Zato si munafik
Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
- Point.
#2552 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Point.
#2553 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Kako je jadan ovaj @Novak20, osim što bi određivao ko je legalan i legitiman Hrvat, sad bi i da određuje ko je i legitiman Ostali. I to sve bazira na imenu neke osobe. Koji šovinisti fuj.
- dr_Evil
#2554 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
pola miliona u FBiH? Nema drug 200.000 u citavoj BiH. Daj boze i tolikosumirprimus wrote: ↑04/12/2023 15:45za zk i hrvatskog clana predsjednistva se svakako fglasa u federaciji. zasto je rs onda bitan podatak?dr_Evil wrote: ↑04/12/2023 15:35Dobro, skoro nije vise, ali su kao i Bosnjaci statisticka greska. Ono sta postujem kod stozerne iz Gruda je da je postena, oni otvoreno su taj dio BiH otpisali i ne zela da imaju nista sa njim, dok stozerna sa mindera je uradila isto ali prodaju muda pod bubrege da se kao brinu o tom dijelu.sumirprimus wrote: ↑04/12/2023 15:26
Dakle nije u pravu, Skoro nije vise.
Btw vise ima i u TK nego u SK..
sto u hotel mostar? na putu prema jugu skrenem moza u bingo i tjt![]()
Trojka nema ideje, ako uopste ima i volje da uradi nesto po tom pitanju.
Dakle kako god okrenes sve stranke sa podrucja federacije su to poklonile Milosevicu. Za sta izginu onoliki narod.
u fbih ih ima pola miliona... u sarajevu sve zajedno ni 17k... dakle. evidentno je ko je izbrao zk. to je poenta.
i da,sendvice jede m iskljucivo kada mi ih ukucani naprave. ne bi ja politickih jeo nema boga.
-
sumirprimus
#2555 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
nema ni bosnja 1,5 mil. ali nastupaju ko da ih je bar 2,5...dr_Evil wrote: ↑05/12/2023 09:02pola miliona u FBiH? Nema drug 200.000 u citavoj BiH. Daj boze i tolikosumirprimus wrote: ↑04/12/2023 15:45za zk i hrvatskog clana predsjednistva se svakako fglasa u federaciji. zasto je rs onda bitan podatak?dr_Evil wrote: ↑04/12/2023 15:35
Dobro, skoro nije vise, ali su kao i Bosnjaci statisticka greska. Ono sta postujem kod stozerne iz Gruda je da je postena, oni otvoreno su taj dio BiH otpisali i ne zela da imaju nista sa njim, dok stozerna sa mindera je uradila isto ali prodaju muda pod bubrege da se kao brinu o tom dijelu.
Trojka nema ideje, ako uopste ima i volje da uradi nesto po tom pitanju.
Dakle kako god okrenes sve stranke sa podrucja federacije su to poklonile Milosevicu. Za sta izginu onoliki narod.
u fbih ih ima pola miliona... u sarajevu sve zajedno ni 17k... dakle. evidentno je ko je izbrao zk. to je poenta.
i da,sendvice jede m iskljucivo kada mi ih ukucani naprave. ne bi ja politickih jeo nema boga.
- Login77777
#2556 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa to je obicno politika svi nacionalisticki stranaka. Tamo gdje ih je manje daj takozvano „legitimno predstavljanje“ a tamo gdje su vecina moze gradjanski koncept.
Da ima dovoljno HDZovaca u BiH i da mogu izglasati Covica, Kristu itd u Predsjednistvo BiH ne bi ni sekunde trubili o tome ko je u klubu Ostali o IZ itd.
- dr_Evil
#2557 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Naravno da nema 1.5, ako i toliko. Kako ko nastupa upitno je, iskreno mislim da se Bosnje ponasaju povuceno i tiho kao da ih je 0.5mil, dok neki drugi diktiraju uslove i tempo.
Mojim postom o brojnosti nisam sugerisao na nikakve supremacije, vise govorim u kakvom se ocajnom stanju nalazimo kao drzava, i da ce biti samo jos gore.
-
sumirprimus
#2558 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Naravno, no opet to ne znaci da teba birati ljudima clana predsjednistva koji je svakako proceduralna funkcija.dr_Evil wrote: ↑05/12/2023 09:44Naravno da nema 1.5, ako i toliko. Kako ko nastupa upitno je, iskreno mislim da se Bosnje ponasaju povuceno i tiho kao da ih je 0.5mil, dok neki drugi diktiraju uslove i tempo.
Mojim postom o brojnosti nisam sugerisao na nikakve supremacije, vise govorim u kakvom se ocajnom stanju nalazimo kao drzava, i da ce biti samo jos gore.
-
BAK-eV
#2559 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Nismo to prigovarali Srbima, vec nesto drugo.sumirprimus wrote: ↑04/12/2023 17:49Cuj i.BAK-eV wrote: ↑04/12/2023 16:33I?sumirprimus wrote: ↑04/12/2023 15:51 lijepo je vidjeti da pratite i crkvenu statistiku uu dokazivanju nedokazivog. zk je izabran glasovima bosnjaka. kapak.
Pa jebte to smo prigovarali srbima u ex yu i raspali se na kraju zbog takvih stvari.
I nece se raspasti ova drzava zbog vas Hrvata, jer vas nema dovoljno da je razvalite.
Inace davno bi vi nju razvalili, kao sto ste i pokusali sa osnivanjem HB 1991.
Jedino da NATO pozovete u pomoc, muslimani buuu buuu
Last edited by BAK-eV on 05/12/2023 09:58, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#2560 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa i nije bas proceduralna, ima predsjednistvo jakih odgovornosti, od ambasadora koji zlata vrijede pa do nato puta. Ako je proceduralna cemu tolika strka oko toga.sumirprimus wrote: ↑05/12/2023 09:46
Naravno, no opet to ne znaci da teba birati ljudima clana predsjednistva koji je svakako proceduralna funkcija.
Za to biranje clana predsjednistva nekome i nesto se i ne slazem. Ne iz razloga jer zelim da komsiji krepa krava, nego iz razloga sto bilo kakvo rijesenje koje ce voditi ka tome da Hrvati biraju Hrvata, Bosnjaci Bosnjaka itd vodi ka nacizmu, segregaciji i aparthejdu. I sta ako se meni bas svidja neki Srbin jer predstavlja moje vrijednosti, a nemam mogucnost da njemu dam glas. Jasno je to tebi kao dan, ali...
- vaučer
#2561 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ako ćemo gledati kao građani, meni ovdje nikad nije toliki problem bilo da ne-Hrvati biraju Hrvata u predsjedništvo. Objektivno problem je koga su izabrali, ne jednom, nego uzastopno. Falši pro-građanski socijalist koji je napravio karijeru na kafanskom diskursu s medvjedom iz Laktaša. Vrijedno cementiranja HDZ-a kao alfe i omege za narednu deceniju? Teško. Ne znam tko je šta dobio od njega u predsjedništvu kroz njegova tri mandata, ne da su drugi bili nešto bolji, ali on je bio i ostao mlak prdež u lice svima koji gaje ambicije 'građanske države'. Sad svejedno nema povratka, jer jedni su navikli da biraju dvije stolice u predsjedništvo, a drugi su navikli da imaju spreman razlog zašto su potlačeni i zašto trebaju gurati samo maksimalističke zahtjeve. Dijaloga nema niti će ga biti. Koplja se lome u Federaciji, koja je realno jedini objektivan cilj koji mogu ostvariti i Bošnjaci i Hrvati. U međuvremenu Mordor izgrađen na kostima piči slobodno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2562 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
samo da 2026 izaberu nekog sličnog željku ili denisu
a ne da ulete bakir i čović
onda bi šuplja o građanima imala smisla
a ne da ulete bakir i čović
onda bi šuplja o građanima imala smisla
-
PM72
#2563 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Hadžija,
Hoš i ti glasat za Željka?
Hoš i ti glasat za Željka?
- dr_Evil
#2564 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
To je istina sta zboris. Meni uopste nije jasno ko moze glasati za onu moralnu spodobu vise ikada, ali nismo svi isti.vaučer wrote: ↑05/12/2023 10:20 Ako ćemo gledati kao građani, meni ovdje nikad nije toliki problem bilo da ne-Hrvati biraju Hrvata u predsjedništvo. Objektivno problem je koga su izabrali, ne jednom, nego uzastopno. Falši pro-građanski socijalist koji je napravio karijeru na kafanskom diskursu s medvjedom iz Laktaša. Vrijedno cementiranja HDZ-a kao alfe i omege za narednu deceniju? Teško. Ne znam tko je šta dobio od njega u predsjedništvu kroz njegova tri mandata, ne da su drugi bili nešto bolji, ali on je bio i ostao mlak prdež u lice svima koji gaje ambicije 'građanske države'. Sad svejedno nema povratka, jer jedni su navikli da biraju dvije stolice u predsjedništvo, a drugi su navikli da imaju spreman razlog zašto su potlačeni i zašto trebaju gurati samo maksimalističke zahtjeve. Dijaloga nema niti će ga biti. Koplja se lome u Federaciji, koja je realno jedini objektivan cilj koji mogu ostvariti i Bošnjaci i Hrvati. U međuvremenu Mordor izgrađen na kostima piči slobodno.
- dr_Evil
#2565 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Najgore od svega je sto bi po sadasnjem politickom sunovratu 100% glasova zapadnog kamenjara otislo Kabiriju, ali eto Kabiriju ne smeta sto on ne moze biti precjednik(taman i da ima drzavljanstvo), jer slicnu aparthejd politiku zaziva i u Izraelu.
Kako bi se Kabiri pozvao na nacionalni interes i kome, say what!!!
Kako bi se Kabiri pozvao na nacionalni interes i kome, say what!!!
- vaučer
#2566 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pa glasa se očito ili iz inata ili iz neinformiranosti. Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju naročito onih kojima se govori da je on ukrao nešto od njih. Dakle netko tko nije zasjeo i digao noge na stol, nego netko tko radi, obilazi zemlju uzduž i poprijeko, pokušava pomoći i izgraditi reputaciju kao pravedan i otvoren političar. Garantiram da bi za tri mandata s 0.000 nešto procenata glasova u Zapadnoj Hercegovini došao do egala s HDZ kandidatom. Jer bi im izbio sve argumente iz usta.
A ovako, poanta je 'jedite govna može nam se'. I ta 'jedite govna' politka nastavlja biti misao vodilja gdje god bilo tko ima ikakvu većinu.
-
PM72
- dr_Evil
#2568 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
vaučer wrote: ↑05/12/2023 10:36Pa glasa se očito ili iz inata ili iz neinformiranosti. Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju naročito onih kojima se govori da je on ukrao nešto od njih. Dakle netko tko nije zasjeo i digao noge na stol, nego netko tko radi, obilazi zemlju uzduž i poprijeko, pokušava pomoći i izgraditi reputaciju kao pravedan i otvoren političar. Garantiram da bi za tri mandata s 0.000 nešto procenata glasova u Zapadnoj Hercegovini došao do egala s HDZ kandidatom. Jer bi im izbio sve argumente iz usta.
A ovako, poanta je 'jedite govna može nam se'. I ta 'jedite govna' politka nastavlja biti misao vodilja gdje god bilo tko ima ikakvu većinu.
Mogao je biti novi Tito da je htio, onakvu podrsku 2006 i 2010, sa onim brojem Hrvata u SDPu. On i Zlaja, tandem grobara socijaldemokratije u BiH.
Ovakav SDP danas uspio je da od sebe otjera i zadrtog komunjaru Kukica.
- Point.
#2569 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Niko nema svoga člana predsjedništva. Edikuj se.sumirprimus wrote: ↑05/12/2023 09:46Naravno, no opet to ne znaci da teba birati ljudima clana predsjednistva koji je svakako proceduralna funkcija.dr_Evil wrote: ↑05/12/2023 09:44Naravno da nema 1.5, ako i toliko. Kako ko nastupa upitno je, iskreno mislim da se Bosnje ponasaju povuceno i tiho kao da ih je 0.5mil, dok neki drugi diktiraju uslove i tempo.
- vaučer
#2570 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ne znam. Znam da to nije Komšić nakon tri mandata u kojima se opetovano deklarira kao socijaldemokrat i kandidat za sve. Jebiga, nije. I svojim djelovanjem je smanjio vjeru u i manevarski prostor za građanske stranke drastično. To je njegova ostavština. Hoće li se opet dogoditi prilika kakvu je on imao? Tko zna, ja sumnjam da hoće. Ali ponovi li se - taj kandidat će morati bez obzira na sve ići u mjesta i među ljude koji će ga odbijati - sve do jednom kad neće. A taj zadatak bi svi radije izbjegavali jer je jebiga nezahvalno i težak je posao.
- dr_Evil
- vaučer
-
PM72
#2573 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ostaje nam jedino utjeha da je on manje đubre od govneta Draganavaučer wrote: ↑05/12/2023 10:46Ne znam. Znam da to nije Komšić nakon tri mandata u kojima se opetovano deklarira kao socijaldemokrat i kandidat za sve. Jebiga, nije. I svojim djelovanjem je smanjio vjeru u i manevarski prostor za građanske stranke drastično. To je njegova ostavština. Hoće li se opet dogoditi prilika kakvu je on imao? Tko zna, ja sumnjam da hoće. Ali ponovi li se - taj kandidat će morati bez obzira na sve ići u mjesta i među ljude koji će ga odbijati - sve do jednom kad neće. A taj zadatak bi svi radije izbjegavali jer je jebiga nezahvalno i težak je posao.
-
sumirprimus
#2574 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
prigovarali smo srbima njihvou dominaciju i majorizaicju u svemu.BAK-eV wrote: ↑05/12/2023 09:57Nismo to prigovarali Srbima, vec nesto drugo.sumirprimus wrote: ↑04/12/2023 17:49Cuj i.
Pa jebte to smo prigovarali srbima u ex yu i raspali se na kraju zbog takvih stvari.
I nece se raspasti ova drzava zbog vas Hrvata, jer vas nema dovoljno da je razvalite.
Inace davno bi vi nju razvalili, kao sto ste i pokusali sa osnivanjem HB 1991.
Jedino da NATO pozovete u pomoc, muslimani buuu buuu
nista iz ovog ne dobijamo a zatezemo. jedini koji ima korisiti iz svega ovoga je upravo zk.
- vaučer
#2575 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ako jeste, a nisam siguran da jeste. Čović je tip političara koji odlično funkcionira u scenariju gdje ima kvaku na koju će objesiti sve probleme (nisam ih napravio - ne daju mi da ih riješim). Onda vrlo dobro pleše između s jedne strane proklamiranja nepravde i s druge strane pozicioniranja kao riješenje za nagomilane probleme kojima je sam kumovao. Bez Komšića on kao političar nema kisika, ostao bi što i jeste, relativno limitirani 'lepi Dragan' koji bi prosipao silu u centrali u Mostaru i bio puno zaokupljeniji borbom protiv drugih HR-predznak stranaka nego što sad jeste. Dakle kokoš-jaje scenarij. Čović danas je možda gori od Komšića, ali Čović danas - ne postoji bez Komšića.