Pete : Um... Did you ever see "Alien" with Sigourney Weaver?
Theo Calder : It looked like a giant insect?
Pete : No. It looked like Sigourney Weaver.
Pete : Um... Did you ever see "Alien" with Sigourney Weaver?
Ok, on je malo pretjerao. Ali evo da ja imam priliku da spasim svog psa ili neku random osobu, svakako da bi spasio psa.zigson wrote: ↑06/12/2023 10:54tramvajtrojka wrote: ↑06/12/2023 10:03Imas psa, jos ako si nekad pocupao obrve prekrsio si toliko pravila islama da si postao alpasinski bibiChmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:37
Ne moze niko nagadjati sta si ti mislio. A napisao si da se vode instinktima. Vode, ali ne u tolikoj mjeri da su puka gomila nagona.
To da nisu na nivou covjeka, je li stvarno o tome treba razglabati? Ali da imaju inteligenciju dvogodisnjaka, dosta ih ima. Sposobni za ucenje i vrlo cesto nepogresivo prepoznaju vlasnikove emocije i izraze lica. Reci da su bezumni... Jednostavno nije tacno.
Inace, evo ga, uhvacen u trenutku prije smrtonosnog napada, brnjica iz raja izasla
![]()
![]()
![]()
![]()
A sto se tice vehabija sve si u pravu, ja sam zamrzio vehabije zbog mog lenija. Dan dns mi je zao sto smo ga morali uspavati prije tri godine, al taj zlatni retriver je bio majke mi kao igračka sa djecom. I prije bih prebolio uspavljivanje stare neg sto sam njega.I imao sam vehabiju u haustoru koji je imao dvoje djece nekih desetak godina je djeci obozavala djeca da se igraju s njim, a ovaj stalno srao djeci i meni dok sam imao strpljenja i nisam ga krenuo zvat kozojeb. Bukvalno sam tad vidio kolika je ta zadojenost i koliko su spremni uskratiti svojoj djeci srecu zbog nekih zaostalih propisa![]()
ovo nije pas, nego igrackaChmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:37Ne moze niko nagadjati sta si ti mislio. A napisao si da se vode instinktima. Vode, ali ne u tolikoj mjeri da su puka gomila nagona.last mohicans wrote: ↑06/12/2023 00:27Tvoje subjektivno mišljenje, baš kao i moje, daj studiju koja to potvrđuje, da imaju (raz)um. Ja nisam rekao da ne kuže šta im se govori, da ne prepoznaju, već da nisu na nivou insana. Valjda je to očito.
To da nisu na nivou covjeka, je li stvarno o tome treba razglabati? Ali da imaju inteligenciju dvogodisnjaka, dosta ih ima. Sposobni za ucenje i vrlo cesto nepogresivo prepoznaju vlasnikove emocije i izraze lica. Reci da su bezumni... Jednostavno nije tacno.
Inace, evo ga, uhvacen u trenutku prije smrtonosnog napada, brnjica iz raja izasla
![]()
Dze si ismete, mojne u glavu.drug_profi wrote: ↑05/12/2023 19:33 Da ti kažem nešto o njihovoj religioznosti.
Ide onaj jedan kratkih pantola kao u transu prema džamiji. Moji psi su na travnjaku njuše žbunje, 5 metara od staze.
On silazi sa staze i ide prema njima usput podižući kamen da ih gađa.
Vile su ga pronosale.
Nabijem i njega i to u šta on vjeruje.
Kaže smetaju mu ne može da prođe.
Zato su mu selama puna usta.
drug_profi wrote: ↑05/12/2023 22:15
Ponavljam. Psi su bili 5 metara od asfaltirane staze, njušili žbunje. ja stojim na rubu staze i motrim ih jer su tu bez povodca jer nema ljudi u blizini. Vidim ide taj staziom i samo skreće na travu i prema njima.
Ponašanje meni sasvim iracionalno i ne mogu se zakleti da u tim očima ima uopšte razuma. Stao sam pred njega i raširio ruke. Kaže smetaju mi ne mogu da prođem. šta ne možeš, sišao si sa staze maksuz da praviš belaj. Smetaju mi, navro on.
Šta je dalje bilo nije za priču. I ja sam pretjerao, ali sam je tražio jbg.
Ne bi vjerovao kako je pametan. I obzirom da imam malu djecu, slicne peripetije ko sa dvogodisnjakom.sumirprimus wrote: ↑06/12/2023 12:04ovo nije pas, nego igrackaChmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:37Ne moze niko nagadjati sta si ti mislio. A napisao si da se vode instinktima. Vode, ali ne u tolikoj mjeri da su puka gomila nagona.last mohicans wrote: ↑06/12/2023 00:27
Tvoje subjektivno mišljenje, baš kao i moje, daj studiju koja to potvrđuje, da imaju (raz)um. Ja nisam rekao da ne kuže šta im se govori, da ne prepoznaju, već da nisu na nivou insana. Valjda je to očito.
![]()
![]()
U par zemalja vani, cuke na povocu bez brnjice.nivla wrote: ↑05/12/2023 21:18 za crne hronike je da vecina vlasnika pasa smatra da je sasvim uredu da vodaju pse bez brnjice jer nece njihov pas
ima i normalnih vlasnika ali to je mizeran procenat u odnosu na ogromnu vecinu koja se ne pridrzava toga da pas treba imati povodac i brnjicu , da kad se posere da treba ocistiti(nisam jednom na semaforu stao na govno posebno oko vilsa i aleje lipa)
na kraju vlasnici mogu kao i roditelji o svojoj djeci, o svojim psima mislit sve najbolje ali ne citaju ostali ljudi misli i ne osjecaju se lagodno kad pored njih prolazi pas
ovdje je karakterizacija bila da je to vehabija, pa eto otkud vehabiji pravo da se boji psa, da je neko ko nije tako karakteristicnog izgleda ne bi ni bilo komentara
Ne znam kako je tamo gdje si ti.. ali ja 9 od 10 puta pokupim i stalno nosim kesice. Taj 1x je kad ode u neko zbunje pa jednostavno ne mogu. Ali 10 od 10 x cu tu kesicu i govance da nosim i po kilometar jer kanti nema. Ko god je iz Zenice moze potvrditi da malih kantica na setalistima, obalama, parkovima.. jednostavno nema ili su prepune.

nakon sto sam tog retardiranog vlasnika dobermana upozorio da ne moze uci u igraliste gdje jasno stoji slika da ne moze uci jer je djecije igraliste, sutradan nije bilo oznake, nisam vidio da li je on skinuo tu oznaku, ali jeste frustracija vlasnikom a ne njegovim ljubimcem, dakle skinuta tabla metalna 40x40 na kojoj je stajao znak zabranegentoo wrote: ↑06/12/2023 13:13
Ne znam kako je tamo gdje si ti.. ali ja 9 od 10 puta pokupim i stalno nosim kesice. Taj 1x je kad ode u neko zbunje pa jednostavno ne mogu. Ali 10 od 10 x cu tu kesicu i govance da nosim i po kilometar jer kanti nema. Ko god je iz Zenice moze potvrditi da malih kantica na setalistima, obalama, parkovima.. jednostavno nema ili su prepune.
I ja godisnje ugazim bar 5x i to cesto kad krenem da pokupim za svojim.. Dakle, narod je stoka, slazem se. Ono s cim se ne slazem je tvoja frustracija koja ide vise ka vlasnicima umjesto da tezis da ti grad/drzava budu u ovom fazonu:
Kad budemo po svemu normalni onda mozemo (i trebamo) i kaznjavati
Na stranu sve, ovakav je mene ujeo kada sam bio dijete, 7-8 godina.Chmoljo wrote: ↑06/12/2023 00:37
Ne moze niko nagadjati sta si ti mislio. A napisao si da se vode instinktima. Vode, ali ne u tolikoj mjeri da su puka gomila nagona.
![]()
Ne volim vidjeti djecu i zivotinje zajedno...jer djeca cesto nemaju osjecaja i onda nastradaju.darius_maximus wrote: ↑06/12/2023 15:07 Na stranu sve, ovakav je mene ujeo kada sam bio dijete, 7-8 godina.
Bio i jedan veliki stalno uz njega, kao Bernardinac.
Ljudi ga puštali na ulicu, ja se igrao s njim, milkio ga, sve super.
Jednog dana, nešto mu se nije svidjelo, mislim da sam ga htio ili podići ili zagrlili, i za lijevu podlakticu me ugrize.
Pošto to nije bilo u BiH, odmah je odveden da ga uspavaju.
Mi ih molili da to ne urade, jer sam ja dijete, igrao se i cuko reagovao.
OK, jeste ugriz, ali žao čovjeku bude.
Kažu, jok, čim ugrize, ide uspavljivanje.
Tako da instinkt sigurno postoji kod svake životinje.
Koliko je izražen i koliki će belaj onda nastati, to samo od situacije ovisi.
Ja se recimo osipam kada vidim pse (pa i mačke) uz bebe, ali to je druga priča.
problem sa ovakvima je što su zaista ko igračke. ali su i psi. i onda im se dopušta sve i svašta što većem ne bi ni u snu, pa budu razmaženi i bezobrazni. ovaj moj je pravi lajavac, adrenalin mu skoči u tren oka i poludi od sreće npr kad gosti dođu, doslovno.darius_maximus wrote: ↑06/12/2023 15:07
Na stranu sve, ovakav je mene ujeo kada sam bio dijete, 7-8 godina.
Bio i jedan veliki stalno uz njega, kao Bernardinac.
Ljudi ga puštali na ulicu, ja se igrao s njim, milkio ga, sve super.
Jednog dana, nešto mu se nije svidjelo, mislim da sam ga htio ili podići ili zagrlili, i za lijevu podlakticu me ugrize.
Pošto to nije bilo u BiH, odmah je odveden da ga uspavaju.
Mi ih molili da to ne urade, jer sam ja dijete, igrao se i cuko reagovao.
OK, jeste ugriz, ali žao čovjeku bude.
Kažu, jok, čim ugrize, ide uspavljivanje.
Tako da instinkt sigurno postoji kod svake životinje.
Koliko je izražen i koliki će belaj onda nastati, to samo od situacije ovisi.
Ja se recimo osipam kada vidim pse (pa i mačke) uz bebe, ali to je druga priča.
Ti si prikriveni vehabija ustvari..
Abaz Radoš ima opasnu biografiju.Haris033 wrote: ↑06/12/2023 18:03 https://n1info.ba/vijesti/oglasio-se-i- ... ENb0oFN9R8
Ostao čovjek bez posla, a ovakvih, poput ove nane, na hiljade..
Ja se divim svim onim koji moraju raditi sa stanovništvom..
Primitivizma nikada više u svijetu, a kod nas pogotovo..![]()