Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Crvena Tifoza wrote: ↑17/12/2023 18:17
Prosuli dva boda. Šteta. Trebali su ovo uzeti. Bojim se da nam neće trebati baš ovi bodovi u završnici na proljeće.
Jedino da neko iz donjeg doma iznenadi u kupu, ali sumnjam. Jedna od ove 4 vjerovatno uzima kup i ove 4 idu u Evropu. Nekako se i vidi razlika u kvaliteti ove 4 ekipe i ostatka lige. Borac dodatno ima i guranje od sudija. 3 od ove 4 što su u vrhu idu u Evropu, a 90% sve 4.
Teško da iko može napraviti iznenađenje u kupu. Prva četiri su kvalitetniji od ostatka lige. Tu i tamo se može kiksnuti ali generalno su koplje iznad. Vidjet će se isto i poslije pauze.
Danas se Velež realno ispromašivao.
Nema prevelikog smisla igrati sa ovakvim veznim redom, Julardžija i Buljubašić identičan profil igrača, pritom obojica za glavu niži od igrača Zrinjskog
armin071 wrote: ↑18/12/2023 19:56
Zrinjski drugi svijet za nas….
Pa ovo što imaju grade dvije, tri godine. Mi smo na početku građenja ekipe. Puno neozbiljnosti kod pojedinih igrača. Isto kao da igraju reda radi.
Ma osjeti se neka kurcobolja kod pojedinaca, svak igra za sebe, Oliveria izgleda sam za sebe, ne dodaje mu niko iako se otkriva, Hasić još samo nije probao sa gola na gol da šuta, nema onog zajedništva u ekipi, bekovi podobro limitirani. Ne znam s obzirom kako se razbacuju sa platama malo meda daju…
armin071 wrote: ↑18/12/2023 19:56
Zrinjski drugi svijet za nas….
Pa ovo što imaju grade dvije, tri godine. Mi smo na početku građenja ekipe. Puno neozbiljnosti kod pojedinih igrača. Isto kao da igraju reda radi.
Vi ste 10 godina na pocetku gradjenja ekipe. Kako vam ne dosadi.
Mislim da bi prvi zadatak trebala biti promjena mentaliteta u i oko Sarajeva. To znaci vise skromnosti ,manje oholosti bez pokrica, vise rada i postovanja rada, promjena sistema vrijednosti, jasnije sagledavanje sveukupnog okruzenja u kojem se takmicite i rezultati ce mozda i doci ..ovako, ispadate neozbiljni i smijesni...
palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40
Mislim da bi prvi zadatak trebala biti promjena mentaliteta u i oko Sarajeva. To znaci vise skromnosti ,manje oholosti bez pokrica, vise rada i postovanja rada, promjena sistema vrijednosti, jasnije sagledavanje sveukupnog okruzenja u kojem se takmicite i rezultati ce mozda i doci ..ovako, ispadate neozbiljni i smijesni...
Eto baš, gradimo se od dolaska Tana i Rožman je kriv što se još nismo izgradili. Govorim za ovaj period, zna se kada je gradnja počela. A ovo drugo što si napisao, to se teško mijenja nažalost, ako je uopšte to glavni razlog.
palermo wrote: ↑18/12/2023 21:40
Eto baš, gradimo se od dolaska Tana i Rožman je kriv što se još nismo izgradili. Govorim za ovaj period, zna se kada je gradnja počela. A ovo drugo što si napisao, to se teško mijenja nažalost, ako je uopšte to glavni razlog.
Ja mislim da bi kao prvo trebali se osloboditi iluzija da ce te biti neki bosanski dinamo. Necete, ovdje se drugacije gleda fudbal, ovdje je kako bih ti rekao decentralizovan fudbal za razliku od Srbije i Hrvatske. Yamo svi navijaju za Zvezdu ili Partizan, Dinamo ili Hajduk ovdje za Sarajevo navijaju sarajlije, tuzlaci za slobodu, mostarci za Velez ili Zrinjski, ne postoji ovdje takva koncenyracija kapitala i.moci da bi ti mogao biti neki bosanski dinamo....spoznati to znaci i manje frustrqcije i manje nerealnih ocekivanja i vise prostora za rad...
Necu vise, ja sam ipak velezovac i nije fer da vam trunim...