Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Al 2023. Godina, i dalje pojedini pruzni prelazi nemaju rampe..
Da nije malo u rikverc zaslajdrao danas bi bio u citulji, a koliko se vidi fin prelaz nema rupa e sada sto "niko mi nista ne moze" nije stao na STOP pitanje je nije lokomotiva isla stotinu
Hajd i nekako sto vozac ne stane na stop, ali ako je ukljucena signaluzacija onako stati na prugu, to bas ne kontam.
Tuzno je i to i da pruzni prelaz nema rampe, iako smo vidjeli slucajeve gdje ni rampa ne garantuje da budala nece probati da prodje.
Jako je upitno da kakva je ovdje preglednost i kako su signali urađeni i koliko su pregledni.
Vrlo često su ti prelazi nepregledni. Ovdje mu je vidik blokirala kućica sa njegove desne strane.
U Sarajevu, Velešićima pošalju nekog starog čiku da polahko spušta rampu - vrlo često se i ne primjeti da se rampa počela spuštati. Jedina signalizacija je zvučna signalizacija od čikice u vidu: "J...em te ćorava".
Kroz ovu Učku sam prosao ni sam ne znam koliko puta, i ne znam kako su ovo uspijeli... Svi voze 80km/h, tu izlazis iz tunela, znas da su naplatne kucice... ne znam sta se desilo, sta im se motalo po glavi da do ovoga dođe...
Ovdje je fazon sto idu dvije grtalice u paru. Jedna cisti desnu a druga lijevu traku.
Auta izmedju prolaze, tj obilaze desnom trakom grtalicu koja se nalazi u lijevoj traci.
Sa ociscenog dijela prelazi na neocisceni, a pri tome mora ubrzati.
Ovakvi udesi su haman svakodnevni prilikom ciscenja.
Optimist wrote: ↑06/12/2023 09:03
Ovdje je fazon sto idu dvije grtalice u paru. Jedna cisti desnu a druga lijevu traku.
Auta izmedju prolaze, tj obilaze desnom trakom grtalicu koja se nalazi u lijevoj traci.
Sa ociscenog dijela prelazi na neocisceni, a pri tome mora ubrzati.
Ovakvi udesi su haman svakodnevni prilikom ciscenja.
Grtalica se ne smije preticati. A pogotovo debil moras biti da prolazis izmedju njih
Qler wrote: ↑06/12/2023 00:29
Kroz ovu Učku sam prosao ni sam ne znam koliko puta, i ne znam kako su ovo uspijeli... Svi voze 80km/h, tu izlazis iz tunela, znas da su naplatne kucice... ne znam sta se desilo, sta im se motalo po glavi da do ovoga dođe...
mozemo nagadjat do sutra, ne opravdavam al meni ovo izgleda kao san za volanom
to nisu istine kakve su nirvane kad je covjek preumoran....
Qler wrote: ↑06/12/2023 00:29
mozemo nagadjat do sutra, ne opravdavam al meni ovo izgleda kao san za volanom
to nisu istine kakve su nirvane kad je covjek preumoran....
"Mogu ja voziti deset sati bez odmora."
"Šta imam svako malo praviti pauze?"
itsl.