hrasno38 wrote: ↑20/12/2023 14:46
Charuga wrote: ↑20/12/2023 11:13
hrasno38 wrote: ↑20/12/2023 10:16
U klubu ima svega...nezadovoljstva, letargije, muljanja sa platama, nestrucnosti i sto je najvaznije ne postoji jasan cilj. To sto neko od ovih iz kluba kaze borit cemo se za Evropu a da ne podkrijepi kako i sa cim to je suplja prica. Zeljo je sportski klub ali u biti najobicnija firma ciji uspjeh zavisi od onoga ko je na njenom celu tj u ovom slucaju od UO i skupstine. Da bi neka firma postigla uspjeh u nekoj bransi mora dovesti u nju i strucnjake iz te branse a da ponovim u UO i Skupstini nema niti jednog jedinog bivseg fudbalera ili trenera Zelje!!!! Ko klub onda vodi? LJUDI SA ULICA I TRIBINE! Krajnji rezultat koji smo dobili je upravo ovaj koji jeste. Ovaj Arap nista nema losiji CV od Basica ali je puno bolje skolovan za fudbal od Basica. Sta bilo koji trener moze napraviti sa nezadovoljnim fudbalerima? NISTA! Ono sto mu ja recimo zamjeram je stavljanje Stilica na klupu koji je jos uvijek UBJEDLJIVO nas najbolji vezni igrac i koji moze potezom odluciti svaku utakmicu.
Klub treba pod hitno restruktuirati i pokusati dovesti ljude iz svijeta fudbala i svijeta Zelje koji bi imali zelju da pomognu klubu ma koliko se to ne svidja nekima ali to je jedini izlaz. Ovaj UO i ova skupstina klub nece NIKADA dovesti do titule ali ocito je da bi mogli do druge lige!
Da probam opet sa pitanjem.
Imaš li konkretna imena ljudi, bivših fudbalera, koje bi postavio u UO, a eto i u Skupštinu? Koji su to bivši igrači koji bi mogli pomoći?
Znaš li je li iko ikada, od tih bivših igrača, izrazio želju da dođe u UO i da pomogne klubu?
Bez obzira što se Skupština ne mješa u sportski dio, i jedino što mogu uraditi skupštinari je smjeniti UO. Ne mogu SD, ne mogu trenera, ne mogu dovoditi i prodavati igrače, ... Ništa od toga.
https://fkzeljeznicar.ba/sastavi-po-sezonama/
Ako ovdje nema 10 igraca koji bi i te kako rado pomogli klubu i sjeli u Skupsinu i UO ja ga jebem! Skupstina bi trebalo da je najvisi organ udruzenja i da odlucuje o svemu osim o terenu a to znaci o trenerima i igracima ali i te kako bi recimo trebala da moze da odlucuje o platama igraca i trenera naprimjer. Sportski direktor je zaduzen za taj drugi posao a sportski direktor treba da bude neko fudbalsko ime ali i kvalifikacije da bi se bavio tim odgvornim poslom. U Zvezdi je to Mitar Mrkela a mi stariji se sjecamo kakav je igrac bio, U Partizanu izvrsni golman Ivica Kralj, u Dinamu ce najvjerovatnije biti Zeko Zajec itd itd da ne nabrajam...kod nas je to Samir Bekric koji je na to mjesto uskocio direktno iz kopacki sto je totalno pogresan potez.
Neka UO posalje opsti poziv bivsim igracima koji su spremni da rade u klubu pa da vidimo ko ce se odazvati! Ili nek posalje ciljane pozive igracima i trenerima iz Sarajeva i sire okoline. Nisam bas siguran da su raspolozeni da to urade jer jebaji ga nije mala stvar biti u UO Zelje ma koliko je sada u nokautu.[/quote]
Vidi, bez ljutnje, ali moras prvo procitati Statut kluba pa onda da pises o cemu odlucuje Skupstina.
O igracima ne, o trenerima ne, a isto tako ne o njihovim platama. Skupstina jeste najveci organ kluba, ali za sve oko igraca i trenera zaduzeni su ljudi u UO.
Drugo, opet mi nisi dao konkretna imena bivsih igraca koji bi usli u UO, ili preuzeli funkciju SD.
Sigurno znam da je Meši nudjeno u par navrata da preuzme klupu, cak i u eri Misimovica, ali je odbio sa poznatom recenicom "nije sad vrijeme".
To ti je isto da ti ja izbacim listu milionera i kazem da ga jebem ako medju njima nema jedan koji bi ulozio. I onda branim tu tezu sa tim da ima, samo im svima treba poslati pozive.
Svi bi mi voljeli da neki milioner udje u klub, da nas vodi vrhunski trener, da imamo vrhunskog SD, a onda i vrhunske igrace. Ali ...