Može Dinamo al Kijevski
Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mond
#23151 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne truniš ti bebo ništa. Samo si fulio forum, većina je ovdje realna. Ti što furaju spiku beha Dinamo su mentalna sirotinja. Takve je ofirno pozdraviti na ulici.
Može Dinamo al Kijevski
Može Dinamo al Kijevski
- ultima_palabra
#23152 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jeste sad realni, ali kad se tri pobjede uvezu… 
-
mond
#23153 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
E da je uvezati
Idu sad pripreme ima da pokaramo sve
Idu sad pripreme ima da pokaramo sve
- Logovan
#23154 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Takvi su ti manjina, odmah da ti kažem.palermo wrote: ↑18/12/2023 22:21 Ja mislim da bi kao prvo trebali se osloboditi iluzija da ce te biti neki bosanski dinamo. Necete, ovdje se drugacije gleda fudbal, ovdje je kako bih ti rekao decentralizovan fudbal za razliku od Srbije i Hrvatske. Yamo svi navijaju za Zvezdu ili Partizan, Dinamo ili Hajduk ovdje za Sarajevo navijaju sarajlije, tuzlaci za slobodu, mostarci za Velez ili Zrinjski, ne postoji ovdje takva koncenyracija kapitala i.moci da bi ti mogao biti neki bosanski dinamo....spoznati to znaci i manje frustrqcije i manje nerealnih ocekivanja i vise prostora za rad...
Necu vise, ja sam ipak velezovac i nije fer da vam trunim...
- luckylaka
#23155 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
juce sam pogledao Dinamo'-Hajduk i fudbal i igraci na nivou nase Premijer lige.Sigurno nista bolji od cetvorke na vrhu nase lige.Na koji nacin oni uvaljuju igrace za milionske cifre je misterija.Hrvatski treceligas proda igraca za 5 miliona,evo opet prodaju nekog za milionsku cifru.Gdje smo mi
-
mond
#23156 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Bolji su jer su taktički potkovaniji, igraju čišće bez klepanja po nogama i valjanja. Više igrača više prati igru, zna se ko kada i gdje izvodi aut i ko odigrava, običan primjer. Utakmica jeste bila teška za gledat ali imaju više kvaliteta i ponosa kada nose dres za koji igraju.
- ultima_palabra
#23157 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A najvaznije je da postoji savez sa tri struje, od kojih je ona bosnjacka najslabija, ustvari pitanje je postoji li uopste. Hrvatska i srpska se uglavnom dogovore oko svega, a ovi hudnici klimnu glavom za neke mrvice sa stola ili bez njih.palermo wrote: ↑18/12/2023 22:21Ja mislim da bi kao prvo trebali se osloboditi iluzija da ce te biti neki bosanski dinamo. Necete, ovdje se drugacije gleda fudbal, ovdje je kako bih ti rekao decentralizovan fudbal za razliku od Srbije i Hrvatske. Yamo svi navijaju za Zvezdu ili Partizan, Dinamo ili Hajduk ovdje za Sarajevo navijaju sarajlije, tuzlaci za slobodu, mostarci za Velez ili Zrinjski, ne postoji ovdje takva koncenyracija kapitala i.moci da bi ti mogao biti neki bosanski dinamo....spoznati to znaci i manje frustrqcije i manje nerealnih ocekivanja i vise prostora za rad...Logovan wrote: ↑18/12/2023 21:54Eto baš, gradimo se od dolaska Tana i Rožman je kriv što se još nismo izgradili.palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40 Vi ste 10 godina na pocetku gradjenja ekipe. Kako vam ne dosadi.
Mislim da bi prvi zadatak trebala biti promjena mentaliteta u i oko Sarajeva. To znaci vise skromnosti ,manje oholosti bez pokrica, vise rada i postovanja rada, promjena sistema vrijednosti, jasnije sagledavanje sveukupnog okruzenja u kojem se takmicite i rezultati ce mozda i doci ..ovako, ispadate neozbiljni i smijesni...Govorim za ovaj period, zna se kada je gradnja počela. A ovo drugo što si napisao, to se teško mijenja nažalost, ako je uopšte to glavni razlog.
Necu vise, ja sam ipak velezovac i nije fer da vam trunim...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- BHF_Manijak
#23159 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
To se tebi samo cini...luckylaka wrote: ↑18/12/2023 23:20 juce sam pogledao Dinamo'-Hajduk i fudbal i igraci na nivou nase Premijer lige.Sigurno nista bolji od cetvorke na vrhu nase lige.Na koji nacin oni uvaljuju igrace za milionske cifre je misterija.Hrvatski treceligas proda igraca za 5 miliona,evo opet prodaju nekog za milionsku cifru.Gdje smo mi
Tako mi gledamo nase igrace i cudimo se kako nasa reprezentacija kurcu ne valja, nisu to losi igraci... JESU. Mi godinama sebe nesto precjenjujemo, Pjanic i Modric kaze u pet deka, nemamo mi nesto puni losiju reprezentaciju, lige su nam tu negdje itd...
Sami sebe lazemo. Ljudi su svjetlosnim godinama ispred nas po svemu.
Ljudi na zapadnu nisu ludi, ne bacaju tek tako marku, a kamo li desetine miliona na igraca ako ne vide u njemu kvalitet. I ti hrvatski igraci kada vani odu, tamo se i zadrze. Nasima je plafon do Turske dobacit i onda za godinu se vratit.
Pustimo se suplje price. Nemamo kvalitet ni za sta, samo se tjesimo i godinama lazemo da smo ober talenti, a u sustini smo kurcine.
-
internazionale
#23160 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovu sezonu u PLBiH PSG ne bi imao šanse osvojiti titulu.palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40Vi ste 10 godina na pocetku gradjenja ekipe. Kako vam ne dosadi.
Mislim da bi prvi zadatak trebala biti promjena mentaliteta u i oko Sarajeva. To znaci vise skromnosti ,manje oholosti bez pokrica, vise rada i postovanja rada, promjena sistema vrijednosti, jasnije sagledavanje sveukupnog okruzenja u kojem se takmicite i rezultati ce mozda i doci ..ovako, ispadate neozbiljni i smijesni...
S druge strane, od pojave "slučaja Mirvić" u BiH fudbalu, sprska i hrvatska strana su preduzele stanovite korake da nam ogade ligu, usput i ograničavanje broja stranaca, davanje statusa domaćih igrača onima iz Srbije i Hrvatske...
Sve to se desilo uz aminovanje "fudbalskih stručnjaka" imenovanih od SDA stranke.
Ali govoriti o svemu tome SDA plićaku i nema nekog smisla. Plićak je ispred Sarajeva na tabeli i boli ga kurac
-
splinter
#23161 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Dobro, plićak, neplićak ali šta je toliko pogrešno napisao? Sarajevo kao grad je toliko toksična sredina da se više puta pokazalo tačnim. Kako vrijeme prolazi sve je gore i gore.internazionale wrote: ↑19/12/2023 09:07Ovu sezonu u PLBiH PSG ne bi imao šanse osvojiti titulu.palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40Vi ste 10 godina na pocetku gradjenja ekipe. Kako vam ne dosadi.
Mislim da bi prvi zadatak trebala biti promjena mentaliteta u i oko Sarajeva. To znaci vise skromnosti ,manje oholosti bez pokrica, vise rada i postovanja rada, promjena sistema vrijednosti, jasnije sagledavanje sveukupnog okruzenja u kojem se takmicite i rezultati ce mozda i doci ..ovako, ispadate neozbiljni i smijesni...
S druge strane, od pojave "slučaja Mirvić" u BiH fudbalu, sprska i hrvatska strana su preduzele stanovite korake da nam ogade ligu, usput i ograničavanje broja stranaca, davanje statusa domaćih igrača onima iz Srbije i Hrvatske...
Sve to se desilo uz aminovanje "fudbalskih stručnjaka" imenovanih od SDA stranke.
Ali govoriti o svemu tome SDA plićaku i nema nekog smisla. Plićak je ispred Sarajeva na tabeli i boli ga kurac
Npr. mi smo imali onakav start, predsezona iz snova, solidan nastup u evropi, krcat stadion, učlanjenje u klub ide ko ntraci, tekma protiv Borca opet isto sve, sky is the limit. Situacija i atmosfeera da ti pozavidi svaki klub u Ex Yu i onda ide totalno srozavanje.
Kod vas isto. Dovode se igrači koji su za mnoge timove u ligi nestvarni, stručni štab sve top, uslovi vrhunski i rezultat na kraju je taj da si 4. i to samo za to jer smo mi i Široki podbacili, da nismo ne bi vas bilo ni u prvih 5.
Zrinjski dovede jednog Aldina Hrvanovića iz Stupčanice, momak odigra fantastično evropske utakice, Kerim Memija se vrati gotovo u top formu.
Kod nas bi i jedan i drugi propali, raja bi im jebavala od do na utakmicama, a shisha izjela dušu i pluća.
Jednostavno totalno toksična i bolena sredina. Da krenemo od toga, pa ćemo onda po savezu i sda plićacima.
-
internazionale
#23162 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Tačno je to da je toksična sredina.splinter wrote: ↑19/12/2023 09:26Dobro, plićak, neplićak ali šta je toliko pogrešno napisao? Sarajevo kao grad je toliko toksična sredina da se više puta pokazalo tačnim. Kako vrijeme prolazi sve je gore i gore.internazionale wrote: ↑19/12/2023 09:07Ovu sezonu u PLBiH PSG ne bi imao šanse osvojiti titulu.palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40
Vi ste 10 godina na pocetku gradjenja ekipe. Kako vam ne dosadi.
Npr. mi smo imali onakav start, predsezona iz snova, solidan nastup u evropi, krcat stadion, učlanjenje u klub ide ko ntraci, tekma protiv Borca opet isto sve, sky is the limit. Situacija i atmosfeera da ti pozavidi svaki klub u Ex Yu i onda ide totalno srozavanje.
Kod vas isto. Dovode se igrači koji su za mnoge timove u ligi nestvarni, stručni štab sve top, uslovi vrhunski i rezultat na kraju je taj da si 4. i to samo za to jer smo mi i Široki podbacili, da nismo ne bi vas bilo ni u prvih 5.
Zrinjski dovede jednog Aldina Hrvanovića iz Stupčanice, momak odigra fantastično evropske utakice, Kerim Memija se vrati gotovo u top formu.
Kod nas bi i jedan i drugi propali, raja bi im jebavala od do na utakmicama, a shisha izjela dušu i pluća.
Jednostavno totalno toksična i bolena sredina. Da krenemo od toga, pa ćemo onda po savezu i sda plićacima.
To se može pripisati neradu, lopovluku, neznanju, parazitiranju.... koji nas izjedaju desetinama godina, da ne kažem i stotinama.
Navijači i klub FK Sarajevo pokušavaju napraviti zaokret, ka nekim zapadnjačkim modelima poslovanja. Npr. "prve pare" koje su došle u klub od investitora date su da se namire dugovi ka državi.
Kod vas npr. milioni od Džekinih transfera su trošeni na rezultate (da ne ulazimo u načine trošenja), a država je milionske pokradena...
Dakle u FKS, pored lopovluka saveza, toksične sredine, jasan problem je i neznanje. Ali ima čovjek (Mirva), koji to plaća i on donosi odluke. Tako je u kapitalizmu
Ali kad mi neki sda simpatizer drži predavanje onda bih zamolio rahmetli prvog predsjednika da se malo ustranu da se i ja opružim pored njega
- Didier
#23163 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Da nije bilo SDA, vi ne biste postojali poslije rata. Tada ste bili SDA čaršijska prćija u kojoj su vedrili i oblačili Ismet Ćelo i tipovi poput Jusufa Pušine, a od svih njih, Ćelo je bio najpošteniji. Glumili ste reprezentaciju tokom rata, isto od SDA pokradenih para, a onda lafo nas pobjeđivali 5:0 na Koševu.
Vrlo brzo su se stvari promijenile, znate to i sami. I sada će tako biti, ali nemojte kakiti o SDA, niko se više nije okoristio od vlast od FKS-a, i poslije Drugog rata, a posebno nakon ovog.
Vrlo brzo su se stvari promijenile, znate to i sami. I sada će tako biti, ali nemojte kakiti o SDA, niko se više nije okoristio od vlast od FKS-a, i poslije Drugog rata, a posebno nakon ovog.
-
internazionale
#23164 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Didier wrote: ↑19/12/2023 12:13 Da nije bilo SDA, vi ne biste postojali poslije rata. Tada ste bili SDA čaršijska prćija u kojoj su vedrili i oblačili Ismet Ćelo i tipovi poput Jusufa Pušine, a od svih njih, Ćelo je bio najpošteniji. Glumili ste reprezentaciju tokom rata, isto od SDA pokradenih para, a onda lafo nas pobjeđivali 5:0 na Koševu.
Ko je veći stručnjak za mitomaniju od štovatelja Gavrila Principa
Ništa moj dobro Gavro nego da desnicom ščepaš jednožičani instrument i da "odjeknu tanke strune" te opjevaš tu nepravdu s jedne i herojsku borbu s druge strane
-
mirza_15
#23165 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne znam. Meni ovo sa Sarajevom od dolaska Rožmana djeluje da ide u pravom smjeru. Vrijeme će pokazati jesam li u pravu. Pred njim je prvi njegov prelazni rok i prve pripreme mada je i sada uspio dovesti neke "svoje" igrače (Julardžija i Hasić). Ako to dotegne tokom proljeća može se sljedeće sezone napasti titula. Ove je svakako niko pored Borca ne bi osvojio, a Evropa ne bi trebala doći u pitanje. Treba u miru nastaviti graditi ekipu i sa dva prelazna roka uz utakmice na proljeće moglo bi se nešto napraviti. Ima i taj Kup koji treba napasti, pa ako se još i to potrefi ne bi bilo loše 
- ultima_palabra
#23166 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Zapadnjacki model poslovanja je da gazda prebaci klub svom uposleniku u Vijetnamu i onda ga ovaj isto bez naknade proslijedi trecem sumnjivom liku koji ima veze sa Kolumbijominternazionale wrote: ↑19/12/2023 11:01Tačno je to da je toksična sredina.splinter wrote: ↑19/12/2023 09:26Dobro, plićak, neplićak ali šta je toliko pogrešno napisao? Sarajevo kao grad je toliko toksična sredina da se više puta pokazalo tačnim. Kako vrijeme prolazi sve je gore i gore.internazionale wrote: ↑19/12/2023 09:07
Ovu sezonu u PLBiH PSG ne bi imao šanse osvojiti titulu.
To se može pripisati neradu, lopovluku, neznanju, parazitiranju.... koji nas izjedaju desetinama godina, da ne kažem i stotinama.
Navijači i klub FK Sarajevo pokušavaju napraviti zaokret, ka nekim zapadnjačkim modelima poslovanja. Npr. "prve pare" koje su došle u klub od investitora date su da se namire dugovi ka državi.
Kod vas npr. milioni od Džekinih transfera su trošeni na rezultate (da ne ulazimo u načine trošenja), a država je milionske pokradena...
Dakle u FKS, pored lopovluka saveza, toksične sredine, jasan problem je i neznanje. Ali ima čovjek (Mirva), koji to plaća i on donosi odluke. Tako je u kapitalizmu
Ali kad mi neki sda simpatizer drži predavanje onda bih zamolio rahmetli prvog predsjednika da se malo ustranu da se i ja opružim pored njega
Da ne govorim o lepom Abdulahu i njegovim prozapadnim metodama…
Navijaci FK Sarajevo ne pokusavaju nista jer niko ni za sta ne pita.
-
internazionale
#23167 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Još jedan mitoman da nešto kaže, samo što je ovaj štovatelj Amara Osima.ultima_palabra wrote: ↑19/12/2023 14:01Zapadnjacki model poslovanja je da gazda prebaci klub svom uposleniku u Vijetnamu i onda ga ovaj isto bez naknade proslijedi trecem sumnjivom liku koji ima veze sa Kolumbijominternazionale wrote: ↑19/12/2023 11:01Tačno je to da je toksična sredina.splinter wrote: ↑19/12/2023 09:26
Dobro, plićak, neplićak ali šta je toliko pogrešno napisao? Sarajevo kao grad je toliko toksična sredina da se više puta pokazalo tačnim. Kako vrijeme prolazi sve je gore i gore.
Ali kad mi neki sda simpatizer drži predavanje onda bih zamolio rahmetli prvog predsjednika da se malo ustranu da se i ja opružim pored njegaMislim ima toga i na zapadu ali vrlo brzo drzava aktere pospremi iza resetaka.
Vidi, jasno je meni da je teško prihvatiti da je se nešto u šta si vjerovao i u šta su te od malih nogu uĉili, ispostavilo samo kao obični kriminal i lopovluk.
Isto tako znam da je ogroman jaz između zapadnjačkog poslovanja i budžetske sise. Ali jbg bolje ikad nego nikad probati prihvatiti
-
Crvena Tifoza
#23168 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Poprilično uspješan prvi dio sezone za Velež.
Još samo da se tribina završi na proljeće i Evropa bi bila samo bonus.
- ultima_palabra
#23169 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Na zapadu se firma koja gubi pare 10 godina u nizu ugasi, ako nemas neke drugacije namjere sa njom. Ali kako ces ti to znati kad nisi dalje od Makarske bio?internazionale wrote: ↑19/12/2023 14:20Još jedan mitoman da nešto kaže, samo što je ovaj štovatelj Amara Osima.ultima_palabra wrote: ↑19/12/2023 14:01Zapadnjacki model poslovanja je da gazda prebaci klub svom uposleniku u Vijetnamu i onda ga ovaj isto bez naknade proslijedi trecem sumnjivom liku koji ima veze sa Kolumbijominternazionale wrote: ↑19/12/2023 11:01
Tačno je to da je toksična sredina.
Ali kad mi neki sda simpatizer drži predavanje onda bih zamolio rahmetli prvog predsjednika da se malo ustranu da se i ja opružim pored njegaMislim ima toga i na zapadu ali vrlo brzo drzava aktere pospremi iza resetaka.
Vidi, jasno je meni da je teško prihvatiti da je se nešto u šta si vjerovao i u šta su te od malih nogu uĉili, ispostavilo samo kao obični kriminal i lopovluk.
Isto tako znam da je ogroman jaz između zapadnjačkog poslovanja i budžetske sise. Ali jbg bolje ikad nego nikad probati prihvatiti
Kakve budzetske sise, isto dobivaju oba kluba sa budzeta?
-
last mohicans
#23170 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Navijači Sarajeva se ne pitaju, al zato se navijači kluba poznatom po sloganu "Nikom te ne damo" pitaju.
Pitaju se da su svojim ćeranjem i upravljanjem doveli se u zonu ispadanja. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Ni jedni ni drugi ne trebaju ništa da se pitaju. Kako bolan splinter, eto mi na četvrtom mjestu, jer ste vi loši, pa kakva je to logika? Isto navijači Liverpola trebaju reći MC je prvak jer smo mi zajebali
Da nismo pokradeni u BL, da nismo kiksali u Širokom, da smo makar jednom Slogu uzeli, imali bi najmanje 6 bodova više. Da smo, da smo...do sutra nabjrajati.
-
Melbourne_Australia
#23171 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U pet deka je kad si kokuz i zavrsis u sredini tabele.I kad ulazes a meda ne mozes i jebe te ko stigne u gostima...Da sam neutralan sigurno bi mi teze palo da mi klub ulaze najvise a nikakvog napretka..Znamo svi mi da Zeljo ispasti nece a pitanje je da li ce te vi evropu izboriti..Mi se tjesimo da gore ne moze a vi da ce biti bolje.A istina je da ne znamo ni jedni ni drugi..last mohicans wrote: ↑19/12/2023 17:23 Navijači Sarajeva se ne pitaju, al zato se navijači kluba poznatom po sloganu "Nikom te ne damo" pitaju.Pitaju se da su svojim ćeranjem i upravljanjem doveli se u zonu ispadanja. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Ni jedni ni drugi ne trebaju ništa da se pitaju. Kako bolan splinter, eto mi na četvrtom mjestu, jer ste vi loši, pa kakva je to logika? Isto navijači Liverpola trebaju reći MC je prvak jer smo mi zajebali
Da nismo pokradeni u BL, da nismo kiksali u Širokom, da smo makar jednom Slogu uzeli, imali bi najmanje 6 bodova više. Da smo, da smo...do sutra nabjrajati.
-
mond
#23172 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sad ide najinteresatniji dio. Prelazni rok.sime_cipol wrote: ↑19/12/2023 08:51Mi ako uvezemo tri pobjede ni evropa nije daleko![]()
Jesam li rekao, ja lude lige Tito dragi![]()
Al prvo kratak predah od lige pa kreće ludilo i click bait naslovi
-
baxus
#23173 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Svadjaju se navijači dva kluba od koji se ne zna koji je jadniji.
Poslovanje s gubitkom godinama, sportski neuspjesi (blamaže u euro takmičenjima). U posljednjih 40 godina oba kluba ispjeli jednu tribinu napravit (Grbavica) i jedan pomoćni teren (Butmir). Toliko sto se tice infrastrukture.
Da dodje neko sa 100 miliona, ovdje bi mu ih pronevjerili lokalni stručnjaci i ništa ne bi napravili, ni igrača ni stadion ni rezultat.
Opet bi nas neko lupao 7:0 u Evropi, a mladim igračima bi domet bila Grčka liga.
Poslovanje s gubitkom godinama, sportski neuspjesi (blamaže u euro takmičenjima). U posljednjih 40 godina oba kluba ispjeli jednu tribinu napravit (Grbavica) i jedan pomoćni teren (Butmir). Toliko sto se tice infrastrukture.
Da dodje neko sa 100 miliona, ovdje bi mu ih pronevjerili lokalni stručnjaci i ništa ne bi napravili, ni igrača ni stadion ni rezultat.
Opet bi nas neko lupao 7:0 u Evropi, a mladim igračima bi domet bila Grčka liga.
- luckylaka
#23174 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Velez ide stazama zrinjskog.Ozbiljan klub sa dobrom upravom radi dobar posao.Jos 1-2 dobra igraca i mogu do godine konkurisati za vrh.Pri tom puno ulazu u infrastrukturu sto je za ostale klubove svemirCrvena Tifoza wrote: ↑19/12/2023 14:24 Poprilično uspješan prvi dio sezone za Velež.
-
El_comadante
#23175 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Tačno. Zrinski i Velež jedini ozbiljni klubovi u državi, Velež pravi stadion i skoro sve završeno. Borac gura politika. Željo i Široki propali. Sarajevo skromno s obzirom koliko je para ulupano. Ostali su tu da popune broj od 12 timova.luckylaka wrote: ↑19/12/2023 21:10Velez ide stazama zrinjskog.Ozbiljan klub sa dobrom upravom radi dobar posao.Jos 1-2 dobra igraca i mogu do godine konkurisati za vrh.Pri tom puno ulazu u infrastrukturu sto je za ostale klubove svemirCrvena Tifoza wrote: ↑19/12/2023 14:24 Poprilično uspješan prvi dio sezone za Velež.