samo dodje do ovog zakljucka sto sam boldirao?
sajber87

#15007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 18:10
Ja odustajem.
Da li si pravnik, koga si podrzao na proslim izborima a ciju politiku sada podrzavas , sto bjezis od odgovora :lol:
Jordan1961

#15008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 18:13

Da li si pravnik, koga si podrzao na proslim izborima a ciju politiku sada podrzavas , sto bjezis od odgovora :lol:
Mene stvarno ne zanima ni ko si, ni sta si po obrazovanju, ni ciju politiku podrzavas. Nebitno je to za zakljucak sto se ove stvari tice.
Ovdje govorimo o konkretnoj stvari a samo me zanim sta mislis moze li sada Dodik napraviti copy paste ovoga sto je Idiot napravio i da li bi to bilo formalno-pravno u redu (a ako je Dodik pametan, sto cemo vidjeti, to bi mu bilo dosta da ovlada drzavnom imovinom bez formalnog vlasnistva nad istom i drzavnog pristanka)?
sajber87

#15009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 18:23
sajber87 wrote: 09/01/2024 18:13
Mene stvarno ne zanima ni ko si, ni sta si po obrazovanju, ni ciju politiku podrzavas. Nebitno je to za zakljucak sto se ove stvari tice.
Ovdje govorimo o konkretnoj stvari a samo me zanim sta mislis moze li sada Dodik napraviti copy paste ovoga sto je Idiot napravio i da li bi to bilo formalno-pravno u redu (a ako je Dodik pametan, sto cemo vidjeti, to bi mu bilo dosta da ovlada drzavnom imovinom bez formalnog vlasnistva nad istom i drzavnog pristanka)?
Pa na pocetku rasprave rekao si da sam pravni anafalbeta, ja ti rekao da nisam pravnik i postavio ti link gdje imas neka objasnjenja jer na pamet nista ne govorim i pitao te da li si ti pravnik ako pricas o pravnim stvarima a ti nista.
Sto ti je problem da kazes koga si podrzao na zadnjim izborima a za koga sada mislis da radi dobro, ne vidim razlog da izbjegnes odgovor, ja sam ti rekao
plavi_E

#15010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

"Danas je svako iznio svoje viđenje svakog izmjena Izbornog zakona, govorili smo o konkretnim rješenjima i konkretnim prijedlozima. Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan. Naravno, i mi smo imali svoje stavove i prijedloge; sada je podijeljeno mišljenje da li ćemo ići u izmjene Izbornog zakona koje će podrazumijevati izmjene ustava što je nekakva naša pozicija, ali i HDZ-a; ili ćemo morati mijenjati samo izborni zakon bez ustava",kazao je Nikšić.

A mjesecima se lagalo kako Covic ne moze dobizi izborni zakon po svoj volji bez izmjene ustava tj. bez SDA. Ali neki ce nastaviti i dalje lagati razne stvari bez da trepnu ocima. :-)
Jordan1961

#15011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

plavi_E wrote: 09/01/2024 18:33 "Danas je svako iznio svoje viđenje svakog izmjena Izbornog zakona, govorili smo o konkretnim rješenjima i konkretnim prijedlozima. Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan. Naravno, i mi smo imali svoje stavove i prijedloge; sada je podijeljeno mišljenje da li ćemo ići u izmjene Izbornog zakona koje će podrazumijevati izmjene ustava što je nekakva naša pozicija, ali i HDZ-a; ili ćemo morati mijenjati samo izborni zakon bez ustava",kazao je Nikšić.

A mjesecima se lagalo kako Covic ne moze dobizi izborni zakon po svoj volji bez izmjene ustava tj. bez SDA. Ali neki ce nastaviti i dalje lagati razne stvari bez da trepnu ocima. :-)
Cuj ovo: "..... prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg". Zvuci kao naucna fantastika.
Cekamo da cujemo kako je to Covic odustao od tzv. "legitimnog predstavljanja".
relativno84

#15012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Definitivno mrak cini sve dosta drugacije. Zato je Mile prebacio na aksam, cisto da potvrdi vidovnjaka.
:roll:

"Danas je svako iznio svoje viđenje svakog izmjena Izbornog zakona, govorili smo o konkretnim rješenjima i konkretnim prijedlozima. Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan. Naravno, i mi smo imali svoje stavove i prijedloge; sada je podijeljeno mišljenje da li ćemo ići u izmjene Izbornog zakona koje će podrazumijevati izmjene ustava što je nekakva naša pozicija, ali i HDZ-a; ili ćemo morati mijenjati samo izborni zakon bez ustava",kazao je Nikšić.
Na kraju ce podijeljeno misljenje pokleknuti pred kompromisom reformi i doce do izmjena samo izbornog zakona dok jos ima neka ruka viska.
Dragan sit i trojka na broju.
:thumbup: :bih:
DonieBrasco

#15013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

relativno84 wrote: 09/01/2024 18:38
Na kraju ce podijeljeno misljenje pokleknuti pred kompromisom reformi i doce do izmjena samo izbornog zakona dok jos ima neka ruka viska.
Dragan sit i trojka na broju.
:thumbup: :bih:
Naravno bezkicmenjaci svi do jednog bosnjacki politicari koji ce se vec 10-og januara povuci i izaci u susret prvo Covicu a onda i Dodiku, koji ce ih prvom prilikom sjerkirom sa leđa.

Uz naravno strance, Šmita koji ce haos napraviti odlukom o imovini, kao i izbornim zakonom, opet u korist dvojca.
plavi_E

#15014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Čuli smo jedan prijedlog HDZ-a koji se dosta razlikuje od dosadašnjeg i koji je dosta konkretan.

Ovo zvuci kao da su iznenadjeni sa tim da je HDZ iznio konkretan prijedlog. Lici kao da samo HDZ zna sta konkretno hoce a ostali palamude i prosipaju suplje. :-)
Prpa.ba

#15015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Mislim da se sve opcije ponasaju u skladu sa svojim stavovima.

SDA i DF smatraju da nema nista sporno u trenutnom modelu, i logicno da nece nuditi "rjesenja" za problem kojeg nema.

NiP smatra da "nije fer" to sto svi gradjani FBiH glasaju za oba clana Predsjednistva koji se biraju u FBiH, pa su ponudili opciju koja uvodi cetvrtog clana Predsjednistva koji se bira na cijeloj teritoriji BiH, sto otvara prostor da HDZ dobije svog clana uslijed rasipanja glasova.

HDZ je taj koji zarko zeli drugaciji model, i na njima je da nude rjesenje i kompenzaciju. :mrgreen:
canvra888

#15016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by canvra888 »

Ja upravo krenuo da pitah, šta nam je sa uvaženim VP-om i njegovim oštrim tvrdnjama da će biti drugačija situacija za ovaj sada 9. januar.

Kakva smijurija od VP-a, a i svako ko mu je povjerovao na njegova isprazna obećanja. :lol:
Jordan1961

#15017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

canvra888 wrote: 09/01/2024 19:31
Ja upravo krenuo da pitah, šta nam je sa uvaženim VP-om i njegovim oštrim tvrdnjama da će biti drugačija situacija za ovaj sada 9. januar.

Kakva smijurija od VP-a, a i svako ko mu je povjerovao na njegova isprazna obećanja. :lol:
Pa kako je rekao, situacija je bila drugacija nego prosle godine. Nocni program, drone-show (da ga je Bakir vidio slag bi ga strefio, njemu su dronovi slaba tacka), tri puta vise para potroseno. Sta bi ti jos?
Janjicar

#15018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Janjicar »

Hoćel’ se Visoki oglasavat?
velikonja

#15019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by velikonja »

Janjicar wrote: 09/01/2024 20:48 Hoćel’ se Visoki oglasavat?
nece vise...puca mu taKi od zabrinutosti
samo ce sutra ohrabriti tuziteljstvo...da selektivno rjesava ratne i zlocine protiv civilnog stanovnistva

edit:

https://avaz.ba/vijesti/bih/878436/amba ... djelovanje

kad je ovaj pavijan reagovao pa kaze da ce opet, koga lazu..nas ili sebe?
Last edited by velikonja on 09/01/2024 21:13, edited 1 time in total.
ponosnibabuka

#15020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ponosnibabuka »

Sad kad krenu Twitter prijetnje, oho se oho Miletu. Svaki twit sve oštriji od prethodnog. Ima da popadaju serveri.

Twiter je jedino čega se Mile boji a tu amerikanci a i britanci bljuju vatru.
Hakiz

#15022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

DonieBrasco wrote: 09/01/2024 21:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zovko-c ... /240109174

Evo gdje ce Šmit biti.
Trojka će glasno šutjeti.
velikonja

#15023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by velikonja »

ponosnibabuka wrote: 09/01/2024 21:10 Sad kad krenu Twitter prijetnje, oho se oho Miletu. Svaki twit sve oštriji od prethodnog. Ima da popadaju serveri.

Twiter je jedino čega se Mile boji a tu amerikanci a i britanci bljuju vatru.
ovaj put je stvarno GOTOV :mrgreen: .... sad ce ga i za belegiju povuc', i to dooobro i jedni i drugi a i onaj zabrinuti sto je dosao umjesto uspavanog incka
ponosnibabuka

#15024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ponosnibabuka »

velikonja wrote: 09/01/2024 21:23 sad ce ga i za belegiju povuc'
Po svemu sudeci, to izgleda jedino i mogu.
velikonja

#15025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by velikonja »

Hakiz wrote: 09/01/2024 21:22
DonieBrasco wrote: 09/01/2024 21:12 https://www.klix.ba/vijesti/bih/zovko-c ... /240109174

Evo gdje ce Šmit biti.
Trojka će glasno šutjeti.
a i zelembaci su glasni vala...bas tutnje :run:
Locked