Pesta ili Prag.
Pesta je bliza, a i klima je malkice ugodnija za ovaj vakat.
Moderator: anex
Pesta ili Prag.
Aaaa. Hvala ipak.detroit-mercy wrote: ↑21/12/2023 21:45USA passportswanfilter wrote: ↑21/12/2023 21:43Trebal nam viza? Da ne trazim.
I, koliko prije si kartu kupio? Odnosno, koliko kosta?
Hvala
Avionske kupio 1 Novembra i onda na tenane bukirali hotele i druge stvari.
Išao u privatnom aranžmanu ili agencija? Meni se recimo ide agencijom baš zbog vodiča, da pokaže mnoge stvari, objasni, ispriča. Znam da ima sve na Internetu ali neću ići tamo i citat sa interneta.vanjki wrote: ↑23/12/2023 07:00 [img]]
Budimpesta me je ocarala i kontao sam da je Advent u Zagrebu vrh dok nisam ovaj grad vidjeo Ostao sam zatecen ljepotama gradjevina i preporuka svakome tko nije bio.Nije daleko autom a necete puno potrositi.
Moje subjektivno misljenja da je Budimpešta ljepša od Beča.
NecuVise wrote: ↑23/12/2023 15:05Išao u privatnom aranžmanu ili agencija? Meni se recimo ide agencijom baš zbog vodiča, da pokaže mnoge stvari, objasni, ispriča. Znam da ima sve na Internetu ali neću ići tamo i citat sa interneta.vanjki wrote: ↑23/12/2023 07:00 [img]]
Budimpesta me je ocarala i kontao sam da je Advent u Zagrebu vrh dok nisam ovaj grad vidjeo Ostao sam zatecen ljepotama gradjevina i preporuka svakome tko nije bio.Nije daleko autom a necete puno potrositi.
Moje subjektivno misljenja da je Budimpešta ljepša od Beča.
Uvijek imaju pravo da ti traze kartice kreditne na pokaz (ili novac ako nemas kartice) razlog putovanja, dokaz o smjestaju, povratnu kartu ali generalno obicno nema nikakvih problema...
Znaci preporucujes Karlovy Vary? Vidim na slikama da izgleda predivno. Daj neke preporuke.sarajevsko_pivo wrote: ↑27/12/2023 20:58 Stigao upravo Nazad iz Češke u Berlin. Meni je Češka bas top. Veoma fina i sredjena zemlja. Česi su mi ljubazni i lijep narod.
Bio sam u Karlovy Vary meni se Češka vise svidja od Njemačke.
Narod je bas kulturan sve im funkcionira kako treba. Nismo ni 2% Češke.
nemas greske sa Karlovim Varima, oko 2 sata voznje od Praga, mada sam bio 2005.Digla_da_kreci wrote: ↑29/12/2023 08:53Znaci preporucujes Karlovy Vary? Vidim na slikama da izgleda predivno. Daj neke preporuke.sarajevsko_pivo wrote: ↑27/12/2023 20:58 Stigao upravo Nazad iz Češke u Berlin. Meni je Češka bas top. Veoma fina i sredjena zemlja. Česi su mi ljubazni i lijep narod.
Ja cu na proljece u Prag pa smo kontali i koji dan obici neki gradic van Praga. Prijatelj mi govori da idemo u Cesky Krumlov, i ne mogu sad da se odlucim.
Nabacite neke hidden gems.![]()
Ako ces u Krumlov Ceske Budejovice su ti blizu fin grad malo veci od Sarajeva, jer je ravnicaDigla_da_kreci wrote: ↑29/12/2023 08:53Znaci preporucujes Karlovy Vary? Vidim na slikama da izgleda predivno. Daj neke preporuke.sarajevsko_pivo wrote: ↑27/12/2023 20:58 Stigao upravo Nazad iz Češke u Berlin. Meni je Češka bas top. Veoma fina i sredjena zemlja. Česi su mi ljubazni i lijep narod.
Ja cu na proljece u Prag pa smo kontali i koji dan obici neki gradic van Praga. Prijatelj mi govori da idemo u Cesky Krumlov, i ne mogu sad da se odlucim.
Nabacite neke hidden gems.![]()
a sta znam, bivsa ima drugo prezime u odnosu na djecu, meni isto nikad ne traze kad sam s djecom, mozda jednom kad smo isli u CG, hvalaaaa

In addition to their own valid passport or ID card, all children travelling:
alone; or
with adults who are not their legal guardian; or
with only one parent
may need an extra (official) document signed by their parents, second parent or legal guardian(s) authorising them to travel.
There are no EU rules on this matter, each EU country decides if it requires the child to have an official authorisation from their parent(s) or guardian. Check the exact rules for the countries you are travelling to and from.
https://europa.eu/youreurope/citizens/t ... dex_en.htm
Evo svjez iz Perua i mogu reci da sam jako zadovoljan, zemlja sa toliko razlicitiosti i sa jako dobrim ljudima. Ono sto me je posebno fasciniralo je kuhinja/gastronomija, po meni vjerovatno spadaju u top kuhinje/gastronomije u svijetu. Andi i svijet Anda me je bas dojmio. Fakat nemas predstavu da si na visinam od preko 4000 metara. Ljudi zivie, normalno radeperscitus wrote: ↑14/12/2023 03:00Kao neko ko je i živio i posjećivao Peru mogu ti reći da nema potrebe da se brineš sve dok se ne ponašaš ko gringo bez srama i stida. Ali pošto si naš, vjerujem da ćeš uživati. Peru je prijestolnica gastronomije i kolijevka civilizacije, loma pisko, loma ceviche i bog te veselio. Narod fin i dobroćudan. Ono što bih ti predložio za tvoje prvo putovanje što se Lime tiče je da uzmeš smještaj isključivo u Mirafloresu, mada i Baranko i San Isidro nisu loši. Naravno, kao i u svakom većem latino američkom gradu izbjegavaj Centro Historico po noći. Ako imaš bilo kakvih pitanja oko mjesta koje si planirao posjetiti budi slobodan da me pitaš.detroit-mercy wrote: ↑11/12/2023 17:48Peru, samostalno, nije lose za turiste, ostajemo 10tak dana i u planu je vidjeti sto vise mozemo.
Mexico, bio sam par puta, sto poslom ali vecinom odmor. Mislim da je Mexico malo zajebaniji od Perua sto se tice putovanja po zemlji.
Sretan put i uživaj.![]()
![]()
Ja sam bio prije dvije godine, 4-5 dana u Marakeshu samo ti je vise nego dovoljno, u stvari 4-5 dana ti je dovoljno za puno vise od samog Markesha.mufa1 wrote: ↑08/01/2024 18:11 Je li ko od skora bio u Marrakesh-u? Planiramo na proljeće otići jedno 4-5 dana, i kontam hoce li to biti dovoljno da se fino obidje grad, eventualno neke znamenitosti u okolini grada i jedan izlet u pustinju, posjeta nomadima i slicno.. Dole kontam uzeti nekog vodiča.
Super, nabaci i koju sliku ako ti nije šta. Baš je to neistražen svijet. Evropa je meni pravo dosadna, volio bih južnu Ameriku, Aziju i Afriku obići mada me naravno strah nepoznatogdetroit-mercy wrote: ↑08/01/2024 17:36Evo svjez iz Perua i mogu reci da sam jako zadovoljan, zemlja sa toliko razlicitiosti i sa jako dobrim ljudima. Ono sto me je posebno fasciniralo je kuhinja/gastronomija, po meni vjerovatno spadaju u top kuhinje/gastronomije u svijetu. Andi i svijet Anda me je bas dojmio. Fakat nemas predstavu da si na visinam od preko 4000 metara. Ljudi zivie, normalno radeperscitus wrote: ↑14/12/2023 03:00Kao neko ko je i živio i posjećivao Peru mogu ti reći da nema potrebe da se brineš sve dok se ne ponašaš ko gringo bez srama i stida. Ali pošto si naš, vjerujem da ćeš uživati. Peru je prijestolnica gastronomije i kolijevka civilizacije, loma pisko, loma ceviche i bog te veselio. Narod fin i dobroćudan. Ono što bih ti predložio za tvoje prvo putovanje što se Lime tiče je da uzmeš smještaj isključivo u Mirafloresu, mada i Baranko i San Isidro nisu loši. Naravno, kao i u svakom većem latino američkom gradu izbjegavaj Centro Historico po noći. Ako imaš bilo kakvih pitanja oko mjesta koje si planirao posjetiti budi slobodan da me pitaš.detroit-mercy wrote: ↑11/12/2023 17:48
Peru, samostalno, nije lose za turiste, ostajemo 10tak dana i u planu je vidjeti sto vise mozemo.
Mexico, bio sam par puta, sto poslom ali vecinom odmor. Mislim da je Mexico malo zajebaniji od Perua sto se tice putovanja po zemlji.
Sretan put i uživaj.![]()
![]()
meni usta pomodrila
.
Ali to je uvijek caj od koke da pomogne. Uglavnom, preporucio bih svakome ko ima priliku da ode i da posjeti tu zemlju, ipak je to neki nama nesvakidasnji svijet. Btw, nigdje nisam vidio onoliko zlata po crkvama kao tamo
. Uglavnom, zemlja ima mnogo toga za ponuditi, od nepreglednih planina, preko pustinje do dzungle.
U razgovoru sa Peruancima vodicima svi su mi preporucili Argentinu, po njima najfascinantnija zemlja Juzne Amerike, tako da je vec na mojoj listi sljedece zemlje za posjetiti.