Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#2551 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by hilmija frlj »

Novak20 wrote: 05/12/2023 00:08
vernes81 wrote: 05/12/2023 00:06
Bobi wrote: 05/12/2023 00:03 Tema se svela na Politika Novaka prema BiH :D.
Ma fin je on decko ovdje ( valjda se boji banovica), al zato u komsiluku je jako zajeban tip.
U susjedstvu.

Kakav god sam, nisam ljiga da se kloniram i pišem iza više nickova kao vi što me pratite. :D
Zato si munafik :lol:
Point.

#2552 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

JohnnyS wrote: 04/12/2023 22:41
Point. wrote: 04/12/2023 22:40
JohnnyS wrote: 04/12/2023 22:38

Svašta, ja sam dirnut, kao što sam već i napisao, kako ste vi dobri ljudi.

Bolji od mene svakako, a od Čovića da i ne govorimo.
Ja opet apeliram da ne duljiš dalje sa jeftinim cinizmom, ne ide ti baš od ruke, nikako da poentiraš.
Pa poanta je da ste licemjerni isto kao i Čović, jebe se i vama i njemu za tim jadnim ljudima, koristite ih za jeftina prepucavanja, on na državnoj, vi na forumskoj razini. Istog ste morala i retorike, samo vam domet nije isti
Nisi u pravu.
Point.

#2553 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Kako je jadan ovaj @Novak20, osim što bi određivao ko je legalan i legitiman Hrvat, sad bi i da određuje ko je i legitiman Ostali. I to sve bazira na imenu neke osobe. Koji šovinisti fuj.
dr_Evil

#2554 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 04/12/2023 15:45
dr_Evil wrote: 04/12/2023 15:35
sumirprimus wrote: 04/12/2023 15:26
Dakle nije u pravu, Skoro nije vise.
Btw vise ima i u TK nego u SK..

sto u hotel mostar? na putu prema jugu skrenem moza u bingo i tjt :P
Dobro, skoro nije vise, ali su kao i Bosnjaci statisticka greska. Ono sta postujem kod stozerne iz Gruda je da je postena, oni otvoreno su taj dio BiH otpisali i ne zela da imaju nista sa njim, dok stozerna sa mindera je uradila isto ali prodaju muda pod bubrege da se kao brinu o tom dijelu.

Trojka nema ideje, ako uopste ima i volje da uradi nesto po tom pitanju.

Dakle kako god okrenes sve stranke sa podrucja federacije su to poklonile Milosevicu. Za sta izginu onoliki narod.
za zk i hrvatskog clana predsjednistva se svakako fglasa u federaciji. zasto je rs onda bitan podatak?
u fbih ih ima pola miliona... u sarajevu sve zajedno ni 17k... dakle. evidentno je ko je izbrao zk. to je poenta.

i da,sendvice jede m iskljucivo kada mi ih ukucani naprave. ne bi ja politickih jeo nema boga.
pola miliona u FBiH? Nema drug 200.000 u citavoj BiH. Daj boze i toliko
sumirprimus

#2555 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 09:02
sumirprimus wrote: 04/12/2023 15:45
dr_Evil wrote: 04/12/2023 15:35

Dobro, skoro nije vise, ali su kao i Bosnjaci statisticka greska. Ono sta postujem kod stozerne iz Gruda je da je postena, oni otvoreno su taj dio BiH otpisali i ne zela da imaju nista sa njim, dok stozerna sa mindera je uradila isto ali prodaju muda pod bubrege da se kao brinu o tom dijelu.

Trojka nema ideje, ako uopste ima i volje da uradi nesto po tom pitanju.

Dakle kako god okrenes sve stranke sa podrucja federacije su to poklonile Milosevicu. Za sta izginu onoliki narod.
za zk i hrvatskog clana predsjednistva se svakako fglasa u federaciji. zasto je rs onda bitan podatak?
u fbih ih ima pola miliona... u sarajevu sve zajedno ni 17k... dakle. evidentno je ko je izbrao zk. to je poenta.

i da,sendvice jede m iskljucivo kada mi ih ukucani naprave. ne bi ja politickih jeo nema boga.
pola miliona u FBiH? Nema drug 200.000 u citavoj BiH. Daj boze i toliko
nema ni bosnja 1,5 mil. ali nastupaju ko da ih je bar 2,5... :D
Login77777

#2556 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Login77777 »

Point. wrote: 05/12/2023 07:29 Kako je jadan ovaj @Novak20, osim što bi određivao ko je legalan i legitiman Hrvat, sad bi i da određuje ko je i legitiman Ostali. I to sve bazira na imenu neke osobe. Koji šovinisti fuj.
Pa to je obicno politika svi nacionalisticki stranaka. Tamo gdje ih je manje daj takozvano „legitimno predstavljanje“ a tamo gdje su vecina moze gradjanski koncept.
Da ima dovoljno HDZovaca u BiH i da mogu izglasati Covica, Kristu itd u Predsjednistvo BiH ne bi ni sekunde trubili o tome ko je u klubu Ostali o IZ itd.
dr_Evil

#2557 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 05/12/2023 09:16
Naravno da nema 1.5, ako i toliko. Kako ko nastupa upitno je, iskreno mislim da se Bosnje ponasaju povuceno i tiho kao da ih je 0.5mil, dok neki drugi diktiraju uslove i tempo.

Mojim postom o brojnosti nisam sugerisao na nikakve supremacije, vise govorim u kakvom se ocajnom stanju nalazimo kao drzava, i da ce biti samo jos gore.
sumirprimus

#2558 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 09:44
Naravno da nema 1.5, ako i toliko. Kako ko nastupa upitno je, iskreno mislim da se Bosnje ponasaju povuceno i tiho kao da ih je 0.5mil, dok neki drugi diktiraju uslove i tempo.

Mojim postom o brojnosti nisam sugerisao na nikakve supremacije, vise govorim u kakvom se ocajnom stanju nalazimo kao drzava, i da ce biti samo jos gore.
Naravno, no opet to ne znaci da teba birati ljudima clana predsjednistva koji je svakako proceduralna funkcija.
BAK-eV

#2559 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

sumirprimus wrote: 04/12/2023 17:49
BAK-eV wrote: 04/12/2023 16:33
sumirprimus wrote: 04/12/2023 15:51 lijepo je vidjeti da pratite i crkvenu statistiku uu dokazivanju nedokazivog. zk je izabran glasovima bosnjaka. kapak.
I?
Cuj i.
Pa jebte to smo prigovarali srbima u ex yu i raspali se na kraju zbog takvih stvari.
Nismo to prigovarali Srbima, vec nesto drugo.
I nece se raspasti ova drzava zbog vas Hrvata, jer vas nema dovoljno da je razvalite.
Inace davno bi vi nju razvalili, kao sto ste i pokusali sa osnivanjem HB 1991.

Jedino da NATO pozovete u pomoc, muslimani buuu buuu
Last edited by BAK-eV on 05/12/2023 09:58, edited 1 time in total.
dr_Evil

#2560 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 05/12/2023 09:46
Naravno, no opet to ne znaci da teba birati ljudima clana predsjednistva koji je svakako proceduralna funkcija.
Pa i nije bas proceduralna, ima predsjednistvo jakih odgovornosti, od ambasadora koji zlata vrijede pa do nato puta. Ako je proceduralna cemu tolika strka oko toga.

Za to biranje clana predsjednistva nekome i nesto se i ne slazem. Ne iz razloga jer zelim da komsiji krepa krava, nego iz razloga sto bilo kakvo rijesenje koje ce voditi ka tome da Hrvati biraju Hrvata, Bosnjaci Bosnjaka itd vodi ka nacizmu, segregaciji i aparthejdu. I sta ako se meni bas svidja neki Srbin jer predstavlja moje vrijednosti, a nemam mogucnost da njemu dam glas. Jasno je to tebi kao dan, ali...
vaučer

#2561 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vaučer »

Ako ćemo gledati kao građani, meni ovdje nikad nije toliki problem bilo da ne-Hrvati biraju Hrvata u predsjedništvo. Objektivno problem je koga su izabrali, ne jednom, nego uzastopno. Falši pro-građanski socijalist koji je napravio karijeru na kafanskom diskursu s medvjedom iz Laktaša. Vrijedno cementiranja HDZ-a kao alfe i omege za narednu deceniju? Teško. Ne znam tko je šta dobio od njega u predsjedništvu kroz njegova tri mandata, ne da su drugi bili nešto bolji, ali on je bio i ostao mlak prdež u lice svima koji gaje ambicije 'građanske države'. Sad svejedno nema povratka, jer jedni su navikli da biraju dvije stolice u predsjedništvo, a drugi su navikli da imaju spreman razlog zašto su potlačeni i zašto trebaju gurati samo maksimalističke zahtjeve. Dijaloga nema niti će ga biti. Koplja se lome u Federaciji, koja je realno jedini objektivan cilj koji mogu ostvariti i Bošnjaci i Hrvati. U međuvremenu Mordor izgrađen na kostima piči slobodno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2562 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Truba »

samo da 2026 izaberu nekog sličnog željku ili denisu
a ne da ulete bakir i čović
onda bi šuplja o građanima imala smisla
PM72

#2563 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

Hadžija,
Hoš i ti glasat za Željka?
dr_Evil

#2564 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

vaučer wrote: 05/12/2023 10:20 Ako ćemo gledati kao građani, meni ovdje nikad nije toliki problem bilo da ne-Hrvati biraju Hrvata u predsjedništvo. Objektivno problem je koga su izabrali, ne jednom, nego uzastopno. Falši pro-građanski socijalist koji je napravio karijeru na kafanskom diskursu s medvjedom iz Laktaša. Vrijedno cementiranja HDZ-a kao alfe i omege za narednu deceniju? Teško. Ne znam tko je šta dobio od njega u predsjedništvu kroz njegova tri mandata, ne da su drugi bili nešto bolji, ali on je bio i ostao mlak prdež u lice svima koji gaje ambicije 'građanske države'. Sad svejedno nema povratka, jer jedni su navikli da biraju dvije stolice u predsjedništvo, a drugi su navikli da imaju spreman razlog zašto su potlačeni i zašto trebaju gurati samo maksimalističke zahtjeve. Dijaloga nema niti će ga biti. Koplja se lome u Federaciji, koja je realno jedini objektivan cilj koji mogu ostvariti i Bošnjaci i Hrvati. U međuvremenu Mordor izgrađen na kostima piči slobodno.
To je istina sta zboris. Meni uopste nije jasno ko moze glasati za onu moralnu spodobu vise ikada, ali nismo svi isti.
dr_Evil

#2565 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

Najgore od svega je sto bi po sadasnjem politickom sunovratu 100% glasova zapadnog kamenjara otislo Kabiriju, ali eto Kabiriju ne smeta sto on ne moze biti precjednik(taman i da ima drzavljanstvo), jer slicnu aparthejd politiku zaziva i u Izraelu.

Kako bi se Kabiri pozvao na nacionalni interes i kome, say what!!!
vaučer

#2566 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vaučer »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 10:26
To je istina sta zboris. Meni uopste nije jasno ko moze glasati za onu moralnu spodobu vise ikada, ali nismo svi isti.
Pa glasa se očito ili iz inata ili iz neinformiranosti. Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju naročito onih kojima se govori da je on ukrao nešto od njih. Dakle netko tko nije zasjeo i digao noge na stol, nego netko tko radi, obilazi zemlju uzduž i poprijeko, pokušava pomoći i izgraditi reputaciju kao pravedan i otvoren političar. Garantiram da bi za tri mandata s 0.000 nešto procenata glasova u Zapadnoj Hercegovini došao do egala s HDZ kandidatom. Jer bi im izbio sve argumente iz usta.

A ovako, poanta je 'jedite govna može nam se'. I ta 'jedite govna' politka nastavlja biti misao vodilja gdje god bilo tko ima ikakvu većinu.
PM72

#2567 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

vaučer wrote: 05/12/2023 10:36 Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju
Ima li takvog uopšte ili da ga pravimo? :lol:
dr_Evil

#2568 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

vaučer wrote: 05/12/2023 10:36
dr_Evil wrote: 05/12/2023 10:26
Pa glasa se očito ili iz inata ili iz neinformiranosti. Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju naročito onih kojima se govori da je on ukrao nešto od njih. Dakle netko tko nije zasjeo i digao noge na stol, nego netko tko radi, obilazi zemlju uzduž i poprijeko, pokušava pomoći i izgraditi reputaciju kao pravedan i otvoren političar. Garantiram da bi za tri mandata s 0.000 nešto procenata glasova u Zapadnoj Hercegovini došao do egala s HDZ kandidatom. Jer bi im izbio sve argumente iz usta.

A ovako, poanta je 'jedite govna može nam se'. I ta 'jedite govna' politka nastavlja biti misao vodilja gdje god bilo tko ima ikakvu većinu.

:thumbup: To je istina. Sto ce opet dovesti do toga da je Komso kao i SDA samo jedan u nizu SANU projekata destrukcije BIH.

Mogao je biti novi Tito da je htio, onakvu podrsku 2006 i 2010, sa onim brojem Hrvata u SDPu. On i Zlaja, tandem grobara socijaldemokratije u BiH.

Ovakav SDP danas uspio je da od sebe otjera i zadrtog komunjaru Kukica.
Point.

#2569 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 05/12/2023 09:46
dr_Evil wrote: 05/12/2023 09:44

Niko nema svoga člana predsjedništva. Edikuj se.
vaučer

#2570 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vaučer »

PM72 wrote: 05/12/2023 10:40
vaučer wrote: 05/12/2023 10:36 Recimo da je umjesto Komšića na toj pozicji izabran neki stvarni socijaldemokrat koji dolazi da radi i proaktivno mijenja percepciju
Ne znam. Znam da to nije Komšić nakon tri mandata u kojima se opetovano deklarira kao socijaldemokrat i kandidat za sve. Jebiga, nije. I svojim djelovanjem je smanjio vjeru u i manevarski prostor za građanske stranke drastično. To je njegova ostavština. Hoće li se opet dogoditi prilika kakvu je on imao? Tko zna, ja sumnjam da hoće. Ali ponovi li se - taj kandidat će morati bez obzira na sve ići u mjesta i među ljude koji će ga odbijati - sve do jednom kad neće. A taj zadatak bi svi radije izbjegavali jer je jebiga nezahvalno i težak je posao.
dr_Evil

#2571 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

vaučer wrote: 05/12/2023 10:46
Nish pametno, samo me tvoja lokacija podsjeti na prvu epizodu Star Trek DS9, living in the past, but that is not linear, "NO IT IS NOT"

Pozdrav za sve trekije :D
vaučer

#2572 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vaučer »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 10:56
Nish pametno, samo me tvoja lokacija podsjeti na prvu epizodu Star Trek DS9, living in the past, but that is not linear, "NO IT IS NOT"

Pozdrav za sve trekije :D
Ovo je referenca na Jethro Tull, ali trekkie sam definitvno. :thumbup:
PM72

#2573 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by PM72 »

PM72 wrote: 05/12/2023 10:40
Ne znam. Znam da to nije Komšić nakon tri mandata u kojima se opetovano deklarira kao socijaldemokrat i kandidat za sve. Jebiga, nije. I svojim djelovanjem je smanjio vjeru u i manevarski prostor za građanske stranke drastično. To je njegova ostavština. Hoće li se opet dogoditi prilika kakvu je on imao? Tko zna, ja sumnjam da hoće. Ali ponovi li se - taj kandidat će morati bez obzira na sve ići u mjesta i među ljude koji će ga odbijati - sve do jednom kad neće. A taj zadatak bi svi radije izbjegavali jer je jebiga nezahvalno i težak je posao.
Ostaje nam jedino utjeha da je on manje đubre od govneta Dragana
sumirprimus

#2574 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sumirprimus »

BAK-eV wrote: 05/12/2023 09:57
sumirprimus wrote: 04/12/2023 17:49
BAK-eV wrote: 04/12/2023 16:33

I?
Cuj i.
Pa jebte to smo prigovarali srbima u ex yu i raspali se na kraju zbog takvih stvari.
Nismo to prigovarali Srbima, vec nesto drugo.
I nece se raspasti ova drzava zbog vas Hrvata, jer vas nema dovoljno da je razvalite.
Inace davno bi vi nju razvalili, kao sto ste i pokusali sa osnivanjem HB 1991.

Jedino da NATO pozovete u pomoc, muslimani buuu buuu
prigovarali smo srbima njihvou dominaciju i majorizaicju u svemu.
nista iz ovog ne dobijamo a zatezemo. jedini koji ima korisiti iz svega ovoga je upravo zk.
vaučer

#2575 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by vaučer »

PM72 wrote: 05/12/2023 11:03
Ostaje nam jedino utjeha da je on manje đubre od govneta Dragana
Ako jeste, a nisam siguran da jeste. Čović je tip političara koji odlično funkcionira u scenariju gdje ima kvaku na koju će objesiti sve probleme (nisam ih napravio - ne daju mi da ih riješim). Onda vrlo dobro pleše između s jedne strane proklamiranja nepravde i s druge strane pozicioniranja kao riješenje za nagomilane probleme kojima je sam kumovao. Bez Komšića on kao političar nema kisika, ostao bi što i jeste, relativno limitirani 'lepi Dragan' koji bi prosipao silu u centrali u Mostaru i bio puno zaokupljeniji borbom protiv drugih HR-predznak stranaka nego što sad jeste. Dakle kokoš-jaje scenarij. Čović danas je možda gori od Komšića, ali Čović danas - ne postoji bez Komšića.
Post Reply