Cijene stanova All about
Moderator: anex
- Didier
#16476 Re: Cijene stanova All about
Ima li gdje da se pogleda taj spisak?
-
Norea
-
moimoi
#16478 Re: Cijene stanova All about
Ili je neko debelo prevarioCaterpilar wrote: ↑12/12/2023 22:13I ja sam ovo gledao malo detaljnije i idalje mi nije jasnoNorea wrote: ↑12/12/2023 17:43I ja sam na listi, u prvih 500 pa se nadam da cu proci, ali ova prva je prekucala. Ili ima 6 djece ili je prijavila roditelje, bracu, sestre, nane (ako se uopste moze)...Nerealno skroz.team87 wrote: ↑12/12/2023 16:18 prva na listi, njih 8 zivi u manje od 50 kvadrata...![]()
kaze dole jedna nije ispunila uslov jer je kupila stan od osobe koja nije vlasnik stana![]()
yebo ti nas, kakve sve ljudi malverzacije rade, samo da je kako prevarit, zato i jesmo tu gdje jesmo
da se razumijemo, uslove sam ispunio i tu sam na listi, ni iz dzepa mi ni u dzep sto ser.em ovdje, ali ovo je presmijesno![]()
Hahaha jel to ispada u praksi šta? Da je kupljen imaginarni stan od imaginarnog vlasnika
- Haris.ba
#16479 Re: Cijene stanova All about
Ahahaahahaha
https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /231213036
"Ustanovljeno je da u Sarajevu, a naročito u centru grada, postoje mogućnosti da se izvjesni stanovi iskoriste za mnogo veći broj ljudi nego što je to danas slučaj. U mnoge od tih stanova mogle bi da se usele po čitave porodice, manje ili veće, dok bi neki mogli primiti pojedince koji se danas pate bez stana. U ovome nastojanju da ubrzaju rješenje stambenog pitanja u Sarajevu, naše narodne vlasti pozivale su građanstvo da u ovome radu pomognu i to prijavljivanjem vlastitih stanova u koje bi se mogle useliti veće ili manje porodice ili pojedinci", pojašnjava se.
Ipak, kada se krenulo u realizaciju ove ideje, pojavili su se problemi.
"U Sarajevu je do danas bio svega jedan jedini slučaj da je vlasnik stana tražio da se u njegov stan useli još jedna porodica bez stana. Taj rijedak, a istovremeno vrlo pohvalan primjer pokazao je ministar Ćazim Ugljen koji je došao i stambenim vlastima izjavio da posjeduje stan u koji može da se useli još jedna porodica", objašnjava se.
Kako se navodi, bilo je mnogo više negativnih primjera, a kao jedan od njih istaknut je i onaj izvjesnog Ahmeda Šolbata.
"Ne samo da je bio slab odziv gađana u pogledu prijavljivanja slobodnih prostorija u vlastitim stanovima, nego mnogi nesavjesni građani na sve moguće načine otežavaju rad narodnih vlasti na rješavanju stambenog pitanja. Takvi nesocijalni pojedinci pokušavaju na razne načine da zavaraju narodne vlasti. Oni prijavljuju veći broj članova obitelji nego što ih ustvari ima, skidaju prozore sa prostorija u kojima ne stanuju, oštećuju prostorije, ruše peći, izjegavaju pregled stana i služe se na stotine drugih načina koje samo oni mogu izmisliti. Eto čime se sve služe pojedini građani kojima je stalo do komocije pa ih čak nije sramota da se služe i lažima, vežući uz to i vjeru i vjerske običaje samo da bi sačuvali svoju komociju", piše u tadašnjem izdanju Sarajevskog dnevnika.
- Didier
#16480 Re: Cijene stanova All about
Jao spiska i imena na spisku, kakva je samo seljadija šljegla u grad nakon što su ukinuli uslov o tri godine prebivališta 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#16481 Re: Cijene stanova All about
Haris.ba wrote: ↑13/12/2023 10:45 Ahahaahahaha
"Ustanovljeno je da u Sarajevu, a naročito u centru grada, postoje mogućnosti da se izvjesni stanovi iskoriste za mnogo veći broj ljudi nego što je to danas slučaj. U mnoge od tih stanova mogle bi da se usele po čitave porodice, manje ili veće, dok bi neki mogli primiti pojedince koji se danas pate bez stana. U ovome nastojanju da ubrzaju rješenje stambenog pitanja u Sarajevu, naše narodne vlasti pozivale su građanstvo da u ovome radu pomognu i to prijavljivanjem vlastitih stanova u koje bi se mogle useliti veće ili manje porodice ili pojedinci", pojašnjava se.
Ipak, kada se krenulo u realizaciju ove ideje, pojavili su se problemi.
"U Sarajevu je do danas bio svega jedan jedini slučaj da je vlasnik stana tražio da se u njegov stan useli još jedna porodica bez stana. Taj rijedak, a istovremeno vrlo pohvalan primjer pokazao je ministar Ćazim Ugljen koji je došao i stambenim vlastima izjavio da posjeduje stan u koji može da se useli još jedna porodica", objašnjava se.
Kako se navodi, bilo je mnogo više negativnih primjera, a kao jedan od njih istaknut je i onaj izvjesnog Ahmeda Šolbata.
"Ne samo da je bio slab odziv gađana u pogledu prijavljivanja slobodnih prostorija u vlastitim stanovima, nego mnogi nesavjesni građani na sve moguće načine otežavaju rad narodnih vlasti na rješavanju stambenog pitanja. Takvi nesocijalni pojedinci pokušavaju na razne načine da zavaraju narodne vlasti. Oni prijavljuju veći broj članova obitelji nego što ih ustvari ima, skidaju prozore sa prostorija u kojima ne stanuju, oštećuju prostorije, ruše peći, izjegavaju pregled stana i služe se na stotine drugih načina koje samo oni mogu izmisliti. Eto čime se sve služe pojedini građani kojima je stalo do komocije pa ih čak nije sramota da se služe i lažima, vežući uz to i vjeru i vjerske običaje samo da bi sačuvali svoju komociju", piše u tadašnjem izdanju Sarajevskog dnevnika.
- Isner
#16482 Re: Cijene stanova All about
Toliko para uloženo u povratak, multi, kulti, ljuCka prava, projekti, programi, zajedno bla, bla.. najveca praonica para, održivi povratak, milijarde otišle, rezultati prezentovani, aneks 7 zviždi ko pretis lonac koliko je to dobro realizovano.. a na spisku u BL nema živa Bošnjaka lampom da ga tražiš, al nema ni u SA ovih drugih, isto tako...
Ne ulazim u razloge, dobro je to poznata prica, al na SVIM spiskovima se primjete tri jednonacionalne sredine...
Ne ulazim u razloge, dobro je to poznata prica, al na SVIM spiskovima se primjete tri jednonacionalne sredine...
-
moimoi
- sime_cipol
#16484 Re: Cijene stanova All about
https://www.klix.ba/vijesti/bih/subvenc ... /231213039

Javite se bivšem ministrurekao je i dodao da se neće izdvajati dodatni novac pored već predviđenih 5,5 miliona KM.
- Haris.ba
#16485 Re: Cijene stanova All about
Ko je kriv? Ko je ispunio uslove konkursa, ili ko je napisao tekst konkursa?
Ipak, njeno formalno mjesto prebivališta je i dalje Sarajevo, a pod svojim imenom ne posjeduje nekretnine - što je dovoljno da konkuriše za subvenciju i ostvari pravo.
Dakle, kao što je jednom prilikom rekao nekadašnji federalni premijer Nedžad Branković - "sve po zakonu". O pitanjima etike i morala neka razmišljaju oni koji odluče iskoristiti "rupe" u javnom pozivu.
-
moimoi
#16486 Re: Cijene stanova All about
Ovo je ono o cemu govorim-prijava mjesta prebivalista=cista formalnost.Haris.ba wrote: ↑13/12/2023 12:24 Ko je kriv? Ko je ispunio uslove konkursa, ili ko je napisao tekst konkursa?![]()
Ipak, njeno formalno mjesto prebivališta je i dalje Sarajevo, a pod svojim imenom ne posjeduje nekretnine - što je dovoljno da konkuriše za subvenciju i ostvari pravo.
Dakle, kao što je jednom prilikom rekao nekadašnji federalni premijer Nedžad Branković - "sve po zakonu". O pitanjima etike i morala neka razmišljaju oni koji odluče iskoristiti "rupe" u javnom pozivu.
Zenska zivi u Turki a prijavljena u BiH
- sime_cipol
#16487 Re: Cijene stanova All about
Moze se i to provjeriti
Izlaz i ulaz u zemlju, ako si preko 180 dana bio van zemlje, vozdra paša, nepriznaje se boravak u BiH
Izlaz i ulaz u zemlju, ako si preko 180 dana bio van zemlje, vozdra paša, nepriznaje se boravak u BiH
- nivla
#16488 Re: Cijene stanova All about
ko god je ispunjavao uslove sa liste dobio bi, evo cak se i sa ovim sto nisu dobili u dosta pise objasnjenje, za nekog sam procitao kao cips stariji od 7 dana i ne javlja se na telefon, dakle osoba bi dobila subvenciju,da se javila na telefon
uslovi su jasni,ukinuli su da moras imati barem 3 godine prebivaliste u sarajevu davno, ranije se puno manje prijavljivalo jer je raja vjerovala da treba stela, a ne treba stela nego regularni papiri
sta reci o ljudima koji nisu dobili gdje pise da za supruznika nisu dostavili papir da nema nekretnine na sebi u sarajevu i mjestu rodjenja, to se sve moze dobiti ako nema, ili npr neki su vec imali nekretnine na sebi
sto se tice influenserice ne znam ni ko je ova, ali ako ima prebivaliste, djeca idu ovdje u skolu nema nekretnina na svoje ime sta je problem sto je i ona predala i dobila
sabiram sad sebi bodove, bez problema 57
uslovi su jasni,ukinuli su da moras imati barem 3 godine prebivaliste u sarajevu davno, ranije se puno manje prijavljivalo jer je raja vjerovala da treba stela, a ne treba stela nego regularni papiri
sta reci o ljudima koji nisu dobili gdje pise da za supruznika nisu dostavili papir da nema nekretnine na sebi u sarajevu i mjestu rodjenja, to se sve moze dobiti ako nema, ili npr neki su vec imali nekretnine na sebi
sto se tice influenserice ne znam ni ko je ova, ali ako ima prebivaliste, djeca idu ovdje u skolu nema nekretnina na svoje ime sta je problem sto je i ona predala i dobila
sabiram sad sebi bodove, bez problema 57
Last edited by nivla on 13/12/2023 12:39, edited 1 time in total.
-
svi u napad
#16489 Re: Cijene stanova All about
sime_cipol wrote: ↑13/12/2023 12:29 Moze se i to provjeriti
- nivla
#16490 Re: Cijene stanova All about
mozes zbog posla biti stalno prijavljen i primati platu u sarajevu, bih, a morati putovati, i nabrati bez problema vise od 180 dana putovanja, sto ti se ne bi priznao stalni boravak tusvi u napad wrote: ↑13/12/2023 12:34sime_cipol wrote: ↑13/12/2023 12:29 Moze se i to provjeriti
Izlaz i ulaz u zemlju, ako si preko 180 dana bio van zemlje, vozdra paša, nepriznaje se boravak u BiH![]()
Bravo Sime. Kao i uvijek do sada alkar Sime u sridu.
- Ozimician
#16491 Re: Cijene stanova All about
Upravo tako, kod mjesta prebivalista cak takvi imaju prednost, jer im je svejedno gdje ce u BiH imati prijavljeno prebivaliste.moimoi wrote: ↑13/12/2023 12:27Ovo je ono o cemu govorim-prijava mjesta prebivalista=cista formalnost.Haris.ba wrote: ↑13/12/2023 12:24 Ko je kriv? Ko je ispunio uslove konkursa, ili ko je napisao tekst konkursa?![]()
Zenska zivi u Turki a prijavljena u BiH![]()
- Haris.ba
#16492 Re: Cijene stanova All about
Problem je sto se ganja nekakav lazni moral.
Uslovima konkursa mogao je multimilioner koji nema nekretninu na svoje ime zadovoljiti uslove.
I naravno, niko nece ganjati one sto su nastimali, onaj napisali takve uslove.
Last edited by Haris.ba on 13/12/2023 12:41, edited 1 time in total.
- Ozimician
#16493 Re: Cijene stanova All about
Svakako svi podsticaji i idu uvijek u dzepove bogatih.
-
moimoi
#16494 Re: Cijene stanova All about
Koliko sam iz teksta shvatila, ona ima nekretnine ali u Turskoj
Znaci u Sa je recimo prijavljena kod svojih staraca (mozda oni imaju vise nekretnina) zivi i radi u Turskoj, a aplicira za subvenciju primarno namjenjenu da zadrzi te iste mlade u BiH?!
- nivla
#16495 Re: Cijene stanova All about
i sta sad zato sto je multimilioner i mlad ne smije iskoristiti subvenciju koja mu pripada, ako je zadovoljio uvjete neka mu i 12000
dakle problem je ako poredimo sto ce firme koje obrcu milione godisnje isplatiti neoporezive dvije prosjecne plate do sredine 2024, jer pobogu multimionerske su i trebaju platiti doprinose i na to
@Ozimician
uopste nisam bogat covjek ( materijalnom smislu), zivim iznad bh prosjeka jer mi je zanimanje i mene i zene tako da smo dobro placeni, zaradi se i van radnog vremena solidno, u trenutku kad sam kupio stan dobio sam 10000 subvencije bez ikakve stele dobro se nategao za kredit da vracam u tom trenutku, platio poreza 6000, ostalo mi 4000 od poticaja, 3 mjeseca poslije su donijeli uredbu po kojoj bih dobio i 10000 subvencije i da nema poreza za mene i zenu do kvadrature koju smo platili, tj platili bi mozda 1000,tako me zapalo, a moglo je da me ne zapadne nista i opet bih danas podrzao ovu mjeru sto su dali i ne bih rekao da je samo za bogate jer nije
evo znam bruku ljudi koji su kupovali stanove i dobro se nategli da vracaju kredit koji nisu nikakvi bogatasi vec su se odlucili da umjesto 600 km za kiriju daju 750 za kredit sljedecih 25-30g i njima tih 12000 mnogo znaci, znaci im i 1000
-
Zoooka
#16496 Re: Cijene stanova All about
Eno je, pokušava se oprati na IG storyu kao čista je sve po zakonu, advokati rade punom parom. Sestro draga, jes sve bilo po zakonu, to niko ne spori ali ti si ljudski šljam i gov.no od čovjeka, to je druga stvar
@nivla jel ti nisi baš najinteligentniji ili šta ? Ovime se valjda pomaže onima koji su digli 200 K kredita i kojima treba za renoviranje stana, a ne onima koji imaju po 2-3 nekrentine po Turskoj ili sta vec
@nivla jel ti nisi baš najinteligentniji ili šta ? Ovime se valjda pomaže onima koji su digli 200 K kredita i kojima treba za renoviranje stana, a ne onima koji imaju po 2-3 nekrentine po Turskoj ili sta vec
Last edited by Zoooka on 13/12/2023 12:53, edited 1 time in total.
- sime_cipol
#16497 Re: Cijene stanova All about
Ja podrzavam pomoc mladima, valjda u njima vidim sebe kad sam kupovao stan. Nisam dobio popust kod poreza na promet nekretnina, niti sam dobio ikakvu subvenciju. Nek dobiju drugi.
-
Zoooka
#16498 Re: Cijene stanova All about
Nek dobiju oni kojima je potrebno.sime_cipol wrote: ↑13/12/2023 12:53 Ja podrzavam pomoc mladima, valjda u njima vidim sebe kad sam kupovao stan. Nisam dobio popust kod poreza na promet nekretnina, niti sam dobio ikakvu subvenciju. Nek dobiju drugi.
- Haris.ba
#16499 Re: Cijene stanova All about
Po uslovima konkursa smije. Stvar je sto je namjerno konkurs tako i napisan da to moze.nivla wrote: ↑13/12/2023 12:49i sta sad zato sto je multimilioner i mlad ne smije iskoristiti subvenciju koja mu pripada, ako je zadovoljio uvjete neka mu i 12000
-
moimoi
#16500 Re: Cijene stanova All about
@nivla
Ti punis budzet ovdje, dok ona puni budzet Turske.
Zenska ima firmu u Turskoj i nekretnine. Ne zivi u BiH.
Ti punis budzet ovdje, dok ona puni budzet Turske.
Zenska ima firmu u Turskoj i nekretnine. Ne zivi u BiH.