Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
DonieBrasco

#14976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Dovoljan je Šmit.
oldtajmer

#14977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

jbt zivot koliko smo i mi ovdje jadni i cemerni kad nam je udarna vijest danas,uz uzivo pracenje,let borbenog aviona iznad nase drzave,onako iz zajebancije
sumirprimus

#14978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Najjaca fora forumske bosnjacko patriotske kvazi elite, pismenost. Sta reci.
Potpisace bosnjacka komponenta, trojka ili sdfa sve sto treba ne brinite.
Jordan1961

#14979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Ako Smor kaze, nema dalje. Smora se rijesiti ne moze. Smor cita ali ne razumije. Smor ne razumije i ne zarezuje.
Jedan je Smor. Da Smora nema, Smora bi trebalo izmisliti.
512MB

#14980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

Šta trojka kaže za svoje partnere?

Jel Ramo našo damu da ode u Srebrenicu?
last mohicans

#14981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by last mohicans »

512MB wrote: 09/01/2024 00:02 Šta trojka kaže za svoje partnere?

Jel Ramo našo damu da ode u Srebrenicu?
Našlo mu se 610,000 razloga da ne ide.
made_in_sarajevo

#14982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

Glupo prozivanje Rame za 600 000KM, ali avaz bubno naslov kao dosao frajer da krade. Kondor godinama po zenici i oko zenice radi kao sto kod nas securitas radi i gama jel ono. Nije ramo kriv sto je davno donesen zakon da portir moze biti sa zavrsenom obukom zastitara ili zastitarska agencija. Firme skontale jeftinije im agencije placati nego tadasnje portire od 50 godina slati na obuke i praviti privatno osiguranje.

Nista ramo ukro nije, niti je namjestio. Avaz bubno, a evo vidim ima vas koji se hvatate vec za ovo.

Podijelile agencije poslove po drzavi i svima dobro, jednostavno za objasniti i skontati.

U bingu je samo flek iz tuzle, u bankama je samo securitas sad oni sec one, u konzumu sector security banja luka, gama utakmice i vip pratnja, sword ne mogu da se sjetim ima ih po utakmicama i koncertima. Sword npr redovno za pretis radi ili radio pratnje municije i tako dalje.

Cista glupost avaza ali eto klik je bitan
Janjicar

#14983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Janjicar »

made_in_sarajevo wrote: 09/01/2024 06:18 Glupo prozivanje Rame za 600 000KM, ali avaz bubno naslov kao dosao frajer da krade. Kondor godinama po zenici i oko zenice radi kao sto kod nas securitas radi i gama jel ono. Nije ramo kriv sto je davno donesen zakon da portir moze biti sa zavrsenom obukom zastitara ili zastitarska agencija. Firme skontale jeftinije im agencije placati nego tadasnje portire od 50 godina slati na obuke i praviti privatno osiguranje.

Nista ramo ukro nije, niti je namjestio. Avaz bubno, a evo vidim ima vas koji se hvatate vec za ovo.

Podijelile agencije poslove po drzavi i svima dobro, jednostavno za objasniti i skontati.

U bingu je samo flek iz tuzle, u bankama je samo securitas sad oni sec one, u konzumu sector security banja luka, gama utakmice i vip pratnja, sword ne mogu da se sjetim ima ih po utakmicama i koncertima. Sword npr redovno za pretis radi ili radio pratnje municije i tako dalje.

Cista glupost avaza ali eto klik je bitan
:lol: :lol:
sinuhe

#14985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sinuhe »

Je li ekspert za državnu imovinu Muharem Cero stigao dati komentar na odluku o prenamjeni šumskog zemljišta u FBiH?
DonieBrasco

#14986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Ako neko sumnja da Covic nece dobiti Izborni zakon i FBiH kako zeli.
Javier Pena

#14987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Javier Pena »

toska wrote: 08/01/2024 20:31 Image

Image
Ovo su google reklame, dakle vlada rs-a platila guglu promociju 9. januara, ovi im odobrili. Ne postavlja klix reklame, nego gugl. Izlazi ova reklama na svim portalima jer google ads tako funkcioniše. I meni je na youtubeu u ovih par dana izletila plaćena reklama za 9. januar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

bio sam maloprije na palama
svaka 7. kuća okačila zastavu
dan ko i svaki drugi neradni
nidje nikog
Jordan1961

#14989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/europar ... /240109025
Kad imaš pametnog premijera FBiH ne treba ti Dodik.
dr_Evil

#14990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Javier Pena wrote: 09/01/2024 12:14

Ovo su google reklame, dakle vlada rs-a platila guglu promociju 9. januara, ovi im odobrili. Ne postavlja klix reklame, nego gugl. Izlazi ova reklama na svim portalima jer google ads tako funkcioniše. I meni je na youtubeu u ovih par dana izletila plaćena reklama za 9. januar.
Meni samo iskace da podrzim jevrejsku drzavu Izrael :(
sajber87

#14991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 12:49 https://www.klix.ba/vijesti/bih/europar ... /240109025
Vlasnistvo je drzavno federacija koristi, ovako bi trebalo rijesiti pitanje drzavne imovine, drzava grunt nizi nivoi koristenje
Jordan1961

#14992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 15:56
Jordan1961 wrote: 09/01/2024 12:49 https://www.klix.ba/vijesti/bih/europar ... /240109025
Vlasnistvo je drzavno federacija koristi, ovako bi trebalo rijesiti pitanje drzavne imovine, drzava grunt nizi nivoi koristenje
Lijepo je to ali ko je idiot da krsi odluku US o zabrani raspolaganja drzavnom imovinom i prejudicira donosenje zakona o drzavnoj imovini?
Sta to sprijecava PC da naravi istu stvar za hidroelektrane na drini, aerodrom u Trebinju itd?
sajber87

#14993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 16:07
Lijepo je to ali ko je idiot da krsi odluku US o zabrani raspolaganja drzavnom imovinom i prejudicira donosenje zakona o drzavnoj imovini?
Sta to sprijecava PC da naravi istu stvar za hidroelektrane na drini, aerodrom u Trebinju itd?
Kljucni je grunt, ne smije se dirati u vlasnistvo drzave, ako ce iz rs a da kazu i priznaju fakt da je sve to drzavno vlasnistvo ja nemam problem sa tim, koristenje moze vlasnistvo ne
ponosnibabuka

#14994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ponosnibabuka »

Javier Pena wrote: 09/01/2024 12:14
toska wrote: 08/01/2024 20:31 Image

Image
Meni sin upisao private dns na telefon dns.adguard.com i ja nikakve reklame više ne vidim. Na srecu nisam vidio ni ovu od ovog gicka, kao ni jedne druge.
Jordan1961

#14995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 16:10

Kljucni je grunt, ne smije se dirati u vlasnistvo drzave, ako ce iz rs a da kazu i priznaju fakt da je sve to drzavno vlasnistvo ja nemam problem sa tim, koristenje moze vlasnistvo ne
Vidim da se pravni analfabeta. Osnovna karakteristika svojine je pravo na uzivanje koristi i raspolaganja tom imovinom. Ako PC radi ono sto je idiot napravio u FBiH onda je defacto drzavna imovina vlasnisto entiteta ili cak kantona, opstina (bogapitaj na sta ce to liciti) jer ce nize jedinice, bez drzavne suglanosti raspolagati i uzivati koristi od te imovine.
Mila majko sta forum trpi.
sajber87

#14996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 16:24
Vidim da se pravni analfabeta. Osnovna karakteristika svojine je pravo na uzivanje koristi i raspolaganja tom imovinom. Ako PC radi ono sto je idiot napravio u FBiH onda je defacto drzavna imovina vlasnisto entiteta ili cak kantona, opstina (bogapitaj na sta ce to liciti) jer ce nize jedinice, bez drzavne suglanosti raspolagati i uzivati koristi od te imovine.
Ma da naravno vec se vidi da sda df pristalice spremaju teren da bilo koja odluka smita o imovini nece biti dobra, njima je status quo jedina sansa da nastave pljacku drzave, oni koji preko 20 godina krcme dezavnu imovinu da se nepocesu sad prave pricu gdje je nema. Uostalom niksic ti je objasnio pri kraju teksta ako zelis da procitas

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nermin- ... /240102071
Jordan1961

#14997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 16:46

Ma da naravno vec se vidi da sda df pristalice spremaju teren da bilo koja odluka smita o imovini nece biti dobra, njima je status quo jedina sansa da nastave pljacku drzave, oni koji preko 20 godina krcme dezavnu imovinu da se nepocesu sad prave pricu gdje je nema. Uostalom niksic ti je objasnio pri kraju teksta ako zelis da procitas

Uhvatis covjeka u elementarnom pravnom neznanju i jedino sto covjek zna odgovoriti je da ti nalijepi SDA naljepnicu (bez obzira sta si do sada napisao o SDA). Idiot direktno krsi zakon i daje precedent PC da radi istu stvar i ostavi drzavu bez svoje imovine a ovdje se nadje "pametnjakovic" da takve stvari brani?!
Nesreco na dvije noge, ne mogu se ja crveniti za tebe.
sajber87

#14998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 09/01/2024 16:52

Uhvatis covjeka u elementarnom pravnom neznanju i jedino sto covjek zna odgovoriti je da ti nalijepi SDA naljepnicu (bez obzira sta si do sada napisao o SDA). Idiot direktno krsi zakon i daje precedent PC da radi istu stvar i ostavi drzavu bez svoje imovine a ovdje se nadje "pametnjakovic" da takve stvari brani?!
A da li si ti pravnik, ja nisam , ali sam ti postavio objasnjenje ljudi koji to jesu i koji su konsultovali pravnike i ohr prilikom donosenja odluka da drzava ne bi bila ostecena. A sto se tice sda i df naljepnice(zaboravljas df svjesno ili nesvjesno :mrgreen: ) evo reci nam koga politicki podrzavas, ili si od onih kao bio sam za trojku ali nakon izajaaa necu vise casna rijec :mrgreen: . Znaci koga si podrzavao na proslim izborima a koga trenutno, pa da vidimo da li sda df etiketa ima smisla :mrgreen:
Mene nije sramota reci i nekrijem da podrzavam istinske prozapadne snage u bosni, trenutno jedine su stranke trojke(sdp nip ns)
No Mind

#14999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by No Mind »

:thumbup: kurs i namjera je jasna iz prethodne Niksiceve retorike a evo sad i iz djela. Sam to sigurno nije isplanirao, nego se djeluje po naputku iz vana upravo sa namjerom stvaranja presedana, i rjesavanja tog problema sa nekim jako trulim kompromisom, koji na dulje staze moze biti koban. Mora se to moci reci, jer je opet to potez na racun dodatne dekompozicije drzave. A SDA gamadi, daleko im bila kuca bila, da njih nije bilo zadnjih 30 godina nebi bili u ovoj situaciji uopce.
Jordan1961

#15000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

sajber87 wrote: 09/01/2024 17:13

A da li si ti pravnik, ja nisam , ali sam ti postavio objasnjenje ljudi koji to jesu i koji su konsultovali pravnike i ohr prilikom donosenja odluka da drzava ne bi bila ostecena. A sto se tice sda i df naljepnice(zaboravljas df svjesno ili nesvjesno :mrgreen: ) evo reci nam koga politicki podrzavas, ili si od onih kao bio sam za trojku ali nakon izajaaa necu vise casna rijec :mrgreen: . Znaci koga si podrzavao na proslim izborima a koga trenutno, pa da vidimo da li sda df etiketa ima smisla :mrgreen:
Mene nije sramota reci i nekrijem da podrzavam istinske prozapadne snage u bosni, trenutno jedine su stranke trojke(sdp nip ns)
Ako podrzavas Trojku ili SDA, nebitno za ovu pricu, to ne znaci da moras slijepo podrzavati svaku odluku koju donesu. A to se ovdje na forumu uglavnom radi.
Imas svoju glavu, kakva god da je, pa razmisli i donosi zakljucke.
Sto se ove konkretne stvari oko drzavne imovine tice, ti kao argument navodis ono sto sam Niksic tvrdi, covjek koji je donijeo tu istu odluku. Sta ocekujes? Da kaze nesto protiv nje? To sa pozivanjem OHR cu vjerovati kad vidim dokument ili njihovu zvanicnu objavu a mi jos ni ne znamo sta je OHR namjerio sa drzavnom imovinom.
Inace, sve sto dodje od Niksica cu uzeti sa velikom rezervom. Ponajprije zato sto ne odaje dojam pretjerano inteligentnog covjeka a svojim postupcima me doveo do tog zakljucka (npr. podrzao je Zakon o prebivalistu pa onda kada policija PC stane handrit' povratnike a pola Srbije na dan izbora prelazi Drinu da glasa, lik cista obraza izlazi pred kamere - ima na YouTube pa kaze: "..... jesam ja podrzao taj zakon ali nisam znao da ce se zloupotrijebiti"; pa sta si znao ako to nisi znao?!; najveci razultat prvog mandata kao premijera je da je zaposlio brata kao - ni manje ni vise - direktora javnog preduzeca itd; pa sada do ovog sranja zbog kojeg cemo tek zazaliti - zivi bili pa vidjeli).
Ja sam po politickom ubjedjenju socijal-demokrata i logicno bi bilo da podrzavam SDP ili ovaj jad sto je ostao od njega nakon Durakovica ali ovo sto rade zadnjih godina i ta kadrovska rjesenja koja nude mi ne ulijevaju nikakvu nadu da ova zemlja ima ikakvu ozbiljnu politicku alternativu.
Ali jos uvijek cu im dati prednost u odnosu na SDA baksuze koji su najzasluzniji da smo tu gdje jesmo (uz neskroman doprinos drugih).
Locked