FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#88326 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote: 20/12/2023 10:16 U klubu ima svega...nezadovoljstva, letargije, muljanja sa platama, nestrucnosti i sto je najvaznije ne postoji jasan cilj. To sto neko od ovih iz kluba kaze borit cemo se za Evropu a da ne podkrijepi kako i sa cim to je suplja prica. Zeljo je sportski klub ali u biti najobicnija firma ciji uspjeh zavisi od onoga ko je na njenom celu tj u ovom slucaju od UO i skupstine. Da bi neka firma postigla uspjeh u nekoj bransi mora dovesti u nju i strucnjake iz te branse a da ponovim u UO i Skupstini nema niti jednog jedinog bivseg fudbalera ili trenera Zelje!!!! Ko klub onda vodi? LJUDI SA ULICA I TRIBINE! Krajnji rezultat koji smo dobili je upravo ovaj koji jeste. Ovaj Arap nista nema losiji CV od Basica ali je puno bolje skolovan za fudbal od Basica. Sta bilo koji trener moze napraviti sa nezadovoljnim fudbalerima? NISTA! Ono sto mu ja recimo zamjeram je stavljanje Stilica na klupu koji je jos uvijek UBJEDLJIVO nas najbolji vezni igrac i koji moze potezom odluciti svaku utakmicu.
Klub treba pod hitno restruktuirati i pokusati dovesti ljude iz svijeta fudbala i svijeta Zelje koji bi imali zelju da pomognu klubu ma koliko se to ne svidja nekima ali to je jedini izlaz. Ovaj UO i ova skupstina klub nece NIKADA dovesti do titule ali ocito je da bi mogli do druge lige!
Da probam opet sa pitanjem.
Imaš li konkretna imena ljudi, bivših fudbalera, koje bi postavio u UO, a eto i u Skupštinu? Koji su to bivši igrači koji bi mogli pomoći?
Znaš li je li iko ikada, od tih bivših igrača, izrazio želju da dođe u UO i da pomogne klubu?

Bez obzira što se Skupština ne mješa u sportski dio, i jedino što mogu uraditi skupštinari je smjeniti UO. Ne mogu SD, ne mogu trenera, ne mogu dovoditi i prodavati igrače, ... Ništa od toga.
Didier

#88327 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Ima konkretno malo sutra.

Jedino što zna je palamuditi, podsjeća me na Profesora s Lobotomije, frajer smjenjuje zadnjih 25 godina. Ko god da dođe u Klub, on ga smjenjuje, jedino što nije ovako kurčevit kao Hrasnić.

I bukvalno, bili koga da ih pitaš nešto konkretno, vazda šutnja, ili kažu "pa nije moje da o tome razmišljam". Pa čije je onda, evo dođi ti i napravi revoluciju, sagradi Zapad, stambeno-poslovni centar, dođi do para, izvadi nas iz kaljuže.

Ma jok, oni to samo preko ekrana.
Tromblon

#88328 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Ma, dedu još drže radnički savjeti, partijski sastanci i slične ubleharije. Klub se mora privatizovati skupština ukinuti. Koje crne legende? Ko je spreman da uloži bujrum. Novi vlasnik nek traži kvalitetne i edukovane saradnike. Ovu muljažu i sitnoćarsku bagru rastjerati pod hitno.

Hitno je obezbijediti jako kvalitetan prelazni rok i zaista prava pojačanja. Pravog trenera, makar i saudijac neki bio.

Usput tražiti kupca i investitora. Nama budućnosti bez toga nema.
Didier

#88329 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Tromblon wrote: 20/12/2023 11:30 Ma, dedu još drže radnički savjeti, partijski sastanci i slične ubleharije. Klub se mora privatizovati skupština ukinuti. Koje crne legende? Ko je spreman da uloži bujrum. Novi vlasnik nek traži kvalitetne i edukovane saradnike. Ovu muljažu i sitnoćarsku bagru rastjerati pod hitno.

Hitno je obezbijediti jako kvalitetan prelazni rok i zaista prava pojačanja. Pravog trenera, makar i saudijac neki bio.

Otprilike tako...

Ja sam protiv privatizacije kao što se desila u Sarajevu jer njima se samo posuđuju pare, to nas može opet uništiti na duže staze, ali obezbijediti nekome da odlučuje, to se jednostavno mora, jer niko neće dati pare, a da se i dalje više pita Dino Pekić. Čast Dini Pekiću, samo sam ga uzeo za primjer.
Tromblon

#88330 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Didier wrote: 20/12/2023 11:34
Tromblon wrote: 20/12/2023 11:30 Ma, dedu još drže radnički savjeti, partijski sastanci i slične ubleharije. Klub se mora privatizovati skupština ukinuti. Koje crne legende? Ko je spreman da uloži bujrum. Novi vlasnik nek traži kvalitetne i edukovane saradnike. Ovu muljažu i sitnoćarsku bagru rastjerati pod hitno.

Otprilike tako...

Ja sam protiv privatizacije kao što se desila u Sarajevu jer njima se samo posuđuju pare, to nas može opet uništiti na duže staze, ali obezbijediti nekome da odlučuje, to se jednostavno mora, jer niko neće dati pare, a da se i dalje više pita Dino Pekić. Čast Dini Pekiću, samo sam ga uzeo za primjer.
Njih ubi taj pitarski mentalitet koji ih i koči u svemu ovome.

Ko uđe u klub treba sve kontrolirati. I svoje ljude od povjerenja na svim funkcijama.

Kakvi bivši igrači, kakvi bakrači. Ko je rekao evo sto milja hocu da udjem u klub. Niko. I neće. Igrači su prostitutle, čast rijetkim izuzecima. Na njih ne treba racunati. Vrijeme je to pokazalo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#88331 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Haris.ba wrote: 20/12/2023 10:20
hrasno38 wrote: 20/12/2023 10:16 Ovaj UO i ova skupstina klub nece NIKADA dovesti do titule ali ocito je da bi mogli do druge lige!
Nema ti logike ovo. Jer, u drugoj ligi bi mozda i mogli titulu osvojiti. :run:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
hrasno38

#88332 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote: 20/12/2023 11:13
hrasno38 wrote: 20/12/2023 10:16 U klubu ima svega...nezadovoljstva, letargije, muljanja sa platama, nestrucnosti i sto je najvaznije ne postoji jasan cilj. To sto neko od ovih iz kluba kaze borit cemo se za Evropu a da ne podkrijepi kako i sa cim to je suplja prica. Zeljo je sportski klub ali u biti najobicnija firma ciji uspjeh zavisi od onoga ko je na njenom celu tj u ovom slucaju od UO i skupstine. Da bi neka firma postigla uspjeh u nekoj bransi mora dovesti u nju i strucnjake iz te branse a da ponovim u UO i Skupstini nema niti jednog jedinog bivseg fudbalera ili trenera Zelje!!!! Ko klub onda vodi? LJUDI SA ULICA I TRIBINE! Krajnji rezultat koji smo dobili je upravo ovaj koji jeste. Ovaj Arap nista nema losiji CV od Basica ali je puno bolje skolovan za fudbal od Basica. Sta bilo koji trener moze napraviti sa nezadovoljnim fudbalerima? NISTA! Ono sto mu ja recimo zamjeram je stavljanje Stilica na klupu koji je jos uvijek UBJEDLJIVO nas najbolji vezni igrac i koji moze potezom odluciti svaku utakmicu.
Klub treba pod hitno restruktuirati i pokusati dovesti ljude iz svijeta fudbala i svijeta Zelje koji bi imali zelju da pomognu klubu ma koliko se to ne svidja nekima ali to je jedini izlaz. Ovaj UO i ova skupstina klub nece NIKADA dovesti do titule ali ocito je da bi mogli do druge lige!
Imaš li konkretna imena ljudi, bivših fudbalera, koje bi postavio u UO, a eto i u Skupštinu? Koji su to bivši igrači koji bi mogli pomoći?
Znaš li je li iko ikada, od tih bivših igrača, izrazio želju da dođe u UO i da pomogne klubu?

Bez obzira što se Skupština ne mješa u sportski dio, i jedino što mogu uraditi skupštinari je smjeniti UO. Ne mogu SD, ne mogu trenera, ne mogu dovoditi i prodavati igrače, ... Ništa od toga.
https://fkzeljeznicar.ba/sastavi-po-sezonama/

Ako ovdje nema 10 igraca koji bi i te kako rado pomogli klubu i sjeli u Skupsinu i UO ja ga jebem! Skupstina bi trebalo da je najvisi organ udruzenja i da odlucuje o svemu osim o terenu a to znaci o trenerima i igracima ali i te kako bi recimo trebala da moze da odlucuje o platama igraca i trenera naprimjer. Sportski direktor je zaduzen za taj drugi posao a sportski direktor treba da bude neko fudbalsko ime ali i kvalifikacije da bi se bavio tim odgvornim poslom. U Zvezdi je to Mitar Mrkela a mi stariji se sjecamo kakav je igrac bio, U Partizanu izvrsni golman Ivica Kralj, u Dinamu ce najvjerovatnije biti Zeko Zajec itd itd da ne nabrajam...kod nas je to Samir Bekric koji je na to mjesto uskocio direktno iz kopacki sto je totalno pogresan potez.
Neka UO posalje opsti poziv bivsim igracima koji su spremni da rade u klubu pa da vidimo ko ce se odazvati! Ili nek posalje ciljane pozive igracima i trenerima iz Sarajeva i sire okoline. Nisam bas siguran da su raspolozeni da to urade jer jebaji ga nije mala stvar biti u UO Zelje ma koliko je sada u nokautu.
Tromblon

#88333 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Davno je prošlo vrijeme radničkog samoupravljanja. Ko od bivših ima love ili će 200 posto garantovano dovesti kupca ili investitora može. Inače, mrš svima koji bi samo u stolici sjedili. Vremena o kojima pričaš su nas dovela do ovdje i sa tim treba raskrstiti.
hrasno38

#88334 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Tromblon wrote: 20/12/2023 15:12 Davno je prošlo vrijeme radničkog samoupravljanja. Ko od bivših ima love ili će 200 posto garantovano dovesti kupca ili investitora može. Inače, mrš svima koji bi samo u stolici sjedili. Vremena o kojima pričaš su nas dovela do ovdje i sa tim treba raskrstiti.
Da je ovdje radnicko samoupravljanje Zeljo bi igrao polufinale evropske ili konferencijske lige a posto je dosla demokratija i u sportu se nalaze vecinom oni koji nisu dva puta loptu sutnuli nogom Zeljo se bori za opstanak. Doduse da ne grijesim dusu i u onom sistemu je ispao iz lige vjerovatno radi slicnih stvari. A radnicko samoupravaljanje je u odnosu na ovo danas zlatno doba i ako nemas dovoljno godina da govoris o tom vremenu bolje da cutis
Tromblon

#88335 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

hrasno38 wrote: 20/12/2023 16:17
Tromblon wrote: 20/12/2023 15:12 Davno je prošlo vrijeme radničkog samoupravljanja. Ko od bivših ima love ili će 200 posto garantovano dovesti kupca ili investitora može. Inače, mrš svima koji bi samo u stolici sjedili. Vremena o kojima pričaš su nas dovela do ovdje i sa tim treba raskrstiti.
Da je ovdje radnicko samoupravljanje Zeljo bi igrao polufinale evropske ili konferencijske lige a posto je dosla demokratija i u sportu se nalaze vecinom oni koji nisu dva puta loptu sutnuli nogom Zeljo se bori za opstanak. Doduse da ne grijesim dusu i u onom sistemu je ispao iz lige vjerovatno radi slicnih stvari. A radnicko samoupravaljanje je u odnosu na ovo danas zlatno doba i ako nemas dovoljno godina da govoris o tom vremenu bolje da cutis
Ućutkuj EDIT. Ovdje nećeš nikad nikog. Pričaš šuplju i nemaš pojma ni o čemu. Bolje šuti nego što se u nastavku izvaljuješ.
Charuga
Globalni moderator

#88336 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote: 20/12/2023 14:46
Spoiler
Show
Charuga wrote: 20/12/2023 11:13

https://fkzeljeznicar.ba/sastavi-po-sezonama/

Ako ovdje nema 10 igraca koji bi i te kako rado pomogli klubu i sjeli u Skupsinu i UO ja ga jebem! Skupstina bi trebalo da je najvisi organ udruzenja i da odlucuje o svemu osim o terenu a to znaci o trenerima i igracima ali i te kako bi recimo trebala da moze da odlucuje o platama igraca i trenera naprimjer. Sportski direktor je zaduzen za taj drugi posao a sportski direktor treba da bude neko fudbalsko ime ali i kvalifikacije da bi se bavio tim odgvornim poslom. U Zvezdi je to Mitar Mrkela a mi stariji se sjecamo kakav je igrac bio, U Partizanu izvrsni golman Ivica Kralj, u Dinamu ce najvjerovatnije biti Zeko Zajec itd itd da ne nabrajam...kod nas je to Samir Bekric koji je na to mjesto uskocio direktno iz kopacki sto je totalno pogresan potez.
Neka UO posalje opsti poziv bivsim igracima koji su spremni da rade u klubu pa da vidimo ko ce se odazvati! Ili nek posalje ciljane pozive igracima i trenerima iz Sarajeva i sire okoline. Nisam bas siguran da su raspolozeni da to urade jer jebaji ga nije mala stvar biti u UO Zelje ma koliko je sada u nokautu.[/quote]

Vidi, bez ljutnje, ali moras prvo procitati Statut kluba pa onda da pises o cemu odlucuje Skupstina.
O igracima ne, o trenerima ne, a isto tako ne o njihovim platama. Skupstina jeste najveci organ kluba, ali za sve oko igraca i trenera zaduzeni su ljudi u UO.

Drugo, opet mi nisi dao konkretna imena bivsih igraca koji bi usli u UO, ili preuzeli funkciju SD.

Sigurno znam da je Meši nudjeno u par navrata da preuzme klupu, cak i u eri Misimovica, ali je odbio sa poznatom recenicom "nije sad vrijeme".

To ti je isto da ti ja izbacim listu milionera i kazem da ga jebem ako medju njima nema jedan koji bi ulozio. I onda branim tu tezu sa tim da ima, samo im svima treba poslati pozive.
Svi bi mi voljeli da neki milioner udje u klub, da nas vodi vrhunski trener, da imamo vrhunskog SD, a onda i vrhunske igrace. Ali ...
Didier

#88337 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Charuga wrote: 20/12/2023 17:06 Vidi, bez ljutnje, ali moras prvo procitati Statut kluba pa onda da pises o cemu odlucuje Skupstina.
O igracima ne, o trenerima ne, a isto tako ne o njihovim platama. Skupstina jeste najveci organ kluba, ali za sve oko igraca i trenera zaduzeni su ljudi u UO.

Drugo, opet mi nisi dao konkretna imena bivsih igraca koji bi usli u UO, ili preuzeli funkciju SD.

Sigurno znam da je Meši nudjeno u par navrata da preuzme klupu, cak i u eri Misimovica, ali je odbio sa poznatom recenicom "nije sad vrijeme".

To ti je isto da ti ja izbacim listu milionera i kazem da ga jebem ako medju njima nema jedan koji bi ulozio. I onda branim tu tezu sa tim da ima, samo im svima treba poslati pozive.
Svi bi mi voljeli da neki milioner udje u klub, da nas vodi vrhunski trener, da imamo vrhunskog SD, a onda i vrhunske igrace. Ali ...
U tome i jeste fol, 99% pljuvača i ovih što smjenjuju nemaju nikakvu ideju, ne žive u realnosti, ne poznaju nikoga ko može pomoći, sami ne žele ili ne mogu. Tako i kolega forumaš, koji je najglasniji kad treba tući balavce, a kad ga pitaš bilo šta argumentovano, obično počne galamiti, kao i cijela njegova generacija što uradi na ulici, na poslu, u granapu... Daleko im kuća od moje.
spree

#88338 Re: FK Željezničar

Post by spree »

Meni je sve nekako podnošljivo, od dugova, pa do užasne ekipe, igre, pozicije na tabeli, arapa, tabora, razjedinjenost itd, ali samo jednu stvar ne mogu nikako da progutam, a to je užasna situacija u omladinskom pogonu. To je za mene daleko najgora stvar trenutno. Prosto mi se gadi kad cujem sve price koje dolaze od dobrih, normalnih i poštenih ljudi kada se radi o radu s mladima. Uglavnom mito i korupcija cvjetaju, a kvalitet se uopšte ne gleda. Nisam imao pojma o ovome do skoro, ali kad pogledamo da faktički nema igrača iz omladinskog pogona blizu prvog tima vec neko vrijeme, moglo se nešto takvo i skontati. Najvažniji korak bi trebao biti da se otjeraju svi treneri mladih kategorija i da se tu postave pošteni ljudi, a svako dijete ciji roditelji donesu lovu i pokušaju intervenisati da bi ono igralo, promptno otjerati.
hrasno38

#88339 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

VELIKI PRIJATELJI KLUBA :lol: :lol:

"Naime, Željezničar će zbog upotrebe pirotehnike Manijaka na utakmici protiv Veleža morati platiti 11.000 KM, dok je dodatno kažnjen i sa 2.000 KM zbog pirotehnike na gostovanju kod GOŠK-a...."
splinter

#88340 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

hrasno38 wrote: 22/12/2023 15:12 VELIKI PRIJATELJI KLUBA :lol: :lol:

"Naime, Željezničar će zbog upotrebe pirotehnike Manijaka na utakmici protiv Veleža morati platiti 11.000 KM, dok je dodatno kažnjen i sa 2.000 KM zbog pirotehnike na gostovanju kod GOŠK-a...."
Palilo se i palit će se...
hrasno38

#88341 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

splinter wrote: 22/12/2023 15:47
hrasno38 wrote: 22/12/2023 15:12 VELIKI PRIJATELJI KLUBA :lol: :lol:

Palilo se i palit će se...
Ispadalo se iz lige i ispadat ce se sve dok je takvog razmisljanja.....
insaneinthebrain

#88342 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

klub pao qrcu za usi, igra nikad gora, pozicija na tabeli pripreme za federalnu a oni otisli u Gabelu da pale baklje. nije mi jasno. hajd na Grbavici i rodjendan nek gore, ali dole paliti. cist debilizam :roll:
hrasno38

#88343 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

insaneinthebrain wrote: 22/12/2023 16:31 klub pao qrcu za usi, igra nikad gora, pozicija na tabeli pripreme za federalnu a oni otisli u Gabelu da pale baklje. nije mi jasno. hajd na Grbavici i rodjendan nek gore, ali dole paliti. cist debilizam :roll:
Evo Splinterov komentar ti je sve rekao....vazna je bahatost jebo klub!
splinter

#88344 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

hrasno38 wrote: 23/12/2023 12:36
insaneinthebrain wrote: 22/12/2023 16:31 klub pao qrcu za usi, igra nikad gora, pozicija na tabeli pripreme za federalnu a oni otisli u Gabelu da pale baklje. nije mi jasno. hajd na Grbavici i rodjendan nek gore, ali dole paliti. cist debilizam :roll:
Evo Splinterov komentar ti je sve rekao....vazna je bahatost jebo klub!
Tako je.
Problem su navijači, a ne ove karikature i oni kojih su ih doveli.
Cijela skupština je za specijalne ustanove.

OFANZIVAC ŽELJEZNIČARA
"Drljo na odmoru u Dubaiju, družio se s nekadašnjom zvijezdom Barcelone"
"U sivilo ekipe uklopio se i sam Drljo koji je upisao 17 nastupa za Plave ove sezone u svim takmičenjima, ali nije postigao niti jedan gol, niti je asistirao".

https://www.klix.ba/sport/nogomet/drljo ... /231223069
insaneinthebrain

#88345 Re: FK Željezničar

hoce li biti kakva skupština ovih dana, ili se ceka Januar. malo da se rezimira sezona i stanje u klubu. da vidimo sta cemo i kako cemo dalje. kakvi su planovi, koliki su dugovi i ostalo. sta nam je raditi. ima li ko ziv u klubu da se malo oglasi :zzzz: :roll:
salle_eh1986

#88346 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Charuga wrote: 20/12/2023 17:06
A vidi, realno sad da se pošalje poruka na adresu 100 milionera, da ih se pozove na razgovor ili ode njima na noge, ponudi da ulože u klub i ponudi nešto zauzvrat. I tome se posveti jedna, dvije, pet osoba na neki period od pola godine, ja vjerujem da bi makar uspijeli ako ne pronaći novog "vlasnika" onda makar eto bi nekog da bude sponzor kluba, da makar eto obezbjedi platu na godišnjem nivou za jednog igrača.
Ali malo mačku teleća glava, "izvolite se braniti, mi smo majti Željezničar"
Charuga
Globalni moderator

#88347 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

insaneinthebrain wrote: 26/12/2023 11:48 hoce li biti kakva skupština ovih dana, ili se ceka Januar. malo da se rezimira sezona i stanje u klubu. da vidimo sta cemo i kako cemo dalje. kakvi su planovi, koliki su dugovi i ostalo. sta nam je raditi. ima li ko ziv u klubu da se malo oglasi :zzzz: :roll:
Planirana je Skupština za kraj januara, ili početak februara.
insaneinthebrain

#88348 Re: FK Željezničar

Charuga wrote: 27/12/2023 10:57
insaneinthebrain wrote: 26/12/2023 11:48 hoce li biti kakva skupština ovih dana, ili se ceka Januar. malo da se rezimira sezona i stanje u klubu. da vidimo sta cemo i kako cemo dalje. kakvi su planovi, koliki su dugovi i ostalo. sta nam je raditi. ima li ko ziv u klubu da se malo oglasi :zzzz: :roll:
:thumbup:
RJ57

#88349 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

insaneinthebrain wrote: 27/12/2023 11:54
Charuga wrote: 27/12/2023 10:57
:thumbup:
možemo napisati arapima da smo protiv ataturka, možda nam udjele kakvu sadaku

okreće mi se u stomaku od same pomisli na sve to
moke_31

#88350 Re: FK Željezničar

Post by moke_31 »

spree wrote: 21/12/2023 00:49 Meni je sve nekako podnošljivo, od dugova, pa do užasne ekipe, igre, pozicije na tabeli, arapa, tabora, razjedinjenost itd, ali samo jednu stvar ne mogu nikako da progutam, a to je užasna situacija u omladinskom pogonu. To je za mene daleko najgora stvar trenutno. Prosto mi se gadi kad cujem sve price koje dolaze od dobrih, normalnih i poštenih ljudi kada se radi o radu s mladima. Uglavnom mito i korupcija cvjetaju, a kvalitet se uopšte ne gleda. Nisam imao pojma o ovome do skoro, ali kad pogledamo da faktički nema igrača iz omladinskog pogona blizu prvog tima vec neko vrijeme, moglo se nešto takvo i skontati. Najvažniji korak bi trebao biti da se otjeraju svi treneri mladih kategorija i da se tu postave pošteni ljudi, a svako dijete ciji roditelji donesu lovu i pokušaju intervenisati da bi ono igralo, promptno otjerati.
Šta se čudiš, vazda su djeca mesara i sličnih igrala u prvom timu :D
Post Reply