Navodio sam primjer djevojke koja je govorila da joj je ponizenje da ne radi u svojoj struci (zavrsila je ili BHS ili Engleski jezik i knjizevnost sad sam zaboravio, ima u starim postovima mrsko mi trazit) i da zato ide u Njemacku.Ozimician wrote: ↑08/01/2024 08:35
Bio je prosle god. u medijima onaj slucaj kako lik napusta drzavu jer nema posla u njegovoj struci (zavrsio politicke nauke) i kako se prijavljivao na 100 konkursa i nista, kako odlazi u zemlju gdje se znanje i kvalifikacije priznaju. U nastavku teksta stoji da ide raditi kao njegovatelj ...
Kupila kurs u Sirokom Brijegu i radi ko njegovateljica
EFD22 wrote: ↑08/01/2024 08:35 E sad, on je visokoobrazovana osoba, ali je otišao u De prije 3 godine da radi posao sa svojom medicinskom srednjom. Eno ga u Heidelbergu, prezadovoljan, živi bolje nego što bi ovdje kao pravnik, pa čak i u PUFBiH. (Ima B2 na Goetheu, i ima ta sva priznanja manje-više kao da je završio gore srednju medicinsku, nije više ni vezan za poslodavca što se dozvola tiče)
Naravno, on ne radi kao pfleger, nego baš kao medicinski tehničar, nije u staračkom domu nego u klinici.
U kom smislu zivi bolje?
Svejedno mu je sto je bacio karijeru pravnika i 4+ godine studiranja pod noge?