Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑24/06/2021 17:01
Pitanje za one koji su vozili i koji još uvijek voze 1.6 tdi vw 77kw golf 7...
U leru, pritisnem kvačilo i lagano pustim, obrtaji odu do 1100 rpm...i vrate se u normalu, i tako svaki put. Motor fino vuče, ne trza, baš je ugladjen...ali to dizanje obrtaja sam primijetio cim sam sjeo u auto,...znaci samo u leru kad se pritisne kvaĆilo.
Kod mene skoči sa 800 na 900 rpm
Znači ovo bi trebalo biti normalno?
U leru, pritisnem kvačilo i lagano pustim, obrtaji odu do 1100 rpm...i vrate se u normalu, i tako svaki put. Motor fino vuče, ne trza, baš je ugladjen...ali to dizanje obrtaja sam primijetio cim sam sjeo u auto,...znaci samo u leru kad se pritisne kvaĆilo.
Kazu da je normala...pomoc pri kretanju iz mjesta.
Kazu da je normala...pomoc pri kretanju iz mjesta.
Skoče na cijeloj grupaciji, ali ne baš toliko, ne bi trebalo preko 900 da ode. Na Passatu B8 i A6 C7 je identično, na 900 odu.
Kao da minimalno cujem cvrkutanje iz pretinca kod suvozaca kad upal grijanje.
Samo na 3-4 brzini. ako se pojaca jace ne cuje se, ako je na prvoj drugoj brzini isto nista.
Sumnjam na ventilator grijanja, nema sta drugo biti s te strane, ili sam u krivu?
Da li netko zna kako bi mogao riješiti problem, znaci na kucistu zracnog filtera imam torx 15 šarafe i kako radi motor pošto je kuciste na vrhu i kako se trese motor šarafi iskoce tj odvrnu se. Zavrnit ih ne mogu ne znam da li su navoji zeznuti ili šta. Kako bi mogao riješiti taj problem da li znate, plasticno je kuciste a šarafi su metalni nisu plasticni.
xPaco1337 wrote: ↑07/01/2024 19:25
Da li netko zna kako bi mogao riješiti problem, znaci na kucistu zracnog filtera imam torx 15 šarafe i kako radi motor pošto je kuciste na vrhu i kako se trese motor šarafi iskoce tj odvrnu se. Zavrnit ih ne mogu ne znam da li su navoji zeznuti ili šta. Kako bi mogao riješiti taj problem da li znate, plasticno je kuciste a šarafi su metalni nisu plasticni.
Threadlock ili po naski ucvrscivac navoja, kao neko ljepilo u principu, ako ima ista navoja.imas u autodijelovima. Ako nema navoja, za broj vece sarafe stavi, pozeljno opet da stavis threadlock
Namijenjeno je za metal na metal al mislim da ce drzat i na plastici dovoljno da se ne odvrce.
Mozes i stavit teflon trake za saraf npr pa da uhvati malo za taj postojeci navoj. U principu, moras nesto izmisljat
Optimist wrote: ↑07/01/2024 20:04
Pa kako ce iduci put promijenit zracni filter ako sad zapuni rupe sintelanom ili ljepilom koji mu predlazete?
Zato nisam htjeo ljepit nista, mogao sam locktite stavit, ali nisam htjeo Ono cudo lijepi bolesno ja sam rucicu mjenjaca sa tim zaljepio nikad se mrdnula nije, a prije tog s cim god sam ljepio ostane mi u sred voznje u ruci. Možda jedino vidjeti za broj vece šarafe da li bi moglo.
Slican problem kod mene, mi smo to rijesili tako sto smo ubacili zicu za vezivanje, vertikalno i i zavrnuli šaraf tako da ne mlati niti se odvrce. Ako imas komad te zice sto se kablovi vezu probaj
Threadlock i ljepilo nije isto... Threadlock pravi manji otpor i ne dopusta da se nesto samo odvrne od vibracija. Ljepilo ga zalijepi da ne mrda s mjesta ni kljucem
veci saraf je jednokratno rjesenje, napravi on sebi navoj al i razvali sve okolo, pa kad iduci put ili ako imas srece 2gi put izvrnes taj veci opet ti je isto..
xPaco1337 wrote: ↑07/01/2024 19:25