TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#24376 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

E ne znam, čekam da sestra provjeri na svom TV (isti model, samo veća dijagonala) istu sekvencu iz serije. Ako kod nje ne bude, ide reklamacija i novi TV...

Što je najgore, ja sam baš smor po ovom pitanju, 80% ljudi ovo vjerovatno ne bi ni primijetilo ali ja sam alergičan kada mi po pitanju tehnike sve nije potaman...

Jebo ga HDR, ko da mi treba uopšte, nervira me što ga ne mogu disable :mrgreen:
typeOnegative

#24377 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

shalla wrote: 12/12/2023 17:02 Hajde please samo pogledaj pp
vidio , odgovorio sam ti sad tamo u pp .
shalla

#24378 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

typeOnegative wrote: 12/12/2023 18:51
shalla wrote: 12/12/2023 17:02 Hajde please samo pogledaj pp
vidio , odgovorio sam ti sad tamo u pp .
Evo, pročitao, hvala ti...
Kažem ti, čekam sestru da mi javi kad dođe kući, ide odmah sutra svađanje ako kod nje ovo ne bude ovako...
typeOnegative

#24379 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

sretno :thumbup:
skupljac_zeljeza

#24380 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skupljac_zeljeza »

Smoothie wrote: 04/12/2023 17:04 Ne znam u detalje, neka se jave strucniji ... Ali znam kada sam gledao, da taj 85j nema local dimming sto je jako bitna razlika, jer ti crni dio izgleda vise kao siv, plus sto je drugi cip za obradu slike
mc-twin wrote: 04/12/2023 17:22 I to i do osvjetljenja. XJ90 ima bolje pozadinsko osvjetljenje koje je rasporedjeno po citavom ekranu za razliku od XJ85 i to pravi najvecu razliku.
Djeluje kao sitnice koje postanu bitne kada ih imaš pa onda nemaš. :mrgreen: Nije slika ružna nego osjeća se nedostatak one potpune uglađenosti koju ima X95J (mislio sam da je X90J i slučajno ganjajući garancije vidjeh da je x95J) i koja vrijedi par stotina maraka više jer se tv kupuje za nekoliko godina.
shalla

#24381 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

typeOnegative wrote: 12/12/2023 18:58 sretno :thumbup:
Gledam sad EON, sve ok, gledam IPTV, sve ok...
Samo dakle fucking HDR pravi problem...

Moram napraviti tuning slike sa onog linka pa vidjeti, možda sam i ja negdje upalio kroz ove clarity, dimming i ostala sranja :mrgreen:
Lain Coubert

#24382 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Lain Coubert »

Zar ne bi trebalo nešto od ovoga raditi?

https://www.lgtvguru.com/how-to-turn-of ... -smart-tv/
shalla

#24383 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by shalla »

Mogu probati i to, iako, ujutro zovem Stanić da reklamiram, ne mogu nervira me baš, ja sam baš težak po ovom pitanju, 80% ljudi ne bi ni skontalo dok gleda...

Nisam nikad u životu ništa reklamirao, pojma nemam kako sad uopšte ide to :roll:
AnonymousBIH

#24384 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

skupljac_zeljeza wrote: 12/12/2023 19:14
Smoothie wrote: 04/12/2023 17:04 Ne znam u detalje, neka se jave strucniji ... Ali znam kada sam gledao, da taj 85j nema local dimming sto je jako bitna razlika, jer ti crni dio izgleda vise kao siv, plus sto je drugi cip za obradu slike
mc-twin wrote: 04/12/2023 17:22 I to i do osvjetljenja. XJ90 ima bolje pozadinsko osvjetljenje koje je rasporedjeno po citavom ekranu za razliku od XJ85 i to pravi najvecu razliku.
Djeluje kao sitnice koje postanu bitne kada ih imaš pa onda nemaš. :mrgreen: Nije slika ružna nego osjeća se nedostatak one potpune uglađenosti koju ima X95J (mislio sam da je X90J i slučajno ganjajući garancije vidjeh da je x95J) i koja vrijedi par stotina maraka više jer se tv kupuje za nekoliko godina.
Imam taj problem sa OLED-om, žena me natjera u dnevnoj da gledamo film, cijeli film samo vidim koliko je los LED panel naspram OLED panela. :D
Dugokonton

#24385 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

mc-twin wrote: 12/12/2023 10:36
Luciano88 wrote: 12/12/2023 08:36
Dugokonton wrote: 12/12/2023 00:35

Ništa još drug moj,

Zvao danas KimTec, kažem ljudi već sam 30 dana bez TV-a, djeca mi se na glavu popela, sve smo društvene
Igre i puzle složili više puta...đe zapelo, njihov odgovor je da i oni čekaju od Philipsa dokumente, uglavnom ja da čekam, da ništa ne brinem, dobiću brzom poštom taj vaučer i dokument sa kojim idem tamo gdje sam kupio tv.

Nisam znao za tu informaciju da se čeka 45 dana, pa to ode onda sigurno u sljedeću godinu, a u PM.
Ma isto je i kod mene, cirkus... Ovo samo kod nas ima, zamisli ovako recimo sa nekim bitnijim stvarima, frižider, mašina za veš... Fakat je zakon za klinac eto, potrošać zadnja rupa na sviralu. :-x
Jesi li pokusao kontaktirati inspekciju, predpostavljam da nisi? Zato i rade sta rade i kako rade. Nije zakon za klinac.
Kao sto vam forumas prije rece niste trebali uopste pristajati ninakakve vaucere. Zna se sta ide u tom slucaju, novi uredjaj (tv) ili povrat novca.
Donekle ste sami krivi sto ste dopustili da vas handre za vas novac.
Nismo mi ni pristali na te vaučere, nije nas niko ništa ni pitao ni zvao. Ja sam za njih saznao tako što sam bio dosadan pa zvao servis više puta dok mi nisu rekli. Lično mislim da je to samo dokument koji oni zovu"vaučer" i da to nije novčani vaučer već samo potvrda da se TV ne može popraviti i da se sa tim dokumentom mogu pojaviti tamo gdje sam kupio uređaj i zatražiti novi. Jer šta servis ima sa zamjenom uređaja, oni su tu da otklone kvar ako mogu, daju dijagnozu. Zamjenu uređaja ili povrat novca tražim u objektu gdje je kupljen zar ne!?

Zanimljivo kad spominješ inspekciju, igrom slučaja ja sam inspektor 😎, doduše ne tržišni ali im to neće pomoći jer ću im se nakačiti na vrat ako bude potrebe. Naravno na početku neću ništa povlačiti, idem sa tim"vaučerom" kao civil, gdje ću se opozvati na zakon i član o zaštiti potrošača. E ako krenu pametovati onda će biti zanimljivo! 🙂
Luciano88

#24386 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Luciano88 »

Dugokonton wrote: 13/12/2023 14:18
Luciano88 wrote: 12/12/2023 08:36

Ma isto je i kod mene, cirkus... Ovo samo kod nas ima, zamisli ovako recimo sa nekim bitnijim stvarima, frižider, mašina za veš... Fakat je zakon za klinac eto, potrošać zadnja rupa na sviralu. :-x
Jesi li pokusao kontaktirati inspekciju, predpostavljam da nisi? Zato i rade sta rade i kako rade. Nije zakon za klinac.
Kao sto vam forumas prije rece niste trebali uopste pristajati ninakakve vaucere. Zna se sta ide u tom slucaju, novi uredjaj (tv) ili povrat novca.
Nismo mi ni pristali na te vaučere, nije nas niko ništa ni pitao ni zvao. Ja sam za njih saznao tako što sam bio dosadan pa zvao servis više puta dok mi nisu rekli. Lično mislim da je to samo dokument koji oni zovu"vaučer" i da to nije novčani vaučer već samo potvrda da se TV ne može popraviti i da se sa tim dokumentom mogu pojaviti tamo gdje sam kupio uređaj i zatražiti novi. Jer šta servis ima sa zamjenom uređaja, oni su tu da otklone kvar ako mogu, daju dijagnozu. Zamjenu uređaja ili povrat novca tražim u objektu gdje je kupljen zar ne!?

Zanimljivo kad spominješ inspekciju, igrom slučaja ja sam inspektor 😎, doduše ne tržišni ali im to neće pomoći jer ću im se nakačiti na vrat ako bude potrebe. Naravno na početku neću ništa povlačiti, idem sa tim"vaučerom" kao civil, gdje ću se opozvati na zakon i član o zaštiti potrošača. E ako krenu pametovati onda će biti zanimljivo! 🙂
Update....
Upravo sam dobio info da su mi poslali dokumentaciju kurirskom sluzbom na adresu. Sa tom dokumentacijom kod prodavca gdje sam kupio TV. Zvao sam prodavca koji je rekao da imam dvije opcije, ili da izaberem neki TV u tom cijenovnom rangu ili da mi vrate novac.

Druga strana medalje je da 58 više nema u ovom cijenovnom rangu, cak i 55 je iznad ovoga što sam ja platio. Cirkus baš.
skupljac_zeljeza

#24387 Re: TV uređaji - sve o tome

AnonymousBIH wrote: 12/12/2023 23:46
Spoiler
Show
Imam taj problem sa OLED-om, žena me natjera u dnevnoj da gledamo film, cijeli film samo vidim koliko je los LED panel naspram OLED panela. :D
Vjerujem iz iskustva. :mrgreen: Vidio sam da je OLED dobar, ali poslije plasme koju sam kupio prije deset godina GT50 i koja je u Genelecu tada bila 4000 KM, a ja nađem u Tehnomagu za 3600 KM i kupim. E, onda sam nakon nekoliko godina uživanja u tada najboljoj slici nekog tv-a rekao nikada više što ima efekat burn-ina. Samo dobar LED kao ovaj X95J je sasvim dovoljan za uživanje. Još je 75" i mogu da brojim dlačice u ženskoj bradi ili ženske brkove i kada je u FHD. :mrgreen: Imam tu plasmu još potpuno ispravnu i čak pored redovnog puštanja raznih videa za čiščenje panela, opet ostali duhovi u uglovima gdje bude logo nekog tv kanala. Gledam recimo na nekoj platformi ili USB-u film i pauziram i odem nekoliko sati negdje i vratim se i nastavim. Na plasmi to nikada nisam smio. Sada Sony sa svojim Google tv nakon nekoliko minuta mogu da zavrte fotografije koje se mijenjaju svake minute i mislim da su riješili taj problem. Ni ovaj 85J 65" nije loš kada se gleda direktno u polumraku. Sa strane već slika blijedi jer je VA panel, ali za dnevnog boravka da sa njim mlati ko kako hoće je dobar. Prodao stari LED Sony za 500 KM i namirio samo 1250 što me izašlo vrlo povoljno.
Dugokonton

#24388 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Luciano88 wrote: 13/12/2023 14:27

Update....
Upravo sam dobio info da su mi poslali dokumentaciju kurirskom sluzbom na adresu. Sa tom dokumentacijom kod prodavca gdje sam kupio TV. Zvao sam prodavca koji je rekao da imam dvije opcije, ili da izaberem neki TV u tom cijenovnom rangu ili da mi vrate novac.

Druga strana medalje je da 58 više nema u ovom cijenovnom rangu, cak i 55 je iznad ovoga što sam ja platio. Cirkus baš.
Kojeg datuma si poslao TV u servis i znaš li kada su poslali zahtjev Philips-u?

Da znam koliko još da čekam. 🙂
Luciano88

#24389 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Luciano88 »

Dugokonton wrote: 13/12/2023 16:25

Update....

14.11. otišao kurirskom službom za Vitez, vjerovatno je tamo zaprimljen 15.11.
Dugokonton

#24390 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Dugokonton »

Luciano88 wrote: 13/12/2023 16:38

Update....

Zar i to da nam se poklopi, isto 14. otišao euro express-om.
Ali znam da je "ležao" u skladištu do 21. kad je primljen u radionu, to su mi potvrdili.

Znači očekivati je poziv narednih dana.

Sretno u izboru drugog modela, mislim Brenda!
typeOnegative

#24391 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

skupljac_zeljeza wrote: 13/12/2023 15:05
AnonymousBIH wrote: 12/12/2023 23:46
Spoiler
Show

Vjerujem iz iskustva. :mrgreen: Vidio sam da je OLED dobar, ali poslije plasme koju sam kupio prije deset godina GT50 i koja je u Genelecu tada bila 4000 KM, a ja nađem u Tehnomagu za 3600 KM i kupim. E, onda sam nakon nekoliko godina uživanja u tada najboljoj slici nekog tv-a rekao nikada više što ima efekat burn-ina. Samo dobar LED kao ovaj X95J je sasvim dovoljan za uživanje. Još je 75" i mogu da brojim dlačice u ženskoj bradi ili ženske brkove i kada je u FHD. :mrgreen: Imam tu plasmu još potpuno ispravnu i čak pored redovnog puštanja raznih videa za čiščenje panela, opet ostali duhovi u uglovima gdje bude logo nekog tv kanala. Gledam recimo na nekoj platformi ili USB-u film i pauziram i odem nekoliko sati negdje i vratim se i nastavim. Na plasmi to nikada nisam smio. Sada Sony sa svojim Google tv nakon nekoliko minuta mogu da zavrte fotografije koje se mijenjaju svake minute i mislim da su riješili taj problem. Ni ovaj 85J 65" nije loš kada se gleda direktno u polumraku. Sa strane već slika blijedi jer je VA panel, ali za dnevnog boravka da sa njim mlati ko kako hoće je dobar. Prodao stari LED Sony za 500 KM i namirio samo 1250 što me izašlo vrlo povoljno.

Sve ok i poštujem tvoj izbor i razloge, ali jbg ne može se porediti plazma od prije deset godina sa današnjim OLED ekranima po pitanju burn in-a, kao ni mehanizmi zaštite od istog danas i u to vrijeme .... burn in je vec odavno maltene iskorijenjena pojava ( bar na WOLED panelima),a ostali će vremenom bit sve bolji i bolji ...i ovim je trebalo osam devet generacija da usavrše tehnologiju ...
Luciano88

#24392 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Luciano88 »

Dugokonton wrote: 13/12/2023 17:13

Ali znam da je "ležao" u skladištu do 21. kad je primljen u radionu, to su mi potvrdili.

Nevjerovatno... moguće da su i tebi poslali danas, ja sam dobio info od druga koji radi tamo da su danas poslali.

E sad je pitanje sta uzeti do nekih 1200KM, posto je bila 58 nebih isao na manje, dakle 58 ili 65. Ako neko ima preporuku bio bih zahvalan :)
mighty_duck

#24393 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mighty_duck »

Luciano88 wrote: 13/12/2023 18:34
Dugokonton wrote: 13/12/2023 17:13

Nevjerovatno... moguće da su i tebi poslali danas, ja sam dobio info od druga koji radi tamo da su danas poslali.

E sad je pitanje sta uzeti do nekih 1200KM, posto je bila 58 nebih isao na manje, dakle 58 ili 65. Ako neko ima preporuku bio bih zahvalan :)
ako mijenjas tv oni ce dati drugi tv iz iste klase iz ove godine bez obzira sto je malo skuplji...bar je sony tako..
drug_profi

#24394 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

Nemoj Sony petljat. Sony je gospodin.
semirsar

#24395 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

drug_profi wrote: 13/12/2023 20:46 Nemoj Sony petljat. Sony je gospodin.
真の紳士
https://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Ibuka :mrgreen:

gledam A95L i X95L poredim i polako ludim, moracu pocet' apstinirati od tehnike :run:
AnonymousBIH

#24396 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

drug_profi wrote: 13/12/2023 20:46 Nemoj Sony petljat. Sony je gospodin.
To citavo vrijeme se pise i onda ide fanboy ovo ono. LG su isto gospoda, ovo ostalo koliko vidim samo pobjeći.
semirsar

#24397 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

AnonymousBIH wrote: 13/12/2023 21:02
To citavo vrijeme se pise i onda ide fanboy ovo ono. LG su isto gospoda, ovo ostalo koliko vidim samo pobjeći.
Lucky-Goldstar... krenulo se sa sapunima i slicnim hemikalijama, a gle sad :mrgreen: :thumbup:
drug_profi

#24398 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by drug_profi »

Imao Goldstar mini liniju.
semirsar

#24399 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

free shop N. Gracic otvorio u raj'voSa, upoznali se dok je bio carinik, ja odem i kupim goldstar tv od 55" cini mi se i dobijem video rekorder gratis. Tv prezivio rat i jos 15g poslije, otisao na poklon dalje.
skupljac_zeljeza

#24400 Re: TV uređaji - sve o tome

typeOnegative wrote: 13/12/2023 17:51

Sve ok i poštujem tvoj izbor i razloge, ali jbg ne može se porediti plazma od prije deset godina sa današnjim OLED ekranima po pitanju burn in-a, kao ni mehanizmi zaštite od istog danas i u to vrijeme .... burn in je vec odavno maltene iskorijenjena pojava ( bar na WOLED panelima),a ostali će vremenom bit sve bolji i bolji ...i ovim je trebalo osam devet generacija da usavrše tehnologiju ...
Ma vjerujem nego ja ću još ovako. :mrgreen: Imam i mobitel i tablet sa OLED displejima i nekada na tabletu odgledam film u toj dubokoj crnoj. Ali na njihovom displeju Always On Display iz nekog razloga stalno šeta gore dole. https://www.nextpit.com/how-to-fix-screen-burn-in
Post Reply