Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#73176 Re: Liverpool FC
Ne valja ovo ništa danas.
- zomri
#73177 Re: Liverpool FC
da pogotovo što je bilo prostora, nisu se došli braniti na anfield. trebaće stručni štab pogledati dosta kaseta...
- no_sekirli
#73178 Re: Liverpool FC
Sve su mi ladje bile potonule, ali na kraju dobro ispade. Na muku mi sjede i nedjeljni rucak i vino i sve, kad ono
Gomez od kad udje, rodismo se sunce ti zarko. Darwin i Diaz veceras teska fula, a nije ni Salah nesto bio puno bolji.
Gomez od kad udje, rodismo se sunce ti zarko. Darwin i Diaz veceras teska fula, a nije ni Salah nesto bio puno bolji.
- King_Kenny
#73179 Re: Liverpool FC
Gubimo 3:2, a dvojica zadnjih veznih Gomez i Trent...
ispred njih Gakpo i Graven...
-
convict
#73180 Re: Liverpool FC
Str. 2926, Amiđa: "Ne valja ovo nazad ništa danas."
Str. 2928, Amiđa: "Ne valja ovo ništa danas."

Str. 2928, Amiđa: "Ne valja ovo ništa danas."
- AmiĐa_Idriz
#73181 Re: Liverpool FC
Kaže Klopp da je Matip na duže staze out. Ne baš iznenađujuće jel 
- AmiĐa_Idriz
- AmiĐa_Idriz
#73183 Re: Liverpool FC
Eh eto, samo je Arsenal manje primio u trenutnoj sezoni
Hvala Ali
Hvala Ali
- no_sekirli
#73184 Re: Liverpool FC
Samo se cekao dan kad ce se ovo objaviti. Sljedece kolo Gomez ili Konate.AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/12/2023 18:33 Kaže Klopp da je Matip na duže staze out. Ne baš iznenađujuće jel![]()
- BHF_Manijak
#73185 Re: Liverpool FC
Ma dobro to je ono sto se mjesecima pise. Matip, Konate, Gomez to su tri apsolutno nepouzdana fudbalera! Smrtni je grijeh na njima graditi odbranu na duze staze!
Ne znam sta reci za danas. OK, ove utakmice jesu koje se pamte, adrenalin i ta sranja, da nije super osjecaj prozivjeti ovakvu utakmicu - slagao bi ko god bi rekao da nije tako, ali brate dragi pricamo o Fulhamu, kojeg si trebao rutinirati.
Za oci opet upada kako se protivnik vrlo lahko oslobadja pressinga, kroz jedan pas. U redu mi je to kad City radi, hajde imaju svjetske klase, ali brate Fulham je danas to 10 puta radio. Nedopustivo iskreno. Doslovno golman ili stoper daju 35 metara dug pas kroz sredinu i vec su na 40 metara od tvog gola gdje nigdje nikog osim stopera nemas.
Ne znam sta se desava i kako to rijesiti, ali postane hronicno.
Druga stavka danasnje utakmice je Ryan. Vrlo vrlo losa partija i to nakon Evrope druga vec. Ne znam je li do fitnesa ili cega vec, ali nista ni sa cim danas on nije mogao. Od najobicnijeg pasa, do realno prekomplikovanja u nekim situacijama. Hoce nesto nekonvencionalno i onda se vrti, gradi i na kraju izgubi loptu.
Treca stvar je Nunez. Ja se vama divim kako mozete imati strpljenja vise ili jos gore da vam je ovo simpaticno. Meni je uzasno frustrirajuce. Cak je i Salah danas popizdio nakon one druge sanse, kad mu je glavom spustio na 8 metara, a slozit cemo se Salah rijetko kad popizdi na saigraca.
Mislim i ta prica "nalazi se u sansama, krece se odlicno", jebo to ba kad frajer okean s broda ne moze pogodit.
Ne znam koji mu je kurac, neka mu angazuju psihologa, neka rade nesto, ali ovo vise cupa i zivce i kosu i sve. Hajd Luton, hajd sve promasene sanse, ali majstore dosta je ba vise.
Ne znam sta reci za danas. OK, ove utakmice jesu koje se pamte, adrenalin i ta sranja, da nije super osjecaj prozivjeti ovakvu utakmicu - slagao bi ko god bi rekao da nije tako, ali brate dragi pricamo o Fulhamu, kojeg si trebao rutinirati.
Za oci opet upada kako se protivnik vrlo lahko oslobadja pressinga, kroz jedan pas. U redu mi je to kad City radi, hajde imaju svjetske klase, ali brate Fulham je danas to 10 puta radio. Nedopustivo iskreno. Doslovno golman ili stoper daju 35 metara dug pas kroz sredinu i vec su na 40 metara od tvog gola gdje nigdje nikog osim stopera nemas.
Ne znam sta se desava i kako to rijesiti, ali postane hronicno.
Druga stavka danasnje utakmice je Ryan. Vrlo vrlo losa partija i to nakon Evrope druga vec. Ne znam je li do fitnesa ili cega vec, ali nista ni sa cim danas on nije mogao. Od najobicnijeg pasa, do realno prekomplikovanja u nekim situacijama. Hoce nesto nekonvencionalno i onda se vrti, gradi i na kraju izgubi loptu.
Treca stvar je Nunez. Ja se vama divim kako mozete imati strpljenja vise ili jos gore da vam je ovo simpaticno. Meni je uzasno frustrirajuce. Cak je i Salah danas popizdio nakon one druge sanse, kad mu je glavom spustio na 8 metara, a slozit cemo se Salah rijetko kad popizdi na saigraca.
Mislim i ta prica "nalazi se u sansama, krece se odlicno", jebo to ba kad frajer okean s broda ne moze pogodit.
Ne znam koji mu je kurac, neka mu angazuju psihologa, neka rade nesto, ali ovo vise cupa i zivce i kosu i sve. Hajd Luton, hajd sve promasene sanse, ali majstore dosta je ba vise.
- AmiĐa_Idriz
#73186 Re: Liverpool FC
Užasno jeste bilo, i ja sam pisao ali vidjeću reakciju protiv Sheffielda i kako će to izgledati, pa vidjeti treba li paliti alarme...
- vaučer
#73187 Re: Liverpool FC
Kurca neće osvojiti protiv Sheffielda. Natamburao ih Burnley, gledali su ovu utakmicu i vidjeli su da mogu itekako protiv ove odbrane i golmana. Bit će paklena atmosfera i trebat će puno igrača dobro okrenuti ploču da uzmemo sve bodove.
- BHF_Manijak
#73188 Re: Liverpool FC
Eh eto Luton strasni sad ima 2 tekme protiv i Arsenala i Citya, pa da vidimo taj mali, ususni, zajebani stadion...
Jebo mater ako ih oba tima ne naguze po 2 razlike. Eto zivi bili, pa vidjeli...
Jebo mater ako ih oba tima ne naguze po 2 razlike. Eto zivi bili, pa vidjeli...
- drug_profi
#73189 Re: Liverpool FC
Na 2:3 ja odlučio izvesti cuke u šetnju.
#samokazem
#samokazem
- AmiĐa_Idriz
- no_sekirli
#73191 Re: Liverpool FC
Kako nas je deralo, kad pogleda coek tabelu, nije ovo bas ni tako krvavo. Najgore sto igra bas ne izgleda tako dobro kako stojimo na tabeli.
Sta je razlog? Porozna sredina ili desna strana obrane? Stvarno ne vidim vise razlog zbog cega se ne forsira Joe na desnom beku, Trent u sredini. Evo i danas je ta formacija urodila plodom, ne znam sto se jednu tekmu tako i ne krene.
Sta je razlog? Porozna sredina ili desna strana obrane? Stvarno ne vidim vise razlog zbog cega se ne forsira Joe na desnom beku, Trent u sredini. Evo i danas je ta formacija urodila plodom, ne znam sto se jednu tekmu tako i ne krene.
- BHF_Manijak
#73192 Re: Liverpool FC
Ma zato sto ni to nije neka sreca. Evo i danas treci gol Fulhama, prelijece lopta sve, Willian sam je prima, Gomez negdje u picki materinoj stoji 7 metara od njega... Jednostavno i taj lik je nepouzdan. Mislim ne krivim njega za gol, ima tu 3-4 igraca koja su kiksala u lancu, ali eto onako da spomenem kao osvrt na tvoju tezu.
Danas kod 2 od 3 gola se stoji predaleko od ljudi. To mi je nepojmljivo stare mi. Kod prvog gola, Mac i Trent pustaju lika hladno jebo te da se usece i namjesti. Nedopustivo, posebno jer nije bila nikakva kontra, nego napad gdje se imalo dovoljno vremena da se postavi. Treci gol je poseban cirkus. Kako hladno isprati Tsimikas loptu, ne mogu da vjerujem da nije ocekivao nikog u blizini sebe. Nikakav vid otpora.
Opet cu reci dosta cudna utakmica, puna nekakve hektike, puno brzanja, srljanja, kad se povede nema neko da stane na loptu, da se razvuce malo protivnik, i dalje se nastavlja jurisati i nekakva bezglavost nastane na terenu gdje ekipa samu sebe usrkleti bespotrebno. Ne samo danas, nego i inace. Fali mirnoce dosta u igri. Svaki put kad primaju golove, primaju ih jer bezlgavo jurisnu naprijed pri vodstvu, protivnik ih iskontrira.
I dumam i jos ne mogu skontati sta fali ovoj vezi. Eto rekonstruisana je, ali opet protivnici olahko to probiju. Kako u proslom postu napisah, jedan pas izbaci kompletan vezni red, nemoguce stare mi. Jedan pas dubine 30-40 metara i prodje 5 igraca - kako? I to ne jednom, pa da kazes slucajnost. Ili je lose pozicioniranje kompletne ekipe ili los pressing ili sta vec.
Nekako mi fali cvrstine neke u sredini, pokrivanja prostora, ne znam ni sam...
Danas kod 2 od 3 gola se stoji predaleko od ljudi. To mi je nepojmljivo stare mi. Kod prvog gola, Mac i Trent pustaju lika hladno jebo te da se usece i namjesti. Nedopustivo, posebno jer nije bila nikakva kontra, nego napad gdje se imalo dovoljno vremena da se postavi. Treci gol je poseban cirkus. Kako hladno isprati Tsimikas loptu, ne mogu da vjerujem da nije ocekivao nikog u blizini sebe. Nikakav vid otpora.
Opet cu reci dosta cudna utakmica, puna nekakve hektike, puno brzanja, srljanja, kad se povede nema neko da stane na loptu, da se razvuce malo protivnik, i dalje se nastavlja jurisati i nekakva bezglavost nastane na terenu gdje ekipa samu sebe usrkleti bespotrebno. Ne samo danas, nego i inace. Fali mirnoce dosta u igri. Svaki put kad primaju golove, primaju ih jer bezlgavo jurisnu naprijed pri vodstvu, protivnik ih iskontrira.
I dumam i jos ne mogu skontati sta fali ovoj vezi. Eto rekonstruisana je, ali opet protivnici olahko to probiju. Kako u proslom postu napisah, jedan pas izbaci kompletan vezni red, nemoguce stare mi. Jedan pas dubine 30-40 metara i prodje 5 igraca - kako? I to ne jednom, pa da kazes slucajnost. Ili je lose pozicioniranje kompletne ekipe ili los pressing ili sta vec.
Nekako mi fali cvrstine neke u sredini, pokrivanja prostora, ne znam ni sam...
- AmiĐa_Idriz
#73193 Re: Liverpool FC
Wataru Endo je taj
Ali stvarno, za kratko vrijeme danas odradio odličan posao, maestralno spakovao onu loptu ali i ono malo duela i pokušaja Fulhama je pokupio.
Ali stvarno, za kratko vrijeme danas odradio odličan posao, maestralno spakovao onu loptu ali i ono malo duela i pokušaja Fulhama je pokupio.
-
convict
#73194 Re: Liverpool FC
Hoce li Salah biti dostupan za ovu utakmicu ili ce vec otputovati na Afcon?
- BHF_Manijak
#73195 Re: Liverpool FC
Mah, znas i sam da treba malo veca klasa da to pokrije dobro do odlicno i u kontinuitetu. Endo je dobar momak, zahvalan igrac, dosao je kao zakrpa bukvalno i kao takav korektno odradjuje svoj posao.AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/12/2023 22:45 Wataru Endo je taj![]()
Za mocan Liverpool i ovo sto gore opisah, treba stvarno jedan Fabinho iz prime-a, neki Tchouaméni, Camavinga itd...
Nista protiv Enda opet kazem.
- AmiĐa_Idriz
#73196 Re: Liverpool FC
14-og Egipat igra prvu utakmicu AFCON-a, Salah obično nije išao na pripreme već pravo na turnir, pa vidjećemo kada će odletiti. Veći je problem što će vjerovatno propustiti Arsenal u PL, kao i Chelsea. Osim ako ispadne u grupi, što je teško realno.
- drug_profi
#73197 Re: Liverpool FC
Pri tom ista odbrana igra ozbiljno protiv jakih protivnika.
Do glava je.
Lako cemo.
Do glava je.
Lako cemo.
- no_sekirli
#73198 Re: Liverpool FC
Ovo danas je bas bilo neozbiljno kod obrane. Isto da nisu vjerovali da mogu primiti gol. Moramo uzeti u obzir da je drugi golman tu, Becker je ipak 3 klase iznad i u obrani i u napadu.
I nije mi jasno sto Endo nije bio starter. Protiv Laska je bio sasvim OK, sumnjam da nije spreman odigrati 2 za redom. Mislim, treba se uigravati sa timom, do kad ce struka glumiti da je Mac zadnji vezni.
I nije mi jasno sto Endo nije bio starter. Protiv Laska je bio sasvim OK, sumnjam da nije spreman odigrati 2 za redom. Mislim, treba se uigravati sa timom, do kad ce struka glumiti da je Mac zadnji vezni.
- drug_profi
#73199 Re: Liverpool FC
Endo i bez gola, visoka ocjena.
- BHF_Manijak
#73200 Re: Liverpool FC
E sad se opet patnja sprema u srijedu... Vec vidim 15 blokova spremnih na liniji 30 metara od gola, pa kruzi, pa kruzi, pa nece, pa kruzi, pa golman brani...
Vec srklet u najavi.
Iako se radi o ekipi koja je dramaticno losa, imam osjecaj da ce patnja biti.
Vec srklet u najavi.