Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da Javni poziv podrazumjeva subvenciju od 20% vrijednosti stana, uz strožije kriterijume, pa i da razumijem.. Ovako, za 5.000 forinti, nit su mladi šta dobili konkretno a pare se podjelile...
Omladinci od 38 godina, moš misliti...
moimoi wrote: ↑12/12/2023 17:06
Ma kod nas je inace prijavljivanje mjesta prebivalista smijesno. Sta, dodjes i kazes ja sad zivim tu i tu… niko nikad ne prekontrolise.
U eu ti fino drotovi pokucaju na vrata nenajavljeno. Udju ti u stan, postave ti par pitanja… snime je li fakat tu zivis.
Pricas price iz davnine. Vec deset godina je na snazi zloglasni Zakon o prebivalistu.
NediM17 wrote: ↑12/12/2023 17:25
A ovi što kao imaju prijavu u KS a već godinama žive vani, šta s njima.
Kao npr. ona "špic doktUrica" iz Njemačke.
moimoi wrote: ↑12/12/2023 17:06
Ma kod nas je inace prijavljivanje mjesta prebivalista smijesno. Sta, dodjes i kazes ja sad zivim tu i tu… niko nikad ne prekontrolise.
U eu ti fino drotovi pokucaju na vrata nenajavljeno. Udju ti u stan, postave ti par pitanja… snime je li fakat tu zivis.
Pricas price iz davnine. Vec deset godina je na snazi zloglasni Zakon o prebivalistu.
NediM17 wrote: ↑12/12/2023 17:25
A ovi što kao imaju prijavu u KS a već godinama žive vani, šta s njima.
Kao npr. ona "špic doktUrica" iz Njemačke.
Koja je to
Zar imo kod nas dolazi da te provjeri? Ikad?
Ne mozes se prijavit kako ti puhne, morss donjet dokaz da tu zivis
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/12/2023 19:18
Ne mozes se prijavit kako ti puhne, morss donjet dokaz da tu zivis
U vidu?? Evo recimo studenti… vlasnik stana placa racune.
Nemoj me handrit zdravlja ti
Ne handrim te nego te fino pitam, a valjda je cilj da se ispravi sto vise gresaka. Evo recimo, neko se iz dijaspore prijavi na toj i toj adresi, cak dobije podsticaj za kupovinu stana (a i ne mora)a zatim ga renta studentima ili vec?! Niti on zivi tu, niti postoji evidencija ko tu zivi.
moimoi wrote: ↑12/12/2023 19:23
U vidu?? Evo recimo studenti… vlasnik stana placa racune.
Nemoj me handrit zdravlja ti
Ne handrim te nego te fino pitam, a valjda je cilj da se ispravi sto vise gresaka. Evo recimo, neko se iz dijaspore prijavi na toj i toj adresi, cak dobije podsticaj za kupovinu stana, a zatim ga renta studentima ili vec?! Niti on zivi tu, niti postoji evidencija ko tu zivi.
Kupio ga je, vlasnik je u ZK, donese ZK izvadak i kaze teti u MUP-u prijavljujem se da zivim u SVOM stanu.
_BataZiv_0809 wrote: ↑12/12/2023 19:46
Pa nije formalnost. U svom je stanu prijavljen.
Prije si se mogo prijavit na adresu Vijecnice.
Ma Bata, govorim ti o tome da je totalno neozbiljno ne provjeravati da li prijavljenik zaista zivi na toj adresi.
Pa cak se i od komsija trazi potvrda.
Ma Bata, govorim ti o tome da je totalno neozbiljno ne provjeravati da li prijavljenik zaista zivi na toj adresi.
Al hajde.. mozda jednog dana dodjemo do toga.
Do Gestapoa
Tebi mozda gestapo, meni uredjena drzava koja konacno i mene kao vlasnika stana stiti… u protivnom- koja je fajda od prijave?
team87 wrote: ↑12/12/2023 16:18
prva na listi, njih 8 zivi u manje od 50 kvadrata...
kaze dole jedna nije ispunila uslov jer je kupila stan od osobe koja nije vlasnik stana
yebo ti nas, kakve sve ljudi malverzacije rade, samo da je kako prevarit, zato i jesmo tu gdje jesmo
da se razumijemo, uslove sam ispunio i tu sam na listi, ni iz dzepa mi ni u dzep sto ser.em ovdje, ali ovo je presmijesno
I ja sam na listi, u prvih 500 pa se nadam da cu proci, ali ova prva je prekucala. Ili ima 6 djece ili je prijavila roditelje, bracu, sestre, nane (ako se uopste moze)...Nerealno skroz.
I ja sam ovo gledao malo detaljnije i idalje mi nije jasno
Hahaha jel to ispada u praksi šta? Da je kupljen imaginarni stan od imaginarnog vlasnika