TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
AnonymousBIH
#24251 Re: TV uređaji - sve o tome
Obzirom da sam maksimalno zagrizen u tehniku i jako puno novca trosim upravo na to (porok), zakljucio sam da bolji brand daje bolji kvalitet i najbitnije vrhunsku servisnu podrsku. Kupujem flagship stvari, ali isto tako, po potrebi najjeftinije sto se moze naci ako je potreba manja. Npr. vec trecu godinu imam Axen TV u djecijoj sobi i za njihove potrebe radi perfektno, plaćen neku mizeriju. Sa druge strane, kupujem samo Galaxy S telefone, od TV za licnu upotrebu u obzir dolaze samo Sony, LG, Samsung OLED, monitori i slično. I to iz vise razloga, pored brenda, pouzdanosti, kvaliteta, servisa i slično, jako su mi bitne inovacije koje oni i donose na tržište, svi ostali ih ili prate ili kopiraju, ili dobrano kasne za njimam Nekome ko gleda samo kablovsku je u biti nebitno da li ima Sony ili Onyx, za sve druge stvari je jako bitno i primijetna je drastična razlika.
-
zippoo87
#24252 Re: TV uređaji - sve o tome
Naravno a da bi znao sta je bolje ili losije,moras testirati i isprobati svasta.
Onaj ko kupi najjeftiniji uredjaj,ne zna koliko je to lose dok ne proba nesto bolje
Ako uvijek koristi lose,to ce njemu i dalje biti dobro i biti ce zadovoljan.
Zato nije bas svacija rijec relevantna u odredjenoj oblasti.
Onaj ko kupi najjeftiniji uredjaj,ne zna koliko je to lose dok ne proba nesto bolje
Ako uvijek koristi lose,to ce njemu i dalje biti dobro i biti ce zadovoljan.
Zato nije bas svacija rijec relevantna u odredjenoj oblasti.
- Sanjarko
#24253 Re: TV uređaji - sve o tome
Jbga sve je do $€£.....
- VladaFBiH
#24254 Re: TV uređaji - sve o tome
Zašto je odron, osim daljnskog nije mi se baš učinio tako loš (daljinski moraš doslovno u njega usmjeriti da radi) - android je i radi ok. a slika je doslovno koliko para toliko muzike i ne bih je nazvao odronom jedino je zvuk "tanak" i to mi je malo zasmetalo ali opet se vratiš na cijenu i kažeš to je ok.irac300 wrote: ↑29/11/2023 12:37Neki dan mi komsija kupio Tesla tv 55'' S635BUS. Ono je odron od televizora. Nisam imao srca da mu kazem, jbg, koliko para toliko muzike. Vox je u istom rangu, rodjak ih je uzeo par da stavi u kafic. Hisense i Grundig bi na papiru trebali biti bolji, ali s njima nisam dolazio u izravni dodir.shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
(obećavam da poslije ovoga se neću javljati 2 godine minimalno)
![]()
Kupovina preko BHT na rate, u opticaju su sljedeći brandovi:
Grundig, LG, Sony, Vox, Hisense, Samsung, Tesla, Philips.
Hajde da odmah eliminišem Sony i Samsung, da li Tesla, Vox, Hisense, Grundig imaju nešto da može stati na crtu LG-u i Philipsu?
Last edited by VladaFBiH on 30/11/2023 15:54, edited 1 time in total.
- irac300
#24255 Re: TV uređaji - sve o tome
Možda sam pretjerao sa riječi odron, ali jednostavni mi nije sjeo kod gledanja. Pustim 4k video na youtube, stvara se piksalizacija. Sam OS kao da nije 100% optimizovan za TV. Kada restartuješ još piše "želite li restartovati telefon".VladaFBiH wrote: ↑30/11/2023 15:42Zašto je odron daljnskog nije mi se baš učinio tako loš (daljinski moraš doslovno u njega usmjeriti da radi) - android je i radi ok. a slika je doslovno koliko para toliko muzike i ne bih je nazvao odronom jedino je zvuk "tanak" i to mi je malo zasmetalo ali opet se vratiš na cijenu i kažeš to je ok.irac300 wrote: ↑29/11/2023 12:37Neki dan mi komsija kupio Tesla tv 55'' S635BUS. Ono je odron od televizora. Nisam imao srca da mu kazem, jbg, koliko para toliko muzike. Vox je u istom rangu, rodjak ih je uzeo par da stavi u kafic. Hisense i Grundig bi na papiru trebali biti bolji, ali s njima nisam dolazio u izravni dodir.shalla wrote: ↑29/11/2023 09:32 Novo pitanje, kad sam vas već handrio da nastavim![]()
![]()
(obećavam da poslije ovoga se neću javljati 2 godine minimalno)
![]()
Kupovina preko BHT na rate, u opticaju su sljedeći brandovi:
Grundig, LG, Sony, Vox, Hisense, Samsung, Tesla, Philips.
Hajde da odmah eliminišem Sony i Samsung, da li Tesla, Vox, Hisense, Grundig imaju nešto da može stati na crtu LG-u i Philipsu?
Nogare za tv nismo mogli zavrnuti šarafima koji su došli uz njega jer su od jako lošeg metala, odmah su se iskrzali, pa smo morali tražiti alternativu.
Iskreno, daljinski sam najmanje primjetio, čak mi fino tipke klikću na pritisak slično kao na fire sticku.
Ali na kraju za cijenu od 630KM i 5g. garancije, ko nije cjepidlaka može proći.
- VladaFBiH
#24256 Re: TV uređaji - sve o tome
pa upravo to - koliko para toliko muzike. Ovaj koji sam ja gledao opisah ga iznad je bio samo loš sa daljinskim i zvuk je baš (barem meni) kreštav ali opet cijena i garancija je ipak na njegovoj strani. Što se tiče OS-a bio je normalni android za TV tako da sam baš iznađen šta više to mi je bio najbolji dio TV-a jer je radio bez greške. Panel je bio osrednji ali nisam primijetio neke velike probleme sem malo većeg probijanja pozadinskog osvjetljenja što mi je opet prihvatljivo obzirom na cjenovni razred - moguće je da se igraju s panelima i da zavisi od serije do serije (ovo je bio model 65S635BUS pa možda ima razlike).irac300 wrote: ↑30/11/2023 15:52Možda sam pretjerao sa riječi odron, ali jednostavni mi nije sjeo kod gledanja. Pustim 4k video na youtube, stvara se piksalizacija. Sam OS kao da nije 100% optimizovan za TV. Kada restartuješ još piše "želite li restartovati telefon".VladaFBiH wrote: ↑30/11/2023 15:42Zašto je odron, osim daljnskog nije mi se baš učinio tako loš (daljinski moraš doslovno u njega usmjeriti da radi) - android je i radi ok. a slika je doslovno koliko para toliko muzike i ne bih je nazvao odronom jedino je zvuk "tanak" i to mi je malo zasmetalo ali opet se vratiš na cijenu i kažeš to je ok.irac300 wrote: ↑29/11/2023 12:37
Neki dan mi komsija kupio Tesla tv 55'' S635BUS . Ono je odron od televizora. Nisam imao srca da mu kazem, jbg, koliko para toliko muzike. Vox je u istom rangu, rodjak ih je uzeo par da stavi u kafic. Hisense i Grundig bi na papiru trebali biti bolji, ali s njima nisam dolazio u izravni dodir.![]()
Nogare za tv nismo mogli zavrnuti šarafima koji su došli uz njega jer su od jako lošeg metala, odmah su se iskrzali, pa smo morali tražiti alternativu.
Iskreno, daljinski sam najmanje primjetio, čak mi fino tipke klikću na pritisak slično kao na fire sticku.
Ali na kraju za cijenu od 630KM i 5g. garancije, ko nije cjepidlaka može proći.
Vjerovatno ga nikada ne bih sebi kupio ali za nekoga ko želi TV sa puno garancije i niskom cijenom mi se učinio prihvatljivom opcijom - kod ovih jeftinih TV-a je jedino važa garancija
- Sanjarko
#24257 Re: TV uređaji - sve o tome
Koliko para toliko muzike, čak i Google tipkovnica zna za ovu izreku.
- skupljac_zeljeza
#24258 Re: TV uređaji - sve o tome
Još nekada tamo davno kada je bila korona sam kupio 90J i sada nađem za 'crni petak' vrlo povoljno 85J za drugu prostoriju i nikako da postignem uglađenost koju imam na 90J. Da li je to do XR procesora kojeg izgleda 85J nema ili je kvaka u panelu?
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... shold=0.10
-
Smoothie
#24259 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne znam u detalje, neka se jave strucniji ... Ali znam kada sam gledao, da taj 85j nema local dimming sto je jako bitna razlika, jer ti crni dio izgleda vise kao siv, plus sto je drugi cip za obradu slikeskupljac_zeljeza wrote: ↑04/12/2023 15:54 Još nekada tamo davno kada je bila korona sam kupio 90J i sada nađem za 'crni petak' vrlo povoljno 85J za drugu prostoriju i nikako da postignem uglađenost koju imam na 90J. Da li je to do XR procesora kojeg izgleda 85J nema ili je kvaka u panelu?
- mc-twin
#24260 Re: TV uređaji - sve o tome
I to i do osvjetljenja. XJ90 ima bolje pozadinsko osvjetljenje koje je rasporedjeno po citavom ekranu za razliku od XJ85 i to pravi najvecu razliku.
-
zippoo87
#24261 Re: TV uređaji - sve o tome
Ne znam jeste li upratili ovo ali cime se sve sluze.
Nisam znao da se ekupi.ba ovoliko srozao...vjerovatno je neki seljobercic postao sef/direktor i poceo da srozava ozbiljnog trgovca.
Vec na forumu ima negativnih iskustava sa ekupi.
https://www.laptopi.ba/saopstenje.php

Nisam znao da se ekupi.ba ovoliko srozao...vjerovatno je neki seljobercic postao sef/direktor i poceo da srozava ozbiljnog trgovca.
Vec na forumu ima negativnih iskustava sa ekupi.
https://www.laptopi.ba/saopstenje.php

- Luciano88
#24262 Re: TV uređaji - sve o tome
Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.
Jel imao ko slično iskustvo? Ovog 58PUS8506/12 modela nema više koliko vidim, a i da ima teško da bi pritisao da mi daju isti
Jel imao ko slično iskustvo? Ovog 58PUS8506/12 modela nema više koliko vidim, a i da ima teško da bi pritisao da mi daju isti
-
zippoo87
#24263 Re: TV uređaji - sve o tome
Uzmi nesto od boljih brendova,ako treba malo i doplati...Sony,Samsung,TCLLuciano88 wrote: ↑04/12/2023 19:45 Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.
- drug_profi
#24264 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa ovdje je vec konstatovano da pri kupnji philips uredjaja moras imati i malo srece.Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 19:45 Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.
- bower
#24265 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa, da nisi dobio izložbeni model..? Jer si napisao, da ga nemaš ni godinu dana a taj model ti je godište 2021.. Ali pogledaj mogu ti reči, da se kvare svi televizori ne samo Philips. Tako, da šta god uzmeš nemaš nikakve garancije kako dugo, če da ti radi. Kvare se i najviši rang televizora svejedno koji je proizvođač u pitanju , a nemaju ni par tisuča radnih sati odradenih..! Danas je na žalost to tako, da televizori ne izdrže više kao što su nekad. A to je sve uradila konkurencija, jer ima sve više proizvođača i svi uglavnom štede na samoj kvaliteti, da bi bila cena što niža, i, da se prodaje što više televizora.. Dobar primjer su TCL i Hisense. Jeste još uvijek valja koliko para toliko muzike, ali nije to uvijek pravilo.Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 19:45 Nepunih godinu dana od kupovine Philips 58PUS8506/12, krepao panel. Javili iz servisa da ce ići zamjena TV-a. Čeka se dokumentacija proizvođača s kojom trebam otići kod prodavca i dogovarati dalje... Tačno da čovjek izludi više kakve nam sve kante od televizija prodaju.
-
Smoothie
#24266 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovo za kvarove jeste globalno istina za ove novijih datuma, ili ne sve to lutrija mozda? Imam philips tv 12 god, jos radi kao prvog dana a dok je drugi nakon 5 godina crk'o pri gasenju, dimilo u njemu i zahvatilo vise stvari.. pretpostavljam da se sve vise stedi na komponentama neovisno o brendu, samo je kod nekih brendova nesto bolja i jaca kontrola kvalitete.
- Luciano88
#24267 Re: TV uređaji - sve o tome
Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.
Sad sta uzeti kad dobijem tu opciju za zamjenu pojma nemam. Gledat jedino neki opet sa 5 godina garancije možda.
Sad sta uzeti kad dobijem tu opciju za zamjenu pojma nemam. Gledat jedino neki opet sa 5 godina garancije možda.
- mayab
#24268 Re: TV uređaji - sve o tome
Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:20 Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.
bojim se da nemaš izbora ,
imao si Philips, i sljeduje te Philips istih ili boljih karakteristika (novi, aktuelni model).
Ja sam na prethodnoj strani opisao moj svježi slučaj od prošlog mjeseca , ali meni je Philips crkao nakon 3 godine, tj. već je bio u produženoj garanciji
- Luciano88
#24269 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.mayab wrote: ↑04/12/2023 21:24Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:20 Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.
imao si Philips, i sljeduje te Philips istih ili boljih karakteristika (novi, aktuelni model).
Ja sam na prethodnoj strani opisao moj svježi slučaj od prošlog mjeseca , ali meni je Philips crkao nakon 3 godine, tj. već je bio u produženoj garanciji
-
zippoo87
#24270 Re: TV uređaji - sve o tome
Ma ako budes opet morao uzeti isti brend,uzmi ali trazi opet 5 godina garancije i sta te boli,ako opet krepe,opet ces dobiti novi i tako u krug.Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:42Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.mayab wrote: ↑04/12/2023 21:24Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:20 Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.
Ovaj sada Philips nema veze sa starim Philipsom,ovog sada drze ili kinezi ili turci i kvalitet je logicno srozan.
Sve dok imas dobru garanciju,nemas se cega brinuti,opet ces dobiti novi tv
- Luciano88
#24271 Re: TV uređaji - sve o tome
Slažem se, al samo se čovjek nervira i gubi vrijeme. A Dabogda išta slično da ponude... Android, 58, ambilight. Gledam trenutno ponudu kod prodavca gdje sam uzeo, nema čak ni 55 da ima sve što sam naveo a da je cijenom isti kao ovaj što je krepo...zippoo87 wrote: ↑04/12/2023 22:07Ma ako budes opet morao uzeti isti brend,uzmi ali trazi opet 5 godina garancije i sta te boli,ako opet krepe,opet ces dobiti novi i tako u krug.Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:42Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.mayab wrote: ↑04/12/2023 21:24
Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,
Ovaj sada Philips nema veze sa starim Philipsom,ovog sada drze ili kinezi ili turci i kvalitet je logicno srozan.
-
zippoo87
#24272 Re: TV uređaji - sve o tome
Pa ako ne zelis nerviranje i zelis dugotrajniji proizvod,onda uzmes nesto iz poznate trojke (Sony,Samsung,LG-mada ni oni vise u LCD segmentu ne valjaju) o barem da bude trajniji,ako vec slika nije toliko naprednija.Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 22:52Slažem se, al samo se čovjek nervira i gubi vrijeme. A Dabogda išta slično da ponude... Android, 58, ambilight. Gledam trenutno ponudu kod prodavca gdje sam uzeo, nema čak ni 55 da ima sve što sam naveo a da je cijenom isti kao ovaj što je krepo...zippoo87 wrote: ↑04/12/2023 22:07Ma ako budes opet morao uzeti isti brend,uzmi ali trazi opet 5 godina garancije i sta te boli,ako opet krepe,opet ces dobiti novi i tako u krug.
Ganjaj neku gornju srednju klasu i trebao bi dobiti dobar proizvod u toj klasi.
- problemnatravunu
#24273 Re: TV uređaji - sve o tome
Vidim da je to Philips tzv."The One" serije , evo pogledah na ekupi šta ima da je iz te serije sa ambilajtom i androidom, vidim da je 58 inča deficitaran , hajde baš da vidimo kako će se Philips sada izvući iz situacijeLuciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:42Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.mayab wrote: ↑04/12/2023 21:24Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,Luciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:20 Nebih rekao da je bio izložbeni model. Znam da to više nije ni približno "onom" Philipsu nekad. Uzeo sam ga zbog ambilighta relativno povoljne cijene i 5 god garancije.
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... LED&text=#
Molim te javljaj kako prođe , i sretno
- Luciano88
#24274 Re: TV uređaji - sve o tome
Ovaj na eKupi je noviji model. Kod mene je 2021 ja mislim. Vidjet ćemo koji je krajnji ishod, kupljen je u UniExpertu, mislim da dosta zavisi od njihovog raspoloženja.problemnatravunu wrote: ↑05/12/2023 06:16Vidim da je to Philips tzv."The One" serije , evo pogledah na ekupi šta ima da je iz te serije sa ambilajtom i androidom, vidim da je 58 inča deficitaran , hajde baš da vidimo kako će se Philips sada izvući iz situacijeLuciano88 wrote: ↑04/12/2023 21:42Ma crko za nepunih 11 mjeseci. Ovog modela nema gdje sam kupio, e sad šta ce ponuditi veze nemam. Cekam tu dokumentaciju pa ćemo vidjeti sta i kako dalje.mayab wrote: ↑04/12/2023 21:24
Tebi je znači krepao u okviru one redovne 2-godišnje garancije,
https://www.ekupi.ba/bs/Elektronika/Tel ... LED&text=#
Molim te javljaj kako prođe , i sretno![]()
Javljam svakako čim bude novih informacija.
- shalla
#24275 Re: TV uređaji - sve o tome
Dilema je između ova 2, da li su u "5 deka" ili ima nekih značajnijih razlika:
https://www.televizori.ba/43-samsung-sm ... cu8072uxxh
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 53ra-34698
Zanemarite linkove, uzimao bih preko BH telecoma, ovo sam vam samo poslao modele...
Hvala unaprijed
https://www.televizori.ba/43-samsung-sm ... cu8072uxxh
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 53ra-34698
Zanemarite linkove, uzimao bih preko BH telecoma, ovo sam vam samo poslao modele...
Hvala unaprijed