Meni i dalje nije jasno što se niko ozbiljnije ne zabavi rasvjetom? Imam osjećaj da je Sarajevo najmračniji grad na dunjaluku i ne znam kako to nikome ne para oči. Prvo, i ova rasvjeta koja postoji (užasna kakva jeste) toliko često je pokvarena, cijeli niz bandera na kojim nema svjetla i koje sedmicama niko ne popravlja. Drugo, još važnije, rasvjeta je užasna. Premali broj lampi, preloša svjetlost. Pisao sam razno raznim instancama da se barem budžetira da se raskrsnice i pješački prijelazi osvjetle kako treba, ali na kraju ispada da to nije ničija odgovornost. Recimo, dio od podvožnjaka na Pofalićima do FDS je u mraku sedmicama. Kružni tok kod podvožnjaka je isto užasno osvjetljen (tj. često ne rade sve lampe). Baš se čudim da ondje nema više nesreća (prije godinu-dvije je neko ukinuo nekog migranta i to je sve što znam, a užasno je). Nevjerovatno je lijepo recimo duž američke ambasade na I transverzali kako sija i u pola noći. Ili recimo tamo na južnoj oko Željinog stadiona, gdje je rađeno nešto novije.
Drugo, šta je fazon pa recimo između kolovoza u Putu života, ili eto baš na južnoj nije između napravljena neka hortikultura? Neko niže drveće makar, bilo šta što će uljepšati te ulice? Kontam, mora da postoji razlog
Načelnici imaju prilično defanzivne politike u posljednjih par godina. Uradi se tek ponešto i to se onda godinama ističe. Opet, dojma sam da se kod Muzura najviše radi, ipak su značajni projekti. Nije samo Stojčevac, eto i s centrom se nešto radilo. Tanović je najdefanzivniji. Nit šta radi na kasarni na Velešićima, nit na sređivanju parkova generalno, pješačke ili biciklističke nula bodova.