Ukrajina

dr_Evil

#190751 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zigzag wrote: 21/12/2023 08:46 Uglavnom ovo drugo. Korisnih idiota ima na sve strane.

Nekidan sam jednom rečenicom začepio usta punom frizerskom salonu, priča je počela sa "rusija sila, ne može im niko ništa, oni su glavni..."

Nakon moje rečenice prešli su na sportske teme :lol: :lol:
Dobro sve to stoji, ali zaista je neuporediv barbarizam sta je Putin pocinio u Ukrajini sa ovim u Gazi, cak i Ameri kazu za ovakvo nesto moraju se vratiti u Vijetnam jer nemaju sa cim drugim uporedit:
Bivši analitičar Pentagona: Možda bismo se morali vratiti u Vijetnamski rat za sličan primjer

"Ono što vidimo u smislu civilnih smrti već je daleko nadmašilo stope štete od bilo kojeg sukoba koji smo dokumentirali", priznala je Emily Tripp, direktorica Airwarsa, organizacije koja prati civilne smrti u ratovima i sukobima od 2014.

"Da bismo pronašli sličnu razinu korištenja eksploziva u malom naseljenom području, možda bismo se morali vratiti u Vijetnamski rat za usporedivi primjer - poput božićnog bombardiranja 1972., kada je oko 20.000 tona bombi bačeno na Hanoi tijekom operacije Linebacker II.", rekao je bivši obavještajni analitičar Pentagona Marc Garlasco.

Ne znam mozemo li uporediti Mosul:
Istraživanje Associated Pressa pokazalo je da je između 9000 i 11.000 civila ubijeno u devetomjesečnoj borbi između iračkih snaga koje je podržavao SAD i ISIL-a za irački grad Mosul.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-g ... sti_prva_d

Ono sta je zaista tesko je to da svi drzimo neku stranu u nekom sukobu, u Ukrajini smo za Ukrajinu i NATO jer je ona pod agresijom,

ONda pogledamo Gazu i vidimo da NATO vrsi genocid nad Palestincima. Ako otvoreno kazemo da NATO je genocidan u slucaju Palestine, to ne znaci da kritikujemo napore koje NATO radi u Ukrajini. Niti ako kazemo da je razaranje Gaze uslovima neuporedivo sa razarazenjem Ukrajine to Ukrajinsku borbu cini manje slavnom, a Putlera manjim zlocince.

Obaveza nam je da kazemo istinu, jer kada i ako dodje vrijeme na nas nece je imati ko da kaze. Vi kako hocete.
sumirprimus

#190752 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bjezi ba idi pravdaj teroriste iz hamasa ne uvlaceci se rujanima.
zigzag

#190753 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ukrajina i Palestina su dvije različite dimenzije. Nikakvo poređenje nema smisla.

Trenutno nam je Ukrajina daleko bitnija za nas same. A za Palestinu i svakakve lične tragedije koje im prave izraelci niko u BIH se nije češao prije dvije,tri,pet godina. Niti zadnjih pedeset.
Distortion

#190754 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

sumirprimus

#190755 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sto komada tehnike i oklopa hladno i milja dnevno mjera...aferim
zigzag

#190756 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ma nije 350.000 rusina poginulo.

22 i po rusa do sada poginulo. Trojica u ova zadnja tri mjeseca u napadima na predgrađa Donjecka.
dr_Evil

#190757 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zigzag wrote: 21/12/2023 09:11 Ukrajina i Palestina su dvije različite dimenzije. Nikakvo poređenje nema smisla.

Trenutno nam je Ukrajina daleko bitnija za nas same. A za Palestinu i svakakve lične tragedije koje im prave izraelci niko u BIH se nije češao prije dvije,tri,pet godina. Niti zadnjih pedeset.
Pa ne znam kako ti, ali ja otkad sam postao svjestan tog sukoba sam podrzavao njihovu borbu za slobodu i zivot, sto ce reci sigurno 15-ak godina, vjerujem da me politika nije zanimala prije tog vremena.

A Ukrajina bitna ili ne vise, vrijeme ce pokazati, u svakom slucaju im zelim da se oslobode agresora, i ako moze da kupe sto vise nasih metaka.
zigzag

#190758 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ukrajinci su se manje-više oslobodili agresora. A nam su dali dali bar 20 godina "hladnog mira" i zato im trebamo spomenik podići.

Ali pošto smo kao društvo sastavljeni od korisnih budala, ne bi me iznenadilo da korisne(ruske) budale sa imenima amir,enes i slično čak i na sljedećim utakmicama reprezentacije protiv Ukrajine ne istaknu ruske zastave kao provokacije.
dr_Evil

#190759 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zigzag wrote: 21/12/2023 09:24 Ukrajinci su se manje-više oslobodili agresora. A nam su dali dali bar 20 godina "hladnog mira" i zato im trebamo spomenik podići.

Ali pošto smo kao društvo sastavljeni od korisnih budala, ne bi me iznenadilo da korisne(ruske) budale sa imenima amir,enes i slično čak i na sljedećim utakmicama reprezentacije protiv Ukrajine ne istaknu ruske zastave kao provokacije.
Ma to su budale, normalna osoba je uvijek na strani slabijeg i potlacenog i ne provocira zrtvu. Bez obzira ko je zrtva.

DAleko su Ukre jos od toga da se oslobode od Ruja, okupirana teritorija iako zvuci relativno malo procentima je zaista ogromna, jer jbga Ukrajina je ogromna zemlja.

Ma te price oko spomenik dici, pa branili su svoju guzicu, nisu ni pomislili na nas. Da je njihova hrabrost isrepletena sa nacionalizmom zaustavila Rusku korumpiranu vojnu masinu, to jeste zaista - i tako pomogla i nama u onom trenutku kada su mislili da ce biti sve Ruski svet sa srbijanskim vozdovima.

Sve dok NATO stoji uz Ukrajinu slazem s stobom, ali neka vrsta mirovnog sporazuma moze i nas da zakaci u globalnom preslagivanju. Dal ce Ukre zakaciti sudbina Hrvatske ili sudbina Bosne to je ipak do njih sami i koliko se sposobni pokazu, mi nismo bili.
sumirprimus

#190760 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bjez ba pust se lafine.,
dajgle ovo, ko horizontalna 80ka
:D
zigzag

#190761 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ako su SSSR bili najkvalitetniji dio te zajedničke države, neće ni sad ispustiti priliku. A slavenski mentalitet je svakako prisutan. Nisu južnokoreanci ili japanci da bi bili kao pčele.

I normalno da nisu ratovali za nas ali eto, i mi dobismo neku (nekad mi se čini) nezasluženu nafaku.
Čitalac

#190762 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Macron je sinoć sumirao rezultate u 2023. godini, a Ukrajina je neminovno bila jedna od tema.
Jenjava li zapadna potpora Ukrajini, gotovo dvije godine nakon početka ovog rata?
Tu je, s jedne strane, avet povratka Donalda Trumpa u Bijelu kuću krajem 2024. S druge strane, „osjećamo da europske zemlje počinju sumnjati" u pomoć pruženu Kijevu, rekao je Macron. Po njegovim riječima, "u nadolazećim mjesecima, morat ćemo napraviti neke izbore" u ovom sukobu. “Moramo osigurati da Rusija ne pobijedi, što znači nastavak podrške i jačanje zaštite Kijeva s ciljem da postavimo Ukrajinu u poziciju pregovaranja o miru pod najboljim uvjetima", rekao je Macron i naglasio: "Nećemo napustiti Ukrajinu".
dr_Evil

#190763 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

zigzag wrote: 21/12/2023 09:36 Ako su SSSR bili najkvalitetniji dio te zajedničke države, neće ni sad ispustiti priliku. A slavenski mentalitet je svakako prisutan. Nisu južnokoreanci ili japanci da bi bili kao pčele.

I normalno da nisu ratovali za nas ali eto, i mi dobismo neku (nekad mi se čini) nezasluženu nafaku.
:thumbup:
Čitalac

#190764 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Mislim da je ovo zaludan posao, no dobro...
Ukrajinski muškarci u dobi od 25 do 60 godina koji žive u Njemačkoj i drugim zemljama, moraju se sljedeće godine pojaviti u regrutnim centrima Oružanih snaga Ukrajine, inače će nad njima biti primijenjene sankcije, rekao je ministar obrane Rustem Umerov za Welt.
Ukrajinci koji žive u Njemačkoj i sposobni su za vojnu službu trebali bi sljedeće godine ojačati ukrajinsku vojsku. Prema ministru obrane, sankcije će biti primijenjene na one koji ne ispune ovaj zahtjev.
“Još uvijek razmatramo što će se dogoditi ako ne dođu dobrovoljno", rekao je Umerov.
Welt podsjeća da ukrajinska vojska želi mobilizirati još 450.000 do 500.000 vojnika za odbijanje ruske invazije, ali financijski i politički uvjeti tog poteza tek trebaju biti određeni.
zilog

#190765 Re: Ukrajina

Post by zilog »

ime_kojeg_nema wrote: 20/12/2023 21:58
drndalo wrote: 20/12/2023 17:46 Ima li jos sta "navodno" denacifikovano danas? Neki vrtic, skola, stambena zgrada...?
Ruska vojska nije IDF niti Nato zlocinci. Ne ratuje sa vrticima, skolama, bolnicama.... Kao sto je predsjednik Putin izjavio neki dan, pogledajte Gazu i djelovanje ruske vojske tokom SVO. Uocite razliku.
Je li taj "predsjednik...", ista ona lazljiva dzukela iz ovog tvog posta?
ime_kojeg_nema wrote: 15/02/2022 21:39 Zavrsilo je, za sada, na najbolji moguci nacin i bez pobjednika. Tesko da je pobjednika i moglo biti. Sumnjam da je Putin ocekivao da ce zapad glatko prihvatiti njegove zahtjeve. S druge strane nije, niti je bilo, za ocekivati da ce Ukrajina uci u NATO, makar u skorije vrijeme. Putin je odigrao dobro u smislu da je cijelo vrijeme govorio da ne namjerava napasti Ukrajinu... i nije napao. Mislim da je ovo partija saha u kojoj se pokusala ostvariti prednost u odnosu na kratkorocni a ne dugorocni cilj. A kratkorocni cilj bi bio status Donbasa. Osim najave povlacenja ruskih trupa nekako je u drugom planu vijest da je ruska Duma izglasala prijedlog priznavanja NR Donjeck i Luganski, a to je nesto cime ce Putin manevrisati stavljajuci Zelenskog u nepovoljnu situaciju.
Popisam ti se na predsjednika... :mrgreen:
ime_kojeg_nema

#190766 Re: Ukrajina

Post by ime_kojeg_nema »

Ruska vojska probila je obranu bataljuna Aidar i stigla do linije Shakhtyorskoye-Novoukrainka, uništeno je do 30 militanata

Denacifikacija u toku.
Rockefeller

#190767 Re: Ukrajina

Post by Rockefeller »

Čitalac wrote: 21/12/2023 09:47 Mislim da je ovo zaludan posao, no dobro...
Ukrajinski muškarci u dobi od 25 do 60 godina koji žive u Njemačkoj i drugim zemljama, moraju se sljedeće godine pojaviti u regrutnim centrima Oružanih snaga Ukrajine, inače će nad njima biti primijenjene sankcije, rekao je ministar obrane Rustem Umerov za Welt.
Ukrajinci koji žive u Njemačkoj i sposobni su za vojnu službu trebali bi sljedeće godine ojačati ukrajinsku vojsku. Prema ministru obrane, sankcije će biti primijenjene na one koji ne ispune ovaj zahtjev.
“Još uvijek razmatramo što će se dogoditi ako ne dođu dobrovoljno", rekao je Umerov.
Welt podsjeća da ukrajinska vojska želi mobilizirati još 450.000 do 500.000 vojnika za odbijanje ruske invazije, ali financijski i politički uvjeti tog poteza tek trebaju biti određeni.
Ko ne zeli da se bori, gdje je problem? Bezveze.
Karikaturist

#190768 Re: Ukrajina

Post by Karikaturist »

Kako ce ih natjerati, ganjati ih po Njemackoj i okolnim zemljama :lol:
ime_kojeg_nema

#190769 Re: Ukrajina

Post by ime_kojeg_nema »

drug_profi wrote: 20/12/2023 22:02 Predsjednik Putin?
Porodiliste, pozoriste, bolnica, sahrana...
To su tvom predsjedniku legitimni ciljevi slino jedna ljudska.
Bezveze se ljutis. Negativne emocije lose uticu na zdravlje. Nije to vrijedno forumske rasprave. Svaki dobro.
tramvajtrojka

#190770 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 09:33 bjez ba pust se lafine.,
dajgle ovo, ko horizontalna 80ka
:D
Koliko su ameri bili pametni pri programu opremi i obuci 97e nama kad su nam poslali at4 koji je njihova verzija carl gustafa 840 bacaca sa pripadajućom munucijom, al mislim i da sam carl gustaf imamo u skladistima bile su slike iz osbih skladišta sa njegovom municijom
sumirprimus

#190771 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:lol: jhel realno ovo, u zivotu ako nista samotrrba slusat sta ovakve budale pricaju i da znas u km pravcu ide neki sistem... ovima pomoci nema kako god rat zavrsio, ovo su budale, ne za teeg rima nego za nikad dobacenog a toliok zeljenog cetvrtog rajha :-)
sumirprimus

#190772 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 21/12/2023 10:01 meri bili pametni pri programu opremi i obuci 97e nama kad su nam poslali at4 koji je njihova verzija carl gustafa 840 bacaca sa pripadajućom munucijom, al mislim i da sam carl gustaf imamo u skladistima bile su slike iz osbih skladišta sa njegovom municijom
wait, koj iameri, oni koji nam nikad nisu pomogli, kakav sad opremi i obuci?
tramvajtrojka

#190773 Re: Ukrajina

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 21/12/2023 10:05
tramvajtrojka wrote: 21/12/2023 10:01 meri bili pametni pri programu opremi i obuci 97e nama kad su nam poslali at4 koji je njihova verzija carl gustafa 840 bacaca sa pripadajućom munucijom, al mislim i da sam carl gustaf imamo u skladistima bile su slike iz osbih skladišta sa njegovom municijom
Image
Image

Long live USA, nadam se da su zaboravili da mi imamo ovo i da nece završiti u Ukrajini :lol: :lol: :mrgreen:
sumirprimus

#190774 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tramvajtrojka wrote: 21/12/2023 10:08
sumirprimus wrote: 21/12/2023 10:05
Image
Image

Long live USA, nadam se da su zaboravili da mi imamo ovo i da nece završiti u Ukrajini :lol: :lol: :mrgreen:
damn, nisu nam tako pricali ovde :(
sumirprimus

#190775 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

""

lijepo se rujani probijaju... :zzzz:
Post Reply