kakabanja213 wrote: ↑29/12/2023 23:25
ultima_palabra wrote: ↑29/12/2023 22:47
anelsol wrote: ↑29/12/2023 22:02
Koga zanima neka pročita odredbe čl. 60 -72 Zakona o upravnim sporovima FBiH. Nema tu ništa mistično i čudno. Sve je jasno propisano zakonom. Ne postoji mogućnost žalbe protiv rješenja, ali se može podnijeti zahtjev za vanredno preispitivanje sudske odluke Vrhovnom sudu FBiH.
Kao sto sam rekao, mora postojati pravni lijek... onaj prvobitni clanak nije prenio potpuno stanje.
Kakav prvobitni clanak. Inas na Klix citavu presudu. I na kraju pise pouka o pravnom lijeku: na ovo rjesenje ne moze se podnijeti zalba.
Ali, eto ako se i moze podnijeti to ne umanjuje odgovornost socijademokrate i ekipe. Jednostvamo su trebali ispostosrovati tu nekakvu proceduru i smijeniti taj odbor a onda i Sebiju. Ali kakvi jebo procedure, moze nam se , mozemo mi kako hocemo i onda te doceka ovakva presuda. Naravnon nakon toga je svako drugi kriv samo ne oni.
@ultima_palabra zalba nije isto sto i preispitivanje, suzen ti je tu prostor za djelovanje. Ne zove se dzaba vanredno.
Msm, ti se mozes zaliti na sve i US i ESLJP. Ako uklopis u nadleznost suda.
Inace, ja nisam skonto da ima sudska odlukana klixu. Jes da fali 4 strana, al ono sto sam pretpostavio, sud je utvrdio da nema uporista u zakonu i statutu za smjenu. Dakle, bukvalno da pise "NO se smjenjuje u slicaju:" Jos su im krhnuli i nepostivanje procedure.
Dakle pozurili su, a ovi jedva docekali.
No, ovdje dolazimo do onoga na sta su se mnogi snebivali: da onaj ko je vlast treba dovoditi svoje ljude bez puno komplikovanja. Ako KCUS radi lose dok si vlast, nema suplje, to je stara garnitura, ne mozemo ih smijeniti.
Neke bajke o profesionalizmu i nepovezanosti sa strankama su smjehotresne.
Ova kuknjava UO i NO i direktora i ostalih imenovanih lica su isto smijurija. Vlada treba da ima mogicnost postaviti one ljide da vode institucije za koje ce ponijeti odgovrnost za njihov rad.
Ne mislim na sda vladu, trojka vladu, izdajnicku ili patriotsku, mislim na bilo koju vladu.